עבור לתוכן

מה הסיכוי לרמות פוליגרף?

Featured Replies

פורסם

יש דרך לרמות?

כמה קל זה?

פורסם

לא יצא לי לראות את זה, אבל אולי זה שימושי (אתה מוזמן לחפש בגוגל "how to trick a polygraph" או כל קומבנציה אחרת שעולה לך בראש, ולהגיע לתוצאות מענינות אחרות).

בכל אופן, קל זה לא יהיה. אתה צריך להגיע לרמה גבוהה של שליטה עצמית (יכול להיות שלאנשים מסוימים זה יבוא בקלות רבה).

פורסם

זה יותר תלוי בבודק מאשר המכשיר, בודק טוב יידע להתקיל גם מישהו שהתכנון ומנסה לרמות את המכונה.

המכשיר סה"כ מראה שינוי יחסי בהזעה, נשימה, וקצב הלב, מה שקובע אם אתה מרמה או לא זה הבודק(כל עוד זה לא איזה MRI לכל הרוחות שבודק באיזה אזורים במוח אתה משתמש..) אז במקרה ממש טוב אפשר להגיע למצב שהבדיקה לא הייתה חד משמעית, לכל שאלה יש תגובה מסויימת גם אם הבן אדם אומר אמת המחט עדיין תקפוץ השאלה בכמה, וכמה מהר זה יחזור לנורמה, לדוגמה בשאלה מפתיעה גם אם לבן אדם אין מה להסתיר התגובה הראשונית תיהיה זהה כמעט לשקר, אבל הגוף יחזור בצורה מהירה יחסית לנורמה. לעומת זאת מי שמשקר יכול לא להראות תגובה כלל וכלל בשניות הראשונות כיוון שהוא מנסה להיות כמה שיותר בשליטה, אבל זה דבר שמאוד קשה להתמיד בו ולאחר כמה שניות המחט תתחיל לקפץ בצורה דיי דרסטית.

כמובן שזה גם מאוד תלוי איפה אתה נבדק, אם אתה נבדק במכון פוליגרף ממשלתי אז יהיה קשה יותר לרמות, וגם אי אפשר יהיה לברוח מהבחינה אם היא תצא לא חד משמעית, הם גם עושים הכנה ארוכה, והכיול יותר ארוך מהמבחן עצמו.

אם אתה נבדק בסתם מכון אפילו NESS היום עושים את זה, אז רוב הסיכויים שלא יהיה להם זין יותר מידי להתעסק אתך. ואם אתה לא תתחיל לרקוד להם באמצע המבדק יש מצב שעם מספיק נסיונות לבלבל את המכשיר יש סיכוי שתצליח לבלבל את הבודק.

פורסם

קשה מאוד עד בלתי אפשרי. ב Mythbusters בדקו את העניין פעם עם כל מיני שיטות. אף אחת מהן לא עבדה והצליחה לרמות את המכשיר. מה גם, אמרו שלחוקר יש משקל רב בבדיקה, והמכשיר עצמו רק סוג של כלי לאמת את התוצאות. בקיצור... אמור רק אמת, שלא יווצרו מצבים לא נעימים.

פורסם
  • מחבר

קשה מאוד עד בלתי אפשרי. ב Mythbusters בדקו את העניין פעם עם כל מיני שיטות. אף אחת מהן לא עבדה והצליחה לרמות את המכשיר. מה גם, אמרו שלחוקר יש משקל רב בבדיקה, והמכשיר עצמו רק סוג של כלי לאמת את התוצאות. בקיצור... אמור רק אמת, שלא יווצרו מצבים לא נעימים.

היתי שמח לבדיקה כזאת בשביל להוכיח למישהו משהו

אבל לצערי הוא לא משוכנע שזה אמין

(עזוב, מורכב)

פורסם

אתה רוצה לרמות את אבא שלך בפוליגרף הה? אז כן הדלפת פרטים מהריכולים שלכם על אנשים הה?

פורסם

הדרך היחידה לשקר למכשיר פוליגרף היא להגיד את האמת :smile1:

לא באמת, המטרה זה להאמין שהשקר שלך זה האמת לאמיתה, זה מאוד קשה לעשות סתם כך

אבל לא בלתי אפשרי (גם כך רובנו חיים באיזה אשליה או שקר כל שהוא).

בכל מקרה אם להתחשב במקומות בארץ שאתה צריך לעבור בדיקה כזאת אני הייתי ממליץ לא להסתבך לטובת כולנו.

פורסם

זה תלוי בבנאדם ובבודק. את המכונה לא קשה לרמות, אני אישית כבר עשיתי את זה בלי בעיה כלשהי. (למי שתוהה, לא בחקירה או משהו בעל משקל, אלא בגלל התערבות קטנה עם עו"ד מהמשפחה, הוא טען שפוליגרף זה כ"כ אמין ומדהים. וואלה, הפסיד.)

זה עניין של אופי, ואיך לוקחים את זה. ככל שלמי שמחובר למכונה אופי אדיש יותר, ככה זה יהיה קל יותר.

-ומצד שני, אני מניח שהרבה יותר קשה לשמור על קור רוח כזה בחקירה אמיתית, ולא ב"חקירה" ששואלים שאלות סתמיות על החיים של הבנאדם.....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים