עבור לתוכן

מכללה מול אוניברסיטה, זה באמת משנה?

Featured Replies

פורסם

נפתח פה דיון כזה כל 3 שבועות בערך =)

הנה תקציר מתומצת:

ש: מה יותר טוב מכללה או אוניברסיטה?

ת1: ברור אוניברסיטה, מכללות זה חרא.

ת2: לא נכון מכללות זה לא חרא.

ת3: בטח שחרא. אף אחד לא מוצא עבודה. כל בוגרי המכללות מקבלים גרושים ובוגרי האוניברסיטאות מיליונרים.

ת4: זה תלוי בניסיון בכלל.

ת5: כולכם קשקשנים.

תכלס.

פותח הדיון, שמע, בהכללה גסה אוניברסיטה יותר טובה. אפשר להתווכח עד מחר, אבל עובדות מדברות בעד עצמן. תשקיע כל מאמץ כדי להתקבל לאוניברסיטה ואם לא תצליח לך ללמוד במכללה הטובה ביותר בתחום שאתה מעוניין ללמוד. זו דעתי. אל תתפשר על מכללת הקש הראשונה שתקבל אותך.

• תגובות 39
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מאיפה הנתונים הללו?

עדיין יש מקומות עבודה(פחות ופחות) שדורשים בוגרי הנדסה אך ורק מהטכניון או את"א.

מהבחינה הזו אתה צודק, אני יותר התייחסתי לכיוון של רמת הלימוד וכן היחס של המרצים שהוא מעט טוב יותר באב"ג מאשר ת"א

אשר הבנתי ששם, צוות ההוראה כנראה מתעב את הסטודנטים ונורא מפחיד לפנות אליהם :screwy:

פורסם

מאיפה הנתונים הללו?

עדיין יש מקומות עבודה(פחות ופחות) שדורשים בוגרי הנדסה אך ורק מהטכניון או את"א.

זה נראה לי כבר עניין פוליטי, איזה בוגר חסר ניסיון עדיף לקחת?

מצטיין דיקן בבר-אילן או אונ' חיפה? או בוגר טכניון/את"א שסיים

עם ציון עובר בקושי?

מה האינטרס של מעסיקים להגביל את עצמם לשני מוסדות אקדמיים

ולקבל משם בוגרים ללא ניסיון וגם ללא קשר לציון?

פורסם
  • מחבר

עכשיו בוא נניח את איפה בצד ונדון רגע בלמה כדי לי ללמוד? מקום עבודה לא יחסר, הפרשי משכורות לא בשמים, לא מתכננן להתפתח בכיוון הניהולי

פורסם

אל תלמד בחרא של מכללה, או שתשקיע במכללה עם שם סביר בתחום שאתה רוצה, או שתנסה פתוחה (בהנחה שאוניברסיטה לא בעניין). לא ראיתי שדיברו על זה, אבל יש דבר כזה שנקרא תואר שני, ככה שאתה יכול לעשות תואר ראשון בבראודה ולעשות תואר שני בתחום בטכניון.

פורסם

מכללה עם שם טוב בסביבה שלך היא המכללה למנהל בראשון לציון , לפקולטה למדמ"ח שלה יצא שם טוב .

או מכללת תל אביב יפו .

אבל אני עדיין חושב שהאו"פ היא מקום מעולה בשבילך , אולי יקח לך יותר זמן לסיים את התואר שמה ,אבל תיהיה לך גמישות גדולה .

פורסם

זה נראה לי כבר עניין פוליטי, איזה בוגר חסר ניסיון עדיף לקחת?

מצטיין דיקן בבר-אילן או אונ' חיפה? או בוגר טכניון/את"א שסיים

עם ציון עובר בקושי?

מה האינטרס של מעסיקים להגביל את עצמם לשני מוסדות אקדמיים

ולקבל משם בוגרים ללא ניסיון וגם ללא קשר לציון?

פוליטי? זה עניין כלכלי גרידא. למה לבזבז זמן על בוגרי מכללות(עם כל הכבוד), כאשר ישנו היצע מספק מהאוני' הבכירות? ייתכן ומפספסים כמה פנינים מהמכללות, אך הרבה יותר קל למצוא עובדים איכותיים בשורות בוגרי האוניברסיטאות. לגבי הממוצע - מעסיקים רבים דורשים הצטיינות בלימודים, או מבקשים לראות גליון ציונים בקבלה לעבודה ראשונה\שנייה.

כמובן שהחשיבות פוחתת ככל שצוברים ניסיון. אני מדבר על תחילת הדרך.

ולפותח הת'רד - אנחנו לא צריכים לשכנע אותך ללמוד. אם זה מעניין אותך, תלמד. בנוגע למשכורת - האמן לי שהראשונים להיות מפוטרים הם בוודאי לא בעלי הדיפלומה, וגם מן הסתם אלה בעלי רקע אקדמי הם אלו שמרוויחים יותר. הדיפלומה בסופו של דבר זו עוד נקודת זכות משמעותית ברזומה שלך, ולא מזור לכל הבעיות או תחליף לחוסר יכולת אישית במקצוע.

פורסם

פוליטי? זה עניין כלכלי גרידא. למה לבזבז זמן על בוגרי מכללות(עם כל הכבוד), כאשר ישנו היצע מספק מהאוני' הבכירות?

התכוונתי לאונ' הנותרות, ב"ש(בן גוריון), ירושלים(העברית), חיפה ובר-אילן.

פורסם

יש כמה נקודות שחשוב לציין גיא:

א. לא בכל התחומים יש היצע מספיק מהאוניברסיטאות. למשל בוגרי תעו"נ מהטכניון נוטים להתכוונן למשרות הייטק ולתחום ניתוח מערכות מידע ונשארת הרבה עבודה בתחום התפעול.

ב. ישנם לא מעט מקומות היום שמעדיפים בוגרי מכללות. איך אמר לי חבר ללימודי בטכניון כשהיה ה IE DIRECTOR בחברת סמיקונדקטורים גדולה: הבוגרים של המכללה מחוברים לשטח בגלל סגל המרצים שלהם בעוד שבוגר טכניון לוקח לי להנחית שנה. אני מקבל תפוקה הרבה יותר מהר מבוגר מכללה ולא פחות איכותית. בוגר המכללה חדור ביותר מוטיבציה להוכיח את עצמו ופחות "נפוח" בד"כ, מה שמאפשר לו להשתלב יותר בקלות בצוותי עבודה. כמובן שהוא מדבר על מכללה ספציפית ואיכותית באזור שלו. ככל שיעבור זמן התופעה תגדל. כל מכללה והאזור הקרוב אליה. כמובן שזה גם תלוי מאוד בבן אדם. אבל, התופעה קיימת ומתרחבת.

ג. אני מסתובב לא מעט במפעלים בצפון ולא יאומן כמה בוגרים של המכללה של כרמיאל בראודה יש שם, חלקם כבר בעמדות בכירות מאוד בארגונים שכל בוגר טכניון היה מאוד רוצה לעבוד בהם. כמובן, שלהם יש סנטימנט למכללה שלהם והם שוכרים עובדים מבוגריה.

ד. בשביל להיות מהנדס טוב לא חייבים IQ גבוה. יש עוד אינטלגנציות חשובות אפילו יותר לצורך העבודה (ראה גרדנר) והמעסיקים מחפשים אותן. זה שאתה בוגר טכניון לא אומר שאתה למשל מסודר או יודע להוביל אנשים.

ה. אל תשכח שרבים וטובים ומהמצליחים בבוגרי הטכניון לא היו מתקבלים אליו כיום עם ספי הקבלה המטורפים שרצים שם. יש לא מעט כמוהם היום במכללות.

ו. ממה ששמעתי, לא מעט מכללות עובדות כרגע על תארים שניים, מה שהאוניברסיטאות לא יצליחו לעצור.

ז. כמובן שאני מדבר על מכללות ברמה כמו שנקר, כרמיאל וכו'...

לסיכום, כן, אולי עדיין עדיף ללכת לטכניון אם אפשר בגלל המוניטין (אבל אולי לא, בגלל היחס לסטודנט שם), אבל, זה משתנה עם הזמן, ולא תמיד בעל משמעות לאחר שהתקבלת לעבודה (אבל עדיין יש מקומות שמבדילים בין בוגרי מכללה ואוניברסיטה בשכר) . אז מה שחשוב זה מי אתה ולא איפה למדת. וכולם מקבלים הזדמנויות.

פורסם
ת5: כולכם קשקשנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים