עבור לתוכן

מעגל ir

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם...

אני רוצה לבנות מעגל ir שברגע שמעבירים יד מעל הלד הוא ישלח פקודה לכמה לדים להדלק לכמה שניות ולהכבה

מישהוא יכולה לעזור??

זה תצוגת 7 seg שעובדת עם 5 וולט מ usb ואני רוצה להוסיף את הדבר הזה

פורסם

שלום לכולם...

אני רוצה לבנות מעגל ir שברגע שמעבירים יד מעל הלד הוא ישלח פקודה לכמה לדים להדלק לכמה שניות ולהכבה

מישהוא יכולה לעזור??

זה תצוגת 7 seg שעובדת עם 5 וולט מ usb ואני רוצה להוסיף את הדבר הזה

לא הבנתי מה זה ה-LED הזה שאתה מדבר עליו? זה פוטו-טרנזיסטור או משהו?

אתה מדבר על חיישן IR/אור או משהו בסגנון?

אם כן, אפשר לפי דעתי להשתמש במעגל אנלוגי. ברגע שהחיישן שולח אות למעגל 555, הוא יוכל לגרום ללדים האחרים להידלק לאורך זמן מסויים ואז לכבות. זה מעגל 555 אבל מסוג חד יציב אם אני זוכר נכון. אני מאמין ש-5V יספיקו בהחלט (מניסיון עם המעגלים האלה).

אבל רק תגיד לי באיזה חיישן אתה משתמש...

פורסם
  • מחבר

הנה התמונה של מה שאני רוצה לבנות

יש במעגל 8 לדים של 7 seg

וטעיתי אין רק נגד אחד במקום זה יש לכל 7 seg נגד שמחובר אליו ולקבל אין כלום , כל קבל הוא 75 אוהם

אני רוצה שברגע שאני מעביר את היד מעל ללד ir ה7 seg ידלק לכמה שניות ויכבה

[attachment deleted by admin]

פורסם

זה לא לד IR זה חיישן מרחק(דיגטלי) ובארץ הוא סתם יקר ועולה 100 שקל (אם אתה מזמין מחו"ל זה יעלה 30 שקל).

ה-USB זה המקור מתח?

פורסם
  • מחבר

כן הusb הוא מקור מתח.....

לא נראה לי שזה החיישן הזה שאתה מדבר עליו כי יש מלא צעצועים מסכנים כאלה ב 30 שקל שאם מעבירים את היד אז הם מפעילים אזעקה וכל זה...

מקסימום אם זה כן זה יש לי מכשיר ישן שאחי הביא לי שאם עוברים מולו הוא מפעיל אזעקה אני מניח שיש בו את זה אם אין אני יגנוב לבן דוד שלי את אחד מהצעצועים שלו.. :D

אבל מישהוא יכול לעזור לי להביא לי איזה סכמה של מעגל כזה או משהוא??

פורסם

החיישן שאתה מדבר עליו הוא חיישן IR פשוט. אני לא בטוח אם קיים אור IR בחדר בכל מקרה, לייתר ביטחון הייתי מוסיף גם לד IR ממול לחיישן.

מצאתי שני מעגלים:

http://www.electronic-circuits-diagrams.com/alarmsimages/alarmsckt19.shtml

http://www.conestogac.on.ca/~cdobson/RobotRacer/Project/IR%20Sensor%20Circuit.pdf

הראשון בעיקר להפעלת עומסים כבדים ע"י ממסר.

השני די פשוט וניראה לי שהוא יתאים להדלקת התצוגות, בהנחה שאין יותר מידי תצוגות כיוון שהוא לא יכול לדחוף הרבה זרם.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה P:

דבר שני את שני המעגלים לא הבנתי בכלל.....

למה בראשון ובשני צריך גם ir led וגם ir module ??

מה זה ה 9 וולט rarley במעגל הראשון??

ולמה יש 2 סרטוטים במעגל השני??

ולאיפה בידיוק אני מחבר את התצוגה ולאיפה את הusb?

סליחה על כל השאלות אני מבין ממש קצת באלקטרוניקה..

פורסם

הrelay (בראשון) זה ממסר (יש בסטיקי פה הסבר קצר לגביו). לפי התיאור שלך אתה צריך להפעיל רק תצוגה ככה שאתה לא צריך דבר כזה.

לך מתאים יותר המעגל השני.

שני המעגלים מורכבים משני חלקים: משדר ומקלט.

במעגל השני החלק השמאלי הוא המשדר והחלק הימני הוא המקלט.

בעיקרון אתה צריך מקור אור (המשדר) שיאיר את המקלט, המקלט "רואה" אור כמעט קבוע מכיוון שהמרחק בין המשדר והמקלט קבוע. אם פיתאום אתה מסתיר את המקלט או המשדר, המקלט כבר לא "רואה" את האור ומוציא אות כלשהו.

יש להתאים את המעגל לתצוגה שאתה רוצה לחבר לשם. החיבור תלוי בסוג התצוגה.

לאן התצוגה הזאת מחוברת ? ואיזה תצוגה זאת בדיוק ?

פורסם
  • מחבר

אין אפשרות להשתמש רק באחד מהחלקים במשדר או במקלט כי אני רוצה לבנות קופסא עם התצוגה בתוכה שברגע שמעבירים יד מעל הקופסא התצודה נדלקת אבל שיהיה אפשר להזיז את הקופסא בלי להתחיל למקם את המשדר והמקלט....

התצוגה היא 8 מנורות של 7 seg אשר לחלק מהרגליים של כל תצוגה מחובר נגד ככה שהתצוגה יוצרת מילה ברגע שמדליקים אותה... פשוט חיברתי את ה - וה + של ה usb ל - ו + של התצוגה...

אויל יש אפשרות לבנות דבר כזה על ידי חיישן אור כל שהוא?

פורסם

יש קיטים בחנויות אלקטרוניקה, בינהם יש קיט של גלאי תנועה, אתה צריך לקחת אחד כזה, ולחבר לממסר, שיפעיל את הלדים שאתה רוצה

פורסם
  • מחבר

^^^^

אתה יכול לפרט טיפה?

פורסם

אפשר לבנות גם עם חיישן אור אבל גם פה תהיה את אותה הבעיה - האור שיש לך בחדר לא קבוע ואתה לא רוצה שזה יפעיל את עצמו בלילה בטעות כי הוא זיהה שאין מספיק אור.

ניראה לי שאפשר לבנות ולהשים את הכל על קופסא אחת באופן הבא: להשים את הלד באותו הכיוון של החיישן ולכסות את הלד בנייר כסף כדי שהאור שלו יתרכז קדימה. כאשר לא יהיה חפץ מול החיישן\לד (הם באותו כיוון הרי) החיישן יזהה כמות נמוכה של אור אינפרא אדום, אך כאשר תקרב עצם מסויים עוצמת האור שהחיישן יזהה תהיה גבוהה יותר כי הוא יוחזר מהעצם.

זה מבחינת תיאוריה, אני לא בטוח עד כמה פרקטי זה.

פורסם

^ כך בדיוק נראה מעגל של חיישן אור!

היה לי מן אזעקה ניידת שניתן לתלות אותה על הקיר, וכאשר העברת את היד או עברת לידה (מרחק של כמה סנטימטרים ממה שאני זוכר) היא צפצפה, משום שהלד היה ממוקד באמצעות מן שרינק או גומי

פורסם
  • מחבר

לא כל כך הבנתי על מה אתם מדברים....

אחד מכם יוכל לצייר את זה בצייר שאני נסה להבין איך זה הולך???

ובמעגל השני לא הבנתי מהם כמה חלקים... מה זה ה u1? חיפשתי בגוגל את השם של הרכיב וזה ג'וק גדול כזה, זה החלק?

הq1 הוא המקלט? למה רגל אחת שלו לא מחוברת?

לאן הרגל השניה של u1 הולכת? ומה זה t1 וt2 ?

מה זה qsc114qt ? ומה זה qed123qt ?

מה הקטע עם ה 1.5V במשדר?

עוד משהוא קטן...איך אני מחבר את התצוגה למעגל ? והאם המתח של ה 5 וולט מהusb יצליח להחזיק הכל?

חח סורי על החפירה P:

פורסם
  • מחבר

מישהוא????

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים