עבור לתוכן

sony vaio 1600$ כדאי?

Featured Replies

פורסם

אהלן, אני מעוניין לקנות מחשב נייד ומה שהרכבתי בנתיים היה זה

* Microsoft® Works

* LCD 16.4" (XBRITE-FullHD)

* No Fresh Start

* 320 GB SATA Hard Disk Drive [7200 rpm] [Regular price $150]

* Video Standard

* No Engraving

* Large Battery

* QuickBooks Simple Start

* WLAN (802.11a/b/g/n) with integrated Bluetooth® technology

* ATI Mobility Radeon HD 3650 with 512MB vRAM

* Intel® Core 2 Duo Processor T9400 (2.53GHz)

* None

* DVD±R DL / DVD±RW / DVD-RAM Drive

* Windows Live OneCare 90-Day Trial

* Black

* Microsoft® Windows Vista® Home Premium 64-bit

* 2 GB DDR2-SDRAM (DDR2-800, 1GBx2)

עכשיו השאלה שלי היא האם המפרט הזה כדאי?

אני לא רואה שום סיבה לשדרג ל4 GB זיכרון... אני הולך להשתמש בחלונות אקספי. האם אני טועה וכן כדאי ?

כדאי להוסיף עוד 300$ בשביל מעבד T9600? של 2.8GHz? זה נראה לי יקר מידי בשביל כולה עוד 300 מגה הרץ... האם יש לו תכונות נוספות?

אם למישהו יש כל תגובה, טענה, או כל דבר אחר אני אשמח לשמוע

תודה מראש,

שחר.

פורסם

מה זאת אומרת "כדאי"? מה אתה הולך לעשות עם המחשב הזה ולמה הוא מיועד?

באופן כללי בהחלט לא הייתי מגדירה את המחשב הזה קניה טובה כאשר ב-1600$ אפשר לקנות מחשבים מעולים באיכות בניה הרבה יותר טובה, קומפקטיים יותר, עם חיי סוללה טובים יותר ושיש סיכוי טוב לקבל להם אחריות בארץ.

פורסם
  • מחבר

כמו מה למשל?

המחשב שאני מעוניין לקנות אמור לשמש אותי למשחקים, סרטי HD, (רצוי גם מסך HD בנייד וגם יציאת HD), ושימוש שוטף.

פורסם

לדוגמא, אם אתה מוכרח מסך ברזולוציית WUXGA (לדעתי מוגזם ל-15.4" אבל זה עניין של טעם אישי) אז ה-W500 של לנובו הוא אפשרות. אם זה לא חיוני ורזולוציה של WSXGA+ מספיקה אז ה-T500 זול בהרבה ומציע כרטיס גרפי היברידי. שני המחשבים הללו לא מציעים יציאת HDMI אבל יש להם יציאת DP (שניתן להמיר ל-DVI עם מתאם).

ה-M4400 של דל מציע רזולוציה של WSXGA+ או WUXGA ויציאת HDMI.

ה-HP 8530W מציע גם הוא מבחר רזולוציות ויציאת HDMI אם כי הוא טיפה יותר יקר.

כל המחשבים שציינתי הם מחשבים באיכות הרבה הרבה יותר טובה מזו של המחשב שציינת. התייחסתי רק לקונפיגורציות שנכנסות ב-1600$ (להבנתי התקציב שלך עוד יכול להיות יותר מזה אם אתה שואל האם להוסיף מעבד ב-300$...) ורק למחשבים שנותנים כרטיסי מסך דומים ברמתם.

אם אתה מתעלם מהאיכות ורוצה להתעסק רק במפרט המחשב, בתקציב כזה אתה יכול למצוא מחשבים צרכניים עם כרטיסי מסך הרבה הרבה יותר חזקים, מפרטים יותר טובים או לחילופין מחירים יותר נמוכים.

השורה התחתונה היא, המחשב הזה לחלוטין לא משתלם. אם אתה רוצה לחפש המלצות יותר ספציפיות פרט את התקציב המדוייק ואת הדרישות בצורה מפורטת על פי ההנחיות בסטיקי על חוקי הפורום.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובות, אני באמת לוקח כל מילה לתשומת ליבי ומנסה להסיק מסקנות.

אחרי שאמרתי את זה:

עשיתי חיפוש ממושך בעקבות קריאת התגובה שלך, והמחשבים שאמרת עולים הרבה יותר מה-1600$ שזה התקציב שלי. (השאלה בקשר לתוספת מעבד ב-300$ זה בלי קשר לקניה סתם לידע כללי), הסוני שרשמתי למעלה יוצא לי סה"כ 1734$ כולל מיסים ומשלוח (לארה"ב). זה בעיקרון התקציב. שזה בערך 7 אלף שקל קצת פחות.

עכשיו, אמרת שהאיכות בנייה של הסוני לא כ"כ טובה. אפשר לדעת במה זה מתבטא?

המפרט שלו נראה לי בסדר גמור לצרכים שלי.

תקני אותי אם אני טועה, אבל כדאי להשקיע במעבד T9400 לעומת P8400 נכון?

חשוב לי שתהיה יציאת HDMI, ואני הולך לשחק משחקים בנייד הזה ככה שכרטיס מסך הוא גם רכיב חשוב.

ה ati hd 3650 של הסוני לא נחשב טוב? אני יודע שיש יותר טובים ממנו אבל לא מצאתי מחשבים ניידים שגם מכילים כ. מסך טוב יותר וגם עולים אותו דבר.

יכול להיות שאני אהיה מוכן להשקיע בכ. מסך טוב יותר ולהוריד באיכות המסך עצמו אם אני אמצא מחשב כזה. את מכירה?

חשוב לי גם HD של 320GB, כמובן שעדיף 7200RPM.

אני לא מאמין שאני אצטרך יותר מ-2GB זיכרון... אם היום יש צורך ביותר תקני אותי בבקשה.

כל שאר הרכיבים הם פחות או יותר זהים בכל המחשבים (כ. רשת אלחוטי וכדו).

אני מנסה עדיין לחפש מחשב זהה או טוב יותר לצרכים שלי ואשמח אם תעזרי לי.

תודה !

נ.ב.

עכשיו חשבתי על זה שלא חיפשתי באתרים מחו"ל. בארץ אין כזה מבחר ויכול להיות שבאמת בחו"ל המחשבים יצאו יותר זולים.

את מכירה אתרים כאלה?

עריכה:

הכנתי עכשיו מחשב נוסף באתר של HP:

Your HDX16t series

Operating system Genuine Windows Vista Home Premium with Service Pack 1 (32-bit) edit

Processor Intel® Core2 Duo Processor T9400 (2.53 GHz) edit

Display 16.0" diagonal High Definition HP Ultra BrightView Infinity Display (1920x1080p) edit

Memory 2GB DDR2 System Memory (2 Dimm) edit

Graphics card 512MB NVIDIA GeForce 9600M GT edit

Hard drive 320GB 7200RPM SATA Hard Drive with HP ProtectSmart Hard Drive Protection edit

Personalization Webcam + Fingerprint Reader with HP Imprint Finish (Fluid) edit

Keyboard HP Color Matching Keyboard edit

Networking Intel Next-Gen Wireless-N Mini-card edit

Primary DVD/CD drive LightScribe SuperMulti 8X DVD+/-RW with Double Layer Support edit

TV & entertainment experience No TV Tuner w/remote control edit

Primary battery 12 Cell Lithium Ion Battery edit

Productivity software No Productivity Software

הוא יותר טוב? אותה רמה? מה את אומרת עליו?

פורסם

עשיתי חיפוש ממושך בעקבות קריאת התגובה שלך, והמחשבים שאמרת עולים הרבה יותר מה-1600$ שזה התקציב שלי.

לא הם לא, כולם נכנסים בתקציב. יתכן שפשוט בחרת קונפיגורציה יותר חזקה שמעלה את המחיר כמובן. בשביל איכות כלכך גבוהה אולי תצטרך להתפשר על משהו כמו נפח אחסון.

עכשיו, אמרת שהאיכות בנייה של הסוני לא כ"כ טובה. אפשר לדעת במה זה מתבטא?

המפרט שלו נראה לי בסדר גמור לצרכים שלי.

לא אמרתי שהיא לא טובה, אמרתי שהאיכות של המחשבים שציינתי הרבה יותר טובה. האיכות של הסוני היא צרכנית סטנדרטית. איכות בניה מתבטאת בחוזק השלדה, בעמידות, רמת המקלדת, ה-Touchpad וה-Trackpoint (אם יש), הגימור והארגונומיה.

תקני אותי אם אני טועה, אבל כדאי להשקיע במעבד T9400 לעומת P8400 נכון?

לדעתי זה מיותר לחלוטין, רוב האנשים לא ירגישו בהבדל.

ה ati hd 3650 של הסוני לא נחשב טוב? אני יודע שיש יותר טובים ממנו אבל לא מצאתי מחשבים ניידים שגם מכילים כ. מסך טוב יותר וגם עולים אותו דבר.

"טוב" זה יחסי כמובן. ה-HD 3650 הוא Mid-Range ונחשב חזק מספיק למשחקים נוכחיים.

יכול להיות שאני אהיה מוכן להשקיע בכ. מסך טוב יותר ולהוריד באיכות המסך עצמו אם אני אמצא מחשב כזה. את מכירה?

כן, יש כאלו. לא בהכרח כדאי להשקיע בהם כי הם סובלים מהרבה בעיות אחרות כמו חימום ומגושמות. לדוגמא ה-Asus G50vt נותן כרטיס מסך טוב יותר, מפרט גבוה מאד ונכנס בתקציב.

אני לא מאמין שאני אצטרך יותר מ-2GB זיכרון... אם היום יש צורך ביותר תקני אותי בבקשה.

אין צורך חיוני, מצד שני זה נורא זול היום זכרון ובכל מקרה ניתן תמיד להוסיף בהמשך.

נ.ב.

עכשיו חשבתי על זה שלא חיפשתי באתרים מחו"ל. בארץ אין כזה מבחר ויכול להיות שבאמת בחו"ל המחשבים יצאו יותר זולים.

את מכירה אתרים כאלה?

מה זאת אומרת לא חיפשת באתרים מחו"ל?! אתה לא קונה בחו"ל? הרי המפרט שנתת הוא בדולרים ולא מהארץ. בוודאי ובוודאי שלא תמצא את המחשבים שציינתי במחיר כזה בארץ! כל מה שאמרתי רלוונטי לקניה בארה"ב בלבד.

קח בחשבון שמדובר במחשבים מגושמים וגדולים ולא ניידים במיוחד. אם יש לך כווות לנייד את המחשב לעתים קרובות כדאי שתקשול האם לא כדאי לך להתפשר על משחק ולהשקיע בגודל ומשקל נמוכים יותר. ה-HP שציינת הוא 16" ושוב אין לזה סיבה (זה לא מחשב שמכיל כרטיס מסך מטורף וחבל על הגודל הזה, זה לא נייד). אתה יכול לקבל מפרט דומה ב-dv5t של HP.

פורסם

ארצה להעיר

הסוני מצטיינים באיכות הבניה שלהם, כמובן שזה תלוי בדגם אבל בOVERALL.

בפורומים גדולים ורציניים בעולם מהללים את הסוני ללא הפסקה.

פורסם

איכות בניה זה יחסי, סוני בממוצע בהחלט לא מצטיינים באיכות בהשוואה למחשבים עסקיים.

פורסם

אני ודעת הקהל העולמית לא מסכימים איתך.

לפחות ובעיקר בנוגע לסדרת Z של סוני.

כמובן שאני לרגע לא אומר אם המחשב שהוצע כאן משתלם\נוח\בנוי וכדומה, רק הערה שהפריעה לי.

פורסם

נו, אם הייתי בוחרת על פי "דעת קהל עולמית" בתחום איכות הבניה כבר מזמן הייתי מגיעה למסקנה שאין הבדל בין מחשב צרכני ב-3000 שקל ל-Panasonic Toughbook ב-15,000 ש"ח.

ממתי זו אינדיקציה טובה לאיכות של מוצר כלשהו? הרי הרוב הגדול של האנשים בכלל לא יודעים למה הם משווים שכן הם מעולם לא השתמשו במחשב ברמה כזו.

אנחנו מדברים כאן על ה-FW ועל הממוצע, איך Z רלוונטי? גם אם היינו מכלילים את Z בדיון זה לא היה משנה את המסקנה.

פורסם

בכדי להסיר ספק ציינתי את דגם הZ

חבל לי לשמוע שאת דבוקה בדעתך למרות המצב הקיים בשוק.

ושוב, לרגע לא אמרתי על האחרים שהם פחות או יותר

אלא על VAIO בלבד

פורסם

בתור אחד שהחזיק ביד גם וגם, אני גם מסכים שאיכות הבנייה של הניידים של סוני אינה עומדת בקנה אחד עם המקובל בסדרות העסקיות של היצרנים המובילים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים