עבור לתוכן

אתמול ב23:45 נהרג אדם מול עיניי.

Featured Replies

פורסם

נסעתי לעבודה למשמרת הלילה בנטוויז'ן. כשהתקרבתי עם המונית לצומת מקסים בחיפה היה לפנינו ג'יפ שראיתי משהו עף ממנו.

לא ייחסתי לזה חשיבות באותו רגע. כשהתקרבתי לחפץ שהיה על הכביש הזדעזעתי. אדם גוסס שכב לפניי. יצאתי מהמונית והזעקנו אמבולנס

מהג'יפ נשמעו צרחות אדירות של בחורה ועוד גבר יצא מהג'יפ והסתכל כל האדם שמוטל הכביש. מצבו היה אנוש. פרפורי גסיסה.

כשראיתי שאין עוד משהו שנותר לעשות נכנסתי למונית והמשכתי לעבודה.

אדם נהרג, 2 משפחות נהרסו- שלו ושל הנהגת שהרגה. היות והייתי שם אני יכול להגיד לכם שאשמה כנראה שלו- הוא קפץ לאמצע הנתיב לא במעבר

חצייה ומי שגר בחיפה יודע כמה מהר נוסעים שם. אבל בכביש אין צודק ולא צודק. יש אנשים חיים ויש מתים. זה השורה התחתונה.לראות את המוות מול העיניים שלך זה לא משהו שאני לא מאחל פה למישהו.

תעשו טובה- תנהגו בזהירות ואל תהיו צודקים בכביש.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/812/439.html?hp=0&loc=1&tmp=7811

פורסם

מזעזע

עריכה:

הנהגים בארץ הם לא מדהימים, ואף רחוקים מלהיות כאלה. הבעיה העיקרית היא לא במהירות הנסיעה אלה באי הקשבות לחוקים שחוקקו מתוך היגיון שעומד מאחוריהם אשר באו למנוע מקרי פציעה ואף מוות. כמוכן המשטרה לא אוכפת את החוק, ועקב כך לאנשים לא איכפת מספיק.

אם על כל שטות טיפשית שנהג היה מבצע בכביש, כמו ביצוע פרסה במקום אסור, נסיעה באור אדום, עקיפה בפס רציף ועל דברים חמורים יותר אנשים היו מקבלים שלילת רישיון לחודשים / שנים / צמיתות או מספר שנים בכלא לא היו קורות רבות מהתאונות שקרו לצערנו.

אך הפעם לא נראה לי שאשמת הנהג היא [למרות שלא הייתי עד לאירוע], אלה של הולך הרגל, שכמו הרבה הולכי רגל חצה כביש מהיר לא במעבר חצייה וגם הרבה הולכי רגל שחוצים במעבר חצייה שמים מבטחם בנהגים ונותנים בהם את אמונם, דבר טיפשי שיכול לעלות בחיים.

תמיד, אבל תמיד צריכים להיות זהירים, ערניים ודרוכים בכביש. לא משנה אם אתה נהג,נוסע או הולך רגל.

פורסם

בדיוק היום אני מקבל תרישיון :'(

פורסם

מזעזע, אבל מה לעשות. האידיוט קפץ על הכביש ושילם על כך בחייו.

אני עדיין לא מחזיק ברישיון, אבל האדישות של הולכי רגל מטריפה אותי. האידיוטים חוצים את הכביש ברוגע, באדישות מוחלטת, בלי להסתכל ימינה שמאלה, כאילו לובשים Power-Armor ונהנים מהגנה אלוהית. אני לא אתפלא אם מאות נדרסים בשנה ברחבי הארץ.

פורסם

מזעזע, אבל מה לעשות. האידיוט קפץ על הכביש ושילם על כך בחייו.

אני עדיין לא מחזיק ברישיון, אבל האדישות של הולכי רגל מטריפה אותי. האידיוטים חוצים את הכביש ברוגע, באדישות מוחלטת, בלי להסתכל ימינה שמאלה, כאילו לובשים Power-Armor ונהנים מהגנה אלוהית. אני לא אתפלא אם מאות נדרסים בשנה ברחבי הארץ.

אפשר להתנסח גם יותר בעדינות(אמנם פורום באינטרנט, אבל אתה מדבר על בן אדם שנהרג). זה גם לא ט'רד לפריקת עצבים על הולכי רגל.

הבן אדם משתף אותנו במשהו שהיה עד אליו. המסקנה היחידה מהמקרה היא לנסוע בזהירות.

פורסם

באמת מצער :(

אבל לפעמים אין מה לעשות.

רק אתמול ראיתי אדם מבוגר פשוט נכנס לכביש בלי להסתכל בכלל ולא אכפת לו שמכונית שהתקרבה אליו, אם לא הייתה שמה לב, הייתה דורסת אותו..

פורסם

לא נעים

באמת חבל אל הבן אדם ועילך שראיתה אדם מת מול הפנים אבל תיתעודד אני בן 16 וראיתי ליפניי חודש (בערך ) מישהוא קופץ בעזריאלי ומת ראיתי את כל הגוף שלו מרוסק וחצי מהפנים שלו בחוץ (זה היה אחד הדברים הקשים ביותר שעברתי וזה עוד בגילי הצעיר ) אני מיתפלא איך אין לי סיוטים או משהוא כזה .

אבל היי מה שלא הורג מחשל אז תיתעודד .

וגם אני בעד בטיחות בדרכים אז חברה דיי להיות אדישים לסכנה .

פורסם

אני כבר כן מחזיק ברישיון, אבל הביריונות של כלל הנהגים מטריפה אותי.

אני לא אתפלא אם מאות נהרגים בשנה ברחבי הארץ עקב הקטל בכבישים.

בדיוק חזרתי היום מהעבודה ושמעתי על המקרה ברדיו,

תוך כדי כך אני רואה איזה מישהו קופץ לכביש ליד מחלף פולג

וחוצה אותו! כביש מהיר!

הבעיה באמת שהוא לא עבר במעבר חצייה, אבל אי אפשר להאשים

את הכל בהולכי הרגל, אצלינו בעיר למשל דוהרים 60-70 קמ"ש גם ליד

מעברי חצייה, לא מתחשבים כלל בהולכי הרגל ולא לוקחים בחשבון

את הסיכון של חייהם.

פורסם

גם נהגים אידיוטים, אין ספק, אבל הולך רגל צריך לפחות להסתכל ימינה ושמאלה לפני שהוא חוצה את הכביש. אותי מעצבנים אותם הולכי רגל שלא מתרגשים, חוצים את הכביש בקלילות, לא מסתכלים. התופעה נפוצה בעיקר בשכונות עניות. אלוהים אדירים מה הולך שם. כמעט קופצים מתחת לגלגלים של הרכב.

פורסם

אם אתה נוסע בעיר במהירות המותרת,

תוכל להגיב מהר מספיק בשביל לא לפגוע

גם בהולך שקופץ לכביש.

כשאתה נוהג בכלי רכב, האחריות שלך גדולה יותר.

פורסם

אני כן, אבל מה עם נהגים אחרים? אתה אמור לדעת היטב כמה ערסים, שיכורים, מסוממים, נהגים חדשים, קשישים, רכבים לא תקינים יש על הכביש. רק אידיוט גמור יקפוץ בצורה עיוורת על הכביש, בלי להסתכל, בלי לוודא שהכביש פנוי או הרכב המתקרב עוצר. לנהג יש אחריות, ללא ספק, אבל גם להולך רגל יש אחריות מינימלית להפעיל יותר משני תאים אפורים בו זמנית.

פורסם

הנהגים בארץ הם לא מדהימים, ואף רחוקים מלהיות כאלה. הבעיה העיקרית היא לא במהירות הנסיעה אלה באי הקשבות לחוקים שחוקקו מתוך היגיון שעומד מאחוריהם אשר באו למנוע מקרי פציעה ואף מוות. כמוכן המשטרה לא אוכפת את החוק, ועקב כך לאנשים לא איכפת מספיק.

אם על כל שטות טיפשית שנהג היה מבצע בכביש, כמו ביצוע פרסה במקום אסור, נסיעה באור אדום, עקיפה בפס רציף ועל דברים חמורים יותר אנשים היו מקבלים שלילת רישיון לחודשים / שנים / צמיתות או מספר שנים בכלא לא היו קורות רבות מהתאונות שקרו לצערנו.

אך הפעם לא נראה לי שאשמת הנהג היא [למרות שלא הייתי עד לאירוע], אלה של הולך הרגל, שכמו הרבה הולכי רגל חצה כביש מהיר לא במעבר חצייה וגם הרבה הולכי רגל שחוצים במעבר חצייה שמים מבטחם בנהגים ונותנים בהם את אמונם, דבר טיפשי שיכול לעלות בחיים.

תמיד, אבל תמיד צריכים להיות זהירים, ערניים ודרוכים בכביש. לא משנה אם אתה נהג,נוסע או הולך רגל.

פורסם

אני כימעט בטוח שזאת אישה שנהגה באוטו, פשוט אסור לתת לבנות רישיון כמה פעמים ראיתי בנות נוהגות וזה פשוט בגנים שלהם לעשות משהו דפוק,אולי 5 אחוז מי כל הבנות בעולם יודעות לנהוג אבל כל השאר פשוט קטסטרופה,היום עם יש לך דוד חבר או כל דבר אחר עושים לך קומבינות וזהו יש לך רישיון :smile1: ואז תמיד משהו קורה,אנשים עם אתם עדים למשהו כזה ישר תלשינו הלשנה מצילה חיים :silly:

פורסם

אם אתה נוסע בעיר במהירות המותרת,

תוכל להגיב מהר מספיק בשביל לא לפגוע

גם בהולך שקופץ לכביש.

כשאתה נוהג בכלי רכב, האחריות שלך גדולה יותר.

אני לא יודע אם יש לך או אין לך רשיון, אבל מה שאמרת פה ממש שטות.

אם אני נוסע ברחוב הראשי אצלינו "בעיר" (קריית שמונה..) ויש מעבר חציה באמצע הכביש אחרי ירידה קטנה כזאת ואני נוסע במהירות המותרת אין שום סיכוי שבעולם שאני מספיק לעצור... (או אף אחד אחר...) שום סיכוי.

פורסם

זה שאתה לא מבין, לא אומר שאלו שטויות.

כמובן שאם הכביש אינו מאפשר נסיעה במהירות המותרת,

אלא פחות, אז תסע פחות!

מותר לסוע 50 קמ"ש? אבל הכביש מאפשר 30 קמ"ש? תסע 20 קמ"ש.

הכוונה שלי הייתה שלנהג בכלי רכב יש אחריות גדולה יותר מהולכי רגל,

כמובן שלא מדובר במקרה קיצון כמו מישהו שמתפרץ לכביש מהיר, אלא

על מעברי חצייה וכבישים בתוך העיר.

חוץ מזה, שלפי החוק, אתה חייב להאט לפני מעבר חצייה.

אז שטויות? אם כבר מישהו רושם פה שטויות... ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים