עבור לתוכן

הפיכת מארז ATX מעומד לשוכב כמו HTPC, עצות?

Featured Replies

פורסם

יש לי פה מארז ספייר להיתעללות קצת למודינג שאני הרבה זמן מתכנן ומכיוון שיש לי בחדר ארונית בצורה מעניינת וחדר מאוד מאוד קטן ויש מקום בצד של השולחן להשכיב את המחשב חשבתי על לקחת את המארז הג'אנרי החמוד, ופשוט להשכיב אותו ואז יש לי מקום על הריצפה והמחשב ישב לו בנוח על השולחן, מסדר לי את הפינה בצורה נהדרת ככה!

אני צריך לציין שאתה הרעיון המקורי לקחתי ממישהו פה בפורום שראיתי בעבר תמונות מהמוד שלו שהוא עשה דבר כזה וזה יצא יפה ומעניין!

כמה דילמות שתקלתי בעת החשיבה:

איך בדיוק אני הופך את המחשב? צריך להתאים את השילדה- כוננים.

בעיות סירקולציה- הסירקולציה משתנה בעת הפיכת המחשב וזה יעבור לקהילת OC שתעזור לי לעצב מחדש את הסירקולציה לאחר שבעיות יפתרו מקודם.

פאנל קידמי- לא בנוי לזה בכלל...

להלן כמה תשובות שמצאתי לחלק מהדברים,

את המחשב אני משכיב בלי בעיה, צריך לעצב את החלק של הכוננים בעזרת כמה עצים שיעזרו לי מעט ואני אצטרך אולי לחורר את חלקם כדי שיהיו "אווריריים" ואז להוסיף גם מאוורר 120 או 80. הפיתרון לזה עדיין לא סגור.

את הפאנל הקידמי אני אעצב מעץ שכבות בצורה יפה ומתוכמת שכבר יושבת לי בראש כמה חודשים ורק מחכה ליציאת המוד.

את הסירקולציה אני אשאיר יחסית דומה למה שהיה רק פה ושם אשנה בהתאם למצב המארז ואבקש עזרה ב-OC.

אני יודע שזה קצת בעיה, מודע לדילמות ולבעית ולעובדה שהכי פשוט זה "לתלוש" את הכלוב כוננים, לסובב ולרתך. אבל זה לא הקטע במוד כי אין לי כוח וכוונה להתחיל לרתח ולהיתעסק בריתוך. רוב העבודה צריכה להיות "יבשה". אחרי שהמארז יהיה בנוי טוב לשכיבה אני אוסיף חלונות, אסדר את החורים והסירקולציה, אוסיף רגליות למארז ואניח בפינה כאן. אני מודע לבעיות וזה חלק מהבעיתיות שעומדת בדרכי במוד הנ"ל וזה חלק מהאתגר כאן. כי לקנות מארז בגודל ATX שוכב HTPC זה לא חוכמה.

אז אני אשמח אם מישהו יגיב ויגיד מה דעתו, אם יש לו טיפים או רעיונות שונים שיקלו על כל התהליך.

הרבה תודה רבה ולילה טוב! ;)

פורסם

פנאל קדמי אתה עושה בעצמך רצוי מבונדו

שאר המארז

תשאיר ככה

אין בעיה שהרכיבים שוכבים וזה לא משנה את הסירקולציה ממש ..

פורסם

פנאל קדמי אתה עושה בעצמך רצוי מבונדו

שאר המארז

תשאיר ככה

אין בעיה שהרכיבים שוכבים וזה לא משנה את הסירקולציה ממש ..

בטח שזה חשוב, אתה לא יכול לשים ספק ליד כרטיס מסך

לרוב מארזי HTPC הם נמוכים וצרים כמו וידאו

פורסם

לא חייב יש גם כאלה גדולים

שזה יותר טוב כי יש יותר מקום

הכוונה שלי הייתה זה שלא יגע בפנים המארז...

ואיך שמארז רגיל מסודר

הספק לא ממש ליד הכרטיס מסך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים