עבור לתוכן

בעיה בהסלבה של כבל 20 פינים

Featured Replies

פורסם

שלום , יש לי בעיה בהסלבה של הכבל 20 פינים של הספק , ניסתי לדחוף אותו כבר שעה עם הפלסטיק כשהזזתי את החוטים לצדדים - אבל זה לא הולך , זה מגיע עד אמצע הפלסטיק, וגם זה אחרי הרבה מאמצים ומתיחה של הכבל , ואחרי החצי כבר אי אפשר להעביר את זה.

אז רציתי לשאול את כל אלה שהסלבו את הכבל 20 פינים שלהם - איך עשיתם את זה ?

פורסם

אתה קודם מפרק את הקונקטור אחר כך מכניס את החוטים ובסוף מחבר את הקונקטור חזרה

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לפרק את הקונקטר עם סיכה קטנה אבל זה לא הולך...

פורסם

בעזרת סיכה זה ממש פשוט

קודם כדאי שתסתכל (אולי אם זכוכית מגדלת אם זה יעזור לך) ותבין כיצד ה"מכניקה" של זה עובדת. מה צריך לזוז בשביל שניתן יהיה לשלוף את החוטים.

לכל פין יש שני "צ'ופצ'יקים" מתכתיים קטנים אשר מונעים ממנו מלהיות פין אחד ישר. אתה צריך להזיז את שני הצ'ופצ'יקים לכיוון הפין עצמו, ואז הוא יתיישר ויוכל לעבור דרך החור (וכך החוט משתחרר).

תחפש בגוגל, אולי תמצא מדריך עם תמונות.

פורסם
  • מחבר

חפישתי בגוגל - לא מצאתי ... וכבר ניסיתי עם סיכה , כל כך חזק בשביל שזה יזוז שהיא פשוטה נשברה לי בתוך והיה ממש סיפור להוציא אותה משם... לא יודע אבל זה לא היה לי ממש פשוט - אולי לא עשיתי את זה נכון?

פורסם

כמו שכבר אמרו כאן, זה ניתן לביצוע בעזרת סיכה, אך צריך גם הרבה מזל כדי לסיים הכל בזמן סביר (ולא לשכוח למספר את הכבלים!)

בכל אופן, תמיד ניתן לרכוש את החולץ הייעודי לקונקטור הנ"ל..

כמו כן, אני רואה שמדובר בקונקטור 20 פין, הצלחתי בעבר להסליב את הצמה מבלי לפרק את הקונקטור (אני לא יודע באיזה סוג של סליבינג אתה משתמש, ומהי מידת המתיחה שלו), אך זה אפשרי, מקפלים את הקונקטור ב90 מעלות, ככה שהוא יהיה עם כיוון החוטים, ומסליבים.

פורסם

סליחה, מה זה "להסליב" ? ובשביל מה זה טוב?

פורסם

אהההה כוונתך לומר, "שירוול" מלשון "שרוול".

לשרוול, שירוולת שירוולתי שירוולתם אשרוול תשרוול וכו' וכו'.

חוץ מהענין של היופי, שזה ענין אישי, האם יש תועלת נוספת?

בשביל הסדר הטוב ושיפור זרימת האויר אני משתמש בסרט בידוד חשמלי, שעולה 5 ש"ח לגליל שמספיק ל-20 ספקים.

יש בעיה עם זה?

אם צריך לסדר את הכבלים, במקום להתעסק עם התופסנים הקטנים והעדינים המעצבנים של המולקס אני פותח את ספק הכוח ומשתמש במלחם ובשואב בדיל כדי לנקות, לפתוח, לסדר. זה אח"כ חוזר יופי למקום, כמו חדש.

היכן הבעיה?

[attachment deleted by admin]

פורסם

הבעיה היא שזה ביכלל ביכלל ביכלל לא יפה עם איזולירבנד

ושאתה רוצה להוריד אותו הוא משאיר כתמי דבק על כול החוטים

פורסם

הבעיה היא שזה ביכלל ביכלל ביכלל לא יפה עם איזולירבנד

ושאתה רוצה להוריד אותו הוא משאיר כתמי דבק על כול החוטים

זה נכון אבל למה להוריד?

ויש חסרון לשרוול שהוא במבנה של רשת ולא כיסוי עגול וחלקלק.

פורסם

הוא עגול וחלקלק

הוא בדרך כלל מקבל את הצורה של הכבלים...

פורסם

הוא עגול וחלקלק

הוא בדרך כלל מקבל את הצורה של הכבלים...

תבדוק פעם עם עשן סיגריה איזה טורבולנציות יש בזרימת אויר מסביב לכבל המצופה רשת, לעומת ציפוי חלקלק.

אבל זה באמת לא כל כך חשוב.

פורסם

תבדוק פעם עם עשן סיגריה איזה טורבולנציות יש בזרימת אויר מסביב לכבל המצופה רשת, לעומת ציפוי חלקלק.

אבל זה באמת לא כל כך חשוב.

תכלס הוא צודק אין הבדל משמעותי מלבד כל הרעיון של מודינג.

מודינג למי ששכח זה לעשות את המארז יותר יפה בעיקר ותוך כדי לשמור על זרימת אויר טובה עד כמה שניתן ולכן עם סליב רשת זה יותר יפה וגם עושה את העבודה מבחינת זרימת אויר.

פורסם

בחיי שאני לא מבין למה לקנות ערכות "סליבינג". סתם יקר, כשיש אופציה זולה יותר, יעילה יותר, ואולי אף יפה יותר (תלוי בטעם)- בידוד מתכווץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים