עבור לתוכן

מחשב לפטופ להורים עד 3000 שקל

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש מחשב נייד לאמא שלי. אני לא יודע בערך מה הסכום שצריך כי אף פעם לא קנינו, אבל הדבר הכבד היחידי שהיא צריכה במחשב זה לראות סרטים וכאלה (זה מחשב שהיא לוקחת לחו"ל). כמובן שגם לא יתקע ושיהיה טוב, הכי חשוב לה זה שיהיה קל (אחרי הכל היא אישה לא צעירה :)) ושהבטריה לא תגמר מהן כי היא לוקחת את המחשב לטיסות ארוכות!

אני ממש לא מבין בחומרה אז אם יש משהו שקובע על מהירות של מעמד אז שיהיה משהו בסביבות ה2G.

מקום היא לא צריכה המון היא לא משחקת במשחקים וכאלה, אבל שיהיה מקום לסרטים, משהו עד ה250 ג'יגה ככה.

וזהו, אלה הקריטריונים, אני אשמח למחיר כמה שיותר זול וללפטופ שיענה על ההגדרות.

אגב, מאיפה אתם ממליצים לקנות את זה בסביבת רחובות? יש מקום מומלץ ברחובות שלא דופקים במחיר ונותנים סחורה טובה?

תודה!

פורסם

אין שום מחשב קל ועם חיי סוללה טובים במיוחד בתקציב שמתקרב לזה. המצב של חיי הסוללה יהיה הרבה יותר חמור אם השימוש שהיא מייעדת למחשב זה צפייה בסרטים (דבר שגוזל הרבה חיי סוללה) ואין שום מחשב בסביבות המחיר הזה שעמוד בכמה שעות של צפיה בסרטים.

אם היא שמה דגש גדול על משקל אז אתה יכול לשקול Netbook שהוא קל וזול ונותן מסך בגדלים של עד 10" בדר"כ (אתה יכול לפנות לדיון בנוגע ל-Netbooks שכולל בתוכו דעות מרובות לגבי היתרונות והחסרונות של כל דגם). יתרון מחשב כזה הוא גם שנוח להשתמש בו בטיסות (מחשבי 15.4" עשויים להיות סיוט במחלקת תיירות והתקציב הזה לא מאפשר לשקול מחשבי 12.1-"13.3).

מכיוון שאני מבינה שהיא נוסעת הרבה לחו"ל אולי כדאי לשקול רכישה בחו"ל ( בעיקר אם מדובר בנסיעות לארה"ב או קנדה). זה יאפשר למצוא משהו הרבה יותר טוב בתקציב (אם כי בעלות כזו יהיה קשה להשיג מחשב עם אחריות בארץ).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המהירה.

הפעם זו האמא בעצמה. התקציב גמיש עד ל כ-4000 שקל. הסרטים בהם אני אצפה לא יהיו על חשבון הסוללה אלא בזמן שהמחשב יהיה מחובר ל מקור כח(חשמל) האם למחשב דל או טושיבה שנקנה ב"בסט בי" בניו יורק יש אחריות בארץ? מה עלות צריבת אותיות עבריות על המקלדת? ואיפה עושים את זה? איזה דברים נוספים יש לקחת בחשבון כדי להפוך את המחשב ל'"ישראלי" דובר עיברית.חוץ מתשלום המכס שהבנתי שאינו נורא(כ-350 ש"ח) הייתי מאוד רוצה מחשב קל משקל ידידותי וקטן ממדים אבל לא 10" גודל מסך . המטרה היא אינטרנט אלחוטי+ קווי נוח כולל מצלמה ומקרופון לתקשורת הביתה וגלישה ,וגם אפשרות חיבור למסך טלביזיה במלונות בצפון אמריקה במזרח הרחוק וכן ד. אפריקה ובאירופה .כמובן שיש מצב שארצה לקחת חומר לימודים כשאצא לנסיעה עם מחשב נייד משלי ועוד דברים שאולי יתוספו בעתיד . הייתי שמחה לבצע את הקניה בארץ במקום אמין ואולי אפילו בפריסת 4 תשלומים .אבל אולי אני טועה בחישוב . הציעו לי פה זיכרון 2 ג'יגהבייט LG הרד דיסק 250 ג'יגה במשקל 2.3 ק"ג מסך 14.1"ושאר הפונקציות והיציאות שאני צריכה - שווה? ושאלה אחרונה האם כשנותנים לי מערכת הפעלה 'ויסטה' כלול ואני רוצה XP למה או אם זה 'בלתי אפשרי' או לא רצוי למוכר? ושוב תודה מראש על כל אינפורמציה נוספת שתעזור לי להחליט.

פורסם

האם למחשב דל או טושיבה שנקנה ב"בסט בי" בניו יורק יש אחריות בארץ? מה עלות צריבת אותיות עבריות על המקלדת? ואיפה עושים את זה? איזה דברים נוספים יש לקחת בחשבון כדי להפוך את המחשב ל'"ישראלי" דובר עיברית.

קראי בבקשה את המדריך על קניית מחשב בארה"ב והעברתו לארץ בסטיקי שבראש הפורום. יש שם אינפורמציה על נושא האחריות הבינלאומית ו"גיור" המחשב.

חוץ מתשלום המכס שהבנתי שאינו נורא(כ-350 ש"ח)

אין מכס על ניידים רק מע"מ בשיעור של 15.5%, כך שהתשלום הוא כמובן יחסי לעלות המחשב.

הייתי מאוד רוצה מחשב קל משקל ידידותי וקטן ממדים אבל לא 10" גודל מסך .

על איזה גודל את חושבת?

הציעו לי פה זיכרון 2 ג'יגהבייט LG הרד דיסק 250 ג'יגה במשקל 2.3 ק"ג מסך 14.1"ושאר הפונקציות והיציאות שאני צריכה - שווה?

אני מניחה שאת מתכוונת לדגם R405? מהו המפרט המדויק ומהו המחיר?

ושאלה אחרונה האם כשנותנים לי מערכת הפעלה 'ויסטה' כלול ואני רוצה XP למה או אם זה 'בלתי אפשרי' או לא רצוי למוכר?

מיקרוסופט הפסיקה את המכירה של Windows XP ברוב המחשבים כך שלא מדובר בתרגיל או תחמון של המוכר, הוא אכן לא יכול למכור לך מחשב נייד סטנדרטי עם XP. ברוב הגדול של המקרים את יכולה להתקין XP בעצמך אם יש לך עותק או שאת יכולה לרכוש מחשב עם גרסא של ויסטה שמאפשרת Downgrade ל-XP (אפשרי בגרסאות OEM Buisness או OEM Ultimate בלבד). ישנם מחשבים שנמכרים ללא מערכת הפעלה כלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים