עבור לתוכן

עד כמה האחריות על המחשב חשובה

Featured Replies

פורסם

שלום,

אם אני לא בפורום הנכון, אני מצטער (אפשר להעביר את הנושא).

לעניין: אני מתכנון לקנות מחשב מאחת החניות באינטרנט אבל המעבדה יושבת בראשון לציון ואני גר בירושלים.

אפשר לשלוח את המחשב דרך חברות חיצוניות תמורת 70 שקל. על המחשב אני מקבל 3 שנים אחריות מינימום.

השאלה שלי היא כזאת: האם אתם משתמשים הרבה באחריות יצרן/חנות? שווה להשקיע את המשלוח הזה כל פעם מחדש כשהמחשב יתקלקל (אם וכאשר)? או אולי להוסיף חמש מאות שקל ולקנות קרוב?

בתודה הטופיק!

דרך אגב, המחשב הוא http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1510

פורסם

זה תלוי בסוג הרכיבים שאתה לוקח (במיוחד אם הם גנריים או לא), בכמה אתה שומר על המחשב ובעיקר במזל שלך.

בכל מקרה אני ממליץ לא לקחת רכיבים גנריים.

פורסם

לא רוצה סתם לעשות לך מזל רע, אבל הצורך במימוש אחריות על מוצרי חומרה הוא נדיר עד כדי אפסי, במיוחד אם אתה קונה רכיבים איכותיים.

אולי חוץ מכונן קשיח/צורב, שם זה קצת יותר שכיח בגלל החלקים הנעים.

פורסם
  • מחבר

רכיבים גנריים אני לא לוקח אז את הבעיה הזו פתרתי.

פורסם

אחריות חשובה מאוד.

אם אתה רוכש רכיבים ומרכיב בבית, אחריות על הרכיבים חשובה מאוד.

אם אתה רוכש מחשב שלם, אחריות החנות חשובה מאוד, נוסף על אחריות הרכיבים.

ככלל, עדיף חנות קרובה.

פורסם

כתבת 4 משפטים אבל בעצם לא אמרת כלום..

למה אחריות כלכך חשובה לדעתך?

שים לב - זה לא שהוא קונה מוצרים ללא אחריות. הוא בסך הכל מתלבט האם לשלם 500 שקל יותר (בוודאות), או "להסתכן" בעלות משלוח של 70 ש"ח (אגב המחירים בפועל הם הרבה פחות) אם וכאשר אי פעם רכיב כלשהוא יתקלקל לו.

אני לא רואה שום היגיון באפשרות הראשונה.

פורסם

עד כמה זה חשוב?

לי הלכו ספק, וזכרונות הם היו תקולים אז החליפו(אז שניהם ביחד עלו לפחות 1000+)

ובנוסף הלך לי לוח אם אולי גם באשמתי אבל בכל זאת והחליפו לי אותו

אז אם לא הייתה אחריות הייתי צריך לשלם 1600-2000 שקל.

בנוסף הלך לי המסך(ולא לא באשמתי) וסדרו אותו.

יכול ליהיות שהיה לי מזל רע, אבל אם לא הייתה לי אחריות הייתי משלם 3000 שקל בערך.

אז זה מאוד חשוב

פורסם

סך הכול אני חושב שאם יעשו לך בדיקת מאמץ רצינית ושהמחשב יעבור אותה בשלום לפני שישלחו את המחשב אליך רוב הסיכויים שהמחשב יהיה תקין וירוץ אצלך לאורך זמן(אם כמובן תטפל בו נכון).

אם כן ייפלו בחנות על חלק פגום אז יחליפו אותו לפני שישלחו אליך ככה שסך הכול הסיכון נמוך(אך קיים) שתיאלץ להשתמש באחריות.

פורסם

כתבת 4 משפטים אבל בעצם לא אמרת כלום..

למה אחריות כלכך חשובה לדעתך?

שים לב - זה לא שהוא קונה מוצרים ללא אחריות. הוא בסך הכל מתלבט האם לשלם 500 שקל יותר (בוודאות), או "להסתכן" בעלות משלוח של 70 ש"ח (אגב המחירים בפועל הם הרבה פחות) אם וכאשר אי פעם רכיב כלשהוא יתקלקל לו.

אני לא רואה שום היגיון באפשרות הראשונה.

(היה חסר משפט חמישי)

אחריות חשובה ליום בו יתגלה רכיב תקול או כל בעיה שהחנות מוכנה לתקן או להחליף.

לא כתבתי את זה כי לדעתי זה ממש טריוויאלי ולא ראיתי צורך להסביר למה אחריות חשובה.

לעולם אין לדעת מתי תצטרך, ואם אחריות יכולה להוזיל הוצאות אז למה לא.

מה גם שאינני יודע על ידיעותיו הטכניות של הבחור. הרבה יעדיפו אחריות ושקט נפשי ויהיו גם מוכנים לשלם.

אני עדיין חושב שחנות קרובה עדיפה.

והנה המשפט החמישי.

500 ש"ח לא שווים את זה.

פורסם

Ariel-Ro ו-zam, קראתם בכלל את ההודעה המקורית של פותח הדיון?

פורסם

שלום,

אם אני לא בפורום הנכון, אני מצטער (אפשר להעביר את הנושא).

לעניין: אני מתכנון לקנות מחשב מאחת החניות באינטרנט אבל המעבדה יושבת בראשון לציון ואני גר בירושלים.

אפשר לשלוח את המחשב דרך חברות חיצוניות תמורת 70 שקל. על המחשב אני מקבל 3 שנים אחריות מינימום.

השאלה שלי היא כזאת: האם אתם משתמשים הרבה באחריות יצרן/חנות? שווה להשקיע את המשלוח הזה כל פעם מחדש כשהמחשב יתקלקל (אם וכאשר)? או אולי להוסיף חמש מאות שקל ולקנות קרוב?

בתודה הטופיק!

דרך אגב, המחשב הוא http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1510

עניתי על החלק הראשון.

זה גם מותר לי

פורסם

סבבה, אבל רוח הדברים מההודעה שלך היתה כאילו שהאפשרות השניה שלו היא לקנות מוצרים בלי אחריות.. וזה ממש לא נכון.

למעשה, אנחנו לא יודעים בכלל באיזו חנות מדובר (זו שקרובה יותר לבית שלו), ויתכן מאוד שמבחינת אמינותה, דווקא החנות הרחוקה עדיפה מבחינת אחריות עתידית.

פורסם
  • מחבר

אין לי חנות ספציפית בירושלים אבל יש את אייבורי או KSP או אולי ש.מ.מ. כמובן שיש את החנויות הקטנות...

פורסם

איבורי וKSP לא מומלצים.

עדיף לך לשלם משלוח(למרות שבדר"כ בגלל שזאת בעיה שלהם שהלך חלק במחשב, אז הם לא לוקחים כסף)

מאשר לקנות מהחנויות האלה.

תעשה חיפוש ותבין

פורסם

תכל'ס, כל מחשב בחנויות אמור לעבור בדיקת מאמץ, אם מדובר בסט בדיקות טוב- הסיכוי שהמחשב יחזור לחנות מתישהו קטן מאוד....

תתקשר לשאול איזה בדיקות עושים אם אתה מודאג, זה מה שאני הייתי עושה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים