עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם

סיפור הממחיש את ה"הגיון" בו עובד מוחם של דתיים אחדים:

http://www.hofesh.org.il/articles/god/kiss.html

דבר נוסף, לגבי הדיון קודם - לא חסר הסטוריונים למינהם הטוענים שלא הייתה שואה (כמובן שאף אחד מהם אינו ראש חוג באוניברסיטה מכובדת כלשהי), זה לא אומר שום דבר. בדיוק כמו שהעובדה שמדענים סוג ד' למינהם שטוענים שהאבולוציה אינה נכונה (כאשר האלטרנטיבה שהם מציגים היא סיפור עם נחש מדבר), לא אומרת שום דבר.

• תגובות 4.6k
  • צפיות 451k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

תגיד, אפשרי למצוא בצופן התנכי את המשפט "לפני זמן רב בגלקסיה רחוקה רחוקה" ?

לא סביר, זה משפט ארוך יחסית.[br]פורסם בתאריך: 5.06.2009 בשעה 23:22:08

ואו כמה זמן לא נכנסתי לדיון

איסתרא, אךךך אותך אני דוקא מעריך

אבל תפסיק לקרוא תאתרים המחורבנים האלה

לכולם אותה המטרה, לשטוף תמוח

תחשוב לבד, אל תתן לאחרים לעשות את זה

לא קורא אותם. חיפשתי קצת על הצופן התנ"כי וזה מה שמצאתי. אבל אני לא מבין מה הבעיה שלך: הוא עשה את אותו הדבר בדיוק כמו המחב"תים - חיפש צפנים מסתוריים בתורה בעזרת דילוגי אותיות. הוא גם כתב בדיוק איך אפשר למצוא כל אחת מהדוגמאות שלו. ניסית וראית שהוא שקרן? אם לא, הרי שאלוהים הוא זה שהצפין את כל המסרים הסודיים האלו שם. הרי אי אפשר לטעון שכל מסר סודי שמוצאים בתורה שמתאים לתזה שלך הוא קוד אלוהי אבל כל מסר סודי אחר שמוצאים באותה שיטה בדיוק שלא מתאים לתזה הוא סתם מיקריות.

[br]פורסם בתאריך: 5.06.2009 בשעה 23:25:59

פשש, סחתיין חבר.

אבל הרשה לי להוריד אותך מהעץ.

בדוגמא שלך לישו, החיבור של הקוד הראשון חצה ספרים שונים.

וגם כשהקוד כבר הגיע מהתורה ניתן להבחין בישוע אך ללא אזכור המילה משיח.

ועם המילה "חוטא", אה אז ישו היה חוטא? כנראה שכן.

בכלל, ישו בוודאי שיופיע בתורה, במיוחד כשהוא נחשב שליח האל, או צורת האל עלי אדמות.

וסביר להניח עם מילים שקשורות לאל.

אתה מנסה להוכיח משהו, כשמהדוגמא שלך אפשר להוכיח בדיוק את ההפך.

אין לי מושג, אני מאמין בישו בדיוק כמו שאני מאמין בקב"ה - כלומר בכלל לא. אבל מה יש לך לומר על הקישור השני? שם אין דילוגים בין ספרים שונים (בהנחה שבאמת יש דילוג שכזה בדוגמת ישו, לא טרחתי לבדוק כאמור).

עכשיו, בקשר לאבולוציה. אתה בכלל מבין מה אומרת האבולוציה?

יותר טוב ממך מסתבר.

היא אומרת שפעם היה יצור חד תאי אחד. שממנו התפתחנו כולנו.

וגם הוא הופיע סתם ככה, איכשהו, במקרה, בלי הסבר.

לא נכון. האבולציה לא מדברת בכלל על מקור התא הראשון, זה מחוץ ל"גבולות הגזרה" שלה.

לאור התיאורייה הזאת חייבות להיות צורות ביניים.

ונמצאו צורות ביניים, כפי שכבר הראיתי. Next! כאמור לא רק ממצאי המאובנים תומכים בתאוריה אלא גם ממצאי הגנטיקה והקלדיסטיקה.

האמת שקשה לי להתמודד עם הטענה שלך שהיו חיים לפני מיליוני שנים.

אבל היי! אחרי שדפדפתי במקורות הדת היהודית. בגמרא כבר אמרו שהיו חיים לפני 5700 שנה

ושהקב"ה היה יוצר עולמות ומחריבם.

ואפילו אמרו שהיו קיימים בני אדם לפני הזמן הזה.

מה, אדם וחווה לא היו שני בני האדם הראשונים?

הדברים האלה נאמרו ונכתבו כמה מאות לא מבוטלות לפני תיאוריית האבולוציה היקרה שלך.

אז אל תגיד שהדת לא מעודכנת אה :xyxthumbs:

למה לא? הנה אני אומר: הדת לא מעודכנת. אין שום קשר בין הנ"ל לבין מה שידוע לנו. מתי בדיוק כדור הארץ הושמד, לפי המדע? שלא לדבר על זה שאתה לא יכול להתנגד לאבולוציה ולתמוך בה בעת ובעונה אחת. תחליט בבקשה.

העולם במתכונתו הנוכחית נוצר לפני 5769 שנה.

לפי האמונה היהודי. אלא מה, אין שום ממצא מדעי שתומך בטענה הזו ויש לא מעט שסותרים אותה. מותר לך להתעלם מהם בשם האמונה. מה שהרבה אנשים לא מבינים זה שהדת והמדע לא משחקים זה נגד זה: הם בכלל לא משחקים על אותו מגרש. אתה לא צריך לראות כל ניצחון של המדע כהפסד לדת. מה, אלוהים הכל יכול לא יכול לברוא הכל כך שיראה כאילו הוא קיים כבר מיליארדי שנים, אם הוא רק רוצה? כאן כבר יש שאלה של אמונה אם אתה מעדיף שלא לקבל את הפילוסופיה המדעית המקובלת ולבכר את האמונה הדתית עליה, זו זכותך, הרי אי אפשר להוכיח שאלוהים לא קיים. אבל בבקשה תפסיק להתעלם מהעובדות שנמצאות מול עיניך.

אלוהים יצר את העולם כך שיראה כאילו התרחשה בו אבולוציה - טיעון קביל.

אני עוצם את העיניים כדי לא לראות את יצורי הביניים וממשיך להתעקש שהם לא קיימים - טיעון לא קביל. באותה מידה אני יכול להתכחש לקיומו של שליש מהתנ"ך, רק כי הוא לא מתאים לתזה שלי.[br]פורסם בתאריך: 5.06.2009 בשעה 23:39:27

קח את כל האירועים שקרו לאנושות. חפש אותם בתנ"ך, תראה שתמצא אותם קרובים ביחד עם כל השמות של האנשים\דברים שהיו קשורים אליהם

ובספרים אחרים לא. אחרי שתעשה את הניסוי, תגיע לכאן עם התוצאות. עד אז חדל לקשקש על זה.

הבעיה היא שאתה לא עשית את הניסוי הזה. מישהו אחר טוען שהוא עשה ואתה מאמין לו.

תרגיל פשוט: קח את דוד בן גוריון. אני מוכן לקבל גם דויד בן גוריון, דוד יוסף גרין או דויד יוסף גרין. נולד בי"ז בתשרי התרמ"ז, מת בו' בכסלו התשל"ד. תמצא אותו באחד מהתאריכים הנ"ל בתנ"ך. אם תצליח, אני מבטיח למצוא אותו במלחמה ושלום או במובי דיק, למרות שכמות הטקסט שם הרבה יותר קטנה.

נוע נוע, סוף.

הנה לך מדענים שנותנים את דעתם על תיאוריית האבולוציה (באדיבות רוני):

ושוב, אותה בעיה כמו קודם: לא קראת אף אחד מהספרים אותם אתה מתיימר לצטט. אין לך שמץ של מושג האם הדברים אכן נכתבו כפי שאתה מצטט או האם הם הוצאו מהקשרם. למעשה, גם רוני לא קרא אף אחד מהספרים האלו. יודע מה, לא אתפלא אם גם מי שהוא העתיק ממנו לא קרא אף אחד מהספרים. כמה דוגמאות:

סטנליºפרופ` ס. מ.

``ממצאי המאובנים שנתגלו, אינם כוללים צורות ביניים במעבר מקבוצת בעלי-חיים אחת לאחרת`` (The New Evolutionary Timetable, ספרי יסוד, ניו יורק 1981, עמ` 77). ``דרווין, ואתו אדריכלי התיאוריה הסינתטית (ניו-דרוויניזם), היו עומדים פעורי-פה נוכח המאובנים שנתגלו.`` (שם, עמ` 114).

הטקסט בבירור הוצא מהקשרו. זה ספר מדע פופולרי שתומך בתאוריית האבולוציה.

אלדרידג`ºפרופ` נ.

``ממצאי המאובנים מראים בעליל כי קבוצות גדולות, כגון סדרות היונקים (מכרסמים, טורפים וכדומה) מופיעות בממצאי המאובנים באופן פתאומי שאינו מאפשר לטעון שהם מהווים נדבך-סיום של התפתחות הדרגתית`` (Time Frames, סימון ושוסטר, ניו יורק 1985, עמ` 146) ``האפשרות שמגוון צורות החיים המוכר לנו כיום התפתח בהדרגה, בטילה לחלוטין, משום שאין כל אפשרות להגיע בהדרגה למין חדש של ממש`` (שם, עמ` 61).

ºפרופ` ס. ג`. גולד

``העובדה שצורות הביניים לא נמצאו בין ממצאי המאובנים נשמרת כסוד מקצועי בקרב חוקרי המאובנים`` (The Panda`s Thumb סימון ושוסטר, ניו יורק 1980, עמ` 150). ``אין כל ראיה במאובנים לציורי העצים האבולוציוניים המעטרים את ספרי הלימוד שלנו... הם לא נצפו מעולם בשכבות הסלע`` (שם, עמ` 151).

שוב, הטקסט בבירור הוצא מהקשרו. גולד ואלדריג' הם שני תומכים בולטים של תאוריית האבולוציה.

להמשיך?

אבל אתה מפספס את הנקודה. ברגע שטענת שמשהו לא קיים, מספיק שאציג דוגמה אחת שלו כדי להפריך את הטענה שלך. אם, למשל, תטען שאין חתולים שחורים, מספיק שאראה חתול שחור אחד כדי להוכיח שטעית. אמרת שאין צורות ביניים, הבאתי שתיים: זוחל עם נוצות ודג עם ריאות. מ.ש.ל. הטענה שאין צורות ביניים הופרכה. עבור לקו ההגנה הבא שלך.

פורסם

הייתי מת להאמין ביהדות כמו שהיא ,אבל פשוט היא לא עונה על כל כך הרבה שאלות שהאדם כבר כן ענה אלהן שפשוט זה לא הגיוני להאמין לחלק (דיי גדול האמת ) מהספורים בתנ"ך .

עם כי אני מאמין שיש משהוא מעלינו ,לא הגיוני שאנחנו עליונים או משהוא בכיוון אפילו ,פשוט המשהוא הזה לא ניראה לי כמו שהתנ"ך מסביר עילו (למרות שמבחינתי היהדות היא האמונה השפויה ביותר מבין הדתות הגדולות ).

העולם במתכונתו הנוכחית נוצר לפני 5769 שנה.

רק הגלקסיה שלנו "מתכונתו הנוכחית" נוצרה לפניי כ4.6 מיליארדי

פורסם

לי סיפרו שזה בגלל שאלוהים יצר מלא עולמות לפני ושלנו הוא הנוכחי כרגע

פורסם

לי סיפרו שזה בגלל שאלוהים יצר מלא עולמות לפני ושלנו הוא הנוכחי כרגע

רגע... אז גולשים בזמן זה עכשיו מבוסס על דברים אמיתיים? :cool2:

פורסם

זה רק אני? או שתמיד שיש את המכות של החרדים ממאה שערים אין שם מזרחי אחד?

פורסם

טוטאלית חייזר טוטאלית :bash:

אני מדבר על חוויה טוטאלית !

תוציא את הראש מהתחת ותקרא את מה שאני כותב ולא את מה שאתה קורא !

באמת , אולי זו לא בעיה ( אני לא דיברתי על בעיה :screwy: ) להסביר לעיוור מה זו אופרה , אבל לראות את הזמרים שהם גם שחקנים הוא לא יראה וגם את התלבושות הוא לא יראה ( ואל תגיד לי שיספרו ויתארו לו , כי אולי אני מדבר עם בתול שמדבר על זיונים במקום לזיין - חחח , אתה מבין על מה אני מדבר חייזר , על סיפורים ודיבורים לעומת מעשים ומציאות ) ולראות את התפאורה ( הידעת שפיקסו היה צייר תפאורות צעיר ? ) הוא לא יראה ובטח שהוא לא ידע שהאופרה ניגמרה ( על משקל שעדיין הוא לא רואה את הזמרת השמנה שרה , כי הוא לא רואה שהיא שמנה :silly: ) וגם החרש מאוד יהנה מהאוויר הצח של האחו וממגע שילפי העשבים בכפות רגליו היחפות ומצבע הפריחה ומריח הזבל , אבל חייזר , הוא לא יהנה מציוץ הציפורים ומרחש הרוח בעלים ומגעיית העגלים הצעירים והטלאים הרכים כאשר הם קוראים לאימותיהם כדי לינוק - אוייש חייזר עם עכוז מורחב כי ראש תקוע בו , תקרא ואל תחשובשאתה קורא ! תדמיין ואל תחשוב , אני חושב ( חח ) שאתה חושב יותר מידיי , דרך אגב זוהיא תסמונת של אנשים שעצם תקועה להם בחלחולת - חחח .

אני חושב שאתה מחרטט.

כותב המון שטויות שבכלל לא קשורות למה שדיברנו מוקדם יותר.

"אמת אבסולוטית".

ואולי בכלל החשדות המוקדמות שלי היו מוצדקות, אנחנו ממש לא מדברים על אותם הדברים, אתה שומע את עצמך צועק חזק מדי ולא מצליח להקשיב למה שאני אומר לך.

חוויה טוטאלית? טוטאלית בשביל מי? אז לשמוע ולראות זה טוטאליות בשבילך?? אני מרחם עליך עכבישי..

אם כך הדבר, בשביל החירש חווית הצפייה היא הטוטאליות. האם החוייה שלך יותר טוטאלית? מה זה אומר בכלל?

תפתח את העיניים והאוזניים, ויותר חשוב מזה - את המח (או איך שאתה מכנה אותו - התחת). אנחנו לא מדברים על דברים מוחשיים, כיוון שקודם אתה צריך לדעת (ולא אתה לא תדע) שהם אמיתיים.

האם מה שאתה שומע הוא באמת מה שאתה שומע? האם אתה באמת אתה? אתה קיים בכלל?

זו האמת האבסולוטית, והיא לא קיימת.

ועכשיו בינינו, אתה באמת חושב שיעזור לך לצעוק כל הזמן "תחת, תחת, פחחח פחחח תחת".

אני מבין שאתה מנסה להחליש טיעונים של אנשים אחרים, אבל זה כבר פטאתי.

פורסם

פחחח איזה הודעה פרטית שלחת לי.

ממש בוגר, מה אתה בן 5?

פורסם

זה מוקדש במיוחד לאמיר ול Qwerty.

באמת, אתם לא חייבים להגיב בסרטונים, פשוט תראו את זה. מתרס האברהמיות מוסבר בפשטות, למקרה שלא הסברתי בעצמי מספיק טוב.

אגב, שאלה שמטרידה אותי (וזה לכולם); האם "עכביש בכביש" הוא מגלומן?

פורסם

כן , רק בלי המחשבות שווא - חחחח

[br]פורסם בתאריך: 13.06.2009 בשעה 19:50:29

אם אתה מבוקש ב 5 ארצות שונות או יותר, ושקלת לאחרונה ניתוח פלסטי להסוואת הזהות שלך...

אם אתה מתחת לגיל 40, והבית של ההורים שלך הוא המקום היחיד על כדור-הארץ שלא ביקרת בו לאחרונה...

אם בשלב מסוים בחייך ישבת ותכננת בשלבים מפורטים איך תשתלט על העולם...

אם יש לך מגירה נעולה שמכילה אקדח, תוכנית מילוט, דרכון וכרטיס טיסה לכיוון אחד לארץ אקזוטית או אי טרופי כלשהו...

אם אתה משוכנע שהיטלר, סטאלין, נפוליאון וג'נגיס-חאן היו חובבנים, וחשבת על מספר דברים בהם אתה טוב יותר...

אם בזמנך החופשי אתה נהנה להלחין שירי מלחמה ולארגן צעדות להבעת תמיכה בך כמנהיג...

אם במשרד שלך קיים כפתור אדום עם מכסה, ובמידה ותלחץ עליו יקרו בוודאות דברים נוראיים שמלווים בד"כ בפיצוץ אדיר והמון הרס...

אם אתה תמיד נושא עליך גלולת ציאניד, רק למקרה שתיתפס...

אם כשמישהו מעצבן אותך, אתה מחליט להתנקם בכל הארץ/העם שלו...

אם אתה קם בבוקר, מתמתח, לובש חליפה או מדים, יוצא למרפסת ועשרות אלפי אנשים מריעים לך...

פורסם

זה מוקדש במיוחד לאמיר ול Qwerty.

באמת, אתם לא חייבים להגיב בסרטונים, פשוט תראו את זה. מתרס האברהמיות מוסבר בפשטות, למקרה שלא הסברתי בעצמי מספיק טוב.

אין זו הפעם הראשונה, בה הנך נוטש באמצע ויכוח, מתירוץ זה או אחר, וחוזר שוב לאחר מספר עמודים לאותו הנושא, כאילו כלום לא קרה. הטיעונים בסרטון מגוחכים ומגמתיים במקרה הטוב, ושקריים במקרה הרע.

פורסם

אין זו הפעם הראשונה, בה הנך נוטש באמצע ויכוח, מתירוץ זה או אחר, וחוזר שוב לאחר מספר עמודים לאותו הנושא, כאילו כלום לא קרה. הטיעונים בסרטון מגוחכים ומגמתיים במקרה הטוב, ושקריים במקרה הרע.

ידעתי שאנחנו נחזור לנקודה הזאת לכן הכנסתי את הסיפור שלך לחתימה ;D

אז הנה, תותחון זה סרטון נחמד שכמו כל השקרים הגדולים נבנה על כמה דברים נכונים, אהבתי את הסיפור הפשוט לגבי השלמת העובדות, הסיפור המקביל לו נמצא אצלי בחתימה.

לגבי השאר שים לב שהבחור הכריזמתי שמחפש דברים לצחוק עליהם ומשתמש כביכול בשיטה מדעית כדי לסטור את התורה האבולציונית

בזמן שהוא משחיל כל כמה דקות כמה הנחות יסוד לגבי התנ"ך בלי בדיקה או קריאת תיגר אלא בזכות בדיחה מוצלחת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים