עבור לתוכן

מיואש - לפני גיוס.

Featured Replies

פורסם

קודם כל אני חייב לציין שפתחתי נושא כזה בפורום צבא אחר, אבל רציתי לקבל חוות דעת מקהל שפחות מצודד בתפקידים קרביים.

אני מתגייס עוד כחצי שנה.

אני בן יחיד עם פרופיל 97 וקב"א 54+.

התמיינתי לכמה יחידות במודיעין עד שפתאום כל המיונים הוקפאו. כשאני מתקשר לשאול בנוגע לזה אני נענה בתשובה הטיפוסית "אם אתה מתאים זה יגיע כשזה יגיע.".

במיוני טיס נפלתי בירפ"א. עירעור לא עזר.

במנילה אני לא רואה שום תפקיד שמעניין אותי.

התקשרתי לקד"צ לשאול למה לא קיבלתי במנילה פקח טיסה, הסברתי את המצב שלי שאני בן יחיד וההורים לא יחתמו לי לקרבי וקיבלתי תשובה שאי אפשר - כי אין לי פרופיל עורפי.

כל המוטיבציה שהייתה לי להתגייס לצה"ל ירדה באופן חד לגמרי. אין לי אפשרות להגיע לתפקידי עורפיים שדורשים מיונים ואני לא אתגייס כקרבי.

הברירה היחידה שלי עכשיו היא להתגייס לתפקיד שאני לא אוהב שבנוסף אני לא אממש בו את הפוטנציאל האמיתי שלי.

השאלה היא האם עד כדי כך אין לי עם מי לדבר? אין לאן לפנות עוד?

פורסם

דיברת עם ההורים שלך שיחתמו לך כדי ללכת לקרבי ?

פורסם
  • מחבר

כן, בשום פנים ואופן לא יסכימו.

לעומת זאת אם זה יהיה משהו התנדבותי שלא נחשב קרבי קרבי שאני מאוד ארצה, לא נראה לי שימנעו ממני. (בסגנון טיס)

אני אוסיף גם שאני לא כל כך מעוניין בתפקיד קרבי.

פורסם

ברגע שתקבל תשובה ממודיעין אז המיונים שלך "יופשרו" ותקבל זימונים ליחידות אחרות

נסה להיכנס לאתרים של חילות שונים ולבקש מהם זימונים

עשיתי את זה עם אתר חיל הים

נסה לבקש משו על קצונה ייעודית

בדרך כלל לוקחים לשם אנשים עם קב"א גבוה והפרופיל הקרבי שלך יעזור לך להגיע ליחידות שדה כקצין

אחד הדברים הטובים

בהצלחה

פורסם

קודם כל קח את זה בפרופורציה.

נכון שיהיה הרבה יותר נחמד לשבת במשהו שיעניין אותך אבל הדבר החשוב ביותר בצבא זה על אילו אנשים אתה נופל וכאן באמת אין לך דרך לדעת מראש מה יהיה (ולא, יחידה יוקרתית ממש לא מבטיחה חברה נעימה). תאמין לי שרוב האנשים בצבא אוכלים חרא ומשתעממים לפחות ברמה מסויימת וזה כולל גם את מי שקיבל את תפקיד חלומותיו.

עכשיו, מה שאתה כן יכול לעשות זה לנדנד להם. אם באמת חשוב לך להתמיין לתפקיד מסויים תתחיל לשלוח מכתבים כל שבוע ולהתקשר כל הזמן, הצבא מורכב מאנשים שבסוף ימאס להם ממך והם ישברו. ככה זה עובד - מי שמנדנד בסוף מקבל הזדמנות. ראיתי את זה קורה המון פעמים בצבא כשהיו מזמינים אנשים למיונים רק כדי להפטר מהם סוף סוף.

ביחס למנילה - צה"ל צבאנו הנפלא נוטה לתת את השמות הכי מטומטמים לתפקידים שונים. יכול מאד להיות שנדמה לך שאתה יודע מה עושים בתפקיד מסויים וזה למעשה משהו אחר לגמרי. מומלץ מאד לברר מהם התפקידים במציאות דרך אנשים שחוו אותם וכדאי לך בכל מקרה למלא את המנילה ולבקש להתמיין כי אתה אף פעם לא יודע למה בסוף תיפול ככה.

אתה יכול גם לבקש זימון למיונים של יחידות שהשלב הראשון במיון שלהן תלוי קב"א בלבד (כאלו שיש להן מיוני ענק שמזמינים אליהם את כל מי שקיבל קב"א מסויימת ומעלה וסימן שהוא רוצה במנילה) כמו למשל חטיבת הדוברות (אני כבר לא זוכרת אילו יחידות נוספות היו כאלו אבל בדוק את המנילה עצמה). הן בדר"כ לא חסומות על ידי מיוני מודיעין.

כמו ש-Totalost אמר, קצונה ייעודית זה אפשרות (אם אתה נואש לטעמי אבל זה כבר נושא של העדפה אישית...) שכן הצבא מחפש בפינצטה אחר קצינים בתחומי העורף האלו ועוד יותר הם זקוקים לכאלו שמוכנים לעשות קצונה ייעודית (שאומרת שצה"ל לא יצטרך לשלם להם על קצונה שכן הם לא חותמים קבע או חותמים קבע הרבה יותר קצר).

פורסם

איך קיבלתה טייס עם אתה בן יחיד?

פורסם

כן, בשום פנים ואופן לא יסכימו.

לעומת זאת אם זה יהיה משהו התנדבותי שלא נחשב קרבי קרבי שאני מאוד ארצה, לא נראה לי שימנעו ממני. (בסגנון טיס)

אני אוסיף גם שאני לא כל כך מעוניין בתפקיד קרבי.

ככה זה שאתה בן יחיד לטוב ולרע.

אם אתה לא מעוניין בתפקיד קרבי תצטרך ללכת על תפקיד "איכות" שדורש קב"א גבוה.

ואגב, ממתי טייס לא נחשב קרבי?

פורסם
  • מחבר

איך קיבלת טייס אם אתה בן יחיד?

אין שום קשר בין הדברים, אלו רק מיונים. במידה והייתי עובר את כולם הייתי מתבקש לאישור ההורים.

ככה זה שאתה בן יחיד לטוב ולרע.

אם אתה לא מעוניין בתפקיד קרבי תצטרך ללכת על תפקיד "איכות" שדורש קב"א גבוה.

ואגב, ממתי טייס לא נחשב קרבי?

אני מחפש תפקיד "איכות" שדורש קב"א גבוהה אבל מדור קד"צ החליט שאני לא יכול להתמיין לתפקידים שדורשים פרופיל עורפי.

אז המצב שנוצר הוא שאני לא יכול להיות בתפקיד קרבי ולא יכול להיות בתפקיד עורפי עם מיונים. במילים אחרות, תפקיד עורפי "פשוט".

מבחינתי טייס זה לא "קרבי" רגיל, זה ממש לא כמו יחידה שפועלת בשטחים ומה שמתלווה לטייס בהחלט משפיע.

קודם כל קח את זה בפרופורציה.

נכון שיהיה הרבה יותר נחמד לשבת במשהו שיעניין אותך אבל הדבר החשוב ביותר בצבא זה על אילו אנשים אתה נופל וכאן באמת אין לך דרך לדעת מראש מה יהיה (ולא, יחידה יוקרתית ממש לא מבטיחה חברה נעימה). תאמין לי שרוב האנשים בצבא אוכלים חרא ומשתעממים לפחות ברמה מסויימת וזה כולל גם את מי שקיבל את תפקיד חלומותיו.

עכשיו, מה שאתה כן יכול לעשות זה לנדנד להם. אם באמת חשוב לך להתמיין לתפקיד מסויים תתחיל לשלוח מכתבים כל שבוע ולהתקשר כל הזמן, הצבא מורכב מאנשים שבסוף ימאס להם ממך והם ישברו. ככה זה עובד - מי שמנדנד בסוף מקבל הזדמנות. ראיתי את זה קורה המון פעמים בצבא כשהיו מזמינים אנשים למיונים רק כדי להפטר מהם סוף סוף.

ביחס למנילה - צה"ל צבאנו הנפלא נוטה לתת את השמות הכי מטומטמים לתפקידים שונים. יכול מאד להיות שנדמה לך שאתה יודע מה עושים בתפקיד מסויים וזה למעשה משהו אחר לגמרי. מומלץ מאד לברר מהם התפקידים במציאות דרך אנשים שחוו אותם וכדאי לך בכל מקרה למלא את המנילה ולבקש להתמיין כי אתה אף פעם לא יודע למה בסוף תיפול ככה.

אתה יכול גם לבקש זימון למיונים של יחידות שהשלב הראשון במיון שלהן תלוי קב"א בלבד (כאלו שיש להן מיוני ענק שמזמינים אליהם את כל מי שקיבל קב"א מסויימת ומעלה וסימן שהוא רוצה במנילה) כמו למשל חטיבת הדוברות (אני כבר לא זוכרת אילו יחידות נוספות היו כאלו אבל בדוק את המנילה עצמה). הן בדר"כ לא חסומות על ידי מיוני מודיעין.

כמו ש-Totalost אמר, קצונה ייעודית זה אפשרות (אם אתה נואש לטעמי אבל זה כבר נושא של העדפה אישית...) שכן הצבא מחפש בפינצטה אחר קצינים בתחומי העורף האלו ועוד יותר הם זקוקים לכאלו שמוכנים לעשות קצונה ייעודית (שאומרת שצה"ל לא יצטרך לשלם להם על קצונה שכן הם לא חותמים קבע או חותמים קבע הרבה יותר קצר).

פרופרציות - אני אדם מאוד אופטימי והתחלתי את כל הנושא של הצבא עם הרבה מוטיבציה, עוד לא התגייסתי ועדיין אני מרגיש שהיחס הטוב לא הדדי.

נידנודים - אני אקח את העצה הזאת, בעיה אחת היא שאני עוד לא בטוח למי לנדנד - אם זה למדור קד"צ או למדור אחר. בנתיים זה יהיה לקד"צ :jump:

מנילה - השבוע הייתי ביום חילות בתל השומר וביררתי הרבה בקשר לתפקידים שקיבלתי במנילה וכמעט כולם מאוד לא נראו לי. בנוסף שאלתי כמה אנשים בח"א ביניהם קצין שאמר לי שברמת העיקרון אין שום סיבה שאני לא אוכל להגיע להיות פקח טיסה, רק צריך ליידע את מדור קד"צ שאני בן יחיד.

מיונים ליחידות - חוץ ממודיעין, אני לא מכיר שום יחידה שמתייחסת רק לקב"א ללא ייחוס לפרופיל.

קצונה יעודית - (אם אתה נואש לטעמי אבל זה כבר נושא של העדפה אישית...) - זו גם דעתי.

פורסם

אם אני זוכר נכון ,ההקפאה במיונים של מודיעין היא לרוב בגלל שהם מבצעים תהליך של אישור סיווג ביטחוני.

בדר"כ מדובר בתהליך ארוך , ברגע שזה יוחלט , חיל המודיעין יוכל לפתוח עבורך יחידות ותפקידים שמתאימים לך ולסיווג הביטחוני שלך.

הכי חשוב שתהיה רגוע , בסופו של דבר יהיה בסדר.

פורסם

פרופרציות - אני אדם מאוד אופטימי והתחלתי את כל הנושא של הצבא עם הרבה מוטיבציה, עוד לא התגייסתי ועדיין אני מרגיש שהיחס הטוב לא הדדי.

בוודאי שהיחס הטוב לא הדדי. זה צה"ל ואף אחד שם לא שם עליך זין וגם לחלוקה הגיונית של נכסי האנוש הם לא ממש שמים לב.

פתרון הגיוני לכל זה הוא פשוט להוריד פרופיל. במילא קרבי אתה לא הולך להיות.

פורסם

צה"ל זה ארגון לא הגיוני.

דבר אחד אני אגיד לך, מי שמתעקש יותר זוכה בסוף.

פורסם
  • מחבר

לצערי הורדת פרופיל עלולה לפגוע בי בגלל משהו שאני לא חושב שמותר לי לדבר עליו.

בנתיים אני אנדנד למדור קד"צ הפעם גם בכתב.

אם יש דרך יותר ישירה לגשת למי שאחראי למיון לתפקיד פקח טיסה מאשר מדור קד"צ אני אשמח לדעת.

פורסם

לא נורא גבר כך הכל באיזי !!

אני השתחררתי אתמול!

פורסם

אם אתה לא רוצה קרבי למה הלכת לטייס ? :silly: או סיירת או ניירת?

איזה מנילה בכלל שלחו לך? יח"ש?

בכל מקרה אם שלחו לך מנילה עם תפקידים עורפיים, אל תתייחס לזה כ"כ.

אחרי הטירונות אתה תראה קצין מיון, רוב הסיכויים שהוא יציע לך תפקידים אחרים ממה שקבלת במנילה (לטוב ולרע..)

פורסם

זהירות בן יחיד שהורים לא חותמים לקרבי זו **** רצינית לחייל . כי בעלי קבא גבוה שולחים קודם למקצועות שאף 1 לא רוצה וצריך קבא גבוה . כגון מכ באיזה בסיס טירונות . כלומר יציאה כול 3-4 שבועות גם אם הבסיס קרוב לבית .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים