עבור לתוכן

שאלה על אפקט מסויים בסרט Contact (מ- 1997) - רוצה לדעת איך נעשה.(נוסף סירטון ! )

Featured Replies

פורסם

שלום,

ראיתי שבסרט Contact מ- 1997 נעשה שימוש באפקט מיוחד ורציתי לדעת איך.

הסצינה שעליה אני מדבר היא הסצינה שבה הילדה (לא ממש זוכר את שמה) רואה כוכבים נופלים וקוראת לאבא שלה,הוא לא עונה והיא שומעת רעש של משהו נשבר והולכת לבדוק.

היא רצה אל אבא שלה ורואה שהוא על הרצפה ואומרת שהולכת להביא לו תרופה ורואים אותה רצה במדרגות אך דבר ששמתי לב אליו הוא שהמדרגות בצד השני (כלומר הפוך מהמדרגות שבהם ירדה כדי לראות מה קרה לאבא שלה).

רואים שהיא עולה על המדרגות ורצה , וכאשר מגיעה לקומה רואים אותה רצה ב-Slow Motion (חשוב מאוד-מהרגע שהיא עולה במדרגות יש צילום רציף ללא קאט) ולפתע רואים בצילום מיוחד דרך המראה של ארון התרופות!

כאילו שכל הצילום של הריצה שלה מהמדרגות לארון מצולם דרך המראה אך איך?! לא היו רואים כלל את המדרגות אם ככה.

חשבתי רק על אפשרות אחת- אוליי הצלם רץ עם הארון תרופות וצילם דרכו אך נראה לי ממש מטומטם ובלי אפשרי.

מישהו יודע איך עשו בעצם את האפקט הנ"ל?

מקווה שמישהו הבין על הסצינה המדוברת .

תודה רבה רבה רבה מראש, זה ממש חשוב לי!

פורסם

בסרטים אף אחד לא מחזיק מצלמה על היידים, הכל נעשה על מנופים ומסילות..

פורסם
  • מחבר

כן , בגלל זה הרעיון שלי גם לא הגיוני.

הנה הסצנה במלואה :

מקווה שזה יעזור.

פורסם

המראה יכולה להיות סוג של מקרן של השוט שבו רואים אותה עולה במדרגות ורצה אל המראה. המצלמה מתרחקת מהמקרן ואז מישהי בסט פשוט שמה את היד שלה על המקרן מול המצלמה שמצלמת את הכל, וזה נראה כאילו זאת בעצם הילדה.

פורסם
  • מחבר

עוד משהו שגיליתי עכשיו :

לאחר שהילדה מגיעה לארון היא לוקחת תרופה וסוגרת את הארון (רואים רק יד לא את כל הגוף) ולאחר שהוא נסגר אנו רואים בכלל משהו אחר במראה ולא את המסדרון !רואים בכלל חלל חדר ולא את המסדרון הארוך!

שמתי לב לזה רק הרגע!

עכשיו זה בכלל מבלבל , או שבכלל יכול לעזור לנו להבין מה קורה שם ?

אוליי זה באמת מקרן?

לא נשמע ממש הגיוני אך אוליי נכון \=

אשמח לעוד תגובות!

פורסם

לא מקרן ולא נעליים, צילמו את אותה הסצנה מספר פעמים מזוויות שונות והרכיבו הכל ביחד בשביל שזה יראה ככה.

פורסם

הרכיבו את הכל בעזרת "מסך כחול/ירוק" שהיה על המראה, ואחר כך הדביקו עליו במהלך העריכה את הקטעים ה"מוזרים"

זה תהליך שמתבצע המון בסרטים.

הכוונה במסך, שזה בעצם כמו בד שמכסה חלק שיודעים שירצו לשים שם משהו אחר במהלך העריכה, וזה מקל על העורך.

פורסם
  • מחבר

דןדן תודה רבה רבה , התשובה שלך נראית לי ההגיונית ביותר!

אפקט ממש מדהים!

ד"א אתה בטוח שזה נעשה ככה?

אשמח לתגובות נוספות אם יש לכם רעיון אחר לאיך שזה נעשה!

פורסם

התכוונתי למסך כחול... לא משנה, טעות ניסוח שלי. :-X

פורסם

ד"א זומאקיס (הבמאי של הסרט הזה) עשה כבר כמה דברים די יפים בזמנו, תחפשו איך עשו את הסצנה בחזרה לעתיד 2 (שהוא גם הבמאי שלו), כשמרטין מהעבר מסתכל על ארוחת ערב של המשפחה שלו והוא מופיע באותם סצנות 3 פעמים, כאשר המצלמה זזה (וזה סרט עוד משנת 1989, האפקט היה די מדהים לזמנו).

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם (ד"א אני לא עד כדי כך מטומטם - אני יודע מה זה מסך ירוק\כחול) ואני אפילו התחלתי ללמוד After effect .

באמת שהדהים אותי הביצוע של הסצנה הזו (שד"א הבנתי שמכל החברים שלי שראו אני היחידי ששם לב לזה שהיא עלתה במדרגות הפוך ובכלל לקטע עם המראה.)

אז שוב תודה,

ומהנהלים אם כיף לכם\עושה לכם טוב אפשר לנעול\למחוק\להשמיד\מה שעולה לכם בקלוואסה.

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים