עבור לתוכן

סקר-הטנק המיתקדם והחזק בעולם!

מיהו הטנק המיתקדם והחזק בעולם לדעתכם? 1,189 הצבעות

1. 1. מיהו הטנק המיתקדם והחזק בעולם לדעתכם?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

Banned by the US army

lulz

אתה יודעה למה כי הכל קונספרציה , בחירים בממשלת ארצות הברית וכוחות צבאיים מיוחדים לובשים שריון זה אבל חילים רגילים לא .

• תגובות 121
  • צפיות 20.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בכל פעם שמתחיל דיון בנושא צבא או אמל"ח, בשלב מסוים עולות כל מיני הערות על "נשקי העל" של אמא רוסיה. כל אותם כלי נשק מופלאים שאין למערב או לעולם כולו שום מענה בפניהם.

מתודלקות בהרבה נתונים מנופחים מאתרים של יצרני נשק וברוח פטריוטית, עולות פה תחזיות קודרות על היום שבו צה"ל, מצויד בנשק מערבי מנוון, ינגף בפני הטכנולוגיה הסוביטית הרוסית (שם שונה, אותה גישה) העליונה.

בנתיים (תודה לאל) היתרון של כל אותם כלי נשק רוסים פלאיים נמצא בעיקר בעלוני הכרומו שמחולקים בתערוכות הנשק ובסרטונים מפוקפקים ב-youtube...

אין פה שום נשק על. לישראל ולמערב זה קיים בתור שם יותר נפוץ פצצת ואקום. אז זה בידיוק אותו הדבר אבל זה מתלבש על RPG סטנדרתי והטווח פגיעה זה 10 מטר.

היום אין טעם לחדור שיריון של טנק יש שיטות בהרבה יותר טובות. נגיד פגזי עם מטען גרעיני או טילי נ"ט שעושים ואקום.

כמו שכבר אמרו פה הכי חשוב זה הצוות ובלי צוות הטנק לא שווה כלום.

והיום להרוג את הצוות שבטנק זה ממש פשוט

פורסם

נגיד פגזי עם מטען גרעיני או טילי נ"ט שעושים ואקום.

והיום להרוג את הצוות שבטנק זה ממש פשוט

ראית יותר מדי סרטים

ומול הטילים של העתיד יש פיתוחים עתידיים... תעשה חיפוש "מעיל רוח"

פורסם

שמע זה לא סרטים ולא כלום אני אישית מכיר אנשים ששירתו ביחידות התותחנים שירו פגזים עם מטען גרעיני.

והמעיל רוח תקף רק בנשק קונבציונאלי.

נגיד ראשי באריום ל RPG אז יופי הוא ירט אותו זה רק יותר טוב,ברגע שראש נפץ בריום מתפוץ כל דבר חי ברדיום 10 מטר מת

פורסם

אתה מתכוון פגז עם "שפיץ" מאורניום?

פורסם

^ ^ ^ ^

לא

הוא גם לא מתכוון לראש "בריום"

הוא מתכוון ראש פיירובארי, והקשר בין מה שתארת למה שקורה בפועל מקרי בהחלט,

בעקרון של הראש הפיירובארי הוא ג'ל/אירוסול בלחץ גבוהה מאד בתוך החלק האחורי של המטען החלול

שברגע שהוא חודר את השיריון הוא נסגר בתוך החור והלחץ הנמוך בתוך הטנק רוצה להשוות לחצים ושואב את כל הגל לתוך הטנק ומפזר אותו,

אה והג'ל הנחמד הזה, הוא בעצם הגרסא המודרנית לנפאלם, וזה אומר כל הטנק מוצת בשניה מבפנים.

הדבר הזה נכנס בטילי ה"כריזנטמה" (AT15), בעוד שהקורנט המפורסם שכולנו מכירים הוא AT14, והוא חתיכת טיל רוצח

JUST DO THE MATH בנוגע לAT15,

מזל שהשתחררתי, כי בקרוב יהיה אותו גם לחיזבאללה,

וזה לא כיף להיות בטנק שיורים עליך את זה.

פורסם

בכל פעם שמתחיל דיון בנושא צבא או אמל"ח, בשלב מסוים עולות כל מיני הערות על "נשקי העל" של אמא רוסיה. כל אותם כלי נשק מופלאים שאין למערב או לעולם כולו שום מענה בפניהם.

מתודלקות בהרבה נתונים מנופחים מאתרים של יצרני נשק וברוח פטריוטית, עולות פה תחזיות קודרות על היום שבו צה"ל, מצויד בנשק מערבי מנוון, ינגף בפני הטכנולוגיה הסוביטית הרוסית (שם שונה, אותה גישה) העליונה.

בנתיים (תודה לאל) היתרון של כל אותם כלי נשק רוסים פלאיים נמצא בעיקר בעלוני הכרומו שמחולקים בתערוכות הנשק ובסרטונים מפוקפקים ב-youtube...

למה אתה מלכלך, לרוסים יש נשק פשוט מדהים (בעיקר בכל הקשור לטילים)

ועל תיהיה כמו הרוסים ברוסיה שרק חושבים במונחים של הם מול כל העולם ובעיקר כנגד ארה"ב (בזכות רשת הטלויזיה הפרופוגנדה הלאומית).

זה לא תחרות מערב מול המזרח, פשוט נשק רוסי לרוב יותר טוב, בדיוק כמו שאנחנו חזקים באלקטרוניקה...

מצד שני כל הנשק הרוסי זה נחמד רק שהוא ממש לא עוזר לרוסים שעצמה לא באמת ניצחה אף מלחמה ב60 שנה האחרונות.

פורסם

בקשר לבריום זה בידיוק מה שMasKaR כתב

ויש גם פגזים שיש בהם פצצת אטום קטנה.הרוסים קוראים לזה נשק גרעי טקטי.

כאילו בא טומ"ט מכוון עם פגזים רגילים בקוטר בערך 200MM לא זוכר בידיוק.

אחרי הכיוון מטעינים פגז עם פצצת אטום ביפנים.

ברגע שזה נופל יש חור בקוטר של בערך 600 מטר. והקרינה מתפשטת ל כ 2-3 קילומטר.

ואחרי כשבוע הקרינה כבר ברמות שאפשר ללכת שם

פורסם

למה אתה מלכלך, לרוסים יש נשק פשוט מדהים (בעיקר בכל הקשור לטילים)

ועל תיהיה כמו הרוסים ברוסיה שרק חושבים במונחים של הם מול כל העולם ובעיקר כנגד ארה"ב (בזכות רשת הטלויזיה הפרופוגנדה הלאומית).

זה לא תחרות מערב מול המזרח, פשוט נשק רוסי לרוב יותר טוב, בדיוק כמו שאנחנו חזקים באלקטרוניקה...

מצד שני כל הנשק הרוסי זה נחמד רק שהוא ממש לא עוזר לרוסים שעצמה לא באמת ניצחה אף מלחמה ב60 שנה האחרונות.

אני לא מלכלך, אני פשוט מתיחס לרוח של עשרות תגובות דומות שראיתי פה מאז שהצטרפתי לפורום.

כמה כבר אפשר לשמוע על "הטיל הרוסי החדיש" או "הטנק הרוסי הבלתי מנוצח", רק חסר ברקע משהו

והאווירה תהיה מושלמת.

אני יליד הארץ והמשפחה שלי בכלל במקור מאוקראינה/פולין כך שאין לי זיקה אישית ישירה לרוסיה, אם כי יש לי הרבה כבוד לצבא הרוסי. הסבים שלי שרתו בו והוא האחראי העיקרי לחיסול הנאצים (אחרי התחלה צולעת) ולהצלת יהודים רבים. אבל מבחינת טכנולוגיה צבאית הם תמיד פיגרו בכמה שנים, בעיקר בגלל הפיגור באלקטרוניקה ומיחשוב ד"א.

הרבה כלי נשק חדישים שלהם נראו מאוד מאיימים בתהלוכות ובתערוכות, אולם כשלו בשדה הקרב. דוגמאות קלאסיות שאנו מכירים מאיזורנו הם המיג-21 שהוכנע על ידי מטוסי המיראז', המיג-23 שהוכנע על ידי הפאנטום, ה-F16 וה-F15 והמיג-25 שאמנם טס גבוה ומהר, אבל היה לא פרקטי לחלוטין מכל בחינה אחרת וההשפעה שלו על שדה הקרב זניחה.

טנקים מתוצרת רוסית (לא כולל ה-T34 ואולי ה-T55) הציגו תמיד טכנולוגיות חדשניות ונראו מאיימים, אבל בסופו של דבר התברר שהכל תעמולה. הטנקים סבלו מבעיות תחזוקה, היו בעלי שרידות נמוכה ומערכות האלקטרוניקה המפגרות בשילוב הנדסת אנוש גרועה הובילה לכך שהטנקים המערביים שהתמודדו מולם בד"כ היו הראשונים "לשלוף" ולהשמיד.

תחום שהרוסים גאים בו הוא נשק הגנתי, בעיקר טילים מונחים נגד מטוסים וטנקים. הם מרבים לפרסם נתונים לגבי כלי נשק אלו, בעיקר משום שאלו הם מוצרי יצוא מובילים. כמו כל מוצר העומד למכירה, צריך להתייחס לפרסומים האלו בעירבון מוגבל. האם העובדה שישראל לא מפרסמת יותר מדי נתונים על כלי הנשק ההגנתיים שלה אומר שהם לא קיימים או נחותים? אני אשאיר את השאלה הזאת פתוחה.

פורסם

leopard 2A6

http://www.youtube.com/watch?v=KxdEtyxa7Ao

:xyxthumbs:

הטנק הטוב ביותר בעולם .

^^^

T34\85

היה אחד הטנקים הטובים ביותר במלחמת העולם ה-2.

והpanther של הגרמנים .

פורסם

אמנם אני לא שריונר אבל אעדכן פה לגביי כמה טענות:

הייתרון העיקרי של הטנק הרוסי הוא הגובה שלו - 2 וחצי מטר, קטן משמעותית מכל שאר הטנקים העכשויים, מה שמקשה על הגילוי שלו - הרי אתה מצפה למכונה בגובה כמעט פי שניים ממנו. מצד שני, העבירות שלו בגובה כזה לא יכולה להתחרות עם טנק בגובה 4 מטרים...

לגביי קנה חלק - כל הטנקים המתקדמים כיום (120ממ) מצויידים בקנה בלי "מסילות" (אם אפשר לקרוא לזה כך), הוכח כבר שפגז שטס במסלול ישיר (בניגוד לסיבובי) מפיק תוצאות טובות יותר. ככה שאין פה יתקון לאף טנק.

אלמנט מאוד חשוב שלא ממש הוזכר פה לגביי מיגון הוא מרווח, כלומר לא רק פלדה בעובי כך וכך סנטימטרים, אלא מספר מיגונים אשר אין מגע פיזי ביניהם וכך עצמת הספיגה גדלה (פיזיקה למתחילים). אין לי את הידע לגביי הרכב המיגון של כל טנק ככה שקשה לדעת המיגון של מי מתפקד יותר טוב.

אלמנט נוסף שבולט מאוד במרכבה לעומת שאר הטנקים - רובם נראים "מרובעים" ובעצם הגודל האפקטיבי של המיגון קטן בהשוואה לצריח המעוגל (מיגון מורכב בזווית במקום במאונח) של המרכבה.

לגביי האבראמס, נכון שהוא מצוייד במנוע סילוני חזק אבל זה גם יוצר עקב אכילס מסויים שנתן את אותותיו במלחמות בעיראק - היות והמנוע מורכב מטורבינה בעלת סנפירים קצרים שדוחפים אוויר, הוא פגיע לחלקיקים גדולים כמו חול שקיים בשפע במדבריות ;)

אני גם לא ממש בקיא במערכות האלקטרוניות של טנקים פרט למרכבה אבל אני יכול לומר שאצלנו ישנן מספר פונקציות ואלגוריטמים מאוד מתקדמים שמאפשרים דיוק באחוזים גבוהים מאוד...

פורסם

היום כל טנק הוא בעל שיריון זויות

פורסם

הרבה כלי נשק חדישים שלהם נראו מאוד מאיימים בתהלוכות ובתערוכות, אולם כשלו בשדה הקרב. דוגמאות קלאסיות שאנו מכירים מאיזורנו הם המיג-21 שהוכנע על ידי מטוסי המיראז', המיג-23 שהוכנע על ידי הפאנטום, ה-F16 וה-F15 והמיג-25 שאמנם טס גבוה ומהר, אבל היה לא פרקטי לחלוטין מכל בחינה אחרת וההשפעה שלו על שדה הקרב זניחה.

טנקים מתוצרת רוסית (לא כולל ה-T34 ואולי ה-T55) הציגו תמיד טכנולוגיות חדשניות ונראו מאיימים, אבל בסופו של דבר התברר שהכל תעמולה. הטנקים סבלו מבעיות תחזוקה, היו בעלי שרידות נמוכה ומערכות האלקטרוניקה המפגרות בשילוב הנדסת אנוש גרועה הובילה לכך שהטנקים המערביים שהתמודדו מולם בד"כ היו הראשונים "לשלוף" ולהשמיד.

שמע זה בדיוק כמו שאני יגיד.

INTEL חרא כי PENTIUM 3 יותר חלש מי ATHLON64.

מיג 21 זה מטוס שהיה המטוס הכי טוב בשנת מלחמת ויטנאם. וה F-4 לא יכל עליו. מיראז' זה מטוס בהרבה יותר מתקדם (לפי מה שזכור לי הוא דור מעליו) אז שמע זה ברור שמטוס דור 3 מביס מטוס דור 2 אבל סתכל על זה ככה שאפילו שהוא דור 2 הוא עדיין עיים. המיג 23 שהוכנע על ידי F16 והמיד 25 שהוכנע על ידי F15 עוד פעם זה ברור כי F16 זה התשובה ל מיג 23 וה F15 זה התשובה ל מיג 25.

בקשר לטנקים עוד פעם ה T-34 זה טנק מתקדם לשנת 1941 T34/85 זה טנק מתקדם לשנת 1943 ולא יותא מיזה אם תשווה SHERMAN ל T-34.

ה SHERMAN זה גרוטאה.

והבעיות תחזוקה דווקא את זה יש בעיקר ב ABRAMS M1A2 וכל הדגמים האלה.

קודם בגלל שיש בהם טורבינת גז הם מאוד רגישים לחול. הפילטרים נסתמים מהר, התיקון ממש יקר ומתוסבך, וצריכת של 70 ליטר בנזין ל 100 קילומטר אפילו לטנק זה מוגזם.

פורסם

ממש פרופסור לפיסיקה. אני לא מתכוון להעליב, אך יש לך פה המון אי דיוקים. אני ממליץ לך לסוע ללטרון ולראות פגיעה של חלול (יש להם גם סרטי מעבדה).

נכון שזמן החדירה קצר, אך זה בגלל מספר גורמים. מעבר לכך מודולי מיגון מצופים מתכות כבדות הוכיחו את עצמם בעבר בנושא זה. מעבר לכך יש את הביטוי "פלדה חכמה" - כאשר המושג כאן הוא לסגסוגת שמגיבה באופן קיצוני לחום (ז"א מתרחבת בחום בזמן קצר מאוד באופן נקודתי מאוד) - קריא משתמשים בחום שיוצר הליינר כנגדו...

דווקא ראיתי פגיעה של מטען חלול - גם בלטרון, גם בשטח הניסויים של חיל החימוש (נדמה לי שזה היחט"ל היום) וגם במעבדה שבה מפתחים מטענים חלולים.

בכל מקרה, אני מסכים שיש כל מיני תוספות לשיריון שמוכיחות את עצמן. בדרך כלל יש כל מיני טריקים של שילובי חומרים שונים בשכבות, שנועדו "לשבור" את הליינר.

לגבי הפלדה החכמה, אני מודה שאני לא מכיר סגסוגות שמגיבות כך לחום (נדמה לי ששמעתי את המושג "פלדה חכמה" בהקשרים אחרים בתחום השיריון, אבל אני לא ממש זוכר...). אני אשמח לקבל איזשהו קישור שמסביר את זה.

פורסם

בלי שום ספק זה האפוקליפסה מ RA2.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים