עבור לתוכן

שיפוץ תמונה מתנאים קשים

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מעונין להכניס את התמונה הבאה לסוג של קולאג' שאני מכין. התמונה צולמה (לא על ידי) דרך זכוכית מלוכלכת מאוד של חלון אחורי באוטו ולכן הרכבים בה נראים מאוד עמומים ומטושטשים.

ביצאתי מעט חידודים וליטושים מסויימים אך עדיין יחסית לשאר הפריטים שנגזרו מתמונות איכותיות הם נראים בעיתיים.

אודה אם מישהו יוכל להמליץ לי על דרכים לשפץ את התמונה

*** יש לציין שבסופו של דבר כל החלק השל קבוצת הרכבים יודפס כחלק של 8X8 סנטימטר ככה שהגרעיניות לא כ"כ משמעותית

תודה

מקור

9725309.jpg

שיפוץ וגזירה ראשוניים

6711759.jpg

פורסם

רק לפני כן אני רוצה להביא את התמונה המקורית לנקודת מוצא קצת יותר טובה (בכוונה עם ניגודיות קצת מוקצנת), באופן שהניגודיות והצבעים יתרמו לחידוד שלה (עוזרים לעין להפריד אובייקטים):

97253092tn4.jpg

עכשיו אפשר להתחיל באמת, אבל צריך לדעת קריטריונים שאתה דורש מעבר לליטוש החדות:

- האם אתה רוצה לחדד רק את הגבולות של הרכבים, או ללטש גם את הפרטים הפנימיים שלהם (ה"גרילים" מקדימה באיזור של הפנסים, שמשות וחלונות קדמיים וכו)?

- האם אתה רוצה להעלים לגמרי את כתמי הלכלוך של הזכוכית (לא משימה קשה בכלל, קצת עבודה עם clone stamp ו healing brush)?

- האם אתה רוצה לגזור את הרכבים מהרקע, או שאתה מעוניין להשאיר אותו?

ברמת העיקרון, מה שקורה בד"כ בתהליך שחזור/שיקום תמונה הוא שכדי להשיג תוצאות טובות בקלות אתה צריך תמונות נוספות שתוכל לדגום מהן מידע. אם אין כאלה, כמו במקרה הזה, אין ברירה ודרושה קצת עבודה ידנית כדי לחדד חלקים מטושטשים, ו/או כדי לשקם חלקים באיכות ממש ירודה. שזה אומר "לצייר" אותם מחדש עם מברשות ב blending modes שונים (במיוחד קצוות מטושטשים), ובעיקר להשתמש ב clone stamp וב healing brush כדי לבנות מחדש חלקים באיכות גרועה.

דבר נוסף, הרחבה למה שהזכרתי למעלה - חלק מהתהליך של חידוד תמונה, מלבד חידוד של פיקסלים, הוא הגברת הקונטראסט (טונים של בהירות/כהות) ויצירת איזון של צבעים (להמנע מהתמונה להראות כאילו היא מאחורי מסך שקוף בצבע אחיד). 2 הדברים הללו עוזרים לעין להפריד בין אובייקטים שונים בתמונה וכך תורמים לחידוד שלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים