עבור לתוכן

שאלה בנוגע לצה"ל: טירונות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי שאלה כזאת:

במידה ויש לי פרופיל 97 ואני בן יחיד, ולאחר שאני עובר טירונות 02, ובמהלך השירות הצבאי שלי פתאום נכנס לי לראש ג'וק, ואני רוצה להיות לוחם בגבעתי/גולני, למשל, האם הצבא ישמח לשלוח אותי לטירונות קרבית (05, 07) אחרי שההורים חותמים על הטפסים הנחוצים?

[ולכל המגיבים הפוטנציאליים - לא, אני לא מחפש שום 'הרפתקאות' למיניהן, ואני יודע שאני זה כל עולמה של אמי. זוהי רק שאלה היפותטית]

פורסם

כן, מי שמעוניין לעבור לתפקיד לחימה במהלך השירות, הצבא לרוב מאפשר לו, אבל קח בחשבון שייתכן ותתבקש לחתום קבע (תלוי באיזה שלב בשירות תרצה לעבור).

פורסם

השאלה היא האם תרצה לוותר על הפז"מ שכבר עברת על מנת לחזור להיות לוחם.

פורסם
  • מחבר

השאלה היא האם תרצה לוותר על הפז"מ שכבר עברת על מנת לחזור להיות לוחם.

כוונתך - הפעולה הזאת מאפסת לי את הפז"ם ואת הדרגה?

פורסם

לא מאפס ולא נעלים זה כבר מזמן לא ככה, כמה זמן אתה משרת, אפשר לעבור לקרבי מהיום למחר או אם אין את הגיוס הרצויי לצאת לדח"ש עד הגיוס ואז לצאת לטירונות קרבית בחטיבה שאתה רוצה .

בהצלחה.

הערה: במידה ואתה הרבה זמן בצבא זה יהיה בעייתי כי יש לך יתרת שירות קצרה , אבל אם אתה צעיר זה לא בעיה.

פורסם

כן, מי שמעוניין לעבור לתפקיד לחימה במהלך השירות, הצבא לרוב מאפשר לו, אבל קח בחשבון שייתכן ותתבקש לחתום קבע (תלוי באיזה שלב בשירות תרצה לעבור).

שלילי קבע,אם כבר אז שס"ן (שירות סדיר נוסף). ומה שאתה מדבר עליו (פותח הת'רד) זה פרוצדורה של טופס 55 וזה לא אוטומטי (מפקד היחידה יצטרך לאשר) ולכן אם יש לך מקצוע צה"לי ביד אז קשה יותר ליחידה שלך להעביר אותך.

ישנם מקרים חריגים כמו אם אתה מעוניין לצאת לגיבוש טיס/שייטת 13/יום סיירות וכד' ואז חייבים לתת לך לצאת לגיבוש,ואם עברת אתה עובר לשם...

פורסם

לא עושים שום בעיות לעבור לקרבי. צה"ל יאשר בברכה את הבקשה שלך.

פנה למשקית ת"ש הקרובה לביתך. ובהצלחה.

פורסם

אם יש לך יתרת שירות של שנתיים ומעלה[קרי: אתה משרת שנה ומטה] מפקדיך חייבים לאשר לך את ההעברה[במידה ואתה מתאים כמובן].

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים