עבור לתוכן

Disaster: Day of crisis, רשמים ראשונים.

Featured Replies

פורסם

בשעה טובה (ובאיחור קצר...), הגיע אלי המשחק. אחד המשחקים היחידים שהעזתי להזמין בלי לשמוע חוות דעת עליו.

התחלתי אותו לפני חצי שעה בערך, הנה מה שאני חושב עד לנקודה זו-

רקע קצרצר-

אתם משחקים חייל מארינס לשעבר בשם ריי (שכחתי את השם משפחה כבר, יעודכן ברגע שאשמע אותו שוב....), שאחרי שיצא מהשירות הצטרף ל IRT ביחד עם החבר הכי טוב שלו מימי התיכון, סטיב, (IRT זה צוות הצלה וחילוץ בינ"ל, International rescue team במשחק.)

תחילת המשחק-

ישר בפרזנטציה זורקים אותכם לזירת אירוע, הר געש פעיל בדרום אמריקה (יש לציין, המקומות- אמיתיים, אבל השמות- מודבקים), באמצע מבצע חילוץ.

הר הגעש חוטף התקף זעם ומתפרץ, מסוק החילוץ שלכם- קאפוט, ועל הדרך אתם גם מופרדים משאר הצוות.

השלב הראשון הוא Tutorial קצר על התזוזה ומכניקת המשחק הבסיסית, תוך כדי שאתם עושים את דרככם אל מה שנשאר מצוות החילוץ (...לא הרבה)

תחילת הסיפור וההתנהלות של הדברים מלאה בקלישאות נדושות ממיטב הסרטים האמריקאיים (לחבר שלכם נשברה הרגל באמצע בריחה, שניכם נופלים ליד צוק- הוא כמעט נופל, ואתם מחזיקים אותו עם יד אחת מעל ערוץ עם לבה זורמת בו, בזמן שהוא אומר לכם להציל את עצמכם ולעזוב אותו. as cheesy as it gets)

אבל מה אפשר לעשות, זה לא היה אותו דבר בלי זה.

השלב הראשון הוא רק פרולוג לסיפור המרכזי, שמתרחש שנה מאוחר יותר. אני חייב להגיד שאחרי שסיימתי את הפרולוג כבר ישבתי עם חיוך מסופק על הפרצוף, ככה צריכים להתחיל משחק בסגנון הזה, מי שישחק- יבין.

יותר מזה אני לא אפרט על שלבי המשחק, זו הייתה רק דוגמה.

שליטה, מכניקת משחק-

המשחק מתחלק לכמה חלקים שמעורבים אחד בשני, ברמת העיקרון, המשחק עצמו מתרחש כמשחק פעולה מגוף שלישי, הולכים, פותחים דלתות, מנקודה א' לנקודה ב', בלה בלה בלה. תוך כדי המשחק עצמו, יש מקרים בהם עוברים למיני משחקים, כמו למשל שמופיעים אויבים- המשחק הופך ל Rail shooter (אחד לא רע, אם יש לציין. זה לא מהסוג של "יריה אחת מחסלת את האויב שלכם", האויבים משוריינים, ואם לא מכוונים לראש- לוקח זמן להרוג אותם. לא בדיוק קל.), אם נתקלים במישהו במצב חירום, אפשר לבחור לחלץ אותו- או להשאיר אותו לגורלו. כל חילוץ הוא מיני-משחק ייחודי, בעל אופי משלו. סתם לדוגמה, יש מצב שבו מישהו נתלה מחלון ועומד ליפול, אתם צריכים להגיע למקום הכי קרוב האפשרי, וברגע שהוא מושיט יד, בתזמון הנכון- אתם צריכים להניף את השלט לכיוון היד שלו בשביל לתפוס אותה.

המיני-משחקים משולבים בעולם המשחק עצמו, ולא דורשים מסך טעינה או מעברון מעצבן.

גרפיקה-

מדובר ב WII, ולכן אי אפשר כ"כ לצפות לרמה של Gears of war, אבל- המשחק מציג גרפיקה בהחלט טובה, הדבר היחיד שמציק לי הוא מחסור ב Anti aliasing בסרטוני ה in-game. הסביבות נראות טוב, הדמויות מפורטות (תחשבו על משהו סטייל Resident evil 4- רק אחרי "נקיון" רציני, גם מבחינת הסביבה, עיגול קצוות וכו', וגם מבחינת המודלים של הדמויות- הרבה יותר פירוט)

הגרפיקה טובה, משביעת רצון, והרבה יותר מזה אי אפשר להוסיף.

מוזיקה-

בהחלט הצד החזק של המשחק, המוזיקה משתנה בהתאם לסביבה ולמצב, ואני חייב להגיד שעשו שם עבודה מצוינת. כבר מהשלב הראשון שמים לב להשקעה, ואפשר בהחלט להגיד שהמוזיקה עושה הבדל גדול בכל הנוגע לאווירת המשחק.

סאונד-

הסאונד בכלליות טוב, לא מדהים. האפקטים טובים, התפרצות של הר געש נשמעת כמו התפרצות של הר געש, בניין מתפרק נשמע כמו בניין מתפרק- אבל לא הרבה יותר מזה.

מבחינת הסאונד של הנשקים במשחק- (וכן, יש מגוון.) יש אפשרות לבחור אם תשמעו את הסאונד דרך הספיקר בשלט או דרך הרמקולים שאליהם מחובר ה WII.

במקרה של השלט- זה נשמע עלוב, כמו רובה קפצונים (טוב, ציפיתם למשהו אחר?)

במקרה של הרמקולים הראשיים- בהחלט נשמע טוב, אבל שוב- לא בדיוק מדהים.

סה"כ-

עד עכשיו, אני מרוצה מכל רגע. עם ההתקדמות במשחק אני אעדכן פה.

למי שיש WII- מומלץ בהחלט, שווה קניה.

עריכה, סקירה מ IGN-

http://wii.ign.com/articles/924/924874p1.html

מעבירים יפה מאוד את מה שניסיתי להגיד.

פורסם

אני פחדתי שרוב המשחק יהיה Rail shooter למרות שRE-UC היה מאוד טוב לדעתי

ואני שמח מהדברים שאתה אומר שהכניסו הרבה אלמנטים למשחק ושהגרפיקה טובה

כי יש ביקורות מעורבות למשחק הזה ברשת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים