עבור לתוכן

חוות דעת לגבי שיטת הגיבוי במפרט החדש

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

לאחר חיפוש וגם התייעצות בפורום, גיבשתי דעה לגבי סוג המחשב שאבנה.

בחרתי לוח אם שתומך במערכת .RAID לקחתי בחשבון שדיסק אחד יהיה למערכת הפעלה, שני ושלישי לעבודה וגיבוי.

זה אומר 3 דיסקים ושבנוסף לצורב יוצרים חום וצפיפות שמשבשת זרימת אוויר תקינה.

לכן ברצוני לשתף אתכם בהתלבטויות שלי.

חשבתי על שתי אפשרויות אחרות:

א.רק 2 דיסקים במערך RAID בנפח גדול יותר וכל אחד משניהם יכילו גם מערכת הפעלה במחיצה נפרדת.

באופן כזה, אם נוצר כשל בדיסק אחד יש אפשרות להפעיל הדיסק השני כאילו לא קרה דבר. האם זה אפשרי?

ב.במקום 2 דיסקים במערך RAID יהיה במחשב דיסק אחד פנימי למערכת הפעלה ולשאר הדברים - במחיצות נפרדות

ודיסק חיצוני לגיבוי בשיטת ה One Touch ( יתרון הניידות )

מה עדיף, או האם יש הצעות אחרות אשמח לדעת.

אני לא גיימר אבל כן גלישה, אופיס, פוטושופ, עריכת וידאו.

תודה לעונים

פורסם

חום שיוצא מהדסקים הקשיחים הוא לא נקודת חשיבה כלכך גדולה שקונים מערכת מחשב חדשה גם אם יש בה 2-3 או אפילו 5 קשיחים

יש היום הרבה שיטות לקירור הקשיחים בנייהם מאוררים לדסקים קשיחים ומאוררים למארז שעושים את עבודתם נאמנה זה שנים

אם בכל זאת חשוב לך יתרון הניידות

אתה יכול לשים שתי קשיחים במחשב עצמו שאני בטוח שעם מאורר אחד פשוט לא יצרו שום בעית חום

אחד למערכת הפעלה שני לשאר הדברים ושלישי חיצוני לגבוי וניידות ...

פורסם
  • מחבר

תודה הבנתי.

בכל זאת רציתי תשובה גם לגבי סעיף א'

פורסם

קודם כל אני ממליץ לך לפתוח ויקיפדיה ולקרוא שם על כל סוגי ה-RAID. גם תבין מזה את התשובה לבד וגם יוסיף לידע הכללי.

א. כן זה אפשרי. זה נקרא RAID 1, כפילות מלאה. בכל רגע ורגע, יש לך שני דיסקים שהמידע עליהם זהה לחלוטין.

מתוך שתי האפשרויות, אני לא רואה יתרון גדול בניידות, אלא אם כן אתה באמת מטייל הרבה ולוקח את החומר שלך ממקום למקום. וגם אז, אתה יכול את אחד הדיסקים שב-RAID לשים בתור נשלף ולקחת אתך אם יש צורך (אני לא בטוח בקשר לשאלה אם זה יתנגש עם ה-RAID, כשתפעיל את הדיסק הזה על מחשב אחר (יכול להיות שהוא יודיע על תקלה כי הוא לא מוצא את ה"בן זוג" שלו)). בכל מקרה, בשונה משיטות גיבוי אחרות, יש לך פה גיבוי תמידי. שמרת את הקובץ ושניה אחרי זה הדיסק נשרף? יש אותו על הדיסק השני. אני לא מכיר את שיטת ה-OneTouch אבל לא נראה לי שיש שיטות גיבוי שנותנות לך גיבוי תמידי כמו רייד.

בלי קשר, מצטרף לדיעה שהושמעה. אין בעיה לשים 3 דיסקים במארז אחד. אם המארז מתאים, הם אפילו לא חייבים להיות צמודים אחד לשני, ואז יש זרימת אוויר טובה והם לא מחממים אחד את השני.

פורסם
  • מחבר

לשאול, עזרת לי בנושא זה ואני חושב שאעדיף שיטת גיבוי זו RAID1 מה גם שעניין הניידות זה לא הצד החזק שלי, כלומר לא שימושי במיוחד עבורי.

תודה לך ול- aviram20 שעזרתם לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים