עבור לתוכן

טוב חברה איך אני רץ יותר מהר ?

Featured Replies

פורסם

ספרינטרים הם בין הספורטאים הכי מאסיביים שיש,

ספרינטר צריך להיות גבוהה יחסית,

ידיים גדולות, חזה חזק, בטן מאד מאד חזקה,

וכמובן ידיים חזקות.

אתה צריך לקחת לך איזה שנה של אימוני מסה רציניים עם הרבה סקאווטים,

לגדול באופן מאד רציני, כמובן שברגליים בעיקר,

כמובן עם תזונה נכונה לעליה במסה,

ואז שתהיה גדול מספיק, תתחיל להתאמן על הספרינטים ובמקביל לשמור על המסה.

ברגע שתתחיל את אימוני הספרינטים, אתה תתחטב ברמות מטורפות שאתה לא תקלוט,

שאתה עושה הרבה ספרינטים המטבוליזם שלך מתחיל לעלות בקצבים בליסטיים,

ושאתה עושה 4-5 אימונים כאלה בשבוע, הוא נשאר ככה כל הזמן, והולך וממשיך לעלות,

ככה שאתה שורף המון המון שומן, אבל גם המון שריר.

זה העקרון על רגל אחת 8)

מה הקשר ידיים חזקות תיהיה בריא :kopfpatsch::bash:

• תגובות 31
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בוודאי שיש קשר. הידיים מייצבות אותך תוך כדי הריצה והן חייבות להיות גם בעלות מסה וגם חזקות ובעלות יכולת לנוע במהירות במהלך הריצה.

בשביל לעבוד על הזינוק שלך אתה צריך להתאמן על כח מתפרץ בRM2 (שזה לא משהו שמתחילים יישר, צריך לבנות סרגל מאמצים)

בשביל הריצה עצמה אתה צריך גם שרירי רגליים מאוד מפותחים וגם להיות בכושר טוב מאוד (זה לא מתחיל ונגמר ב100 מטר, יש הרבה מעבר לזה)

בקיצור, תעבוד על ריצות ארוכות, זינוקים, כח מתפרץ, ואם אתה שווה משהו אז אולי נראה אותך באולימפיאדה הבאה

בהצלחה :)

פורסם

ריצה קצרה מורכבת מארבעה חלקים שלצורך העניין נאחד אותם לשניים, ההזנקה והריצה עצמה.

כדי שתוכל לזנק היטב אתה צריך לעבוד על שריר הירך האחורי ועל הגב התחתון.כמו כן לעבוד על החוזק והגמישות של רצועות הברךלצורך הריצה עצמה אתה צריך לעבוד על שרירי הבטן ועל השכמות. אם אתה גבוה אתה יכול לנסות לעבוד על שריר הירך הפנימית.

אם אתה ממש רציני תנסה לקחת מדריך ריצה שיסביר לך על ריצה נכונה אבל אל תצפה לתוצאות תוך חודש-זה לוקח שנים.

והפקטור הכי חשוב -גנטיקה. אם יש לך כמות גדולה של שרירים אנארוביים או לא

פורסם

מה הקשר ידיים חזקות תיהיה בריא :kopfpatsch::bash:

ממש ידיים של ילדה יש לו.

bolt%5f2420%5ffull-prt.jpg

פורסם
  • מחבר

כרגע אני רץ של ריצות ארוכות (הייתי כמה תחרויות מקומיות וכו אבל לא משהוא רציני ) וסיבולת יש לי.

גם מסת שריר יש לי ואני גם לא כל כך קטן (אני מטר שמונים אבל אני עדיין גודל ).

ומה זה שרירים אנבולים? אתה מדבר על עילו שפועלים לזמן קצר עם הרבה כוח ? אם כן אז יש לי גם מהם כי אבא שלי ואבא שלו היו מרימיי מישקולות טובים (כמובן שלא תישמעו עליהם כי הם היו בברית המועצות אבל הם היו מיתחרים בתחרויות והיו אפילו מנצחים ),אז אני משער שהקטע הגנטי אצלי מכוסה הייטב .

פורסם

סיבולת לא משחקת תפקיד בריצות של 100 ו200 מטר(ללא מכשולים).

אתה מתבלבל בין אימון אנאבולי לבין שריר אנאירובי. האימון זה נועד כדי להעלות מסת שריר ואילו שריר אנאירובי זהו שריר שצורך במהלך פעולתו אנרגיה באמצעות גליקומן ולא חמצן.

אם אתה טוב בריצות ארוכות, לא תוכל להיות טוב בריצות קצרות ולהיפך. אתה צריך לבדוק איזה סוג מתאים לך (ניחוש שלי בהסתמך על זה שאתה מעל מטר שמונים, גדול ולא אפריקאי- 400 עד 1600 מטר.)

ואל תזניח את הפן הטכני!!

פורסם
  • מחבר

אני עדיין במצב ביניים (מצב שבו אני יכול ליבחור מה אני ירוץ לפחות כך אני חושב ) ואני לא רץ ריצות ארוכות בצורה מיקצועית עד כדיי כך שאני יקבל מיבנה גוף של רץ של ריצות ארוכות (למען האמת אני ניראה יותר דומה לרץ של ריצות קצרות ולא ארוכות ) ואני היתנסתי בחיים רק בריצות ארוכות לכן אני עדיין "בתול" בקטע של הריצות הקצרות בגלל זה אני לא יכול לדעת עוד כלום אבל לדעתי לרדת מיתחת ל 8 שניות בריצה ראשונה (בימיוחד ששיא העולם הוא 6.39 שזה פחות משנייה מהתוצאה שלי ואני ילד תיכון ש רץ בפעם הראשונה שלו בחיים )זה טוב מאוד לכן אני לא מפחד לנסות להתחיל לרוץ .

אגב אני לא רץ ריצות ארוכות אלה יותר לכיוון של בינוניות (וכן צדקתה אני לא שחור ואני רץ 400 עד 1600 מטר ) .

ושאלה : שעושים את השיטה של הריצה בגיבעות צריך לרוץ על עליה קטנה של כמה מטרים או לעלות רחובות שלמים בעלייה ?

תודה מראש .

פורסם

אני לא רוצה לבאס אותך אבל תוסיף בערך 0.6 לתוצאה שהוא מדד לך... על זמן תגובה ומדידה אלקטרונית עם מצלמת HIGH SPEED כמו בתחרות

וכמובן איך אתה יודע שרצת 60 מטר ? רצת באיצטדיון אתלטיקה אמיתי או שהמורה אמר לך לרוץ על איזה מדרכה ?

פורסם

באמצעות גליקומן ולא חמצן.

גליקוגן...

ואני מצטרף פה להמלצות לעבוד בחדר כושר בעצימות גבוהה בנוסף על אימוני הריצה.

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה לבאס אותך אבל תוסיף בערך 0.6 לתוצאה שהוא מדד לך... על זמן תגובה ומדידה אלקטרונית עם מצלמת HIGH SPEED כמו בתחרות

וכמובן איך אתה יודע שרצת 60 מטר ? רצת באיצטדיון אתלטיקה אמיתי או שהמורה אמר לך לרוץ על איזה מדרכה ?

בקשר למדידות זה יכול להיות גם נגדי וגם לטובתי זה תלויי ביד של המורה שלי (יכול להיות שהוא מדד והוסיף לי זמן ויכול להיות בדיוק ההפך מה שאני יודע שרצתי הרבה יותר מהר מכל השאר ) .

ואני רצתי ברחבה שהיא בדיוק 59 ומשהוא מטר אז זה בסדר גמור .

אני מיתאמן בחדר כושר שנה וחצי בצורה טובה בתדירות של שלוש פעמים בשבוע.

פורסם

גליקוגן...

צודק.. משהו היה נראה לי מוזר במילה גליקומן.

אתה לא ממש יכול לבחור איזה סוג ריצה אתה יכול לרוץ... זה המטען הגנטי שלך קובע.

לגבי ריצה על גבעות זה לדעתי תלוי בסגנון ריצה שלך,שעוד פעם,מושפע מהמטען הגנטי שלך. אם אתה בעל רגליים ארוכות סביר להניח שתעדיף לקבוע קצב בינוני ומעלה לאורך כל הריצה ככה שלא יהיה ספרינט בסוף. אם אתה בעל פלג גוף עליון גדול אתה תעדיף לרוץ בינוני ומטה ופשוט להיות מספיק קרוב למובילים ככה שתעקוף אותם במקטע האחרון(שהוא כמובן תלוי בסוג ריצה).טיפוס מתון יתאים לשיטה הראשונה ואילו עליות קצרות יתאימו לשיטה השנייה.

פורסם
  • מחבר

בקשר לאורך רגלים שלי אני לא יודע אבל השיטה שלי הייתה תמיד לרוץ עם המובילים ואז בסוף לתת ספרינט טוב ולעקוף אותם .

פורסם

השיטה שלך לא רלוונטית כי ככל הנראה התאמתה עצמך אל השיטה ולא להפך.

תמדוד עם מטר ותראה איזה חלק בגוף שלך יותר ארוך. מעל לתשעים סנטימטר ברגליים להערכתי יחשבו לרגליים טובות.

דבר אחד לא הבנתי-אתה מתכוון להכנס לתחום ברצינות??

פורסם

ריצה למרחקים קצרים לא דורשת כלל אימון לב-ריאה.

לעבוד על השרירים ברגליים, כמובן. אבל זה לא החלק העיקרי.

העבודה הכי חשובה בריצות 100, זו ההזנקה.

לרדת מ14 שניות ב100 זה לא כזה קשה (או יותר נכון - לא קשה בכלל). לא יודע להגיד לך מה זו תוצאה טובה בדיוק, אבל אני מניח שבסביבות ה-12 שניות.

אם תעבוד על הזינוק שלך כמו שצריך, על הפתיחה, על התנוחה וכו'.. תוכל לשפר את הזמנים שלך בצורה הרבה יותר משמעותית, מאשר אם "תחזק את השרירים ברגליים". בנוסף, חשוב גם לדעת איך לרוץ. לא להישען קדימה, איך לדרוך, איך להניע את הגוף במינימום התנגדות.

בקיצור - שיפור של ריצות קצרות זה תכלס עבודה עם מאמן. חוץ מזה, אין לך ממש מה לעשות בשביל לשפר בצורה משמעותית.

פורסם

אין קשר לידיים

כל המתאמנים של הריצות קצרות עובדים על פי תוכניות של כוח מתפרץ שב90% מהתוכניות האלה אולי יש שני סטים ליד אחורית וקדימית וזהו וזה גם לא בד"כ....

הידיים גודלות בהתאם לגוף

יופי יש לו ידיים גדולות אבל עדיין בקטנות בפרופציה לגוף

קיצר אני מוכן להשים כסף שרוב האצנים לא מאמנים ידיים

לפותח הפוסט נסה למצוא תוכניות בשם 5X5 , SS

או כל מיני תוכניות אימונים לאתלטים

ולא הייתי ממליץ לך לקבל עצות מפורום של מחשבים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים