עבור לתוכן

גיטריסטים,מבינים בגיטרות->לכאן(התייעצות)

Featured Replies

פורסם

היי, אני אחות של G-man, הוא אמר לי שאולי תוכלו לעזור לי בייעוץ בקשר לקניית גיטרה חדשה ומתקדמת יותר.

הציוד שיש לי כרגע: גיטרה חשמלית של Esp/ltd, מגבר של Vox חמש עשרה ואט, מולטי אפקט של Vox.

אני רוצה לקנות גיטרה חדשה בתקציב של 6000-7000 ש"ח,עדיף יד שנייה (ז"א:תמליצו לי על גיטרות שיד ראשונה הן סביבות 10,000 ככה ואני אנסה למצוא יד שנייה).

אני מנגנת בעיקר מטאל, אבל מידי פעם גם דברים קלאסיים יותר,בלוז וזה.. ואני רוצה שהגיטרה תתאים לסגנונות שונים ולא שתשמע טוב רק במטאל ושהקלין שלה למשל יהיה זוועה...(אבל בכל זאת איך שהיא תשמע במטאל הכי חשוב לי..)

תמליצו לי על חברות ו/או דגמים שכדאי לי לבדוק.. ותביעו דעה גם על שאר הציוד:]

חוץ מזה, אם תתנו לי נקודות שחשוב לבדוק בקניית גיטרה- זה גם מאוד יעזור לי.

תווודה:]

פורסם

מאחר ואני מתופף אני לא ממש יודע הרבה על גיטרות

מה שכן כדאי לדעת שאת קונה יד שניה

זה בין הגוף של הגיטרה עצמה לזנב יש מחבר שמגשר בנייהם

שימי לב טוב טוב שהאזור הזה לא סדוק פגום שבור או משהו ......

שיהיה בהצלחה

פורסם

איזה מגבר יש לך?

דעי לך ש70 אחוז מהסאונד מושפע מהמגבר, ולכן אולי יהיה עדיף לרכוש מגבר חדש על פני גיטרה חדשה ולחסוך להמשך.

בכל מקרה, בעקבות הקרטריונים שהצבת, אני מעריך כי הגיטרות שיתאימו בשבילך הן לס פול, וגם SG - גיבסונים.

עריכה:

מצד שני, מלמסטיין שורף ת'צוואר של הסטרטוקאסטר, אז זה דיי תלוי איזה מטאל את מנגנת.

בכל מקרה, SG ולס פול גיטרות ורסיטליות למדי, לס פול יותר ואם את מעוניינת בקלין טוב גם לבלוז וכו' - אני באמת מאמין

שהגיטרה בשבילך היא לס פול! [ע"ע גארי מור :) ]

פורסם

מה רע ב ESP שלך?

פורסם

כמו שנאמר כאן, גם בסגנונות עצמם, זה תלוי אם את מנגנת יותר Rythem, solo או בכלל shred.

אמרו כאן מלמסטיין, אבל מה לעשות שאף אחד לא מלמסטיין חוץ ממנו עצמו ולעשות שרד

על גיטרה בלי ג'מבו פרטס זה קשה יותר לנגן בלי זיופים(מצד שני, ה Reach בין הסריגים הרבה יותר טוב,

אפשר להיות פול גילברט של ממש בסריגים הגבוהים :)).

מה גם, שהססטיין של הסטראט הוא די מוגבל והגיבסונים למשל כמו שאמרו כאן, ייתן יותר מזה

ולסולו נשמה, אין כמו ססטיין טוב.

אבל לדעתי, זה לא צריך להיות about מותגים, תסתובבי קצת בחנויות גיטרה ותראי מה נוח,

כי גם גיבסון למשל כמו שהמליצו כאן, גיטרה קצת כבדה, אולי באמת אפשר לשקול SG.

האמת, אם את כבר לוקחת גיטרה יד שנייה בכזה תקציב גדול ואת מחפשת ורסיטליות?

musicman, ע"ע סטיב מורס, ג'ון פטרוצ'י ועוד רבים וטובים,

אפשר לשקול גם:

Carvin - סטיב וואי בתחילת דרכו, ג'ייסון בקר ושון ליין.

PRS - קרלוס סנטנה

Charvel - אדי ואן היילן

יש גם גיטרות של peavy שהן סבבה, יש גם חברה גרמנית בשם

framus שיש לגיטרות שלהן אחלה צליל ו-custom חדש יעלה

בסביבות ה 9K.

בקיצור, לא צריך למהר ולהנעל על שלושת המותגים הגדולים(fender, gibson ו-Ibanez),

אלא כדאי לעשות קצת סקר שוק לפני.

וכמו ששאלו גם מעליי, מה רע ב-ESP?

פורסם

ESP לא מתאים לבלוז לדעתי.

PRS גיטרות מדהימות! באופן אישי אני אוהב אותן יותר מהגיבסונים וגם יותר מהסטראט!

הבעיה היא שPRS, גם יד שניה, לא נכנס לתקציב שלה, אלא אם כן היא תמצא מציאה שמישהו מחפש למכור את הגיטרה בטירוף :nixweiss:

פורסם

קיצר גיבסון לס פאול, תוכלי לגרד יד שניה באזור ה-7000 אני מאמין.

וכמו שאמרו, 70 אחוז מהסאונד זה המגבר, אפשר להוציא סאונד בלוזי מהגיטרה הכי מטאליסטית בעזרת המגבר הנכון

פורסם

אה, ראיתי בחיפה בחלילית את הגיטרה: washburn n4

n4_1.jpg

באיזה 7K, אאל"ט היא גם יד שנייה(חדשה נראה לי תעלה קצת יותר, אם יש בכלל בארץ).

בכל אופן, גם גיטרה טובה מאוד.

פורסם

כמו שנאמר פה - הסאונד ברובו מושפע מהמגבר ולאו דווקא מהגיטרה.

בכל אופן, אם מדובר בקניית גיטרה בלבד , הייתי מחפש בתקציב הזה את הסינגטצ'ור של Steve Vai .

יש לה צליל מדהים (אומנם לא מטאל אכזרי כואב וקשוח) אך צליל באמת מדהים (גם קלין מאוד יפה וגם דיסטורשיין מפוצץ).

למען האמת- ראיתי רק בנאדם יחיד ב-yad2 שפירסם אותה למכירה (אתמול ד"א ).

הייתי קופץ על המכירה למרות שזה קצת יותר מהמחיר (7500) אך אני מניח שאפשר להתגמש (בכל זאת יד 2 )

אם לא,לא הייתי ישר קופץ על גיבסון.

גיטרות מדהימות אך לא הכי טובות שאפשר למצוא לצרכים שלך.

הכי טוב- ללכת לחנויות ולשמוע מה שיש להם להציע , ושוב אוליי כדאי לחלק את התקציב למגבר מעולה +גיטרה טובה.

לפחות זה מה שאני הייתי עושה ועוד הרבה אחרים.

בהצלחה. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני אסביר: הESP שיש לי כרגע היא סתם גיטרה סבירה.. ואני רוצה גיטרה עם גשר צף, ידית וזה.. שאני אוכל לנגן כמו שצריך..

אז לא יודעת, ניראה לי שאני אקנה גיטרה קודם בכל זאת ולא מגבר...כי בעיקרון אני לא מופיעה או משהו עדיין.. אז לפחות שאני אוכל להתאמן על טכניקה וזה..

ומטאל סגנון מטאליקה, איירון מיידן, מגאדת' וכד'.. אם זה משנה.

תודה לכל המגיבים.

פורסם

למטאל הזה ESP ממש נהדר! [אבל לא מהקקהמייקה של 1000-2000 ש"ח]

מצד שני, בלוז, אני לא רואה אותו על ESP, אבל זה אני :P

פורסם

אני אסביר: הESP שיש לי כרגע היא סתם גיטרה סבירה.. ואני רוצה גיטרה עם גשר צף, ידית וזה.. שאני אוכל לנגן כמו שצריך..

"גיטרה עם גשר צף, ידית וזה" אפשר לקנות גם ב2,000 שקל, קל וחומר באיזה 5,000.

גשר צף וואמי באר(ידית) זה פשוט מאפיין של גיטרות מסויימות - כמו שיש גרעיני דלעת וגרעינים שחורים - זה יותר עניין של סגנון מאשר תקציב.

אם כל מה שאת רוצה זה לעשות שטויות עם הוואמי באר(ותאמיני לי, זה נמאס מהר) את יכולה בכיף לקנות איזו קורט ב2,000 ואפילו פחות.

תני קפיצה לחנויות הבאות:

רעש געש - rashgash.co.il

מיוזיק סטור - http://music-store.co.il/?gclid=CLn4xtve15YCFQeO1QodQHx83g

ואולי גם לכלי זמר שיש בכל חור, תבקשי לנגן על גיטרות בסביבות ה3-5 ותראי מה מתאים לך.

חשוב מאוד מגבר, יותר חשוב אפילו מגיטרה... שתי החנויות שציינתי למעלה מביאות אחלה מגברים באחלה מחירים שגם ממש מתאימים למטאל אבל מאוד ורסטילים. לרעש געש יש למשל Crate וBlackHeart(מה שיש לי) שהם זולים אך איכותיים ויש גם Rivera אם יש לך כמה אלפים פנויים לנושא.

חשוב כמובן גם פדאל דיסטורשן טוב ואגרסיבי למטאל - יש לבוזין(buzin בגוגל) כמה פדאלים של AMT שיש כאלו שממש אוהבים אותם, אני פחות התחברתי אליהם - הם בטוח טובים יותר מכל הbossים למיניהם.

לי יש את הGuyatone Metal Monster שמוכרים במיוזיק סטור, פדאל מעולה אבל יקר(1,000+).

אם בכלל בא לך להביא בהשקעה, אז חפשי פדאלים של Damage Control, נדמה לי ש"מיוזיק שופ" מוכרים אותם - פדאלים מאוד יקרים, 2,000 פלוס, אבל נשמעים אלוהי וגורמים למגברים טובים באמת(לא מה שיש לך) להישמע כמו חלום רטוב.

הכי חשוב, תהני.

פורסם

את יכולה גם בשלב ראשון להחליף פיקאפים לגיטרה,

אני החלפתי מH4 ל81 בESP M302 שלי, וקיבלתי תוספת קילו לביצים :smile1:

פורסם

חשוב כמובן גם פדאל דיסטורשן טוב ואגרסיבי למטאל - יש לבוזין(buzin בגוגל) כמה פדאלים של AMT שיש כאלו שממש אוהבים אותם, אני פחות התחברתי אליהם - הם בטוח טובים יותר מכל הbossים למיניהם.

לי יש את הGuyatone Metal Monster שמוכרים במיוזיק סטור, פדאל מעולה אבל יקר(1,000+).

אם בכלל בא לך להביא בהשקעה, אז חפשי פדאלים של Damage Control, נדמה לי ש"מיוזיק שופ" מוכרים אותם - פדאלים מאוד יקרים, 2,000 פלוס, אבל נשמעים אלוהי וגורמים למגברים טובים באמת(לא מה שיש לך) להישמע כמו חלום רטוב.

Box of Metal! :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים