עבור לתוכן

שאלה לגבי בניית אתרים, מבחינת שרתים וWEBSPACE

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לבנות אתר לחברה אחת - עכשיו, בניתי את האתר, אז מה?

מה לבדוק בדיוק עם ספק המקום? איזה נתונים לבדוק (מלבד אם הוא תומך בדפים שבניתי אם הם PHP/ASP)?

עצות, טיפים?

פורסם

אתה בטח מדבר על web hosting....

כלומר אחסון האתר שלך על גבי שרת אינטרנט...

ובכן הדברים החשובים שאתה צריך לבדוק הם:

storage space-כמה מגה תוכן אתה יכול להעלות על השרת

bandwith-התעבורה שהשרת "מרשה" לך,כלומר כמות המידע שהשרת יאפשר לך להעביר (זה נמדד בקילו ביטיים או במגה)

הכמות יכולה להיות יומית או חודשית שברגע שתעבור אותה השרת יחסום את הגישה לדף שלך.

בנוסף חלק מהשרתים מתבססים לא על כמות מידע שעברה אלא על כמות דפים שנצפו.

תמיכה ב-asp/php-מאוד חשוב לבדוק אם השרת שאתה נמצא בו תומך בשפת התכנות שעבדת איתה,ולא יעבוד עם האחרת

אם בנית אתר בphp למשל והשרת תומך בasp הוא לא יעבוד וכד'...

תמיכה ב-db-אם בנית מאגר מידע באתר,חשוב שהשרת יתמוך במאגר המידע שלך,בין אם זה אורקאל או אקסס או לא יודע מה,אם השרת לא יתמוך בשמירת נתונים למאגר מידע המידע שייכנס לא יישמר.

no ads-חלק מהאתרים מציעים עבור הוזלה כלשהי לשים פרסומת או באנרים או חלונות קופצים,כדי להימנע.

domain/short url-דומיין הוא כתובת מקוצרת של האתר שלך, חשוב לדעת שהשרת שאתה בוחר בו יספק לך כתובת קצרה ולא מסובכת או לפחות יתמוך בך בקניית כתובת אינטרנט השמורה לך עם סיומת com,co.il וכו'...

נגישות ונוחות-כתובת אף טי פי כלשהי או לחילופין סביבת עבודה נוחה להעלאת קבצים ועבודה איתם בתוך השרת.

מה אתה צריך-זה תלוי אתה לא פירטת למה האתר מיועד,אבל אם הוא של חברה כלשהי אני מניח שאתה צריך את הכל,כלומר דומיין מסודר ואת כל הכלים,תעבורה גבוהה ומקום רחב לאחסון בשביל הרבה דפים ומידע.

באם מדובר בחברה קטנה אזי לא צריך הרבה ואפשר להסתפק במחיר קטן יותר

המחיר-המחיר הוא חודשי,ונע כמובן לפי מה שאתה מקבל,הסיכויים להשיג משהו נורמלי בחינם שעונה על כל הנ"ל הם אפסיים ולכן תצטרך לשלם,

השאלה היא מה הצורך ומה התקציב...וזה אתה תבחר לבד..או החברה...

מצטער אם אמרתי פה דברים מטומטמים שנשמעים מובנים פשוט לא יודע מה רמת הידע שלך...אז סליחה מראש

הנה דוגמא להוסטים נחמדים

www.lycos.uk

www.brinkster.com

www.tripod.com

פורסם

רק דבר קטן, איך בדיוק יוצא שמאין כוח אין עבודה?

אמרת יש כוח יש עבודה.

לא אמרת מה קורה כשאין כוח.

פורסם

הבחור מעלי אמר כבר הכל.

אבל תהיה לך בעיה אחת שיש לך דפים גם בASP וגם בPHP.

שזה כבר פוסל את האשפרות של שרת לינוקס (:-\)

שנית החברה היחידה בארץ שאני מכיר שתומכת בשני השפות במקביל היא www.agate.co.il

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לכולם על התגובות! :D

כמה BANDWIDTH נחשב הרבה וכמה מעט?

נגיד לחברה בסדר גודל קטן+

האם כדאי לרכוש כבר את הדומיין דרך הWEB HOSTING ולא בנפרד?

ואני רוצה WEB HOSTING ישראלי נראה לי...

איזה מחירים נחשבים סבירים?

פורסם

כמו שאמרתי לי ידוע רק על Agate בתור החברה הישראלית היחידה שמספקת גם PHP וגם ASP.

אבל המחירים שלה דיי בסדר, אם ניקח גם בחשבון שזה שרתי וינדוס אז בכלל זול.

תתחיל מהחבילה הקטנה אני חושב שהיא אמורה להספיק לך, ובמידה ותעבורת את התעבורת המותרת החברה תודיע לך על כך ותציע או לשלם קנס/תוספת של תעבורת או לעבור לחבילה גדולה יותר.

ובקשר לדומיינים אם אתה מתכוון לקנות דומיין לא ישראלי הייתי מציע לך לקנות ב www.godaddy.com.

הם המשתלמים ביותר, הזולים ביותר, וגם לרוב החברות של האחסון לוקחות סתם יותר על דומינים.

באם אתה רוצה דומיין ישראלי קנה מהחברת אחסון, או אם תמצא במחירים טובים חברה המתעסקת רק בדומיינים או לא מתעסקת באיחסון גדול וקנה ממנה

פורסם

קח את "משקל" האתר שלך והכפל אותו במספר המבקרים הצפוי... כמובן שזה לא מדע מדוייק כי לא כל אחד טוען את כל האתר ובגלל כל ה-overhead של TCPIP, אבל זה יתן לך תמונה סבירה על כמה תעבורה אתה צריך... לאתר קטן של חברה קטנה לא הייתי צופה יותר מ-500-1000 מגה בחודש... אבל זה כמובן תלוי כמה הם מפרסמים אותו וכו'...

חשוב מאוד שתשים לב לכמות התעבורה החודשית ותבחר חבילת אירוח בהתאם. הייתי נותן לחברה עצמה להתעסק עם זה כי זה יכול להפוך לבור ללא תחתית... חברות האירוח עושות היום את מה שספקי האינטרנט עשו לפני 7-8 שנים - הן מגבילות אותך בתעבורה (אצל ספקיות האינטרנט היית מוגבל בשעות) והן גובות המון כסף על כל מגה נוסף...

עוד חשוב לבדוק: uptime מובטח מצד החברה, אם יש setup fee, אפשרויות upload נוחות (FTP בעוצמה) וכו'...

פורסם

לא ב-100 אחוז נכון

חברות האינטרנט באמת גובות המון כסף על תעבורה,אבל הן כן מציעות חבילות בסיסיות תמורת עלויות שונות...

כשכל אחת בהתאם ליכולות שלך ולגודל של האתר .

לגבי איך לקבוע את התעבורה,חשב מה הגודל של כל דף שלך,לגבי מס' תמונות בכל דף וכו'

את זה תכפיל במס' המבקרים הצפוי וכך תקבל את מס' המגה (דההה...)

וכך תחליט מה עדיף לך

פורסם

לא ב-100 אחוז נכון

חברות האינטרנט באמת גובות המון כסף על תעבורה,אבל הן כן מציעות חבילות בסיסיות תמורת עלויות שונות...

כשכל אחת בהתאם ליכולות שלך ולגודל של האתר .

לגבי איך לקבוע את התעבורה,חשב מה הגודל של כל דף שלך,לגבי מס' תמונות בכל דף וכו'

את זה תכפיל במס' המבקרים הצפוי וכך תקבל את מס' המגה (דההה...)

וכך תחליט מה עדיף לך

זה בדיוק מה שאמרתי... פשוט ניסחת את זה מחדש. כמובן שיש חבילות בסיסיות - בדיוק כמו ה-6 שעות הארורות לחודש של ספקיות האינטרנט אז...

Ewingum, האם וידאת שכל התמונות והקוד באתר שלך מכווצים למינימום? שאתה משתמש תמיד בפורמטים הנכונים וכו'?

פורסם
  • מחבר

לא, בהתחשב בעובדה שלא התחלתי אפילו שורת קוד אחת שקשורה לאתר ;D

פשוט אני צריך את המידע הזה בשביל לדעת מה להציג לבעל הפרוייקט

פורסם

לא, בהתחשב בעובדה שלא התחלתי אפילו שורת קוד אחת שקשורה לאתר ;D

פשוט אני צריך את המידע הזה בשביל לדעת מה להציג לבעל הפרוייקט

סבבה. הצעתי - תבהיר לו שבניה בנפרד ואירוח בנפרד, ותסביר (במקרה שהלקוח מבין באינטרנט כמו סבתא שלי) מה אומר כל אחד מהדברים ולמה הם מגיעים בנפרד. תציג לו תכניות אירוח שונות כדי שיראה על מה מדובר, ותבהיר לו שאת כל הסידורים הטכניים אתה תעשה (העברת דומיין, התקנת סקריפטים וכו'). תן לו להתעסק עם התשלום לאירוח האתר (תאר לך, חס וחלילה, שהבנאדם פושט רגל עוד חצי שנה ואתה התחייבת לאירוח לשנתיים...). לא בטוח שאתה רוצה להיות מתווך גם אם אתה מרוויח מזה (אני עובד עכשיו מדי פעם כטכנאי... ולמרות שאנשים לפעמים מבקשים ממני למכור להם חומרה ולמרות שאני יכול לעשות לא מעט כסף כמתווך בין החנות ללקוח, אני מעדיף להפנות אותם לחנות המועדפת עלי. על העבודה שלי אני נותן אחריות מלאה, אבל אני לא יכול לתת אחריות כזאת על ציוד או שירות שמישהו אחר נותן). אתה צריך גם לקבוע איתו guidelines לעדכון האתר וכו'... איך וכל כמה זמן עושים את זה... שלא יווצר מצב שמכרת לו את נשמתך והוא יתקשר אליך כל יום עם בקשה לשנות את הדף הזה וההוא ולעדכן מחירים ולמה לא רואים את זה וההוא...

פורסם
  • מחבר

שמע באמת עצות טובות.

עשית דברים כאלה פעם?

פורסם

קודם כל תודה לכולם על התגובות! :D

כמה BANDWIDTH נחשב הרבה וכמה מעט?

נגיד לחברה בסדר גודל קטן+

האם כדאי לרכוש כבר את הדומיין דרך הWEB HOSTING ולא בנפרד?

ואני רוצה WEB HOSTING ישראלי נראה לי...

איזה מחירים נחשבים סבירים?

המלצתי לך היא על http://www.livedns.co.il

ב 10$ לחודש אתה מקבל 75 מגה איחסיון ועוד המון דברים טובים הם מהזולים שניתן למצוא היום והשירות שלהם מצויין בימיוחד בנושא של שאלות טכניות ודברים מסוג זה אני אישית מאחסן אצלם אומנם כולה יש לי איזה אתרון של השירים שלי אבל שאני בונה פה ושם ועושה דברים ב ASP אז הכל על השרת הזה אני מאוד מורצה ולדעתי הם מאוד כדאיים לדבי תמיכה ב PHP אני לא בטוח שיש להם אבל כדאי לך לבדוק ולשאול אותם.

אגב גם את הדומיין אתה יכול לרכוש דרכם או באופן נפרד דרך אירגון האינטרנט הישראלי היושב ב http://www.isoc.org.il

אל תשכח שהיום אתה כל שנתיים צריך לחדש בעלות על הכתובת.

פורסם

שמע באמת עצות טובות.

עשית דברים כאלה פעם?

עשיתי את זה כמה שנים, גם כ-Freelancer בתחום בניית האתרים וגם כעובד בחברה שאירחה אתרים.

פורסם

תשמע בעינייני הכסף בעמת כדאי שתפריד בן עבודתך (בניה והתיכנות של האתר וכן התקנתו) ובן אחסנת האתר הנעשת ע"י חברה כל שהיא.

אגב אתה לא חייב להציע לו כמה חברות ושיבחר אתה צריך לבחון ולמצוא מי מיכולן הכי טובה מי נותנת את השירותים הכי טובים ועונה על הצרכים והדרישות של האתר וכן רצוי גם שתיהיה זולה ולא יקרה אחרי הכל אף לקוח לא אוהב לשלם כסף וכמה שפחות כסף "יותר טוב לו".

עכשיו שוב כפי שהצעתי לך/המלצתי לך יש את החברה ההיא שאני עובד איתם ולדעתי כדאי לך לנסות אותםהם זולים ומספקים שירותים מתקדמים וכן השירות שלהם הכולל הוא מצויין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים