עבור לתוכן

אתר להתלונן/להזהיר קונים מחניות שמרמות

Featured Replies

פורסם

שלום,

קרה לי מקרה שאני רוצה לשתף בו את כולם כדי שאתם לא "תאוכלו אותה" כמוני, פשוט רמאות!

אם מישהו מכיר אתר שעוסק בזה אני ישמח שתפנו אותי.

הנה מה שקרה בקצרה:

רכשתי בחנות "זול יותר" הנמצאת בת"א רחוב יהודה הלוי 47 פינת אלנבי117,מכונת גילוח של פיליפס המכונה לא נראתה חדשה אבל המוכר התעקש שזה שום דבר ואם ארצה להחליף אין שום בעיה.

בנוסף לא הייתה לו בכלל תעודת אחריות מצורפת, אז (רק לאחר שהסבתי את צומת ליבו כמובן) הוא לקח ממכונה אחרת ושם אצלי.

בסוף כשהגענו לקופה הוא רצה יותר מהמחיר שהיה על המכשיר ובאתר שלו, לאחר ויכוח די סוער הוא הסכים למכור לי את המכונה במחיר של האינטרנט (באמת תודה),אבל לא נתן לי קבלה ואמר לי שלא מקבלים קבלה על מזומן! (שיקר לי!)

שוב פעם ויכוח,ונתן לי לאחר דיונים קשים.

כשהגעתי הביתה ראיתי שבכלל יש שריטה שהורידה את הצבע של המכשיר, חזרתי אליו והוא לא היה מוכן להחזיר לי את הכסף, רק בזיכוי, אז אמרתי טוב תחליף לי לחדש. "אין", אבל אמרת לי שאתה תחליף אם תהיה בעיה."מה אני יעשה, אין" (שיקר לי).רציתי כבר לסיים עם זה אז אמרתי טוב תביא אחרת.

במכשיר הזה על הקופסה רשום 1090שח אז הוא אמר שהוא בא לקראתי ואני ישלם תוספת קטנה מהמוצר הקודם עוד 120 על ה700 ששילמתי.

שילמתי לו(ולא נתן לי קבלה), אך להפתעתי כשאני הסתכלתי באתר של זאפ הופיעה החנות שלו עם אותו המוצר במחיר של 700שח!!!

(שיקר לי שוב!!), וכדי להיות בטוח התקשרתי באילום שם ושאלתי כמה עולה אותה מכונה הוא ענה לי "כמה אתה רוצה לשלם?" (שימו לב איך הוא מנסה לגנוב אותך במחיר!) אז עניתי לו: "מה, המחיר משתנה מאדם לאדם?" והוא לא רצה להגיד לי כמה זה עולה. רק אחריי שאמרתי לו שאני ראיתי באתר הוא אמר אני חושב שזה700שח, (הבדל גדול למה שנדרש ממני בחנות).

חזרתי אליו והוא לא רצה לתת לי החזר למרות הוא שיקר לי במצח נחושה.

אני רק חולק איתכם את מה שקרה,

כדי להגן עליכם.

פורסם

בהחלט על הפנים אבל זה מה שקורה שרוכשים מוצר חשמל בחנות שנקראת "זול יותר" משלמים ביוקר...........

פורסם

היי יוגב

קודם כל יש אתר כזה שנקרא תלונה - http://www.tluna.co.il/ - שם אתה יכול לרשום תלונה על חנות מסויימת ולקרוא תגובות על חנויות מלקוחות אחרים.

דבר שני, יש מספר בעיות בסיפור שלך, כולן של המוכר ולא שלך.

א - אסור על פי חוק למכור מוצר ללא חשבונית\קבלה, לא משנה איזה מוצר ואיך שולם, זה נקרא העלמת מס, זוהי פעולה מספקת בשביל לפסול ספרים של ניהול עסק ולפתוח בחקירה של מס הכנסה, מן הסתם לך אין את הכוח והרצון להרוס לאותו בחור את החיים, אבל זה לא תקין.

ב - ע"פ חוק, כל מוצר, שלא הוזמן ו\או הוכן במיוחד ללקוח, הלקוח יכול להחזירו תוך 14 ימי עסקים מיום הרכישה, באותו מצב בו רכש אותו, כולל קופסא מקורית ולקבל את כספו חזרה באותה צורה ששילם, ולא כזיכוי בחנות, אלא אם רשום אחרת בנוהל החזרות והחלפות בחנות שהוא מוצג בצורה בולטת בחנות ו\או באתר החברה.

ג - חל איסור למכור כל מוצר, מכל סוג ואופי מעל מחיר המחירון שאותו עסק מציג ולא משנה איפה הוא מציג אותו, ברגע שזה מוגדר כמחירון\קטלוג מוצרים המחיר שלו הוא הקובע, הוא יכול לבחור לא למכור בטענה שאין במלאי, אך לא להעלות את המחיר - הונאת צרכנים!.

אני לא יודע בן כמה אתה והאם אתה מסוג האנשים שנוהג להתווכח או לקבל הכל כמובן מאליו, אך הגישה של המוכר ופעולותיו, כפוף לסיפור שאתה רשמת, הינן בגדר חוצפה ואדם כזה לא צריך לנהל עסק בישראל, אפילו לא לעבוד בחנות.

ההיתי מציע לך לחזור לחנות, אפילו עם עבר זמן מאז (סביר, לא מעל חודש-חודש וחצי), להגיע ביחד עם אדם מבוגר יותר, כמו הורה, דוד, חבר. ולדרוש את כספך חזרה במלואו ולהחזיר את המוצר. אתה יכול גם להסחף ולבקש פיצוי אבל זה כבר תלוי באיך תדבר עם המוכר והמצב רוח שלו.

אתה יכול להעזר במה שרשמתי לך ע"מ לגרום למוכר לשתף פעולה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההענות!!! :yelclap: :yelclap:

אני באמת מספר את האמת והמוכר הזה כזה "מיומן" שכל פעם שאני מדבר איתו אני יוצא "מטומטם"!

תודה רבה שרשמת לי בנקודות מה היה אמור להיות.

המוכר אמר שיש שלט שאומר שמקבלים זיכוי ולא כסף אבל את האמת לא ראיתי אותו בפעמים שהלכתי לשם.

הלכתי גם עם אבא שלי ופשוט לא היה לנו כוח כבר להתווכח איתו! זה פשוט לא יאומן, הוא מרמה אותי פעמיים ברצף!

פורסם

ZAP = טעות מספר 1 שלך, אתר איום ונורא שנותן חסות לכל רמאי ישראל

המוכר הזה= שקרן וגנב

תקנה אך ורק באינטרנט ומחו"ל אם אתה רוצה להתעסק עם אנשים טובים. ואם אתה לא יכול לחכות שבוע למשלוח, הייתי בודק מליון פעמים כל בעל עסק גנב בארץ, מצלם לו את האמא של החנות ומחזיק כל עותק אפשרי של זכויות צרכן (למרות שזה לא יעזור לך ואין פיקוח כאן והוא יכול לקרוא את זה, לגנוב לך את הכסף ולא יקרה לו כלום)

ואל תגידו לי "אחריות אין בחו"ל", גם בארץ אין, למעשה לשלוח את המוצר חזרה לחו"ל לאחריות כנראה יהיה מהיר יותר משירות ממוצע בארץ

JUST MY EXPERIENCE

וכן, יש בתי עסק שכן אפשר לעשות איתם עסקים עוד, אבל עד שמצאתי אותם הפסדתי הון.. בתחום המחשבים אני מכיר כמה שממש ממש טובים למשל, אבל זה כבר לא יהיה קשור לת'רד

ENJOY

פורסם

בחיים לא חשבתי שלמישהו יש לב לעשות דבר כזה... לך עם זה לרשויות לפי דעתי תספר בדיוק מה שסיפרת פה הם כבר ידעו מה לעשות. אני אישית הייתי מפרק אותו מכות ,אבל אם אתה לא עשוה את זה תהרוס אותו.

פורסם

מכירה ללא קבלה אכן דבר מסוכן, ולא לקיחת קבלה מחנות בקניה של מ-100 ש"ח, סתם, זה דבר טיפשי (אלא אם כן יש לך את השיקולים שלך, כגון הנחה או משהו, אבל 'סתם' לא לקחת?).

אתה לא צריך להרוס לו את הפרנסה, אבל לאיים עליו שהכל מוקלט ואם לא יפצה אותך על הנזק ועוגמת הנפש שנגרמה - אתה תפנה לרשויות...בהחלט אפשרי.

ומה זו החנות הזו? משהו רציני שקיים כבר כמה שנים או עוד אחד מהעסקים האלו שנפתחו במטרה לעקוץ כמה שיותר אנשים ולהסגר?

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע לגבי החנות פעם ראשונה שראיתי אותו היה כשחיפשתי את המכונה, אני ירגיש הרבה יותר טוב אם לפחות אתם תלמדו ממני את הלקח לגבי המוכר הזה.

באמת חשבתי לפנות למס הכנסה, אבל אני יודע שזה יעשה לו בלאגן רציני, ולא יודע אם יש לי לב לעשות לו את זה (אף על פי שממש מגיע לו)

אני ממש מודה לכם על העידוד והתמיכה - אני כבר מרגיש טוב יותר :yelclap::xyxthumbs::hi:

פורסם

למה שלא תרשום עליו ביקורת רעה בזאפ? או אפילו תתקשר או שתשלח מייל לזאפ עצמם ואולי הם יוכלו להוריד את המעלים מס הזה?

פורסם

מה הבעיה תלשין עליו לרשות המיסים....

מה גם שמאוד לא מומלץ לקנות מכונות גילוח "יד שניה" כי גילוח בסכין של מישהו אחר היא אחת הדרכים הנפוצות להעברת מחלות שמועברות דרך הדם כמו איידס וצהבת (hepatitis וזאת מחלה קשה מאוד) .

פורסם

קשקוש בלבוש.

זה לא מומלץ בלי קשר כי זה דוחה, אבל שום נגיף איידס או כל מחלה אחרת לא שורד כלכך הרבה זמן באויר.

פורסם

למה שלא תרשום עליו ביקורת רעה בזאפ? או אפילו תתקשר או שתשלח מייל לזאפ עצמם ואולי הם יוכלו להוריד את המעלים מס הזה?

:lol:

אין לך הרבה נסיון אם זאפ, הא?

הם כבר מזמן בסה"כ רק פלטפורמת פרסום ותו לא. אפשר להעזר בהם בתור מקפצה לסקר שוק, אבל בשום פנים ואופן לא להסתמך עליהם.

ולא אמרתי לעשות לו בלאגן, אמרתי לאיים שזה מה שתעשה...

פורסם

וחנויות מחשבים שמוכרות זול מדי זה לא פתח לצרות?

ברגע שראית שהעסק מסריח ונוצר ויכוח ואתה רואה שהוא מעביר מקופסא לקופסא אחריות למה נשארת אצלו בחנות?

בכל מקרה גש ודרוש בשביל הכיף שלך חשבונית מס על הקניה, במידה והוא לא מוכן או מספר לך סיפור "קטן" תגיד תודה ותתקשר לרשות המיסים יש להם טלפון אדום לתלונות על מעלימים, אחד כזה הייתי מזמבר אותו שהוא עוד יביא לך פיליפינית שתגלח לך מה שצריך עד הפנסיה...

פורסם

אל תשווה.

אפילו אייבורי עם השם הנוראי שלהם עובדים כמו שעסק צריך לעבוד-

קבלות מסודרות וכו', ולא ידוע לי על נסיונות למכור מוצרים מעל המחירון שלהם או משהו בסגנון.

מה שמתואר פה, ההתנהלות של המוכר באותה חנות- היא לא פחות מפשע.

פורסם

אני לא מבין למה בכלל אתה מרחם על מוכר החנות הזה, זה לא שהוא עושה את הדבר הזה בתום לב, ולפי הסיפור שלך רמאות, הונאה, והעלמת מס הם דרך החיים שלו. אז אתה תעשה טובה ענקית לך, ולכל הציבור הלקוחות הישראלי אם תלך למשטרה ולמס הכנסה ותדווח על הפושע הזה.

ואני מבין את ההרגשה שלך, גם אני כנראה אם הייתי במצב שלך אז לא היה לי לב להרוס לו את העסק, אבל צריך להבין שבדיוק על זה רמאים וגנבים כמוהו חיים, על אותם אנשים תמימים וטובים שמוכנים לספוג הכל.

אז תלך במצח נחושה לרשויות ותעשה טובה ענקית לכולנו אם תעזור להפטר מהנוכל הזה. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים