עבור לתוכן

ציירתי, יש תמונה, מה דעתכם? +שאלה בקשר למיסגור או עטיפה

Featured Replies

פורסם

קודם כל,

אני חושב שזה ילך יותר טוב אם אני אצייר בציבעוני

זה לא נכון. המדיום שאתה עובד בו זה לא מה שיקבע את איכות היצירות שלך. מה שיקבע הוא היכולת הטכנית באותו המדיום והיצירתיות. כלומר השאלה היא לא עם מה אתה עובד אלא כמה טוב אתה עובד עם האמצעים שאתה משתמש בהם.

היתרון (והחסרון) במעבר לצבע הוא שיש לך עוד שפה שלמה להכיר ולדבר בה, כי צבע הוא עולם שלם שצריך להבין. כמובן שזה יתרון כי יש לך עוד מימד לעבוד עליו שיעשיר את היצירה, אבל מצד שני זהו מימד שלם ללמוד ולהתנסות בו במקום להתמקד ולנסות לפתח את מה שיש לך עכשיו שזה לא פחות חשוב - greyscale וטונאליות.

עכשיו, לגבי המדיום (סוג הצבע) - אין כאן נושא של רמות קושי. זה פשוט עניין של טעם אישי, כל מדיום עם המאפיינים שלו.

מלבד מה שאמרת יש גם צבעי פחם, גירים ופסטלים, צבעי מים ועוד.

כמה דוגמאות -

צבעי אקריליק הם הצבעים שמתייבשים הכי מהר. הם הנוחים ביותר לטעמי לשימוש וטובים כמעט על כל משטח אפשרי, דילול נוח מאוד באמצעות מים, מאפשרים לצבוע שכבות על גבי שכבות במהירות בזכות הייבוש המהיר אבל מקשים על ערבוב טוב של גוונים. צבעים אקריליים הם גסים יחסית ומיועדים לשימוש בריכוז נמוך של מים (אחת הסיבות שהם כ"כ עמידים ומתאימים כמעט לכל משטח), מה שגורם למצב שכדי ליצור גרדיאנטים וערבובי צבע טובים צריך מיומנות טכנית גבוהה מאוד.

לדוגמא, התמונה המצורפת ציור קיר שציירתי אצלי בחדר לפני 6 שנים באקריליק (בסטנדרטים שלי כיום הוא לא משהו בכלל). הוא מחזיק בצורה מעולה ללא שום השקעה מיוחדת מצדי לשמר אותו, זו המחשה לעמידות הרבה של המדיום הזה.

צבעי מים הם ההיפך הגמור מהאקריליים:

הכי פחות אינטואיטיביים לשימוש, מאוד "מפונקים" מבחינת המשטח שניתן לצבוע איתם, כמעט בלתי אפשרי לצייר בהם בשכבות (חיסרון עצום) ולכן הם דורשים תכנון קפדני מאוד. הסיבה לכך - ריכוז גבוה של מים מהווה חלק בלתי נפרד מתהליך הציור, והצבעים רגישים למים מאוד. המכחול והמשטח כמעט תמיד חייבים להיות רטובים, והרגישות הגבוהה גורמת לשכבה שכבר התייבשה לההרס כשמתחילים לצבוע מעליה עם המכחול הרטוב.

אבל לעומת זאת, משחקי המים והצבע יכולים להניב תוצאות פנטסטיות של ערבובי צבע וגוונים, והרגישות הגבוהה מאפשרת שימוש בהבדלי גוונים עדינים מאוד.

צבעי שמן הם הפשרה האולטימטיבית בין השניים. לוקח להם זמן להתייבש, לא מתאימים לכל משטח, מאפשרים לשחק עם ערבובי צבע על הציור לפני שהתייבש כמו צבעי מים, אבל לא פוגמים בשכבות מתחת. כוללים את העדינות של צבעי המים והגסות של האקריליים באיזון יפה מאוד ולדעתי מאפשרים את השליטה הטובה ביותר בתוצאות ערבוב צבע. החיסרון לטעמי הוא שכדי לדלל את הצבע צריך להשתמש בטרפנטין ולא במים.

יש עוד המון סוגי מדיומים שונים ובלתי אפשרי לכסות את הכל (זה עוד כלום - לא התחלתי לדבר בכלל על מברשות, שזה עולם שלם), אבל שורה תחתונה - הכי טוב להתנסות בעצמך, לבדוק, לרכוש כמה צבעי שמן/גועש/אקריליים/גירי פחם וכו' ומברשות בהתאם להמלצות חנות דברי אומנות הקרובה לביתך, לשחק אתם, למצוא למה אתה אישית הכי מתחבר, והכי חשוב - ליהנות מכל התהליך.

עריכה: אני בכל זאת אביא לך לינקים. למה? כי את הלינק הבא קל מדי לפספס:

http://painting.about.com/

שים לב לתפריט Browse Topic. יש שם אוצר של מידע רלוונטי ביותר, ואם יש אפשרות למקד אותך עם כמה לינקים אז אין סיבה שלא אעשה זאת.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

יפה הציור! :xyxthumbs:

אני כנראה אנסה שמן ואקרילי.

אגב, זה פעם ראשונה שציירתי על דף גדול, עד עכשיו הייתי מצייר על קירות. ::)

קבלו תמונות:

1002837zj0.th.jpg

1002854uv3.th.jpg

0970lz1.th.jpg

000ul8.th.jpg

001va6.th.jpg

002nd8.th.jpg

003ba3.th.jpg

005ka6.th.jpg

006wu2.th.jpg

0042qo0.th.jpg

1002811yl1.th.jpg

thebestpq2.th.jpg

פורסם

יש שני דברים שעושים אומן ( הכוונה מלבד עישון סיגריות ושתיית אלכוהול )

אמירה אישית וטכניקה

בכל הציורים שהראת רואים כישרון אבל לא רואים חדשנות/מקוריות/אמירה - קח את זה לתשומת ליבך עד כה זה נראה כמו העתקות

( דרך אגב יש ענף באומנות שמתמחה בהעתקות )

פורסם
  • מחבר

איזה אמנות ואיזה נעלים!? אני לא יודע להמציא ציורים! :bash: :bash: :bash:

אני רואה משו יפה, בציור קטן, בציור גדול, לא משנה, אני פשוט לוקח ומצייר אותו דבר רק בקנה מידה אחר, בדרך כלל אני משנה דברים בציור. אבל עדיין זה העתקה. זה מה שאני עושה. אני לא יודע אחרת.

פורסם

כמו שאמרתי

יש ענף כזה באומנות

תחשף יותר לעבודות של אומנים - מוזאונים גלריות ספרים ואינטרנט ( לא משהו ) וככה אולי יתעורר בך הצורך לבטא את עצמך

מי צריך העתקות ? יש מכונות צילום .

הבן אדם חייב להכניס את עצמו אתל העבודה שלו - זה מה שעושה את ההבדל .

טוב יאללה מיצינו .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים