עבור לתוכן

ציירתי, יש תמונה, מה דעתכם? +שאלה בקשר למיסגור או עטיפה

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני מצייר בעיפרון בלבד, עיפרון רגיל, הכי רגיל שיש, לא למדתי את זה ולא כלום. אני לא ממציא, אני מוצא קעקועים יפים ומצייר אותם בגדול, בדרך כלל גם משנה קצת דברים.

זה צוייר על בריסטול לבן 2.5 גרם, מידות הציור 70x100 ס"מ, את הבריסטול הדבקתי עם סלוטייפ דו-צדדי לכמו קלקר מוקצף כזה, שמשני הצדדים שלו יש משטחים חלקים, עובי ה"קלקר המוקצף" הזה 1.1 ס"מ.

ציירתי את הציור הבא:

pic049hs9.th.jpgthpix.gif

pic048ni2.th.jpg

pic051jm2.th.jpg

pic052tk3.th.jpg

עכשיו בגלל שאני מצייר בעיפרון, אם אני נוגע בזה, זה נמרח, ועם הזמן זה יהרס, כמו כן זה נייר, ומאחוריו "קלקר מוקצף", אני פוגע בזה, מזיז את זה, זה נהרס.

יש אולי איזה ניילון מט? או איזה סוג של משו שאפשר לשים על הציור, לכסות בו את הציור ככה שהוא ישמר? חשבתי על הניילון הנדבק הזה של המטבח, אבל הוא לא רחב מספיק. מה אני יכול לעשות כדי לשמר את הציור ואת קצוות הקלקר~נייר שגם נפגעים מדי פעם?!

מיסגור?!

יש לכם רעיונות? הצעות? מקומות שעושים את הדברים האלה? משו?

פורסם

נסה לעשות לזה לימינציה ואז הדבקה לקאפה... אפשר לעשות את זה בבתי דפוס.

אם אתה מראשון לציון אולי אני אוכל לעשות לך.

פורסם

אני מציע לך להמנע מפתרונות מאולתרים. אם זו עבודה מוגמרת שחשובה לך, אז צריך גם להשקיע בשימור שלה בדרכים הנכונות.

קודם כל, מניעת מריחה של הציור:

צריך להשתמש בספריי פיקסטיב (fixative) שניתן להשגה בכל חנות לציוד אומנות. תפקידו לקבע חלקיקי עפרון/פחם/צבעי פסטל לדף ולגרום להם להספג.

חשוב מאוד להקפיד לעקוב אחר הוראות היצרן בשימוש בספריי כדי להשיג תוצאות טובות ולא להרוס את הציור, וחשוב לדעת שיש להשתמש בספריי רק לאחר שהציור גמור, שכן הוא משפיע על המרקם של הדף ולא תוכל להמשיך לצייר עליו כמו שצריך בלי להרוס.

כמה דגשים נוספים:

- יש כל מני סוגים של פיקסטיב. אתה צריך כזה שמתאים לעפרון/ פחם.

- מדובר בחומר כימי מתלקח שיש להרחיק מהפנים בזמן השימוש ויש להשתמש בו במקום כמה שיותר מאוורר (רצוי מחוץ לבית), ועל משטח ישר מאוזן

- ההתזה הראשונה עלולה להיות חזקה מדיי, כדאי לעשות אותה "באויר" ולא על הציור עצמו, וכדאי באופן כללי להתחיל ולסיים את הריסוס מעבר לגבולות הציור

- צריך להמנע מהתזת יתר. עדיף לרסס בעדינות עם כמה שכבות דקות לפי הצורך מאשר לרסס פעם אחת באופן מאסיבי וליצור שכבה עבה שתגרום נזק.

לגבי שימור חיצוני:

אני מנחש שה"קלקר המוקצף" הזה הוא קאפה, נכון? בכל מקרה, גם אם לא, אני ממליץ בחום להשקיע בשימור הציור כמו שצריך, והתהליך שמתאים לתיאור שלך הוא הדבקה על קאפה + למינציה שעולה כמה עשרות שקלים (תלוי בעובי הקאפה וגודל הציור), שניתן לעשות בכל מקום שמתמחה במסגור / הדפסת תמונות וציורים.

גם ההדבקה וגם הלימנציה הם תהליכים מקצועיים עם ציוד ייעודי להשגת תוצאות באמת טובות, ואין שום טעם לחפש פתרונות מאולתרים (אני לא מאמין שבאמת חשבת ברצינות להשתמש בניילון נצמד של מטבח :screwy:)

- קאפה הוא חומר מוקצף, קשיח, שפני השטח שלו חלקים מאוד. משמש פעמים רבות לתצוגה בתערוכות, וההדבקה דורשת אמצעים ייעודיים, במיוחד לצורך המנעות מבועות אויר ונזקים שעלולים להגרם משימוש בדבקים לא נכונים (לכן ממש לא מומלץ לנסות להדביק בצורה עצמאית). אם אתה ממש קצר בכסף, יש גם את האלטרנטיבה הזולה של הדבקה על קרטון ביצוע. פחות טובה מקאפה, אבל מספקת.

- הלמינציה היא ציפוי פלסטי כמו ניילון שקוף שנועד לשמר את הציור. אתה יכול לבחור אם הציפוי הוא מט או מבריק.

אז לסיכום - לשימור הציור כמו שצריך התהליך הוא ריסוס פיקסטיב, הדבקה על קאפה, למינציה.

פורסם
  • מחבר
http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=371766.0

Sp_RuS, אתה חבר באתר מספיק זמן כדי לדעת שדאבל פוסטינג אסור.

אני מניח שהדאבל פוסט נוצר בטעות (ניתן להסיק לפי זמן הפירסום שניהם)

לכן אני נועל את התראד הזה, ואת הדיון ניתן להמשיך בתראד הבא:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=371766.0

אכן, בטעות, סורי! :xyxthumbs:

לנושא:

המליצו על ספריי לקה, שמעתי זה יכול להרוס, מצד שני הפיקסטיב הזה נשמע לעניין! :)

חחחח... לא ידעתי איך קוראים לזה אז קראתי לזה קלקר מוקצף, אכן, זה קאפה! :jump::silly:

כבר הדבקתי את הציור לקאפה עם סלוטייפ דו צדדי.. :-\ אבל יצא יופי... :P בלי בועות ובלי בעיות... הכל סבבה...

עובי הקאפה עם הדף הוא 1.1 ס"מ.

SerpentMage, תודה על העצות הרבות! אשתמש בפיקסטיב בזהירות, בתכל'ס הבנתי שמשתמשים בו כמו בכל ספריי, בהתחלה ריסוס לצד, ואז שיכבה דקה... כדי שלא יהיו גושים וכאלה... כמה עולה הספריי הזה, בערך,10שח? שח100?

אגב הציור אכן גמור.

ממקור לא מוסמך בכלל שמעתי שלמינציה מט זה לא בריא לעפרון, יש מצב?

אני לא מאמין שבאמת חשבת ברצינות להשתמש בניילון נצמד של מטבח :screwy:,חחחחח... כן, אפילו הלכתי למכולת לראות איזה גודל יש להם...

אז לסיכום - לשימור הציור כמו שצריך התהליך הוא ריסוס פיקסטיב, הדבקה על קאפה, למינציה.

כבר הדבקתי לקאפה, אפשר לרסס? לא יהרוס את הקאפה או משו כזה?

אחרי זה לימינציה, סבבה, אני יעשה. לימינציה הזאת, זה שכבה עבה? זה חזק? זה שומר גם על הפינות והקצוות? :s05:

יש טעם למסגר אחרי לימינציה? ??? ::)

אני לא יודע כלום על לימינציה, אבל הבחור מעליך אמר שקודם לימינציה ואז הדבקה לקאפה.. =\

אגב לקח לי 10 שעות לצייר את הציור.

פורסם

נעשה קצת סדר בדברים.

- אין טעם למסגר אחרי למינציה, תהליך ההדבקה והלמינציה בא כתחליף להתליך של מיסגור (הבנתי מהפוסט הראשון שאתה לא מעוניין במיסגור). כמובן שמיסגור יעיל יותר בשימור תמונות, אבל הוא יקר בהתאם. אם אתה מעוניין במיסגור, אין צורך בהדבקה על קאפה ולמינציה בכלל, צריך רק לרסס בפיקסטיב ולקחת למסגר, ולוודא, במקרה שזה ציור בעפרונות/פחם/פסטלים, שתהליך המיסגור כולל שימוש במה שנקרא "פספרטו" - אמצעי להרחיק טיפה את הזכוכית מהציור כדי למנוע מריחות.

ולעניינינו:

- ספריי לכה לא ייעודי כלל לשימור ציורי עפרון/פחם/פסטלים. השימוש בו יגרום רק נזק. הדרך היחידה להשתמש בו ללא נזק במדיומים האלה היא רק אחרי שימוש בפיקסטיב, אבל אז בכל מקרה לא עשית בזה כלום מלבד להבריק את הציור.

-התהליך הוא, לפי הסדר - ריסוס פיקסטיב, הדבקה על קאפה, למינציה.

-למינציה תמיד באה אחרי ההדבקה, אחרת בתהליך ההדבקה עלולות להווצר בועות אויר בגלל הציפוי של הלמינציה

-לא ידוע לי על כך שלמינציה מט פוגמת בציור בעפרון. יש יותר משיטה אחת לבצע למינציה ("למינציה קרה"/"חמה"), זה תלוי במקום אליו אתה הולך לתת את הציור למטרה זו. כדאי להתייעץ עם אנשי המקצוע שם.

את הריסוס של הפיקסטיב אתה לא עושה על הקאפה או על שום משטח אחר בעל חשיבות. צא מהבית, שים את הציור על הרצפה על על סתם שולחן (או על כל משטח ישר מאוזן אחר) ותרסס.

אחרי שסיימת והכל התייבש, ואתה רואה שתוצאת הריסוס מספקת (אתה תדע להבחין אחרי כמה נסיונות, אז עשה ניסויים על דף אחר עם קשקושי עפרון כדי להתנסות בכך), אתה מוכן לשלב הבא. קח את הציור למקום שמתמחה במסגור תמונות/הדפסת פוסטרים וכו', ובקש שם שיעשו את עבודות ההדבקה והלמינציה. ההדבקה שעושים שם היא עם דבק מיוחד בתהליך מקצועי, לא סתם משהו עם נייר דבק או סלוטייפ. (מה שעשית לא נקרא הדבקה, בהדבקה הכוונה בשימוש בדבק של ממש אשר ייעודי למשימה הזו).

עריכה - לשאלתך, מיכל ספריי פיקסטיב צריך לעלות כמה עשרות בודדות של שקלים (20-30 לדעתי)

פורסם
  • מחבר

אכן אני מעדיף לא למסגר.

מה עובי הלמינציה? זה שומר טוב על הקצוות והפינות?

זה שלרסס צריך את הציור ולא את הקאפה הבנתי! :lol:

העניין הוא שכבר הדבקתי את הציור לקאפה, זהו.. אין מה לעשות עם זה, אני הרי לא יכול להפריד אותו! זה סלוטייפ דו צדדי! זה יקרע לי את הציור אם אני ינסה להוריד.

אז אפשר עכשיו שהציור דבוק לקאפה לרסס את הציור? :s07:

תודה על התגובה! :)

פורסם
את הריסוס של הפיקסטיב אתה לא עושה על הקאפה או על שום משטח אחר בעל חשיבות
פורסם

באופן עקרוני זה מאוד לא מומלץ, אבל אם אין לך ברירה וכבר אין אפשרות להפריד את הציור (לא שמתי לב שמדובר בנייר דבק דו צדדי) אז רסס מאוד בזהירות. קח בחשבון שאתה עדיין מסוגל לבצע לימנציה, אבל יש סיכוי גבוה מאוד שהאיכות שלה תהיה ירודה כי ההדבקה לא מקצועית. אתה יכול בכל מקרה ללכת למקום שבו עושים את הדברים האלה ולשאול שם אם זה אפשרי ואם אין חשש לנזק לציור עצמו.

פורסם
  • מחבר

טוב, אני ירסס בזהירות.

מה עובי הלמינציה? ??? זה שומר טוב על הקצוות והפינות??????? :s05:

לימינציה עושים בכל מקום שעושים בו מסגרות?

פורסם

הלמינציה לא ממש עבה (לא יודע לומר לך מספרים מדוייקים), אבל מדובר בציפוי הולם בהחלט לשימור הציור. הלמינציה מיועדת אך ורק לשימור הדף, בלי קשר למשטח הקאפה עליו הוא מודבק. (אין שימור לקאפה עצמה אלא רק לדף, ואני אישית מעולם לא נתקלתי בצורך לשמר את לוח הקאפה)

פורסם
  • מחבר

אולי אני קופץ פה מעל הראש אני לא יודע... אבל תגידו אנשים, זה מכיר? ::)

כאילו אני יודע שציורים בצבעי שמן וכאלה שמים בתצוגות ואנשים קונים בהרבה מאוד כסף. :silly:

יש מיליון סוגי ציורים. לא מבין בזה בגרוש. :-[

אני מנחש שכדי שאפשר יהיה למכור את זה, אנשים ירצו לראות את זה ממוסגר ויפה... אבל זה בקטנה.... :P

הציור שלי, איזה סגנון ציור זה? זה מכיר? יש מצב למכור אותו? מה אני אמור לעשות כדי לקדם את המכירה של זה? יש מחיר מוערך? ::)

פורסם

התשובה הקצרה - הציור ניתן למכירה אם תמצא מישהו שיקנה אותו. פשוט מאוד.

התשובה הארוכה היא שהמשפט "תמצא מישהו שיקנה אותו" רחוק מלציין דבר טריויאלי:

קודם כל ענה לעצמך ובכנות על השאלה - האם היית קונה את הציור הזה? ואם כן, בכמה כסף? האם אתה חושב שהציור הוא באמת יצירת אומנות עם ביטוי אישי משלך, מעין ה"בייבי" שלך שנוצר בתהליך מנטאלי/רגשי שמייצג משהו מיוחד בך, או שזה סתם "משהו יפה" שיצרת בתהליך שהוא טכני בלבד?

אם התשובה לאחת מהשאלות היא שלילית, אז תתקשה מאוד למכור את הציור כי אתה לא תאמין בו מספיק כדי להקדיש את המאמצים לקדם אותו ולפרסם אותו. לכל היותר תוכל לפנות לחברים ומכרים ולשאול אותם אם הם מעוניינים לקנות את הציור, ואולי הם יסכימו. (אפשרי כמובן, אבל זה תלוי רק בהם)

להאמין באומנות שלך עד הסוף - זה תנאי הכרחי. אמנים מקדישים המון זמן וכסף רק כדי לקדם את עצמם עוד לפני שהם מוכרים משהו - בין אם זה בהקמת תערוכות, פרסום באינטרנט, התרוצצות בין לקוחות פוטנציאליים עם תיקי עבודות וכו'. כמובן שיצירותיו של האמן צריכות להיות מרשימות מספיק כדי למכור אותם במספיק כסף באופן שיכסה על כל ההשקעה שבקידום עצמי.

חוץ מזה -

ציור הוא תקשורת, זו שפה שאתה מדבר בה, אבל צריך שיהיה גם מי שיקשיב ויבין אותה. כלומר - מי שידע להעריך את הציור מספיק כדי לזהות בו משהו שמדבר אליו ולקנות אותו. חובבי אומנות לא יקנו ציור רק כי הוא יפה (כי "יפה" זה עדיין לא אומנות אלא סתם טכניקה), לכן אתה צריך להיות מסוגל לדעת אילו אנשים ידעו להעריך ציור שלך שאתה מגדיר כיצירת אומנות. לדעת למצוא את אלו שמבינים את השפה שאתה מדבר בה.

רק במקרים כאלו מוכרים ציורים בסכומים מכובדים, בכל מקרה אחר המקסימום שאתה יכול לעשות הוא למצוא אזרח מן השורה, כדי למכור לו מה שמבחינתו הוא "סתם ציור יפה" בכמה עשרות שקלים (זה מה שהמון אמני רחוב עושים בתור כסף מהצד).

אמנם יש גם חובבי אומנות שיקנו ציורים למטרות אסתטיות בלבד בסכומים מכובדים, אבל גם למטרות כאלו צריך לדבר בשפה המתאימה. כלומר לצייר בסגנונות שמקדשים את ערכי האסתטיקה של הקו והצבע (פנטזיה/ריאליזם, נאו-קלאסי, הסגנונות המודרניים ועוד המון), ולהגיע לרמה ממש גבוהה בהם כדי באמת למשוך את העין. אנשים רואים כל יום, כל היום, יצירות ויזואליות אסטתיות בכל פינה - אם אלו בפרסומות, פוסטרים, סרטים, משחקי מחשב וכל יצירה ויזואלית אחרת. אתה צריך באמת להתבלט כך שיצירה שלך לא תהיה סתם עוד יצירה ויזואלית אחת מבין אלפים שאדם ממוצע רואה ביום.

פורסם

צר לי לבעס

אבל הציור הוא בטולי מאוד

כמו כן איננו ממוקד

איננו מסגיר שום תחושה אחת באופן מיוחד כלומר ממוקד

יש בו משחק חביב של או וצל

יש בו הפרדה יפה של גוונים ( לפי מה שרואים באתר )

יש בו אכפתיות

השקעה

בקיצור ציור של מתחיל שכמוהו יש הרבה מאוד ואי לכך איננו שווה מבחינה אומנתית דבר .

( הביקורת הייתה נדיבה ביותר )

כמובן שאין נושא לציור אין אמירה ואין רגש

בילעדי הדברים הנ"ל אני מתקשה לאבחן כל יצירה - בתור אומנתית ואי לכך שוות ערך מוניטרי .

מה שכן יש זה פוטנציאל ורצון

תוסיף לזה זמן והשקעה

ויכול להיות אולי יכול להיות שתגיע למשהו

אמן ובהצלחה.

פורסם
  • מחבר

יש לי יד קלה.

הבנתי את המסר שלכם, את זה באמת ציירתי סתם בישביל החדר שלי.

זה אכן הבייבי שלי. ;D ::)

אני אמצא\אחשוב על ציור מעניין, אחד שאנשים ירצו לתלות בסלון, משו יפה, עם מסר.

אני חושב שזה ילך יותר טוב אם אני אצייר בציבעוני.

אני חושב לצייר בצבעים, מעולם לא ציירתי בשום דבר מלבד עיפרון. אני חושב לנסות ולצייר בצבעים. אולי עיפרונות ציבעוניים, אבל זה קצת כיתה א'. אולי צבעי שמן, אקרילי, גועש, למען האמת מעולם לא נגעתי באף אחד מהם, רק שמעתי שמות.

אני כן רוצה לעשות מזה כסף, אני כן מוכן להשקיע.

עם מה יותר נוח לצייר שמן או אקרילי? מה ההבדל בתכלס'? אל תביאו לי לינקים, לינקים אני גם יכול למצוא, אני שואל בקטע פשוט, מחפש תשובה בסגנון "אקרילי נמרח ומטפטף, הוא מעפן, אבל הוא נוח ביצירת צבעים שונים לעומת שמן שהוא כזה וכזה... :nixweiss:"

יש אולי איזה תחנת ביניים? כאילו, לנסות לצייר בגועש, עם הולך טוב, מתרגל, אפשר להעבור לאקרילי\שמן whatever....

פורסם

אקרילי זה צבע מעולה להתחיל בו לצייר

איש אחד אמר :" הפוך את עצמך למושלם וצייר ציור " הכוונה שכדי לצייר אומנות אתה צריך להיות אומן

הייתי מציע לך לעיין בקורות החיים של האומנים המועדפים עליך

זה לא יהפוך אותך או את העבודות שלך לאומנות

אבל

זה בהחלט יקדם אותך לכיוון של עומק ביצירה שזה אחד האלמנטים של אומנות ששווה כסף ( כאן כסף בתור מדד בלבד וגם מדד לא מוחלט מפני שיש אומנות להמונים - היצביע עליה אחד אנדי וורהול - כך שאתה מתחיל להבין שאומנות ותרבות צריכה של אומנות הם לאו דווקא שווים או אפילו דומים אבל בהחלט עובדים על אותם מישורים )

על כל מקרה יהיו כאלו שיגידו לך עזוב אותך מכל השטויות " עשה מה שאתה אוהב " וזה גם נכון ( חלקית ) כי אומנות היא מראה מול החיים עם אמירה אישית של האומן - אז הייתי מציע לך לדון עם עצמך בשאלה :"מה ועל מה יש לי מה להגיד " ותביע ת התשובות שלך בעבודות אומנות ואולי באמת אולי אם יהיה לך מזל ואם יהיה לך סבלנות לחכות לו ( למזל ) ואם תהיה לך אהבה להשקיע ואם תהיה לך מחשבה להראות אולי באמת אולי פעם תוכל להגיד : " ואללה ביזכות העכביש הגעתי להיות פיקסו או דאלי של המאה ה 22 " וגם אם לא העיקר שתהיה מאושר ( כי מעט מאוד אומנים מצליחים באומנות ובחיים הפרטיים - אתה יודע , נבואה שבוערת באש החיים - צר לי על החפירה והיתפלספות - אתה כבר רואה שחיים של אומן הם קשים - אלא כמובן אם יש אבא או אמא עשירים מאוד - ככה אפילו שחקן בינוני למדיי יכול להיות נניח - שחר פאר בטניס ;) )

יאללה בהצלחה

תהנה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים