עבור לתוכן

MAC או PC?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם אני חדש בפורום אבל קורא כבר המון זמן ואני זקוק לעצה

אני צלם במקצוע ומשתמש במחשב נייח עם המפרט הנ"ל:

Intel Core2Duo E6850 3.00 L2 Cache 4MB

MainBoard MSI MS-7346

4GB Memory OCZ 2P8001G DDR2 800

Nvidia GeForce 8800 GTS 320MB DDR3' 533Mhz\1.24GHz\2X837MHz\PCIe 1.00x16

והמון הארד דיסקים מכיוון שאני מוריד 500 ג'יגה בחודשיים על תמונות.

עכשיו הבעיה שלי היא שלשימוש פוטושופ רגיל המחשב סביר אבל לא טס.. עריכה של קבצים בגודל 10MB כרגע ואמור לקפוץ עד 150MB בחודשים הקרובים.

בנוסף אני משתמש במסך 24.1 אינצ' מדגם EIZO ColorEdge CG241W שעלה המווווווון אבל המוווון כסף... והבנתי שאני צריך כרטיס מסך מאווד חזק בשביל להריץ עליו גם משחקים באיכות גבוהה... (היחידים שבשימוש אצלי כרגע הם Crysis ו NFS האחרון..) ובאמת ה8800GTS שהומלץ לי בזמנו כשרכשתי את המחשב לא מספק את הסחורה בשימוש ברזולוציה של 1920X1200 ובלי קשר הייתי שמח לדעת אם האיכות הכללית (דיוק בצבעים במיוחד) יכולה להשתפר בצורה שאפשר לראות בעין אם אשדרג לכרטיס מסך כמו ה 280 או 4870 ודומיהם...

עכשיו השאלה העיקרית שלי שקשורה לפורום זה היא בקשר למחשב נייד שצריך להיות יותר חזק בהרבה מהמפרט הנוכחי שיש לי במחשב הנייח, והאם יש טעם לרכוש מחשב נייד בתקופה זו או לחכות קצת עד שתגיע טכנולוגיה חדשה כי לפי מה שהבנתי הניידים מאוד מאחור בצורה יחסית גם מבחינת מעבדים זכרונות וכרטיסי מסך.. השאלה אם עד סוף 2009 שזה הדד ליין שלי יש סיכוי שיצאו מוצרים חדשים יותר טובים בהרבה מהנוכחים. בנוסף אם יש הבדל משמעותי בביצועים וגם בתוצר הסופי בין PC לMAC מבחינת צורת העיבוד וההצגה של הצבעים במיוחד.

אשמח לשמוע חוות דעת ממי שמבין ולא מאמין שקיימים מפרטים שלא ראיתי אבל עצות בכל זאת..

תודה מראש

פורסם

אתה מזמן את כל השדים והטרולים של העזעזל (והפורום) עם השאלה הזאת...

דעתי האישית היא ש MAC זה לשלם בשביל פוזה

פורסם
  • מחבר

אני מסכים שמק זה הרבה פוזה, אבל אני משוכנע שלא כל העורכים בעולם (טוב לא בדיוק כולם) קונים מק רק בשביל הפוזה, למרות שפוזה גם חשובה (:

בכל מקרה השאלה היא האם המק החזק ביותר (נייד) יהיה באמת יותר חזק מדוייק או בעל כל יתרון משמעותי אחר מPC נייד? משהו בצורת העיבוד הצגה תוכנה משהו ? הכל כמובן בלי התחשבות במחיר לא שאני מליונר אבל זה הוצאה חד פעמית שמשתלם לי להוציא על חשבון העסק כך שזאת לא הדאגה העיקרית.. וכמובן זה אמור לשמש גם הנאה מפעם לפעם זה בזבוז לא להרית Crysis על מחשב על (:

פורסם

למה אתה צריך נייד כזה? לעבודה?

ממש לא. לא עושים עבודה מקצועית ברמה כזו עם מחשב נייד.

עבודה מקצועית עושים על מחשב נייח שהותאם חומרתית לעבודה (כדוגמאת זה שברשותך)

אם כן אני שואל שוב למה מחשב נייד ?

מעבר לכך יש יתרון משהו ל-MEC על פני PC לעבודה גראפית.

פורסם
  • מחבר

אני חייב נייד מכיוון שחלק עצוק מהעבודה על המחשב היא בשטח, ומעבר לכך מחשב נייד נותן לי לייעל את העבודה שלי במאות אחוזים ולחסוך המון נסיעות מיוחדות ולעבוד בכל מקום.

מכיוון שבכל מקרה אני אזדקק למחשב נייד גם אם לא לעריכה יומיומית אני לא רואה סיבה לקנות מחשב חזק ומהיר ב6000 שקל~ במקום לקנות מחשב מאוד חזק ב15,000~ שקל ולהיות מסוגל שלא להיות תלוי במחשב נייח שמוגבל לעבודה במקום ספציפי...

פורסם

המעבד היחיד שיתן לך שיפור משמעותי בביצועים הוא הQ9100 שהוא מרובע ליבות נייד שיצא באוגוסט. אני לא יודע אם יש מקינטוש עם אחד כזה. יש גם את גרסת האקסטרים QX9300.

וגם אז זה שיפור רק ביישומים שתומכים בריבוי ליבות.

פורסם

למרות הסכום המכובד אני אישית עדיין מסתייג ובדעה שעבודה מקצועית עם עושים על נייח.

פורסם

רק הערה קטנה לכל אלה שיוצאים [או ייצאו] נגד מאק -

במאקOS הציונים שלך תוכנות העריכה וכן הממשק של מערכת ההפעלה עצמה נוח מאוד לעבודה בסביבה של עריכה גרפית.

מסיבות אלו ואחרות צלמים רבים בעולם, וכן עורכים גראפיים, משתמשים בעיקר במאק.

לדעתי, אם השימוש הוא בעיקר למטרות עריכה גרפית של צילום וכו' אז כן, מאק ישרת אותך נהדר וטוב יותר מPC מקביל.

אך אם הינך צלם חובב בלבד, לדעתי אין צורך לרכוש מאק שכן ממילא הינך צלם חובב בלבד ולא מתפרנס מהעניין.

דרך אגב, אתה הוא זה שפתח בd-spot דיון של איזה נייד כדאי לרכוש?

פורסם
  • מחבר

לא. רק פה

וכפי שציינתי בהתחלה זה המקצוע שלי וניתן להבין זאת גם לפי המפרט שביקשתי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים