עבור לתוכן

עבודה בתור טכנאי מחשבים משתלם ? או עבודה משפילה ?

Featured Replies

פורסם

דיון על "חאפרים" כבר היה פה השבוע, והוא ננעל.

תחזרו לנושא המקורי של התראד.

פורסם
  • מחבר

שאני חושב על זה אתם האשמים !!!! גם הפורום הזה

שאתם הולכים על מחירים זולים וחלקים ושירות חרא !!!!!

אתם מראים כל הזמן מחירים נמוכים " זול זול זול " אתם לא מספרים על השירות המסריח ואני מוכן לעבור מעבדה מעבדה של חנות אינטרנט ולהוכיח שאיפה שמוכרים הרבה ובזול החלקים סוג ב' והשירות על הפנים שאף אחד לא יבלבל לי במוח עבדתי ב KSX הרבה זמן ...ולא רק שם .

בקיצור ... להיות טכנאי מחשבים היום זה פשוט לא מקצוע עושים לך בכלל טובה שמשלמים לך כסף .

וכל אלה שאומרים " למה מה אתה עושה " הם בעצמם לבד לא יודעים לחבר עכבר למחשב אבל השוק " הביזיוני " נותן להם אפשרות לבחור בין זבל לזבל הכי זול .

אם לא יקומו כל הטכנאים וירימו את המחירים כמו שצריך להיות המקצוע הזה יהיה ז"ל או שמייקרוסופט תעשה קורסים לחאפרים .

בקיצור בנאדם פרטי שהוא לא יבואן יכול לגרבץ למכור חלקים ולהתחרות מול היבואנים אין לו סיכוי " דילר " מקבל מחיר גבוה יותר מלקוח סופי KSP למשל

ולתת שירות הוא ימות ברעב הוא ישב אצל לקוח 4 שעות יתקין תוכנות ויצא עם 100 שקל ...אפילו פועל סיני מרוויח יותר .

אם לא יודעים רשתות ולא עובדים עם עסקים לפי שעה המצב בקאנטים " טכנאי מחשבים " זה זבל בשוק הפרטי והאמת ? לשרת זבל של אנשים לא בא לי .

השוק מוצף זבל ו KSP ואייבורי מוכיחים את זה פלח השוק הכי גדול נמצא אצלם אפילו הזבל של משרד הביטחון .

בקיצור ראיתי אנשים עם מעבדות אחד אחרי השני פושט רגל .. אין סיכוי !!!! רק לעבוד חאפר בלי קבלות בבית ... ממילא אלה שיש להם מעבדות ועובדים חוקי בקושי עושים 5 אלף בחודש .

פורסם

אתם מדברים כאילו כולם כבר מבינים במחשבים... מצאץ איפה לשאול את השאלה

ידוע לך שבערך כל מי שמתעניין במחשבים בארץ נמצא באתר הזה, נכון ? ? אנשים מדברים פה על להלחים לוחות אם כדי לפרוץ מגבלות, ברור שאנשים כאן יגידו לך שלתקן מחשבים זה "בסיסי" אבל זה ממש לא

אף אחד שאני מכיר לא יודע להתקין ווינדוס, ואז למצוא ללהתקין דרייברים, לפרמט, ובטח שלא לאתר בעיית חומרה ולהחליף רכיב, וזה גם ממש לא בסיסי לאף אחד.. בסיסי זה להכנס לאימייל, להדליק את המחשב מהכפתורר, לדעת לרשום בשורת הכתובות, ואפילו להתקין תוכנה, שגם זה 99 אחוז מהאנשים לא יודעים לעשות כמו שצריך.

כל מי שבאתר הזה שאומר לך שזה בסיסי יושב בערך 8 שעות ביום על המחשב וקורא מאמרים וחדשות בנושא חומרה, בעצם זה החיים של כולם פה

\בקיצור העבודה כן שווה את ה150 שקל ולא פחות- לטכנאי בעל נסיון שיודע מה הוא עושה ועם המלצות טובות

וזה גם לוקח זמן

מה אם אני צריך להתקין ווינדוס XP על ASUS EEE PC ? יקח לי שעה להכין התקנה מUSB BOOT ולא דיסק, ואז יקח לי עוד שעה לקנפג את XP ולהוריד את ההתקנה ל150 מגה עם NLITE ולחקור מה כל תכונה שם עושה בווינדוס, ואז להתקין לו דרייברים ולסדר לו את המסך הקטן והמעאפן של אסוס.

מה אם ההתקנה עושה לי ריסטים באמצע ? אתה חושב שמישהו יודע שהחגורת IDE במחשב 2.4 שלו עלולה להיות לא תקינה ? או אפילו בורג שנפל שם מחאפר אחר ?

בקיצור זה "קל" למי שיודע מה הוא עושה, אבל זה לוקח המון זמן וכאב ראש ולחץ, שגם אני כמישהו שמתעסק המון עם חומרה ותוכנה מעדיף לתת לאחרים לעשות את זה לפעמים.

פורסם
  • מחבר

150 לשעה או 5 שעות ?

ומה עם חלקים ? אי אפשר להתחרות ב KSP !!!!!! ולא באייבורי !!!!!

קונים מחשב ב 1100 שקל וצריך למכור ב 1300 כדי להיות בעיניינים רווח עלוב של 200 שקל ואנשים עוד מבקשים " תשלומים " .

רווח של 200 שקל וצריך לתת גם אחריות 3 שנים תחלק 200 שקל ב 3 שנים כמה הרווח ? 5.5 שקל לחודש!

אני כבר לא מדבר על דלק , מאמץ , הרכבה מחשב ...

וכל פעם שמבקשים 200 שקל או 100 עושים לך פרצוף של יקרן ומתווכחים איתך כמו בשוק הכרמל עושים ממך צחוק.

פורסם

בנושא הזה אין מה לעשות, אתה חי במדינה שלוקחת לך פי 2 על כל רכב שאתה קונה ממה שהוא באמת אמור לעלות בשוק, ובלי הצדקה מיוחדת.

בישראל קשה לעשות כסף (הרבה כסף)

1.נוכלות ותחמנות

3. הייטק שמאוד מפותח כאן וראיתי כבר אנשים קרובים שלי מתעשרים(!) ומביאים את הכישורים שלהם לידי ביטוי בלי ברבורי מוח ומהר.

4. רופא\עו"ד ועוד מקצועות של 1000 שקל לשעה (ולרוב בצדק)

כולם אפשרויות.

אני מאמן אישי ונותנים לי 50 ש"ח לשעה של עבודה אישית ובניית תכנית עם בן אדם.. וצריך לבוא בשבילו במיוחד ולהיות התזונאי שלו, הפסיכולוג שלו, המאמן שלו וחבר שלו. (הלקוח משלם 150, המכון כושר ששוכר אותך לוקח לך 100..) וזה כל המכוני כושר בארץ.

בארה"ב זה 100 דולר לשעה, ואתה משלם לאיזה חאפר אמריקאי חסר נסיון לחלוטין..

אותו דבר במחשבים - טכנאי מחשבים שרק דרך אצלך בבית לא יצא עם פחות מ-100 דולר

פורסם

בנושא הזה אין מה לעשות, אתה חי במדינה שלוקחת לך פי 2 על כל רכב שאתה קונה ממה שהוא באמת אמור לעלות בשוק, ובלי הצדקה מיוחדת.

בישראל קשה לעשות כסף (הרבה כסף)

1.נוכלות ותחמנות

3. הייטק שמאוד מפותח כאן וראיתי כבר אנשים קרובים שלי מתעשרים(!) ומביאים את הכישורים שלהם לידי ביטוי בלי ברבורי מוח ומהר.

4. רופא\עו"ד ועוד מקצועות של 1000 שקל לשעה (ולרוב בצדק)

כולם אפשרויות.

אני מאמן אישי ונותנים לי 50 ש"ח לשעה של עבודה אישית ובניית תכנית עם בן אדם.. וצריך לבוא בשבילו במיוחד ולהיות התזונאי שלו, הפסיכולוג שלו, המאמן שלו וחבר שלו. (הלקוח משלם 150, המכון כושר ששוכר אותך לוקח לך 100..) וזה כל המכוני כושר בארץ.

בארה"ב זה 100 דולר לשעה, ואתה משלם לאיזה חאפר אמריקאי חסר נסיון לחלוטין..

אותו דבר במחשבים - טכנאי מחשבים שרק דרך אצלך בבית לא יצא עם פחות מ-100 דולר

אתה מדבר שטויות

נכון שמשלמים על מכוניות, אבל יש לזה הצדקה

תנסה לקנות רכב מארה"ב ולעשות משלוח לארץ... המס וכל החרטות מסביב יעלו לך פי 2-3 מעלות הרכב...

ובקשר ל"חאפרים" שאתם מדברים עליהם אתם צודקים אני עד לפני כמה זמן לא הבנתי כלוםם במחשבים (לא שעכשיו אני מבין) וכל פעם הזמנתי טכנאי הבייתה מהדפי זהב וכל פעם מחדש דפקו אותי... לקחו לי על פירמוט והתקנת וינדוס 200-300 שקל ואחריי יומיים התקלקל לי המחשב אתה שואל אותם אומרים לך זה לא אני זה הלוח אם ושלום על ישראל. היום חצי מהטכנאים בשוק זה ביזיון

פורסם

על זה בדיוק הת'רד.

החצי שהם בזיונות מהלכים שלוקחים כסף על חצי-עבודה עושים עוול לאלו שמקצועיים באמת.

ולגבי הקורסים למיניהם..... אנשים, אל תסמכו על זה יותר מדי.

לפני שבועיים היה אצלי בחור שעומד לסיים קורס MCDST בג'ון ברייס.

.....עומד לסיים קורס MCDST והוא לא ידע לחפש בגוגל רשימה של מעבדים נתמכים, ולקרוא שצריך לעשות עדכון ביוס בשביל שמעבד חדש שהוא קנה יעבוד לו על הלוח? :kopfpatsch:

נסיון תמיד היה ותמיד יהיה הכי חשוב.

קורסים ותעודות זה נחמד, הכרחי ושימושי אם פונים לתחום המקצועי (אבל אז צריך MCSE ודברים בסגנון, MCDST זה נחשב דרעק לחלוטין.), אבל בשני המקרים-

נסיון נסיון נסיון.

חוש טכני טוב ויכולת לחשוב מחוץ לקופסה יעזרו בהחלט, הרבה בעיות נמצאות במקומות שלרוב לא מחפשים אותן.

פורסם

ההגדרה של " משפיל "

כל בעל מקצוע מהרמה הכי נמוכה לא יצא מדירה פחות מ 150 ואפילו לא ינהל ויכוח על זה יש דלק , יש מיסים ושאר הוצאות ....

ואף לקוח לא יגביל בעל מקצוע בפון בזילזול " קח 100 למה מה אתה עושה ? " הישראלים זה עם חרא כואב להם הלב שבא בנאדם עם ידע ועושה 200 או 300 שקל בצורה מכובדת והם צריכים להזיע בשביל 20 שקל לשעה ...רק המחשבה שמישהו מרוויח על חשבונם עושה להם רע .

עבדתי ב KSX אני יודע מה זה " ישראלים " הם מוכנים למות לקבל יחס מסריח , חלקים סוג ז' לקלל לצעוק על שירות אבל כל עוד המחיר נמוך הם ימשיכו לקנות שם זה נותן להם הרגשה " דפקנו את העולם " ומניסיון שלי תמכור פנטיום 4 עם 256 MB זיכרון ומארז של 50 שקל וזה יעלה ללקוח 1000 שקל הוא ירגיש על גג העולם גם אם יגידו לו שדפקו אותו בחלקים מבחינתו ה XP עולה ? האינטרנט זז ? שום דבר אחר לא מזיז לו .

איפה הכבוד למקצוע ? " טכנאי מחשבים " זה לא מוכר פלאפל וזה לא עובד עיריה שפותח סתימות וגם לא מכונאי רכב .. אני זוכר בשנות ה 90 טכנאי היה נחשב חצי אלוקים ... נתנו כבוד שילמו בלי לדבר בכלל ... אבל שמחשב עולה 2 שקל ושירות חצי שקל ויש KSP ואייבורי זה המצב ....

שכל אפס שמחבר עכבר או מרכיב זיכרון ניהיה " איש מחשבים " אז זה המצב ...

אפילו פה בפורום יש ילדים בני 12 , 13 , 14 והם כבר " מהנדסים " יודעים הכול ... :pissed:

אני אתן לכם דוגמא : הרכבתי ללקוח זיכרון 512 MB והתקנתי מערכת הפעלה XP חוקית אבל בלי אנטי וירוס הוא רצה רק נורטון .. ולא הסכמתי להתקין לא חוקי ..

בקיצור הוא גלש באינטרנט בלי אנטי וירוס התקין את המחשב לבד בבית למרות שאזהרתי אותו לגלוש ככה והוא כעס שהמחשב " תקוע " לדברו ... הוא הזמין טכנאי מחשבים וביקשתי מהלקוח לשוחח איתו הטכנאי אמר לי בפון ציטוט : " בזיכרון שמכרת לו יש וירוס " שאלתי אותו איפה הזיכרון ? הוא אמר " אצלי "

והלקוח האידיוט האמין לו .. למה הוא חיפש בגרוש וחצי שלו גם שירות גם זיכרון וגם שירות עד הבית חוצפן !!!!!!!

אפשר לבוא לבעל מקצוע הכי זבל בעולם חוץ מטכנאי מחשבים ולהגיד לו " שמע קח 100 שקל ותתקן לי את כל הבית " ? הוא יתן לך בעיטה בתחת .

טכנאי טלויזיות הכי פשוט יוצא מדירה לא פחות מ 200 שקל ואף אחד לא מדבר איתו .

הגעתי למסקנה אחת חלקים זה אייבורX או KSX שום איכות ושום בטיח או ZAP , שירות זה ילדים בני 12 או חאפרים סוף עידן המחשבים .

אני מכיר המון טכנאים שלא יודעים מה זה עידכון ביוס ויש להם חנויות מחשבים !!!!! אפילו לדעת להרכיב מחשב לא צריך לדעת הכול מגיע מוכן מהיבואן !!!!!!

הכול ניהיה זבל !!!!!!!!

בקיצור הכי טוב למכור זול זול וזול ולעבוד חאפר השוק הישראלי זבל לא מבין איכות ושירות או לעבוד רק עם עסקים .

מאיפה הבאת את זה שלטכנאי טלוויזיות או בעל מקצוע אחר יישר משלמים??

גם "אתה יכול לתת בעיטה בתחת" אף אחד מצמיד לך אקדח לרקה.

לא יודע איך אתה עובד..

אבל אתה צריך להתאים את עצמך ללקוח. אם אתה לוקח 150 ש'ח על ביקור בית אז תגיד ללקוח לפני שאתה בא אליו.

עם כל הכבוד, אני לא רואה הרבה הבדלים בין טכנאי מחשבים למכונאי רכב.

למה אתה חושב שאתה צריך להרוויח 100 ש'ח לשעה ומכונאי רכב 20 ש'ח לשעה, שהעבודה שלו קצת יותר מורכבת מלהרכיב זיכרון או להתקין ווינדוס?

פורסם

אל תערבבו בין טכנאי מחשבים, לרשתות [לא ביתיות] - אין קשר בין השניים.

פורסם
  • מחבר

מה לעשות שטכנאי מחשבים צריך ראש הרבה יותר אנליטי מאשר טכנאי טלויזיה / אינסטלטור / מוכר פלאפל

כמו שרופא זה לא מהנדס בניין ...

בטכנאות יש הרבה מאוד תקלות והייתי מנהל ב KSX והם הסתבכו לא פעם ולא פעמיים ומרוב שהסתבכו החליפו מחשב חדש לחלוטין !!!!!! .

זה לא פשוט כמו שאתם רושמים פה !!!!!

אני חושב שבתור מישהו שמתעסק עם מחשבים ולא עם פירות וירקות מגיע לי להרוויח על חלק יותר מ 10 אחוז ולהרוויח על ווינדוס וביקור מעל 100 שקל !!!!!

עסק קטן / בינוני לא יכול להתפרנס מרווח של 10 - 30 אחוז זה פשוט בדיחה !!!!!!

מניסיון !!!!!!!! כל אלה שמחפשים זול !!!!!! הם אנשים ברמה אפס אוכלוסיה ברמה של רמלה לוד רובם מעדות המזרח כאלה אפסים שמחפשים לדפוק את העולם הם רבים על כל שקל כאילו הם קונים עגבניות !!!!!! ובסוף הם בוכים במעבדה ורואים אותם שם כל שני וחמישי ערימה של זבל פח אשפה של אנשים , הבעיה שבישראל 80 אחוז מהאנשים פח אשפה !

100 - 150

1000 - 1500

3000 - 4500

ככה הרווח צריך להיות כדי להתפרנס בכבוד !!!!!!!

זה מחשבים עם כל הכבוד ולא שוק הכרמל זה שיש פה ילדים בני 12 שפתאום יודעים להתקין ווינדוס והם חכמים גדולים ראיתי הרבה ילדים מ HWZONE בוכים במעבדה של KSP ואייבורי ...לא עושה אותם אנשי מחשבים גדולים ...

צריך פשוט להתחיל להעלות את הרמה ... הקטע שזה גם תלוי בסביבה שהבנאדם עובד דימונה זה לא צפון ת"א .

פורסם

אומנם יש תקלות שצריכות אדם מקצועי. ולעומת זאת, יש הרבה שלא. תקלות בעייתיות שולחים למעבדה.

על ווינדוס וביקור לא צריך להרוויח 100 שקל! כל אידיוט יכול לעשות את זה.

והרבה עסקים קטנים מסתדרים יפה גם בלי רווח של 50%.

פורסם

מה לעשות שטכנאי מחשבים צריך ראש הרבה יותר אנליטי מאשר טכנאי טלויזיה / אינסטלטור / מוכר פלאפל

פירמוט והתקנה של מערכת הפעלה והרכבה של ספק נחשב בעינייך לדבר מסובך?

או אולי להתקין אנטיווירוס?

בשוק הבייתי, רמת הידע שצריך כדי לפתור תקלות במחשב מאוד נמוכה שכל ילד שני יודע.

לא מבין על מה אתה מתלונן.

הידע שלך יותר מקצועי? למה אתה פונה לשוק הבייתי?

פורסם

כמו שרופא זה לא מהנדס בניין ...

בטכנאות יש הרבה מאוד תקלות והייתי מנהל ב KSX והם הסתבכו לא פעם ולא פעמיים ומרוב שהסתבכו החליפו מחשב חדש לחלוטין !!!!!! .

זה לא פשוט כמו שאתם רושמים פה !!!!!

אני חושב שבתור מישהו שמתעסק עם מחשבים ולא עם פירות וירקות מגיע לי להרוויח על חלק יותר מ 10 אחוז ולהרוויח על ווינדוס וביקור מעל 100 שקל !!!!!

עסק קטן / בינוני לא יכול להתפרנס מרווח של 10 - 30 אחוז זה פשוט בדיחה !!!!!!

מניסיון !!!!!!!! כל אלה שמחפשים זול !!!!!! הם אנשים ברמה אפס אוכלוסיה ברמה של רמלה לוד רובם מעדות המזרח כאלה אפסים שמחפשים לדפוק את העולם הם רבים על כל שקל כאילו הם קונים עגבניות !!!!!! ובסוף הם בוכים במעבדה ורואים אותם שם כל שני וחמישי ערימה של זבל פח אשפה של אנשים , הבעיה שבישראל 80 אחוז מהאנשים פח אשפה !

100 - 150

1000 - 1500

3000 - 4500

ככה הרווח צריך להיות כדי להתפרנס בכבוד !!!!!!!

זה מחשבים עם כל הכבוד ולא שוק הכרמל זה שיש פה ילדים בני 12 שפתאום יודעים להתקין ווינדוס והם חכמים גדולים ראיתי הרבה ילדים מ HWZONE בוכים במעבדה של KSP ואייבורי ...לא עושה אותם אנשי מחשבים גדולים ...

צריך פשוט להתחיל להעלות את הרמה ... הקטע שזה גם תלוי בסביבה שהבנאדם עובד דימונה זה לא צפון ת"א .

תגיד לי אתה לא מתבייש ככה להתבטות?

אתה לא יהודי אתה ! זו מדינת היהודים כאן ואני חצי אשכנזי חצי מזרחי מה השטיות שאמרת כרגע אתה שפוי ?! מזה קשור למזרחיים???

זה כמו שאני עכשיו אלך לקנות אוטו אני לא מבין כלום במכניות ויש לי 10.000 אלף אז אני אקנה את המכונית בתקציב שלי.

זה שאנשים לא יודעים לבחור מחשב בהתאם לתקציב שלהם זה כי הם לא מבינים

גם מחשב ב 1000 שקל צריך להיות מחשב עם ספק כח טוב לא גנ'רי ומארז לא גנ'רי.

פורסם

רמה של רמלה לוד? מעניין מאוד, במקרה אני מלוד.

מוטי טופל כבר.

ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים