עבור לתוכן

עבודה בתור טכנאי מחשבים משתלם ? או עבודה משפילה ?

Featured Replies

פורסם

לאור המחירים הנמוכים שיש היום שווה להיות איש מחשבים ?

אם פירמוט והתקנה של מערכת הפעלה זה 100 שקל והרכבה של ספק כח זה 20 אז זה שווה את זה ?

טכנאי מחשבים ניהיה פח אשפה ...מאיש מחשבים אני מרגיש ברמה של עובד עיריה .

KSP ואייבורי עשו מהשוק זבל פח אשפה .

למרות שהבנתי שבשוק העסקי משלמים לפי שעה והמחירים גבוהים יחסית 50 דולר לשעה אולי השוק הפרטי פשט רגל ואין שם פרנסה ?

פורסם

למרות שהבנתי שבשוק העסקי משלמים לפי שעה והמחירים גבוהים יחסית 50 דולר לשעה אולי השוק הפרטי פשט רגל ואין שם פרנסה ?

50 דולרים לשעת עבודה של טכנאי מחשבים ??? לא הגיוני !

אם צברת מספר שנות ניסיון ויש לך קורס טכנאי כלשהו תוכל לנסות להתקבל למשרת איש IT בחברות היי טק - השכר והתנאים יותר טובים מחנויות מחשבים.

פורסם
  • מחבר

מתקשר אלי " לקוח " ואומר לי " שמע המחשב שלי דפוק אני מוציא 100 שקל זה מספיק תפרמט לי את המחשב ותשים תוכנות "

כאילו איזה זנות ?

טכנאי מחשבים ורשתות ניהיה מקצוע יותר גרוע מגננות ואינסטלציה ...בגלל שכל זבל היום ניהיה "טכנאי " מזלזלים בזה .

יכול להיות שבנאדם יבוא למישהו הביתה יעבוד שעה או יותר בבית שלו !!!!! בשביל 100 שקל ? זאת השפלה !!!!!

אבל מצד שני להיות שכיר ב 20 שקל לשעה או 25 לשעה זה לא זנות ? פה אתה זונה ושם אתה זונה .

פורסם

שנה את הכותרת לאינפורמטיבית יותר. (כמו, "עבודה בתור טכנאי מחשבים, משתלם?")

פורסם
  • מחבר

חשמלאי סוג ז' , מתקן טלויזיות / מכונות כביסה .. / אינסלטור היום כולם מרוויחים פי 2 או 3 מטכנאי מחשבים .

היום כל אפס מתקין ווינדוס טוב לא טוב ? העיקר עובד ככה זה ישראלים , כל אפס מרכיב מחשב טוב לא טוב ? העיקר עובד ..

מחשב עם ביצועים ? בלי ביצועים ? את אף אחד זה לא מעניין העיקר המחיר נמוך " תן פנטיום 3 העיקר שיש XP ומחיר ברצפה "

הגעתי למצב שאני מוכר פנטיום 2 - 3 לאנשים ב 150 - 300 שקל והם מנשקים לי את התחת מרגישים כאילו דפקו את העולם .

50 דולרים לשעת עבודה של טכנאי מחשבים ??? לא הגיוני !

אם צברת מספר שנות ניסיון ויש לך קורס טכנאי כלשהו תוכל לנסות להתקבל למשרת איש IT בחברות היי טק - השכר והתנאים יותר טובים מחנויות מחשבים.

מניסיון שלי את אף אחד זה לא מעניין אם יש לך תעודה או לא העיקר שאתה עושה את העבודה טוב וזול מצידם תהיה דיג או פועל בניין

אני מתקן מחשבים מ 2005 ואת אף אחד זה לא עניין אם יש לי תעודה ויש לי מהצבא .

פורסם

אז תגיד תודה שמשלמים לך 100 שקל על עבודה שאידיוט יכול לעשות ותסתום.

ודרך אגב אין קשר בין התגובה שלך לציטוט שהבאת.

???

פורסם

שלום לכולם

כאחד שנמצא בתחום הזה כבר הרבה מאוד זמן , ועבר הרבה מאוד שעות מעבדה , מכירה ותיקונים .

התחום עם השנים מדרדר לרמה מחירים משפילה ( אני לא השתמש במילים ז... ודומהם) ,

אחת הסיבות לכך הם : 1. שכל אחד שיודע מה זה חלונות , ואופיס רוצה להיות טכנאי מחשבים ומתקין לשכנים , דודים וכו' וגובה 20 ש"ח , העיקר שיהיה לו דמי כיס להתקיים וללכת לסרט .

2. הרבה אנשים חושבים שבתחום הזה עושים הרבה מאוד כסף ואפילו נהפכים למליונרים - ולכן הולכים ללמוד קורסים שונים למיניהם , משקיעים הרבה מאוד כספים על קורסי מירוסופט A+ טכנאים וכאלה ואחרי הקורס הם מגיעים בלי הרבה נסיון או נסיון מועט ביותר והם מגלים שיש עוד עשרות אם לו מאות טכנאים ועל מינת להיות אטרקטיבים בשוק הם מורידים את המחיר ל20 ש"ח להתקנת חלונות + ביקור בבית הלקוח .

עוד דבר , בתחום העסקי אכן גובים כ 150 - 200 ש"ח לשעת טכנאי , ( זה גם מה שאנו גובים בדרך כלל אצלינו ב אר אס אם שירותי מחשוב ) .

אבל בתחום זה לא מחפשים מתקיני חלונות ומפרמטי דיסקים , מחפשים משהו שיודע לפתור בעיות בשרת , בשרתי SQL , שרתי EXCHANGE , דואר והגדרות מיוחדות שבאמת צריכים נסיון וידע יותר מתעודה כלשהיא - מה שמשחק כאן תפקיד הוא הנסיון המעשי , והידע בתחום - לא התעודה ואיפה למדת .

כמו כן התחום העסקי מוכן לשלם על ידע ויודע שידע ונסיון שווים כסף , כמו כן הוא מוכן לשלם על זמינות ומהירות תגובה - פתור לי את הבעיה במהירות ושלח טכנאי במהירות , וזאת על מינת שהחברה תחזור לעבודה .

אבל לשמחתי הרבה הרבה אנשים מגיעים אלינו לתיקוני מעבדה אחרי שהדוד , חבר ," טכנאי המחשבים המשפחתי " תיקן את המחשב ומסדרים אותו שוב , בגלל שהחברים , וה"טכנאים " המשפחתיים " לא ידעו להתגבר על בעיות מסויימות , או שכחו להתקין דברים בסיסים כמו דרייברים למינהם , או לא סידרו את המחשב ואו את החלונות כמו שצריך ואז אין ל"טכנאי " הנ"ל זמן בשבילהם .

בסוף הם מבינים שהזול למעשה יקר .

עוד משהו קטן לגבי תעודות הסמכה למיניהם , אני באמת לא מאמין בתעודות הסמכה הללו ( למרות שזה עוזר)

אבל כל הטכנאים שעבדו אצלי בעבר וחצי מהטכנאים שלי בהווה , אין להם את תעודות ההסמכה של מיקרוסופט , ( וכן להרבה מאוד חנויות מחשבים ואני מאמין שלרובם , אין את תעודות ההסמכה למינהם ) אבל יש להם ניסיון רב של שנים בתחום והם פותרים בעיות יותר מהר וביותר מיומנות מאשר משהו שיש לו תעודות והסמכות , אז מה שחשוב לדעתי הוא הנסיון .

נתקלתי בהרבה אנשים שרצו להתקבל לעבודה אצלי בחברה והתהדרו והשוויצו שיש להם תעודות והסמכות אבל בסופו של דבר אתה מבקש מהם לפתור בעיות בסיסיות , והם לא יודעים מה לעשות .

לסיכום : אל תמשיכו לדרדר את התחום הזה לשפל ( זנ..) יותר ממה שהוא עכשיו , זה הורס את התחום והמקצוע .

אשמח לקבל תגובה לדברים הארוכים שנכתבו .

מיכאל

הבעלים של חנות המחשבים www.rsm.co.il

פורסם

100 שקל בשביל להתקין חלונות זו השפלה?!

הגיע הזמן שתתבגר.

בוא נתחיל מזה שזה יותר הרבה יותר מעל שכר המינימום (אם נניח שזה לוקח שעתיים ואפילו שלוש).

שנית, גם אם הסכום לא גבוה (למרות שהוא כן), איפה בדיוק ההשפלה? העבידו אותך בפרך? מנעו ממך זכות כלשהי? הפלו אותך? מה הקשר להשפלה לעזאזל? ההשפלה היא לבן אדם שמשלם כל כך הרבה בשביל משהו כזה.

100 שקל בשביל עבודה כל כך בסיסית (למרות שהרבה ילדים פה עדיין חושבים שהם "מעל" לאדם הממוצע כי הם יודעים לעשות את זה) זה המון.

עברו הזמנים בהם כל התעסקות עם המחשבים הייתה עניין של גאון המחשבים החנון.

המחשב הוא דבר בסיסי ביותר ועם הממשקים הנוכחיים (חומרה+תוכנה), גם לא מסובך. להתקין כרטיסים, דרייברים בסיסיים, להתקין ווינדוס, לפרמט- אלו הם דברים שבשורה התחתונה לא מסובכים. אין סיבה לשלם לטכנאי מחשבים כל כך הרבה כסף, עם כל הכבוד.

הידע שיש לו לא גדול ואף קטן הרבה יותר מאנשים שלא מתקרבים ללהרוויח סכומים של 100 שקל בשעה- וגם לא דרוש כזה נסיון אדיר.

אז נכון, יש מה שנקרא "חאפרים". כמו בכל דבר (רק יותר).

לא כולם מספיק מקצועיים בשביל להיקרא "טכנאי" (לא שזה כזה תואר מכובד).

אבל זה לא אומר שטכנאי מחשבים שלא מרוויח הון עתק (100 שקל לשעה זה המון) הוא מסכן\זונה\מושפל.

זה אומר שהוא מקבל את הסכום שמגיע לו ע"פ כללי שוק פתוח של היצע וביקוש.

פורסם

אבל כל הטכנאים שעבדו אצלי בעבר וחצי מהטכנאים שלי בהווה , אין להם את תעודות ההסמכה של מיקרוסופט , ( וכן להרבה מאוד חנויות מחשבים ואני מאמין שלרובם , אין את תעודות ההסמכה למינהם ) אבל יש להם ניסיון רב של שנים בתחום והם פותרים בעיות יותר מהר וביותר מיומנות מאשר משהו שיש לו תעודות והסמכות , אז מה שחשוב לדעתי הוא הנסיון .

נתקלתי בהרבה אנשים שרצו להתקבל לעבודה אצלי בחברה והתהדרו והשוויצו שיש להם תעודות והסמכות אבל בסופו של דבר אתה מבקש מהם לפתור בעיות בסיסיות , והם לא יודעים מה לעשות .

מסכים עם הכול אבל רק שאלה, מה עם בנאדם שאין לו ניסיון ורוצה להיכנס לתחום הרשתות? אז אם תעודות לפי טענתך לא אומרות כלום, מה כן?

פורסם

שלום לצפריר ולכולם

אצלי בחברה טכנאי חדש שמגיע לעבוד ומתקבל לעבוד ואין לו ידע ברשתות , ויש לו ידע בשאר תחומי המחשוב השונים .

אני מצרף לו מעין " חונך " או טכנאי בכיר שהם הולכים לקריאות שירות בתחום הרשתות וטכנאי הזוטר לומר ביחד את העבודה ואת תחום הרשתות , ורואה בעיות רשת שונות , הקמה רשת מהתחלה כך הוא צובר נסיון .

אני לא אומר שתעודות זה לא טוב , אני מתכוון שטוב שיש תעודות אצל שיהיה קצת נסיון בסיסי כלשהו בתחום המחשוב .

הגיעו אליי אנשים שהציגו לי תעודות שהם עברו מבחנים של מיקרוסופט - שאני מאוד מכבד את המבחנים הללו הם נותנים ומקנים הרבה מאוד ידע , אבל לא ידעו דברים ממש בסיסים ברשתות ובמחשבים , הם פשוט דקלימו את החומר מהספר ואם שאלת אותם שאלה בניסוח קצת שונה מהספר או ממה שהם למדו אז הם הסתבכו ולא ידעו לשלוף תשובה .

מיכאל

הבעלים של חנות המחשבים www.rsm.co.il

פורסם

אוקיי, תודה על התשובה, אני מסכים עם מה שכתבת. :xyxthumbs:

אולי אפילו יום אחד אני אבוא אליך לריאיון. ;)

פורסם
  • מחבר

ההגדרה של " משפיל "

כל בעל מקצוע מהרמה הכי נמוכה לא יצא מדירה פחות מ 150 ואפילו לא ינהל ויכוח על זה יש דלק , יש מיסים ושאר הוצאות ....

ואף לקוח לא יגביל בעל מקצוע בפון בזילזול " קח 100 למה מה אתה עושה ? " הישראלים זה עם חרא כואב להם הלב שבא בנאדם עם ידע ועושה 200 או 300 שקל בצורה מכובדת והם צריכים להזיע בשביל 20 שקל לשעה ...רק המחשבה שמישהו מרוויח על חשבונם עושה להם רע .

עבדתי ב KSX אני יודע מה זה " ישראלים " הם מוכנים למות לקבל יחס מסריח , חלקים סוג ז' לקלל לצעוק על שירות אבל כל עוד המחיר נמוך הם ימשיכו לקנות שם זה נותן להם הרגשה " דפקנו את העולם " ומניסיון שלי תמכור פנטיום 4 עם 256 MB זיכרון ומארז של 50 שקל וזה יעלה ללקוח 1000 שקל הוא ירגיש על גג העולם גם אם יגידו לו שדפקו אותו בחלקים מבחינתו ה XP עולה ? האינטרנט זז ? שום דבר אחר לא מזיז לו .

איפה הכבוד למקצוע ? " טכנאי מחשבים " זה לא מוכר פלאפל וזה לא עובד עיריה שפותח סתימות וגם לא מכונאי רכב .. אני זוכר בשנות ה 90 טכנאי היה נחשב חצי אלוקים ... נתנו כבוד שילמו בלי לדבר בכלל ... אבל שמחשב עולה 2 שקל ושירות חצי שקל ויש KSP ואייבורי זה המצב ....

שכל אפס שמחבר עכבר או מרכיב זיכרון ניהיה " איש מחשבים " אז זה המצב ...

אפילו פה בפורום יש ילדים בני 12 , 13 , 14 והם כבר " מהנדסים " יודעים הכול ... :pissed:

אני אתן לכם דוגמא : הרכבתי ללקוח זיכרון 512 MB והתקנתי מערכת הפעלה XP חוקית אבל בלי אנטי וירוס הוא רצה רק נורטון .. ולא הסכמתי להתקין לא חוקי ..

בקיצור הוא גלש באינטרנט בלי אנטי וירוס התקין את המחשב לבד בבית למרות שאזהרתי אותו לגלוש ככה והוא כעס שהמחשב " תקוע " לדברו ... הוא הזמין טכנאי מחשבים וביקשתי מהלקוח לשוחח איתו הטכנאי אמר לי בפון ציטוט : " בזיכרון שמכרת לו יש וירוס " שאלתי אותו איפה הזיכרון ? הוא אמר " אצלי "

והלקוח האידיוט האמין לו .. למה הוא חיפש בגרוש וחצי שלו גם שירות גם זיכרון וגם שירות עד הבית חוצפן !!!!!!!

אפשר לבוא לבעל מקצוע הכי זבל בעולם חוץ מטכנאי מחשבים ולהגיד לו " שמע קח 100 שקל ותתקן לי את כל הבית " ? הוא יתן לך בעיטה בתחת .

טכנאי טלויזיות הכי פשוט יוצא מדירה לא פחות מ 200 שקל ואף אחד לא מדבר איתו .

הגעתי למסקנה אחת חלקים זה אייבורX או KSX שום איכות ושום בטיח או ZAP , שירות זה ילדים בני 12 או חאפרים סוף עידן המחשבים .

אני מכיר המון טכנאים שלא יודעים מה זה עידכון ביוס ויש להם חנויות מחשבים !!!!! אפילו לדעת להרכיב מחשב לא צריך לדעת הכול מגיע מוכן מהיבואן !!!!!!

הכול ניהיה זבל !!!!!!!!

בקיצור הכי טוב למכור זול זול וזול ולעבוד חאפר השוק הישראלי זבל לא מבין איכות ושירות או לעבוד רק עם עסקים .

פורסם

תראו, אני מכיר טכנאי מחשבים בחיפה שלמד איתי בג'ון ברייס שמתקן הרבה מחשבים בשכונה שלו. הבנאדם היה טכנאי מחשבים גם בצבא וגם עשה קורס MCDST בג'ון ברייס. הוא לוקח 100 ש"ח לשעה. יש אנשים שמעדיפים להפקיד את המחשב שלהם בידיים של מישהו מוסמך עם תעודה של מייקרוסופט, ולא בידי ילד בן 12-14 שחובב מחשבים, כי בסופו של דבר הילדים האלה לא יודעים יותר מהטכנאי המוסמך, וגם לטכנאי המוסמך יש הרבה יותר נסיון מהם. אצלנו בג'ון ברייס יש קורס בשם "טכנאי צעיר" ואמרו לי עליו שהוא פחות טוב מהקורס שאני עשיתי (MCDST) כי הרמה בו היא יותר נמוכה ויש פחות חומר בהשוואה ל- MCDST. תחשבו על זה שנייה, הגיוני שילדים בני 12-14 ידעו יותר מטכנאי אחרי צבא שיש לו נסיון גם מהצבא וגם מהאזרחות? לא נראה לי.

פורסם

אי אפשר להקסיל טכנאי מחשבים לבעל מקצוע אחר, כי תכנאי ביתי שעושה עבודות בשכונה, יכולים להיות הרבה מאוד אנשים. אלו עבודות פשוטות. לעומת זאת טכנאי טלוויזיה צריך ידע יותר מורכב.

פורסם
  • מחבר

תראו, אני מכיר טכנאי מחשבים בחיפה שלמד איתי בג'ון ברייס שמתקן הרבה מחשבים בשכונה שלו לוקח 100 ש"ח לשעה.

" שכונה " = חאפר בלי קבלות .

ילדים בני 12 - 14 מתקנים מחשבים פנטיום 2 - 3 או 4 ישנים אף אחד לא יקח סיכון על מחשב חדש רק פרימיטיבים שיש להם מחשב ענתיקה ואין להם מה להפסיד

" 100 שקל " כי הוא חאפר אני מוכן לעבור מעבדה מעבדה אף אחד לא יכנס לבית פחות מ 200 שקל מחיר לשעה זה בין 150 - 200 ש"ח לא כולל מע"מ .

השוק מוצף זבל טכנאים ברמה נמוכה מאוד וחנויות מחשבים ברמה אפס אבל לכולם מכנה משותף " מחיר זול " .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים