עבור לתוכן

מכות חשמל מהברז במקלחת (והחשמלאי אומר שהכל בסדר)

Featured Replies

פורסם

על הממסר פחת יש כפתור Test, תלחץ עליו ותראה אם הוא קופץ (כבה קודם מכשירים חשמליים רגישים)

פורסם
  • מחבר

הולי, כאמור אני לא בבית ואין לי אפשרות לבדוק כרגע, אבל כל ממסרי הפחת נבדקו כאשר אותו חשמלאי הגיע לבדוק.

הברז באמבטיה הוחלף לפני כשנתיים, הבעיה הופיעה לפני כשנה. (+-)

אני לא יכול להגיד האם זה זרם רציף או פריקות נפרדות כי ברגע שזה קורה אני מיידית עוזב את הברז! נכון לעכשיו אני מתקלח עם כפכפי גומי, ואני חוטף זרם רק כאשר יש למטה מספיק מים בשביל לעבור את גובה הסוליה ולגעת לי ברגל. ואז אני מחכה שהמים יירדו, ואז אפשר לגעת בברז בלי בעיה - אבל ברגע שהמים עולים בחזרה לרוב התופעה תחזור על עצמה.

יש לציין כי חוץ מהברז הזה והברז בכיור (באותו החדר) יש רק ברז אחד בבית, והצנרת המובילה אליו היא פלסטית בחלקה. הקטע הפלסטי נמצא מתחת לרצפת האמבטיה, אם זה משנה. הוחלף די מזמן, לפני התופעה הנידונה. אבל הברז באמבטיה הוא היחיד שמתופעל כאשר הרגליים ונוגעות במשהו מתכתי שמחובר לצנרת, אז אני לא מבין למה כזה מוזר שרק שם מרגישים זרם. אה כן - בברזים האחרים החלק המסתובב הוא פלסטי בכלל, בעוד שבאמבטיה כל היחידה מתכתית.

פורסם

יותר פשוט

יותר זול

להחליף את הברז לברז פלסטי

( אתה יכול לעשות זאת לבד - רק לא לשכוח לסגור את ברז המים הראשי לדירה לפני הפירוק של הסוללה )

סוללה חדשה לאמבטיה צריכה לעלות בסביבות 150 שח ' ואם זה ברז פשוט חם/קר - המחיר שלך בסביבות 80 שח'

הבעיה נובעת מזליגה של חשמל אל ההארקה כתוצאה מחיבור לקוי או מגע שנוצר בין חוט חשמל פגום לחוט הארקה .- חשמלאי בא עם טסטר - חח

תיתכן אפשרות נוספת שהיא תפלא סתימות בשיניים

כלומר

בדוק אולי אתה יוצר ( טוען ) את עצמך / גופך בחשמל סטטי לפני הנגיעה בברז וכך אתה פורק חשמל סטטי וזה הזץ שאתה מרגיש

האם הבעיה מתרחשת עם מישהוא אחר מבני הבית .

(אל תחפור על הנושא של הסתימות בשיניים - תחליף ברז אם אין לך חשמלאי נורמלי )

פורסם
  • מחבר

הבעיה קורה לכל המשפחה, לא רק לי. המרחק בין הצינורות (חם\קר) אצלינו לא סנדרטי, מה שדרש התאמות מיוחדות בהתקנה הנוכחית , ובאמת שאין לי כוח לחזור על הסיפור הזה שוב.

פורסם

זה בסדר לא צריך לחזור

רק תתיעץ עם בעל מקצוע

לא חאפר ( אל תהיו קמצנים )

פחח יש להם בעיה בברז הוא מזמין חשמלאי חח :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

ואם תהיה לך בעיה של חשמל בברז מה אתה תזמין בדיוק? פיצה?

פורסם

חשמלאי שבדק את הבעיה עם טסטר הוא חאפר ולא רציני.

עם טסטר במקרה הטוב אפשר לדעת עם יש מתח כרגע, וגם לא בוודאות.

התאור שלך על הבעיה שהמתח בא ונעלם הגיוני וניתקלתי בזה הרבה, הסיבה לכך היא מכשיר חשמלי כלשהו שזולג ומחשמל אותך כשהו פועל

אבל המכשיר אינו הבעיה!!

הבעיה היא כמו שאמרו לפני היא שכנראה לחלק מהצנרת אין הארקה. אתה מרגיש את זה רק במקחלת בגלל ששם אתה דורך רטוב,

הידיות ממתכת, ויתכן אבל לא סביר שיש בעייה רק עם הברז הזה ונתקלתי כבר בעבר במצבים שיש בעיה לכל דיירי הבניין אבל אף אחד לא שם לב לזה.

בבניינים ישנים לא היו הארקות טובות, והשתמשו בצנרת המים כמוליך הארקה (היום הדבר אסור בדירות חדשות, בעיקר בגלל נושא צנרת הפלסטיק)

בכל מקרה חשמלאי נורמלי אמור לדעת לזהות את הבעיה בקלות ויש גם מכשור מיוחד לבדיקת תקינות הארקה (ולא כפתור ה- TEST של הפחת אינו מספיק)

להחליף את ידיות הברז לפלסטיק לא מזיק אבל בהחלט לא מהווה פיתרון לבעיה, מה גם שהבעיה עלולה להחמיר ובכלל יתכן שאין לך הארקה טובה לכל הבית והדבר מסוכן מאוד.

תזמין חשמלאי טוב, תשאל אותו בטלפון אם הוא מכיר את הבעיה ותראה עם התאור שלו יתאים למה שכתבו פה. אולי מישהו אחר יכול להמליץ לך.

שי.

פורסם

ואם תהיה לך בעיה של חשמל בברז מה אתה תזמין בדיוק? פיצה?

לא , אני אזמין אותך שתפתח על זה תרד וטטחן את 15 דקות התהילה שלך .

ככה :

תחליף ברז או תקרא לאינסטלטור או תקרא לחשמלאי - רק שני דברים

1. אל תהיה קמצן ותזמין חאפר

2. אל תהיה נדיב ב"שיט " שאתה נותן למי שעוזר לך ( וההבנה שלך היא לא מדד )

ואם לא לך תעשה מקלחת בלי נעליים :imwithstupid:

פורסם

אל VIC07:

התיאור שלך על הברז היחידי שבו אתה בעצם אוחז בחלק מתכתי כשרגליך במים מחזק ההשערה על אי תקינות הארקה, בעיקר בחלק שיוצא מהדירה והלאה עד צנרת המים העירונית..

הרנדומליות בענין מחזקת השערה של מכשיר כלשהו בבית שצריך בדיקה יסודית של בטיחותו. הברז האחר שאליו מובילים צינורות שאינם מתכתיים לא רלוונטי לעניננו.

אתה יכול להמשיך להתקשקש עם חכמים ומנוסים ממני כאן שכנראה יש להם נסיון רב בעבודות חשמל ואחזקת מבנים, אבל כדאי קודם לבדוק מה שהצעתי ואחר כך לטפל בהתאם לממצאים. אין דבר כזה אבחנה תיאורטית על דפי הפורום, צריך לבדוק פיזית מה קורה במקום.

ואם אתה מזמין איש מקצוע וודא שיש לו רשיון מתאים, וסכם כי תשלום יקבל רק בפתרון מוכח של הבעיה.

[br]פורסם בתאריך: 1.11.2008 בשעה 21:23:47

חשמלאי שבדק את הבעיה עם טסטר הוא חאפר ולא רציני.

עם טסטר במקרה הטוב אפשר לדעת עם יש מתח כרגע, וגם לא בוודאות.

התאור שלך על הבעיה שהמתח בא ונעלם הגיוני וניתקלתי בזה הרבה, הסיבה לכך היא מכשיר חשמלי כלשהו שזולג ומחשמל אותך כשהו פועל

אבל המכשיר אינו הבעיה!!

תזמין חשמלאי טוב, תשאל אותו בטלפון אם הוא מכיר את הבעיה ותראה עם התאור שלו יתאים למה שכתבו פה. אולי מישהו אחר יכול להמליץ לך.

שי.

מצטרף להערכה ולהמלצה

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים