עבור לתוכן

מכות חשמל מהברז במקלחת (והחשמלאי אומר שהכל בסדר)

Featured Replies

פורסם

למען הסר הספק - השאלה הזו נשאלת ברצינות גמורה, ולא במטרה לפתוח ת'רד של שטויות כמו רבים אחרים כאן במדור.

אני גר בבניין ישן, שנבנה בשנות ה60 במקרה הטוב. לאחרונה החלה תופעה של מכות חשמל קלות אבל ממש לא נעימות מהברז במקלחת (לא מקלחון, כל העסק נמצא מעל אמבטיה). לא נעשו לאחרונה שום שינויים בצנרת או במערכת החשמל בבית, וגם הגיע חשמלאי שבדק את הברז עם טסטר ואמר שהוא לא מוצא כלום. הבעיה אינה קבועה, היא באה והולכת, אבל זה קורה בתדירות מספיק גבוהה כדי שאפשר יהיה לקרוא לזה מטרד מתמשך.

אגב, נעילת כפכפי גומי פותרת את הבעיה (האמבטיה עצמה מתכתית ומן הסתם מחוברת לצנרת המתכתית גם היא), אבל רק כל עוד המים לא עוברים את גובה הסוליה וסוגרים מעגל.

הבניין משותף והשכנים לא משהו, אז קשה עד בלתי אפשרי לבדוק עם כולם האם אצל מישהו מהם יש דליפת זרם לצנרת.

למישהו יש רעיון מה עושים?

פורסם

לפי התיאור נראה שיש דליפת מים לתוך הקיר איפשהו במבנה, ברגע שמישהו פותח את הברז שמחובר לצינור התקול מים דולפים וכנראה מגיעים לחשמל ואז מחשמלים את הצנרת.

יותר מזה האמת שאני לא ממש יכול לעשות אבל תמיד אפשר לשים איזה דף בכניסה ששואל אם למישהו יש דליפת מים בדירה או משהו.

בהצלחה בכל אופן.

פורסם
  • מחבר

אם יש צינור מים דולף, הוא ידלוף ללא קשר לפתיחת הברז שמתחבר אליו, וזו תהיה בעיה שקשה לא לשים אליה לב (כתמי רטיבות וכו')...

פורסם

טוב אז יש דליפה קבועה איפשהו שנוגעת בחשמל של מנורה של מישהו וברגע שהוא מדליק אותה.

אני עדיין חושב שזה גיע מדליפה איפשהו.

פורסם

רק בברז האמבט?

מה עם ברזי מתכת אחרים בבית? האם לא מזמן החליפו חלק בצנרת המים? אולי תיקנו דליפה או פיצוץ בצינור?

חפש מתחת לברז במטבח אם יש גישה לצינור המים בקיר ושם אם יש חיבור חוט חשמלי מהודק לצינור הזה.

בבתים האלו אין הארקת יסוד, רק הארקת שיטה של חיבור לצנרת המים.

אם היה איזה "חכם" שהתקין צינור פלסטי (או SP ) במקום צינור המתכת, ולא עשו גישור מתאים של כבל הארקה, אז המתקן לא מוארק. כל זליגת מתח מכל מכשיר יכולה לגרום להופעת מתח על כל חלק בצנרת המתכת שנשארה.

אם השכן שלך עשה זאת והמתח רוכב על צנרת המים המתכתית זה מגיע גם אליך כי הצנרת מתחברת ליד שעוני המים של כולם.

לאיתור הבעיה שי לנתק מהשקעים כל מכשיר אפשרי, כולל מקרר. לנתק חיבור שעון המים. אז לבדוק שוב.

לחבר מכשירים ולראות איזה בהפעלתו גורם לתופעה. לא אתפלא אם יסתבר כי יש דוד חימום מים חשמלי שלא מוארק היטב.

וודא שיש במתקן הגנה של ממסר זרם דלף (מה שמכונה גם "פחת").

פורסם

בדיוק, הבעיה היא בהארקה של הבית. אם החשמלאי לא אמר לך את זה... הייתי מפקפק במקצועיות שלו.

בלוח החשמל בחוץ צריך להיות כבל שהולך לצנרת של הבית (בדרך כלל הוא צהוב ירוק). אם ביצעתם שיפוצים בשנה האחרונה ייתכן שבאמת

החליפו את הצינור בצינור פלסטיק. בבניינים ישנים לפעמים עושים הארקה משותפת עם עוד דייר או שניים אז אם ייתכן שמישהו מהם ביצע שינוי כלשהו

אם זה לא אתם.

פורסם
  • מחבר

מדובר רק בברז שבאמבטיה. לא בוצעו אצלינו שיפוצים לאחרונה - אולי בדירות האחרות כן, אבל אם זו לא בעיה מקומית אז זה היה משפיע על כל הבית, לא?

יש ממסרי פחת למעגלים בבית, כולל לדוד.

יש לי אבל שאלה אחרת לאור כל מה שאמרת: הרי הברז הנידון מחובר לצנרת המים שיוצאת מהשעון. בדרך כל הצנרת היא מתכתית. האם היא לא אמורה לשמש כהארקה בפני עצמה, בלי שום קשר להתקנות ולשיפוצים של דירות אחרות בבניין?

פורסם

זהו בדיוק, שהיא אמורה להיות כמערכת הארקה.

אבל אם בדרך עושים שינויים ומכניסים צנרת פלסטית, שוברים את רציפות ההארקה.

לכן צריך לעשות גישור של מוליך מתאים.

אם אין רציפות מתכתית טובה עד לכניסה של הצנרת לבנין (הצינור של העיריה) עלולה להיות בעיה.

כך גם אם החיבור באמצעות מהדק עגול שיושב על הצינור, אבל עם הזמן חיבור הבורג שלו וחיבור הכבל אליו מתרופפים קצת. צריך לנקות ולוודא הידוק טוב. אם החיבור של מוליכי ההארקה אצלך משותף עם השכן ממול (פעם עשו ככה) ואצלו עשו שיפוצים ושם חתכו את המוליך הזה והוא לא מגיע טוב אל הצינור בחוץ - המשמעות דומה.

אם יש מכשיר שגורם לזליגה לגוף המתכתי שלו ומכאן להארקה, ואם ההארקה (צנרת המים) לא מחוברת ברציפות מתכתית, אז יש נקודת מתח.

האם יש דוד חימום מים חשמלי בתא עילי בחדר המבטיה? צריך להיות לו מפסק חשמלי דו קוטבי. נסה לכבות אותו ואז לראות אם יש הבדל. אם יש כזה כמו שתיארתי האם היתה לא מזמן דליפה והצפה משם? לפעמים יש לחות שחודרת לקופסאות חיבורים עגולות בקירות, ויש זליגה למוליך הארקה בתוך קופסה כזו, ואז כל הצנרת בבית שמחוברת להארקה צריכה להיות מושפעת. חשמלאי צריך לבדוק נקודות תיבות חיבורים כאלו.

מכשיר ממסר פחת פועל כאשר הפרש הזרם בין שני המוליכים (פאזה ו-אפס) מגיע ל-30 מיליאמפר (ומכאן הערך של 0.03 אמפר המופיע עליו). אם הזרם העובר דרכך כשאתה נוגע בברז נמוך מערך זה המכשיר לא "יקפוץ", אבל אתה תחטוף זרם לא נעים.

כמו שכתבת, אם זו לא בעיה מקומית זה היה משפיע גם על אחרים. אבל מצד שני הרי כתבת שהשכנים לא משהו ומידע מהם קצת קשה לקבל. בשביל זה כתבתי שאפשר לנתק את שעון המים והמגשר שלו ולוודא שאתה לא מושפע מדירות אחרות. אבל זה רק אחרי שבדקת האפשרויות החשמליות האחרות.

תבדוק מה שאתה יכול ותדווח, ננסה לעזור. אם היית גר בכפר סבא הייתי יכול לעזור עוד יותר.

פורסם
  • מחבר

הצנרת המתחברת לברז הנידון אמנם ישנה, אבל מתכתית במלואה. הדוד נמצא על הגג בכלל.

פורסם

אם על הגג אני מבין שזה דוד שמש משולב עם גוף חימום חשמלי.

האם הדוד מוארק היטב? יש כבל הארקה שמחובר שם בדוד לגוף באום המתאים?

אולי התרופף או החליד קצת החיבור?

בתחתית הדוד יש מכסה פלסטי (בדוד חדש יחסית) או מתכתי (בדוד ישן). לפעמים נזילה מהדוד גורמת לרטיבות ואז יש זליגה למוליך של ההארקה. פותחים אות המכסה הזה, מוודאים שאין חוטים שנוגיעם זה בזה ובודקים שהכל התיבש.

יש לך אפשרות לעלות על הגג? באור יום כמובן ובתנאים בטיחותיים.

האם בדקת כבר את מה שהצעתי בניתוק של מפסק דו-קוטבי של הדוד (מרובע, אדום, מאיר כאשר הדוד פועל) ?

האם בדקת כבר ניתוק מהשקע של כל מכשיר בבית שיש לו הארקה ולראות מה ההשפעה?

בדוק וספר מה קורה. אתה יכול לשלוח מסר.

פורסם
  • מחבר

איןלי אפשרות לבדוק שום דבר כרגע שכן אני לא בבית.

מה שאני לא מבין, זה שאם אפילו יש דליפת מתח לצנרת מאיפשהו - הרי הצנרת מוליכה הרבה יותר טוב ממני! למה אני סוגר מעגל? אם היה עובר בצנרת זרם מספיק רציני בשביל שהחלק היחסי שלו לפי ההתנגדויות שעובר דרכי יהיה חזק מספיק בשביל שאני אתלונן זה בהכרח היה מקפיץ את הפחת למישהו אם לא לי...

פורסם

תבדוק כשתהיה בבית ותשלח מסר כי לא אבדוק בשרשור הזה.

עזב את התיאוריה שלמדת.

בפועל הזרם העובר דרכך לא חזק מספיק להקפיץ את הממסר פחת (טריגר של 30 מיליאמפר אם הוא תקין).

אבל שכחתי לשאול משהו חשוב: כאשר זה קורה, האם זה רגעי כמו מכה קלה של חלקיק שניה ומפסיק או שזה נמשך ברציפות כל זמן שאתה נוגע בברז?

אבל כל השאלות והתהיות לא לענין עד שלא תגיע ותבדוק בפועל.

פורסם

על הממסר פחת יש כפתור Test, תלחץ עליו ותראה אם הוא קופץ (כבה קודם מכשירים חשמליים רגישים)

פורסם
  • מחבר

המכה מספיק חזקה כדי לגרום לי לעזוב מיידית את הברז, אבל אחרי כמה דקות העסק עשוי לחזור על עצמו.

מה שהתכוונתי עם הצנרת - הרי אם יש פוטנציאל בברז, יש לו 2 דרכים לאדמה: דרך צנרת המים הנכנסים, ודרכי->אמבטיה->צנרת ניקוז. עד כמה שאני יודע פיזיקה, יחס הזרמים במקביל הפוך ליחס ההתנגדויות. אם בי עובר זרם מורגש למרות החיבור המקביל הזה, אזי בצנרת חייב לעבור זרם חזק בהרבה, שדולף מאיפשהו ושם הוא אמור להקפיץ את הפחת, לא?

פורסם

כמעט נכון.

האם באמת יש הארקה תקינה בבית? במיוחד מהבית החוצה אל צנרת המים העירונית.

מה שמוזר זה שרק בברז המסוים הזה יש בעיה, ולא במקומות אחרים של הצנרת המתכתית.

מה שעוד מוזר, ותקן אותי אם לא הבנתי נכון, לא מדובר בזרם קבוע שזורם דרכך אלא במין "מכה" של פריקת מתח ברגע הנגיעה, אחר כך אתה נוגע בברז בלי בעיה, ופתאום שוב "מכה" כזו . כאילו התפרקויות מדי פעם באופן לא הדיר.

הבנתי נכון?

אז תגיד לי בבקשה אם החליפו לאחרונה את הברז הזה באמבטיה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים