עבור לתוכן

שחייה : חתירה יש לי כאב צוואר שנובע מלהרים את הראש ולשאוף אוויר

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

שחייה נכונה זה לשתי הצדדים ...אני מניח שזה הכרחי לסבב לשני הצדדים ..

פורסם

אכן הסטנדרט בחתירה הוא נשימה כל חתירה שלישית. לגבי חוקים מדוייקים בתחרויות אולמפיות אני לא בדיוק יודע. פעולת הנשימה מאיטה אותך ויוצרת היתנגדות. אבל שחייה במקור הוא דבר תחרותי והמטרה היא לבצע את המיקצה בכמה שפחות זמן. אם המטרה היא אימון אז זה לא קריטי אם אתה מבצע נשימה כל חתירה שנייה, חשוב להסדיר את הנשימה וסיבולת הנשימה לפי היכולות שלך - אימוץ יתר הוא לא בריא ומביא לתוצאות לא אופטימליות. הטריק בדברים כאלו הוא הדרגתיות - לאמן את הנשימה (במקרה של נשימה) לאט לאט ובהדרגתיות. אם מדובר רק בהתחלת שחייה (אני מדבר על וותק) עדיף להתחיל בנשימה כל חתירה שנייה, לאמן ולהרגיל את הגוף והריאות לכך ואז כעבור מספר חודשים (או פחות) לעבור לנשימה כל חתירה שלישית, אפשר אפילו לעבור לנשימה כל חתירה רביעית בהמשך - אבל חשוב לשים דגש על הדרגתיות.

פורסם

שחיתי בקבוצה חצי שנה-שנה, ועשינו גם חתירה שניה או רביעית. אז זה לא מחייב לעשות כל שלישית.

תנסה, בתכלס כל 4 זה מאוד נוח. אבל מתעייפים מהר יותר (דורש אימון בנושא)

פורסם

שמע , כאב הצוואר נובע מכמה סיבות .

1.העומס על הצוואר לא מתחלק באופן שווה. כאשר אתה מסובב את הראש לצד אחד , ואתה עושה את זה בפתאומיות בתוך הדחף לנשום כמה שיותר מהר. צד אחד של הצוואר שלך עובד והשני לא , דבר שיכול לגרום לכאבים בכל שלב.

בשביל לפתור את זה אתה חייב!! לנשום כל מספר אי זוגי של גריפות 3,5,7 לפי יכולתך. ככה העומס מתחלק שווה בשווה. בשביל ההתחלה תנסה לתרגל נשימה בשני הצדדים: ים אחת מושטת קדימה והשניה חותרת, כאשר את נושם לצד של היד החותרת. בריכה אחת יד אחת, בריכה שניה יד שניה.

הסיבה העיקרית שאנשים מרימים את הראש כדי לנשום, היא כאשר הם לא עובדים עם הרגלים מספיק, ויוצאת שחיה דמוי נחש כאת . לכן אתה חייב להתחיל להפעיל את הרגליים. זכור כאשר אתה שוחה הגוף חייב להיות שטוח על המים וכדי לנשום אתה מסובב את הראש לצד ולא מרים אותו, על תשכח את הרגליים כמובן.

2.הסיבה השניה היא חימום לא טוב , התקררות של שריר , תנועה חדה במהלך היום או שינה לא בריאה.

אחד ששחה 6 ק''מ ביום כמה שנים טובות :) מקווה שיעזור לך .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים