עבור לתוכן

שחייה : חתירה יש לי כאב צוואר שנובע מלהרים את הראש ולשאוף אוויר

Featured Replies

פורסם

אני שוחה הרבה זמן כבר 5 פעמים בשבוע ...הדבר היחיד שאני מתקשה זה להתמודד עם הנשימה

כאשר אני מרים את הראש בשחייה זה כל 2.5 חתירות ו והרמת הראש לכיוון בו היד דוחפת את המים .

דבר זה מאפשר להרים קצת את הגוף ובעזרת הסיבוב של הראש לנשוום..

הבעיה שזה מסב לי המון כאבים בגלל הלחץ על צוואר.

השאלה שלי :

1) האם אני צריך ממש להטות את הגוף (יותר מחתירה בלי הרמת ראש) ?

2) הגוף צריך להיות ממש שטוח הוא שיש זווית מסוימת (הכוונה שהראש בגובה והטוסיק ממש מקבלים לקו המים) ?

3) מה עושים עם כאב צוואר כזה ...איך מרגיעים אותו ?

פורסם

אתה צריך להרים את הראש בכיוון הנגדי של היד שנשלחת קדימה...

ניסתה לעשות מתיחות לצוואר ?

הגוף צריך להיות ישיר.

פורסם

אל תידאג בקשר לכאב זה יעבור. כמה זמן אתה כבר שוחה ? אחרי שנה תיהיה כבר כמו מיקצוען שלא כואב לו כלום :xyxthumbs:

פורסם

הגוף אמור להיות ישר, אתה לא אמור להרים את הראש מעל המים, רק לסובב אותו לצד (שהיד באותו צד נמצאת מאחורה ולוקחת תנופה קדימה) ולנשום.

פורסם

כאב צבר?! :kopfpatsch:

פורסם

מה לעשות.. יש אנשים שהיו מעדיפים להוולד במדינה אחרת...

פורסם
  • מחבר

אני שוחה חצי שנה

שוחה טוב ממש ...

פורסם

אז נראה לי אתה עושה משו לא נכון.

אתה בעצם רק מפנה את הראש ימינה, תנועה שאתה עושה בצורה יומיומית

פורסם
  • מחבר

הנקודה שעם אני מפנה את הראש זה לא מספיק כי אתה במצב שחצי פנים במים וחצי פנים בוואיר ...לכן אתה חייב לסובב +להרים את הראש קצת ...ומכאן נובע המתח ..של השריר ..

פורסם

אכן, אתה אמור להיות במצב שאתה לא מרים את הראש.

אתה רק מסובב אותו בטבעיות קצת מעבר ל90*, רק כדי שיהיה מספיק שתיקח אוויר

פורסם
  • מחבר

אז קצת מעבר ל 90 זה גם הרבה לא ...

זה לא צריך להיות קצת פחות מ90+ נטיה קלה של הגוף ?

פורסם

איזה חימום אתה עושה לפני האימון ? לחימום חשיבות מכרעת, כדאי להקדיש בין 5 ל 10 דקות לפחות. חשוב לפי התיאור שלך לשים דגש על הצוואר בחימום עם שילוב של תרגילי ידיים. בנוסף תעבוד על גמישות באיזור הצוואר כל יום בלי קשר לשחייה.

דבר נוסף - תוודא שאתה מבצע את כל התנועות נכון, יהיה קשה מאוד להסביר את זה דרך הפורום - תצתרךלמצוא שחיין מקצועי בבריכה או מאמן.

המלצה נוספת - אני מבין שאתה נושם כל חתירה שלישית. נסה יום אחד או יומיים לנשום כל חתירה שנייה (ז"א צד אחד בלבד) עדיף לכיוון הצד החזק שלך (אם אתה ימני אז לימין) - תראה אם יש שינוי לטובה או לרעה בכאב.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה על העצות אני יישם אותם ויחוזר עם תוצאות.

פורסם

אכן. תנסה כל חתירה שניה, או רביעית.

נגיד אצלי אני לא מצליח לשמאל, זה מעקם לי ת'צוואר כזה, ואילו לימין זה מסתובב לי בטבעיות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים