עבור לתוכן

איך להיזהר מטכנאי מחשב חאפרים

Featured Replies

פורסם

נראה לי ששמעתי את אזעקת: "עשיתי קורס IT ואני מקנא בכל מי שעושה כסף גם בלי לעשות את הקורס הזה"

:lol:

• תגובות 75
  • צפיות 7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

.......חפירות......

כמו שאני רואה, בכלל לא הבנת את כוונתי כשאמרתי שאתה האחרון שיש לו זכות לזלזל באנשים עם קושי לבצע משימות פשוטות.

אני אתן לך זמן לחשוב על זה.

פורסם
  • מחבר

יא רבי מה התפתח פה ואיך הגענו מתיקון מחשבים לגננות :smile1:

-----------------------------------------------------------------------|

לא אמרתי שמישהו זול = על הפנים.

מישהו זול שמגמגם בטלפון על שאלות פשוטות של מה הניסיון שלו "אהה כן, עשיתי כל מיני קורסים אה כן... יש לי ניסיון של שנים ומנתק כשאין לו עוד מה להגיד" ולוקח 50 שקל אין דבר כזה, אלא אם כן נפלתם על מישהו פילנטרופ בדם ואתם יודעים שאין ארוחות חינם. זה כל מה שרציתי להגיד.

ילדים בדר"כ לוקחים סכומים כאלה וזה בסדר או מתחילים צעירים וזה לא היה כך אז סתם רציתי להראות למה לשים לב בשיחה עם מפרסמים למיניהם.

הרי מישהו שיש לו ניסיון ומקצועיות עונה ישר בביטחון ושמח להראות שהוא אמין וכדאי להזמין אותו.

פורסם

אני לא מכיר קורס אחד שבאמת מכשיר טכנאי מחשבים ביתי (קרי: להגיע הביתה, לעשות אבחון ולתקן את התקלה) רוב הקורסים הם

או איך לפרמט מחשב או איך לנהל רשת, לא משהו באמצע. גם אלה שמוגדרים לעניין זה לא באמת מעבירים את החומר. כששואלים אותי

אנשים שאני מתקן להם את המחשב "וואי מאיפה אתה יודע כ"כ הרבה על מחשבים, עשית קורס?" לך תסביר להם שזה לא מאיזה

תעודה שתלויה על הקיר אלא משנים של ניסיון. לי אישית ולו תעודה מקצועית אחת ואני יכול להעיד על עצמי שלא נפלתי מ95% לפחות

מבין הטכנאים שנתקלתי בהם (ואני לא סופר את הקצבים של אייבורי ושות').

פורסם

אני מצטער, אבל הת'רד הזה נהיה תרד חפירות מוקשים ! אז גם אני אחפור לי קצת ;D

עם כל הכבוד, יש דרך לברר מהו טכנאי טוב. כנראה שזה לא קשור קורס או הכשרה. בטח שלניסיון יש םפקטור.

אני יוצא נגד כל אותם אנשים שאומרים שטכנאי מחשבים זה סתם ביזבוז כסף/צריך להוציא להורג את כל טכנאי הPC:

יש לי בנק בעיות, נראה אותכם מתמודדים עם זה !

מי פה מצליח להתקין במודע על המחשב שלו וירוס, ולהסיר אותו בלי שימוש באנטיוירוס ? מי פה יודע איך להתמודד עם כל המסכים הכחולים בלי לחפש בגוגל את המספר של השגיאה ? מי יודע איך לחבר לוח אם לFPANEL

פורסם
אני יוצא נגד כל אותם אנשים שאומרים שטכנאי מחשבים זה סתם ביזבוז כסף/צריך להוציא להורג את כל טכנאי הPC:

מישהו אמר שלא צריך טכנאים בכלל ?

אני רק אומר שיש רמות כמו בהרבה מקצועות אחרים

והתשלום בהתאם

יש אחד שיפרמט ויתקין בזול ויש אחר שיעשה הכל יקר יותר אבל ידע לעשות דברים מורכבים

אני רק טוען שלרדת על חאפרים בשוק זה טמטום

רוב הבעיות קלות לבדיקה ותיקון

ומה שאתה אומר "לתקן בלי אנטי ווירוס בכלל " זה ידע שאני מעריך שגם רוב הטכנאים אם תעודה לא יודעים

וגם פה תבדוק כמה אקרים לפי אחוזים יש בלי תעודה ולהם יש המון ידע

ואני לא אומר שתעודה זה לא חשוב

תמיד אפשר ללמוד דברים חדשים וגם מבחינת העסק יהיה לך מה להראות ללקוח

אבל זה בטח ובטח לא הדבר העיקרי

פורסם

מי פה מצליח להתקין במודע על המחשב שלו וירוס, ולהסיר אותו בלי שימוש באנטיוירוס ? מי פה יודע איך להתמודד עם כל המסכים הכחולים בלי לחפש בגוגל את המספר של השגיאה ? מי יודע איך לחבר לוח אם לFPANEL

מה גורם לך לחשוב שטכנאי מחשבים "בכיר" לא עושה זאת?

פורסם

צר לי לאכזב את כל כותבי התרד הזה אבל אני מכיר חבר קרוב שלי שלא למד שום תואר ושום קורס

לא למד באוניברסיטה מדעי המחשב (והאחים הדבילים שלי כן ולא יודעים שום דבר וחצי ממה שהוא יודע :silly: :silly: :silly: :silly:)

והאדם גאון בחומרה ותוכנה ועוסק בתחום קרוב ל 15 שנה מהשטח ומניסיון אישי.

הכל תלוי איך מתחברים לתחום ואיך יודעים לאתר תקלות ולחוש את המחשב ואת המערכת הפעלה."חפר" יכול להיות גם אחד שסיים קורס ומחפף עבודה ולא עושה

אותה עם כל הלב כי הוא יודע אותה טוב מאד.אני עבדתי בחברה שרצו בה הספק עבודה ולא עבודה טובה וזה סוג של חפריות.

שאדם מחפף ומורח לקוחות זה "חפר" וזה כמעט כל בעל עסק עושה היום.

אין עסק בארץ שלו עושה את זה על זה מתבסס הענף של המחשבים על מה שהלקוחות לא יודעים אנו הבעלי מקצוע עושים את הכסף שלנו.

הכל תלוי בגישה כלפי הלקוחות והיחס האישי.יש כאלה שישאירו טעם של עוד ויש כאלה שלא יחזרו אליהם יותר לעולם.

התרד הזה מיותר לדעתי כי כל טכנאי מחשבים הוא "חפר" במובן מסויים השאלה איך הוא מתייחס לקהל הלקוחות שלו פרטיים עסקיים וכדומה.

אם הלקוחות מתמידים איתו הוא כניראה מכבד אותם אם לא אז לא.

פורסם

אני דווקא הייתי נזהר מטכנאי שלוקח סכומים גבוהים בשם ההסמכות שהוא עשה.

אם למדת טכנאות מחשבים לא אומר שאתה צריך להיות גנב.

טכנאי שידרוש 200 ש"ח לביקור יזכה ממני לשלום ולא עם היד.

כנ"ל לגבי שאר המחירים המופקעים באתר המקצוענים שמר בחור הציג פה.

פורסם

פותח התראד

זה ביכלל לא זוללללללללל!

תביא לי חצי מהמחיר שנקוב שם על כול דבר ואני יעשה לך בשמחה חח..

תכנאי מומלץ זה כמו מוהל

אם המליצו לך על מישהו

הרי שהוא טוב ...

פורסם

אתה מצד שני לא צריך לצאת מנוצל על יד הלקוח.

את באת ללקוח\ה עם מחשב במצב אוטוטו גוסס מבחינת תוכנתית וזה שעתיים עבודה ומעלה זה לא 100 שקל.

אני הייתי אצל לקוחות

אנטי וירוס לא בתוקף

מחשב בתור מושבה של וירוסים

CCleaner בכלל לא הורץ על המחשב אפילו פעם אחת

כלומר מצב גסיסה טוטלי.

ולקוח לא מבין למה הכל עולה כל כך לאט ולמה האינטרנט לא זז או בכלל לא עובד.

וכזה דבר לוקח 3 שעות לנקות.

ואחר כך התקנה של CCLEANER קבוע ואנטי וירוס AVG כן 200 שקל זה לא גנב בכלל !!!!!

פורסם

מה 3 שעות לקנות

לפידעתי זה ממש לא ככה....

גבוי פורמט ויאאלה.......

מחשב נגוע אין טעם לשבור את הראש.....

פשוט לא שווה

פורסם

אני דווקא הייתי נזהר מטכנאי שלוקח סכומים גבוהים בשם ההסמכות שהוא עשה.

אם למדת טכנאות מחשבים לא אומר שאתה צריך להיות גנב.

טכנאי שידרוש 200 ש"ח לביקור יזכה ממני לשלום ולא עם היד.

כנ"ל לגבי שאר המחירים המופקעים באתר המקצוענים שמר בחור הציג פה.

אתה שוכח שלעסק יש הרבה הוצאות

מס\רכב\וכו והכל מגולם במחיר ללקוח

פורסם

לא הייתי קורא לזה מופקעים.......

פורסם

מה 3 שעות לקנות

לפידעתי זה ממש לא ככה....

גבוי פורמט ויאאלה.......

מחשב נגוע אין טעם לשבור את הראש.....

פשוט לא שווה

באמת???????

ואם ללקוח יש תמונות מידע ויש לו רק מחיצה אחת ואין לך פרטישין מג'יק זמין ואין לו צורב ואין לך כל דרך לגבות את המידע שלו.בקיצור אתה חייב להתמודד עם התקלות מה תעשה??

תראה לו כמה שאתה לא מיקצועי ??

שאתה מחפש פתרונות קלים.טכנאי טוב פותר בעיות לא מפרמט.פירמוט הכי קל.כל ילד זב חוטם יעשה את זה.בעל מיקצוע יתמודד עם התקלות

ויפתור אותם ועל ידי כך יזכה באמון ואהדת הלקוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים