עבור לתוכן

בעיה עם MS-DOS 7.10

Featured Replies

פורסם

אני מנסה להתקין 7.10 MS-DOS על דיסק קשיח Western Digital 640GB SATA, אבל בכל פעם תכנת ההתקנה מפסיקה לפעול. בתחילת ההתקנה יש לבחור באחת מתוך ארבע אפשרויות כאשר האפשרות הראשונה היא להתקין את MS-DOS 7.10. אחרי שבחרתי באפשרות הראשונה קיבלתי את ההודעה הבאה:

"Now loading MS-DOS 7.10 installation disk...

Running DOS71INS.IMG

Emulating CHS 80/9/2"

ואז תוכנת ההתקנה הפסיקה להגיב. מדוע זה קורה? האם קיימת דרך לתקן את הבעיה, או שעלי להמשיך להשתמש בכונן ה-IDE הישן שלי?

פורסם

אתה מוכן להסביר קודם כל למה אתה מתקין את המערכת ההפעלה הזאת?

פורסם

מה זה "תוכנת התקנה"?

sys c:

זהו.

זה DOS לא WINDOWS.

פורסם

תחפש בביוס אופציה של להריץ את ה SATA באמולציה על IDE (אם יש לך חלונות מותקן כבר, זה יותר סיפור).

פורסם

אפשר לגשת לשורש הבעייה, למה לעזעזל אתה מתקין DOS? אני בטוח שנוכל למצוא לך פתרון יותר טוב, לכל מה שאתה מנסה לעשות

פורסם
  • מחבר

הבעיה נפטרה. הצלחתי להתקין את MS-DOS דרך ה-BIOS sequence. במחשב הזה מותקנות 7 מערכות הפעלה ואני משתמש בתוכנת multiboot שנקראת BootIt NG. התוכנה מאפשרת למשתמש להתקין דרכה מערכות הפעלה, אבל מסתבר שהיא עושה בעיות כשמנסים להתקין דרכה מערכת הפעלה על כונן קשיח מסוג SATA.

אפשר לגשת לשורש הבעייה, למה לעזעזל אתה מתקין DOS? אני בטוח שנוכל למצוא לך פתרון יותר טוב, לכל מה שאתה מנסה לעשות

אני צריך DOS עבור מספר תוכנות שלא יעבדו תחת ה-CMD של מערכות הפעלה מבוססות NT כמו Windows XP ולפתרון בעיות כמו מחיקת קבצים בלתי רצויים שלא ניתן למחוק אותם דרך Windows. זו לא מערכת ההפעלה היחידה במחשב הזה.

תחפש בביוס אופציה של להריץ את ה SATA באמולציה על IDE (אם יש לך חלונות מותקן כבר, זה יותר סיפור).

כל אחת מהגרסאות של Windows במחשב מותקנת במחיצה נפרדת. אני משתמש בתוכנת multiboot.

מה זה "תוכנת התקנה"?

sys c:

זהו.

זה DOS לא WINDOWS.

ב-99% מהמקרים הפקודה הזאת לא עובדת. קיימות מעט מאוד גרסאות של DOS שמאפשרות שימוש בפקודת SYS. וחץ מזה אני צריך את ה-Add-ons של MS-DOS, כולל תמיכה בסאונד, כך שאני חייב להשתמש בתוכנת ההתקנה ולא רק בפקודת SYS.

פורסם

אני צריך DOS עבור מספר תוכנות שלא יעבדו תחת ה-CMD של מערכות הפעלה מבוססות NT כמו Windows XP

http://www.dosbox.com/

ולפתרון בעיות כמו מחיקת קבצים בלתי רצויים שלא ניתן למחוק אותם דרך Windows. זו לא מערכת ההפעלה היחידה במחשב הזה.

יותר פשוט להשתמש ב Linux Live CD

פורסם

ועל תוכנות וירטואליזציה שמעת ?

פורסם

איך התקנה על תוכנת וירטואליזציה תעזור לו למחוק קבצים שיושבים במערכת ההפעלה?

פורסם

סתם בכללי, הוא באמת צריך מולטיבוט ל 7 מערכות הפעלה ?

פורסם

אולי הוא מנסה לשבור שיא גינס.

פורסם
  • מחבר

הבעיה בתוכנות הוירטואליזציה היא העקבת (Latency). אני DJ (אני לא מתקלט בארץ) ואני משתמש במחשב ה-P4 הישן שלי כדי להעלות את הטראקים הישנים שלי. כדי להריץ טראקרים מבוססי DOS ביעילות, צריך מערכת DOS טהורה (לא תחת Windows מבוסס DOS כמו 98) שפועלת תחת מחשב אמיתי, לא וירטואלי. ב-DOS BOX יש בעיה רצינית של עקבת שאפילו הפקודה Cycles max לא תפתור אותה. ב-Virtual PC הסאונד בדוס בכלל לא עובד, ואם כן אז הצליל מקוטע. אני משתמש בכרטיס קול מקצועי ישן שנותן אפשרויות רבות למוסיקאים תחת DOS ומערכות Windows מבוססות DOS ואין סיכוי שאוכל להשתמש בו במכונה וירטואלית.[br]פורסם בתאריך: 27.10.2008 בשעה 14:11:54

סתם בכללי, הוא באמת צריך מולטיבוט ל 7 מערכות הפעלה ?

כן. אני משתמש בתוכנות למוסיקה שלא פועלות כראוי או לא פועלות בכלל תחת Windows XP ו-Vista.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים