עבור לתוכן

נסיעה במונית - תעריף מונה

Featured Replies

פורסם

משום מה לא מצאתי בגוגל כמה עולה נסיעה במונית לפי מונה. זה אמור להיות מחיר אחיד לדקה הקבוע בחוק, לא?

פשוט רציתי לנסוע במונית מסויימת, במקום מסויים (נסיעה עירונית), והנהג הציע לי "50 ש"ח או הפעלת מונה".

50 ש"ח נראה לי סכום גבוה בטירוף לנסיעה של 6 ק"מ (כ-5 דקות), אפילו שהיה מדובר בתעריף 2 (שעות הלילה), אבל פחדתי להגיד לו "מונה" ופתאום לגלות שהוא מפיל עליי איזה 200 שקל..

מצאתי למשל את זה:

http://www.bizportal.co.il/shukhahon/biznews02.shtml?mid=178429

פסק דין שקבע קנס לחברת מוניות שגבתה מחיר אחיד (ללא הפעלת מונה) בנסיעה עירונית.

אפילו היה כתוב שם: "הפעלת מונה מבטיחה לנוסע שלא ייגבה ממנו מחיר הגבוה מהקבוע בתקנות".

אבל לא כתוב בשום מקום מה המחיר לפי המונה.

האם זה באמת מחיר קבוע לדקה?

האם זה משתנה מעיר לעיר?

האם יש לזה מחיר מקסימלי לדקה הקבוע בחוק?

אם כן, מישהו אוכף את זה בכלל?

אשמח לשמוע קצת פרטים שיאירו את עיניי.

תודה

פורסם

כמעט תמיד כדאי לבקש מן הנהג להפעיל את המונה, במיוחד שמדובר בנסיעות קצרות שכאלה.

בנסיעות ארוכות יותר כבר עדיף לסכם עם הנהג על מחיר הגיוני מראש, ואפילו כדאי להתמקח בגבולות ההגיון הבריא.

פורסם

האמת שהנסיון שלי עם מונה לא טוב.

באילת נסיעה של 3 דקות גג, התארכה ל10 דקות (הנהגת החליטה לעשות סיבובים) ולנלקח ממני קצת יותר מ13 שקל יותר מהמחיר "הרגיל"

ובת"א, נסיעה שאמורה להעלות במחיר "רגיל" 20 שקל, עלתה לי קרוב ל35, למה? כי היה עומס תנועה.

פורסם

בלינק מופיע שהפעימות מונה הן לפי מרחק, למיטב זכרוני הן לפי זמן. (זכוא לי שראיתי מונה דופק בזמן עמידה ברמזור).

פורסם

הלינק הראשון לא מעודכן, התחלת מונה עומדת על 9.40 אם אני לא טועה ...

פורסם

האמת שהנסיון שלי עם מונה לא טוב.

באילת נסיעה של 3 דקות גג, התארכה ל10 דקות (הנהגת החליטה לעשות סיבובים) ולנלקח ממני קצת יותר מ13 שקל יותר מהמחיר "הרגיל"

ובת"א, נסיעה שאמורה להעלות במחיר "רגיל" 20 שקל, עלתה לי קרוב ל35, למה? כי היה עומס תנועה.

אלה מקרים חריגים, משום כך אמרתי כמעט תמיד - כלומר במצבים שאתה כן יודע את הדרך ליעד שלך(בד"כ כך כשמדובר על נסיעות קצרות).

ואכן - בגודש תנועה ובמצב שהמונית עומדת, המונה עדיין ממשיך לדפוק.

פורסם

שימו לב כשקובעים עם הנהג על מחיר מסויים הוא נוסע כמו איזה נהג מרוצים. תפעילו מונה כאילו המנוע לא בסדר

פורסם

בכל מקרה שתסתכלו על זה הנהג יקבל את הכסף שהוא חשב לקבל כל או כך,

אם לא, הוא לא היה ממשיך לעבוד.

נראה לי שזה הדרך הבריאה להסתכל על זה, כמובן שנשים לשנייה את הנאיביות בצד.

פורסם

רק מונה. במיוחד אם אתם מכירים את הדרך..

פורסם

אני תמיד מבקש מונה ופתאום מחיר הנסיעה שהנהג מציע יורד ב-5 או 10 ש"ח... לגבי מונה/ללא מונה זה תלוי בעיקר בעומס התנועה - במידה ויש עומס תנועה (יום ראשון בבוקר בכביש 1 או איילון) עדיף לסכם על מחיר קבוע מראש או לנסוע באוטובוס. אם אתה נוסע באמצע הלילה, יכול להיות שעדיף להפעיל מונה.

פורסם

אם הכבישים פנויים וגם בנסיעות ארוכות עדיף להפעיל מונה.

נסעתי לת"א עם חברים (אני גר בראשון לציון) והנהג רצה 90 ש"ח, אמרתי לו להפעיל מונה, כשהגענו המחיר היה 66 ש"ח.

אם זו שעה לחוצה, עדיף מחיר מוסכם מראש, בלילה או כשאין לחץ וזו נסיעה ארוכה עדיף מונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים