עבור לתוכן

עזרה עם Sony VAIO VGN-FZ180e - ככל הנראה נדפ' כרטיס המסך

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני חדש בפורום ואשמח אם תוכלו לעזור לי מנסיונכם עם בעיה דחופה שיש לי.

לפני שנה קניתי בארה"ב מחשב נייד של סוני מדגם VGN-FZ180e (במחיר של 1700$ בערך).

עשיתי בזמנו סקר שוק די ארוך ובסוף החלטתי ללכת דווקא עליו (על אף המחיר הגבוה) דווקא בגלל הכרטיס מסך שלו, שהיה הכי טוב בקטגוריית הניידים עם מסך 15.4" (כרטיס מסך של nVidia, דגם GeForce 8400GT M עם 256MB זיכרון). ידעתי שזה מחשב שישמש אותי כ-desktop ורציתי שיוכל לעשות הכל.

בחודשים האחרונים שמתי לב לבעיה שהולכת ומחמירה - הנייד שלי היה מתחמם מאוד מאוד מהר (בזמן שספק הכוח מחובר לחשמל), ולעתים אחרי שהייתי משתמש בו תקופה ארוכה (משחק unreal3 לדוג') הוא היה מתחמם ברמה שכמעט אפשר להכוות ממנו - הצדדים (ממתכת) וגם המקלדת (פלסטיק) היו לוהטים ממש.\

לפני כחודשיים קראתי על בעיה נרחבת בפס ייצור של כרטיסי מסך לניידים של nVidia, ובאופן מפתיע (או שלא) כרטיס המסך שלי נכלל בליין הדפוק (כרטיסי מסך מסדרה 8). הבעיה מתבטאת בחימום יתר של הכרטיס, מה שכמובן גורם לחימום יתר של המחשב כולו. ה"פיתרון" היחיד שהם סיפקו לבעיה היה דרייבר שכל מה שעשה היה להדליק את המאוורר מוקדם יותר. בתור אחד שיש לו נייד של סוני, האתר של nVidia לא מאפשר להוריד ישירות את העדכון, אלא הייתי צריך לחכות שסוני בעצמם יפרסמו את הדרייבר להורדה דרכם. אז לא הורדתי ולא עדכנתי.

לפני כשבועיים המחשב פתאום התחיל להתרסט בעצמו באופן קבוע. הוא היה עובר את שלב התיחול ללא בעיה עד לכניסה לחלונות (ויסטה), שם תוך דקה - 3 דק' הוא היה מתרסט. אפשר היה כמעט לשמוע שהוא מאוד מתאמץ להכנס לוינדואוס בגלל המאמץ הגרפי, מתחמם מהר, ומתרסט, כל פעם מחדש.

אי אפשר היה לעשות כלום.

לדעתי הכרטיס מסך נדפק - לא מסוגל יותר להכנס ל"מוד גרפי" - ולכן מתרסט בניסיון העלאת הוינדואוס (או 2/3 דק' לאחר מכן, בעת העלאה של תוכנה או חלון כלשהו).

מכיוון שהאחריות שיש לי מסוני (אחריות מורחבת אפילו, של 3 שנים) לא תקפה בארץ כי אין פה שירות סוני רשמי, מסרתי את המחשב לתיקון בישפאר, ה"יבואן הרשמי של סוני". הם חזרו אליי אחרי שבוע וחצי ואחרי שיחה עם הטכנאי שלדעתו זוהי בעיית מערכת הפעלה, והדבר הכי טוב שהוא יכול להציע זה system recovery (מה שאמור "לאפס" את המחשב למצב בו הוא היה כשקניתי אותו), ואם זה לא עוזר מבחינתו זאת בעיית חומרה. כשאמרתי שלדעתי זה הכרטיס מסך, הוא אמר שאם ה-system recovery לא עוזר וזה הכרטיס, מבחינתו עדיף לקנות מחשב חדש כי הדרך היחידה היא להחליף את כל לוח האם, משהו שעשוי לעלות בישפאר כ-5000 ש"ח (!!!).

קשה לי מאוד להמין שמדובר בבעיית מערכת הפעלה, אחרת המחשב לא היה מתחמם מהר כ"כ, שלא לדבר על הרעש ששומעים כשהוא מנסה להעלות חלונות.

התקשרתי לסוני לארה"ב והבנתי שאכן האחריות שלי תקפה עד 2010, ושאם אני שולח את המחשב למישהו, מגיע לי שירות בבית.

אז קודם כל - האם מישהו מכם נתקל/שמע על הבעיה הזאת בניידים של סוני או בדגם של הנייד הספציפי שלי?

האם יש לדעתכם מקום אחר בארץ שיידע להחליף לי לוח אם במידת הצורך בסכום ריאלי (בוא נגיד שהמקסימום שאני מוכן לשלם על לוח חדש הוא 1000 ש"ח).

האם שווה לי לשלוח את המחשב לארה"ב לקרובים שלי ולקרוא לסוני לבדוק את המחשב ואולי להחליף את הלוח (אם זאת אכן הבעיה), מה שבתיאוריה אמור להיות בחינם (בגלל האחריות ה"מורחבת" שלי)?

הבעיה היא כמובן שאם ישפאר פתחו לי את המחשב סוני יעלו על זה שמישהו פתח את המחשב ואז האחריות לא תקפה יותר. לא ברור מה יהיה - או שהם יסכימו לתקן תמורת כסף, או שהם יעבירו אותי למחלקה אחרת, מה שיימשך עוד ועוד זמן (כולל לשלוח את המחשב למעבדה שלהם) וככל הנראה לא מעט כסף.

שיקול נוסף הנוגע לשליחה לארה"ב זה הכסף שתעלה השליחה הלוך וחזור, וכמובן סך הזמן שהוא יהיה בחו"ל ולא ישמש אותי (המחשב הזה ממש חשוב לי - היה אמור לשמש אותי בתור סטונדט בשנת הלימודים הקרובה בבן גוריון, שמתחילה בעוד שבועיים).

המחשב כרגע בישפאר ומחר בתיאוריה הם אמורים לנסות את ה-system recovery.

אנא תענו לי כמה שיותר מהר כדי שאוכל לבטל את ה"תיקון" שהם הציעו (שיש לי הרגשה שלא יעזור), או לנקוט בצעדים אחרים לגמרי.

המון תודה על העזרה.

דימה

פורסם

אכן נשמע שהבעיה היא הדפקט הידוע לשמצה של סדרת ה-8 של Nvidia. אם זו הבעיה באמת אין מנוס מלהחליף את לוח האם כולו. למען האמת 5000 ש"ח נשמע לי מוגזם אבל בכל מקרה כן מדובר בתיקון מאד יקר.

אם הייתי במקומך הייתי שולחת את המחשב לארה"ב, לדעתי זה יעלה פחות מהחלפה של לוח האם בארץ. מומלץ שתברר מה בדיוק ישפאר עשו לך במחשב לפני שאתה שולח. לא כל פתיחה מבטלת אחריות.

קח בחשבון שהם בוודאי יחליפו לך את לוח האם ללוח אם זהה ושיש סיכון כי הבעיה תחזור בעתיד.

לא ידוע לי האם סוני פירסמה איזושהי הצהרה בנוגע לבעיה (חברות מסויימות הודיעו כי יתנו אחריות בנושא גם למי שהאחריות שלו פגה או לא תקפה יותר). אתה יכול לקרוא את הת'ראד הזה שעוסק ספציפית במחשבי Vaio וכרטיסי המסך הפגומים:

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=268277

פורסם
  • מחבר

אז קודם כל תודה על התגובה.

מה את אומרת על ה-system recovery, שווה בכלל לתת לו לנסות (נבליג לרגע מהעובדה שזה יעלה 220 שקל בנוסף לסכום של 220 ש"ח שכבר שילמתי להם)?

בעיקרון כל הדברים החשובים על המחשב מגובים אצלי על כונן נייד, ואני רוצה להאמין שכיסיתי את כל האפשרויות..

פשוט מעולם לא שמעתי על בעיה כזאת שיכולה לקרות בגלל מערכת ההפעלה, ומישהו ש-system recovery באמת עזר לו במשהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים