עבור לתוכן

למפרט שהיה בשנה שעברה ב5000 אפשר לבגיע השנה בפחות?

Featured Replies

פורסם

אני לא מגיב יותר מבלי שהוא יענה על השאלות יגיד מה הוא רוצה ותקציב

פורסם

CF ממש לא שווה את זה. וואי, הנושא הזה כל כך נחפר בפורום...

בקצרה, למה זה לא כדאי:

נניח והיום אתה קונה לוח שתומך CF, שהוא יקר יותר מלוח אחר. לזה אתה מצרף כרטיס מסך, שהוא הכרחי, כמובן.

לזה תוסיף ספק חזק שיחזיק הכל, וגם מארז שיהיה מקורר מספיק, וכבר יצאת עם הרבה כסף שביזבזת.

בינתיים יש לך כרטיס אחד וחזק, והוא מספק אותך, ואחרי שנתיים, אתה מוסיף עוד אחד כזה, כשבאותו זמן אתה יכול פשוט לקנות כרטיס בודד שיהיה חזק יותר משני הכרטיסים ביחד, ויהיה זול יותר מהשטות שעשית כשקנית מארז יקר יותר, ספק יקר יותר, ולוח יקר יותר....

עכשיו אתה מבין לאן אני חותר?

פורסם

כתבת בדיוק את מה שלא היה לי כח לכתוב...

פורסם
  • מחבר

וואי, זה ממש לא מה שהתכוונתי שיקרה.

בסך הכול שאלתי שאלה, רק רציתי לראות פרופורציות, לא ממש ביקשתי מפרט.

אגב, מסך 22", אבל למה זה חשוב?

פורסם

מארז מאורר יותר?

יענו האנטק 300 שאתם דוחפים פה לכולם זה לא מספיק מאורר?הוא לא יתמודד עם מערך CF?

ספק חזק יותר?כשתקנה כרטיס בודד בעוד שנתיים לא תצטרך ספק חזק יותר?ברור שכן, הרי הצריכה כל הזמן עולה!

או אם תקנה כרטיס היי אנד היום לא תצטרך ספק חזק יותר?!

למה נראה לך שכרטיס בודד בעוד שנתיים יעלה פחות ויתן יותר ביצועים משני כרטיסים חלשים יותר?

היסטוריה מראה שזה לא המקרה, מערך דואל של כרטיס מומצע+ היום עם תוספת של אותו כרטיס בעוד שנה יצא לך מבחינת מחיר פחות ממחיר של כרטיס היי אנד היום, ובביצועים כמו ואף יותר (חשבון פשוט, HD4870 עולה היום 1250 שקל, בעוד שנה וחצי כרטיס בודד יעלה בערך חצי, נגיד 700 שקל, בסה"כ זה 1950 שקל, 500 שקל פחות מGTX280, טיפה יותר מהGTX260, במחירם היום.

פורסם

אנטק 300 לא יתמודד עם מערך CF, לפחות לא סטוק שלו. חוץ מזה, הוא די צפוף.

תתפלא, אבל המגמה היא דווקא ירידה בצריכה החשמל. (עכשיו בטח תביא דוגמא שכרטיס מסך לפני 10 שנים צרך עשירית ממה שהיום, אבל עזוב, אין לי כוח בכלל להתווכח על זה, ספק חזק יותר הוא לא יצטרך)

למה נראה לי שכרטיס בודד בעתיד יהיה חזק יותר ממערך של שני כרטיסים היום?

כי זה בדיוק מה שקורה עכשיו, וזה בדיוק מה שיקרה בעתיד.

קח דוגמא ממישהו פה בפורום: אחד המומחים לכרטיסי מסך, אם אני זוכר נכון, קנה בזמנו מערך SLI של 7800GTX. מערך כזה היה עולה פעם לפחות 2000 שקל, תהיה בטוח. היום (בערך שנתיים-שנתיים וחצי אחרי) 4870 אחד עוקף בהרבה את שנh הכרטיסים האלה, ועולה רק 1300 שקל.

גם אם הוא היה קונה את הכרטיס שני אחרי שנה, בחצי מחיר, 4870 עדיין היה זול יותר, וזה עוד לפני שהוספנו את העלות של לוח SLI וספק חזק.

Any more question you wanna ask?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים