עבור לתוכן

קניתי מחשב חדש- מספר שאלות

Featured Replies

פורסם

1. יש לי המון חומר להעביר מהמחשב הישן למחשב החדש.

מהן האפשרויות להעביר מדיסק לדיסק?

צריבה לא באה בחשבון כי זה הרבה חומר. חשבתי לחבר את שני הדיסקים הקשיחים ביחד כ master ו slave, אבל זה נראה לי קצת מסובך.

האם ישנה אפשרות לחבר את שני המחשבים לרשת דרך ראוטר? יש לי ראוטר רגיל.

מה עוד אפשר לעשות?

2. ברצוני לחלק את הדיסק הקשיח למספר מחיצות (partition) כאשר ב C יהיה מותקן מע' ההפעלה, וכל השאר ב D E וכו', ומדי פעם או במקרה הצורך לעשות פורמט רק ל C. האם ישנה תוכנה כלשהיא שאפשר לפרמט דרכה? כרגע אני יודע שאפשר דרך הדיסק התקנה של ה windows. האם הפירמוט הזה שומר על שאר המידע שב D וE?

תודה מראש.

פורסם

1. אם יש לך כבל רשת תחבר בין 2 המחשבים ותעביר בינהם.

אם אתה לא מעוניין לנתק את החיבור הנוכחי לראוטר אתה כן יכול לחבר את המחשב השני לפורט הפנוי בראוטר ולהעביר את הקבצים דרכו רק קח בחשבון שגם במידה ו-2 המחשבים תומכים בגיגהביט לאן (10\100\1000) הראוטר יוריד את המהירות ל-10\100.

יש גם פתרונות מבוססי USB להעברת נתונים אבל לדעתי מיותר להשקיע במשהו שלא תשתמש בו בעתיד.

לחבר 2 הרדיסקים ביחד על אותו מחשב זה לא מסובך רק קח בחשבון שדיסקים IDE צריך לג'מפר בהתאם, ובכל מקרה תצטרך להגדיר נכון את סדר הבוט בביוס שידע לטעון את מערכת ההפעלה הנכונה ולא של המחשב השני.

2. אין שום בעיה להפריד למחיצות עם תוכנות צד שלישי כמו ACRONIS DISK \ PARAGON PARTITION.

השאלה באמת איך מסודר כרגע הדיסק (כמה מחיצות, מה הנפח של כל אחת, כמה שטח פנוי וכו').

ההתקנה של הוינדוס יכולה ליצור ולמחוק מחיצות, היא לא יודעת לערוך את הנפח שלהם.

וכמובן שבמידה ויש מס' מחיצות אתה יכול לפרמט מתוך ההתקנה רק אחת מהם ולא את כולם.

מה שכתבתי מתיחס לוינדוס XP, בויסטה המצב כבר יותר מתקדם.

פורסם
  • מחבר

לגבי חיבור שני הארד-דיסקים- יש איזה מדריך איך עושים את זה?

פשוט אין לי מושג בנושא הזה.

בעיקרון הדיסק הישן הוא IDE והחדש SATA2.

לגבי הדבר השני- התכוונתי לחלק ל partitions כאשר אני מתקין את ה XP על מחשב חדש.

האם בעתיד כשאני ארצה לפרמט את כונן C (ולהתקין את ווינדוס מחדש) המידע שנמצא על D ו E ישאר או ימחק?

תודה.

פורסם

אם ההרדיסק יהיה מחובר לבד על הכבל IDE אז אין יותר מידי משמעות לג'ימפור, ברוב הלוחות זה יזהה בכל מקרה.

הגדרה בביוס מתבצעת בדר"כ בדרכים האלה:

http://www.hiren.info/pages/bios-boot-cdrom

אתה צריך להגדיר שהדיסק של ה-SATA יהיה זה שהביוס יגש אליו ולא ל-IDE שעליו יש מערכת הפעלה ישנה יותר.

בדר"כ האופציה של בחירת בוט בין הרדיסקים תיהיה בסביבה של מה שיש בתמונות, או אופציה מעל או אופציה לפני, לא משהו שקשה למצוא.

בקשר לדבר השני,

אם אתה מוחק כרגע את כל ההרדיסק ויוצר מחיצות חדשות אז ההתקנה של הוינדוס תספיק לך ולא תצטרך תוכנות צד שלישי.

בהתקנה מחודשת של מערכת הפעלה אין בעיה לפרמט פרטישן בודד ופשוט לא לגעת באחרים.

בנוסף, מומלץ שלא לחבר הרדיסקים מיותרים כשמתקינים מערכת הפעלה,

במקרה שלך אם הדיסק IDE הוא להעברת קבצים בלבד, מומלץ לא לחבר אותו כשאתה מתקין מערכת הפעלה על המחשב החדש.

הבעיה היא שיש סיכוי שהבוט (חלק מהמערכת שאחראית לטעינת מערכת ההפעלה) ישב על פרטישן או על דיסק פיזי שונה משל מערכת ההפעלה וניתוק\מחיקה שלו תפריע לעליית המערכת הפעלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים