עבור לתוכן

טיפים לצו ראשון ( מחר בבוקר )

Featured Replies

פורסם

היי,

אז כמו שאתם מבינים יש לי מחר צו ראשון ( אחרי שדחיתי אותו הרבה זמן ) ואני ממש לחוץ.

אם למישהו יש טיפים שיוכלו לעזור לי, בעיקר מה לאמר ואיך להתנהג בראיון אז בבקשה תגידו.

הדבר הכי חשוב הוא שאני רוצה להתקבל לממר"ם ואני אעשה הכל בשביל זה.

אמרו לי שבראיון לאמר שאני רוצה ממר"ם וכל פעם שישאלו אותי לגבי אופציה שניה או דבר אחר, אז שוב לאמר ממר"ם. אבל שמעתי גם שאם אתה אומר שאתה לא מוכן ללכת לקרבי אז מורידים לך 2 נקודות בקב"א או משהו כזה, ואני ממש מבולבל כבר.

תודה מראש,

יובל :xyxthumbs:

פורסם
אמרו לי שבראיון לאמר שאני רוצה ממר"ם וכל פעם שישאלו אותי לגבי אופציה שניה או דבר אחר, אז שוב לאמר ממר"ם.

זה יוריד לך נקודות בקב"א.

אבל שמעתי גם שאם אתה אומר שאתה לא מוכן ללכת לקרבי אז מורידים לך 2 נקודות בקב"א או משהו כזה, ואני ממש מבולבל כבר.

אם אתה רוצה להגיד את זה אז תנסח את זה בקפידה. "אני מעדיף לשרת בתפקיד איכותי עורפי ולא בשטח כי אני יודע שאני לא בן-אדם כזה. אני לא פוסל את האפשרות כמובן, אבל יש לי תחושה שאני אסתדר הרבה יותר טוב בתפקיד בסגנון XYZ"

פורסם

^ ^ ^ ^ ^

חד משמעית לא!

המאבחנות בצו ראשון הן בחרות לא מאד אינטיליגנטיות ולא מגדילות ראש יותר מדיי,

יש להן סעיף מאד פשוט,

מעוניין בקרבי, או לא

פותח הת'רד,

אתה צריך להגיד חד משמעית שאתה רוצה ללכת לקרבי,

ורק אחרי זה!

להגיד שאם במידה וירצו למיין אותך לתפקיד עורפי אתה מאד מאד תשמח ותהיה מעוניין!

פורסם

חחחחחחח טיפ הכי טוב?

אל תלך!

אל תתגייס!

פורסם

חחחחחחח טיפ הכי טוב?

אל תלך!

אל תתגייס!

מה יהיה עם אנשים כמוך מה??

קודם כל מזל טוב!

דבר שני, אני לא זוכר באיזה שלב עושים תבחינות, אבל חשוב שתתיחס לדברים האלה בשיא הרצינות. יש אנשים שמריצים תבחינות טיקטק ואחר כך לא מבינים למה הם עובדי רסר. אם אתה רוצה להעביר תשלוש שנים שלך בתפקיד שיגרום לך להרגיש שאתה תורם לארץ ולעצמך, תקח תבחינות האלה ברצינות המירבית, וזה יתרום לך לשירות.

כמו כן בראיונות ישאלו אותך איפה תרצה לשרת, ומה יקרה אם לא תקבל תשיבוץ הזה. כל מה שהם בודקים זה "כמה אתה איכותי". למרות שזה בולשיט, כל מה שהם רוצים לשמוע שתעשה תמקסימום לא משנה לאן תגיע. תזכור את זה. אם יש לך רקע טכנולוגי מסוים, תציין שתרצה לשרת בתפקיד הנרכש במסגרת הלימודים (בהנחה ואתה לא קרבי מורעל לא משנה מה). בכל מקרה, אתה צריך להיות הכי חיובי לגבי כל שאלה כי זה בסופו של דבר מה שיקבע את הקב"א שלך ("קבוצת איכות"). יש מקצועות שלא מאפשרים קבלה מתחת לקב"א מסוים (למשל קצינית מעל קב"א 52, כאשר 56 הכי גבוה).

בהצלחה!

עריכה

לא קראתי תפוסט שלך, אני רואה שיש דברים שאתה יודע.. אז תתיחס למה שאמרתי כאילו לא ידעת את זה :)

פורסם

אם אתה פוגש בבחור מגודל דרוזי(או משהו בסיגנון) במלתחות שלפני הבדיקת ביצים והוא מזמין אותך ליום למחרת לאיזשהי חפלה שיש להם ואומר לך ששוחטים כבש חד משמעית תגיד יפה"לא תודה" ורוץ מהר החוצה כל עוד נפשך בך!

(קרה לי אבל לא רצתי החוצה למרות שמומלץ) :screwy:

פורסם

אם אתה לא ערני או מרגיש טוב, תדרוש לדחות את המבחנים הפסיכוטכנים.

אל תאמין להם כשהם אומרים:"אי אפשר לדחות את המבחן"- לפני המבחן אתה צריך לחתום ולהצהיר שאתה מרגיש טוב, פשוט אל תחתום.

נ.ב:הסיכוי למבחן פסיכוטכני חוזר שואף לאפס, אז תחשוב גם על זה אם אתה חושב שאתה לא מרגיש טוב\ערני.

פורסם
  • מחבר

morbidangel: לא הבנתי מה שאמרת בנוגע ללמלא את התפקיד במסגרת הלימודים?

ואני רוצה ללכת לממר"ם, יש טיפים ספציפיים לתפקיד הזה? מה בדיוק הם רוצים לשמוע מאדם שלדעתם מתאים להגיע לממר"ם?

תודה!

פורסם

יש סיבה שאתה כזה מקובע בממר"ם? הייתי מחכה לעוד אופציות מהצבא

בכל מקרה, הייתי אומר שתראה מוטיבציה בראיון האישי (גם אם אין... אני למשל אמרתי שאני מוכן לשרת בקרבי אבל אני חושב שאני יכול לתרום יותר בתחום המחשבים),

ותבוא עירני לבחינות

בהצלחה

פורסם

תשתה הרבה לפני הבדיקת שתן, שלא יהיה מצב שתצטרך לחזור לשם בגלל זה. כמה שפחות צהוב יותר טוב.

פורסם

morbidangel: לא הבנתי מה שאמרת בנוגע ללמלא את התפקיד במסגרת הלימודים?

ואני רוצה ללכת לממר"ם, יש טיפים ספציפיים לתפקיד הזה? מה בדיוק הם רוצים לשמוע מאדם שלדעתם מתאים להגיע לממר"ם?

תודה!

הכוונה שאם למדת אלקט' בתיכון, צריך לנסות להגיע לתפקיד שהכי קשור למה שלמדת, לנצל את הידע שלך ולהתמקצע ביכולות הצבאיות שקשורות באלקט'. במקרה שלך אם למדת בתיכון תכנות ומחשבים, לגיטימי שתרצה להגיע לממר"מ. להתקבל לשם זה קשה וכרוך בהרבה פרוטקציות.

מה הרקע התיכוני\על תיכוני שלך?

פורסם

כל הספקולציות האלו לא תמיד מועילות ולפעמים להיפך. כולנו יודעים שצה"ל זה לא הארגון המסודר והאינטילגנטי ביותר שיש ורק אלוהים יודע מה באמת תהיה ההשפעה של מה שתגיד. אני ממליצה לנסות להגיד מה שאתה באמת רוצה במקום לעשות קומבינות שעשויות לדפוק אותך בסוף.

אני אמרתי בראיונות בצבא שאני תומכת בשחרור פציפיסטים, אנטי מיליטנטית ושמאלנית קיצונית ושהסיבה המרכזית שאני מתגייסת היא כי זה החוק ואני לא תומכת מבחינה מוסרית/ אדיאולוגית בהשתמטות. אז לאיפה התקבלתי? דובר צה"ל. כן, זה פשוט לא ברור מה הם חושבים לעצמם ;)

בהצלחה.

פורסם

אל תחשוב שממר''ם זה שושנים

אמנם אחרי השחרור יש הרבה כסף אבל יש קורס מפרך מאוד ועוד שנתיים וחצי קבע (6 שנים בצבא)

אני חתמתי ויתור על הקורס (מחזור ר''א) לאחר כמה שבועות כי הבנתי שתכנות זה לא בשבילי ובעתיד אני לא אעסוק בזה

הדרך הבטוחה היחידה להגיע לממר''ם היא לעשות כיתה י''ג בתכנות או להיות בעתודה במדעי המחשב

כדי להגיע לממר''ם בלי י''ג או עתודה (קורס תכניתן ממר''ם - האפשרות נמצאת במנילה) אתה צריך קב''א של 54 לפחות ולהיות עם פרופיל 64 או פחות (או בן יחיד כי הם מקבלים מנילה של 64) אם הפרופיל שלך 72 אז גם יש לך סיכוי אבל אם אתה מעל 72 ואתה לא בן יחיד אתה תקבל מנילה קרבית בלי ממר''ם ותצתרך פרוטקצית כדי לקבל מיונים לשם

אחרי שתבחר את זה במנילה תקבל זימון למבדקים בשלישות ברמת גן - המבדקים די קשים ומצריכים חשיבה (אני מכיר בן אדם עם 97 במחשבים 5 יח' שלא עבר את המיונים)

בקשר לצו ראשון

הטיפ הכי חשוב זה להיות טבעי לחלוטין

קיבלתי קב''א 56 כי הייתי טבעי ולא הסתרתי כלום

בראיון שאלו אם אני שותה ומעשן אז אמרתי שמעשן נרגילה עם חברים פעם בחודש בערך ופעם בשבוע יוצא לפאב ושותה קצת (צריך לעדן ולא להגיד שאני דופק תראש כל ערב אבל עדיין להגיד את האמת)

המראיינות ראיינו כל כך הרבה שקרנים שאני בטוח שהן כבר יודעות לזהות מי לא לגמרי אמיתי - לשיקולך

פורסם

עדיין יש את הקטע של "אני רוצה לממר"ם" בכלל?! :nixweiss:

דיי! עברנו את שנות ה 70\80!

פורסם

הדרך הבטוחה היחידה להגיע לממר''ם היא לעשות כיתה י''ג בתכנות או להיות בעתודה במדעי המחשב

זה לא מדויק. יג' בתכנות יכולים להגיע גם לקורס טמ"מ\אב"י

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים