עבור לתוכן

עיצוב בפוטושופ - תחרויות נושאות פרסים

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אני עוסק בפוטושופ אך התחלתי לחזור אחרי העבודות שלי ואין שום דבר חדש ומאתגר.

רציתי לדעת אם יש אתר שאתם מכירים או קבוצה של אנשים שאתם מכירים שמציגים עבודות שלהם לפי נושא מסויים וזה בעצם חלק מתחרות שגם זוכים בפרסים.

לדוגמא פרסומת לאבסולט וודקה.

צירפתי גם עבודה שלי אשמח לקבל חוות דעת

[attachment deleted by admin]

פורסם

יש את Worth1000.

פורסם

^^

:xyxthumbs:

יש גם באתר http://www.photoshopcafe.com פורום של "battles" שהם אתגרים קטנים וספונטאניים, ובנוסף פורום בו מתקיימות תחרויות רציניות (מתרחשות לעתים רחוקות יחסית) עם פרסים בשווי גבוה מאוד.

דוגמא לתחרות האחרונה שנערכה:

http://www.photoshopcafe.com/contests/contest-8.htm

בקשר לחוות דעת לגבי העבודה - היא נראית בסיסית למדי ולא ממש מתאימה לפרסומת, יש סכימת צבעים טובה אבל בזה מסתכמים כל הדברים החיוביים שיש לי לומר.

דגש חשוב עבורך הוא לא לתת לאלמנטים בעבודות להראות כאילו שנוצאו בכלים או אפקטים מובהקים של פוטושופ (או כל תוכנה אחרת לצורך העניין), דבר שניכר במיוחד באש (שנראית יותר מדי כמו משהו שנעשה ע"י כלי ה smudge) שהיא האלמנט הכי דומיננטי בתמונה. דברים כאלה גורעים מאוד מהרמה של העבודה ומשווים לה מראה חובבני מדי.

אני יכול גם להבין שהכוונה היתה שהלהבה תקיף את הבקבוק, אבל מלבד התחתית שלה היא נראית כאילו היא מאחוריו.

עוד הערה חשובה - הבקבוק, מעבר לכך שהוא נראה ריק (אם הוא מלא אז לא ממש מבינים זאת), הוא גם נראה יחסית שטוח וחסר נפח. אתה ממקם אותו בלב אלמנט דומיננטי עם השפעה חזקה על כל התמונה - הלהבה, אבל אתה מזניח את האינטראקציה שלה עם הבקבוק ולכן זה נראה לא טבעי. אתה צריך לגרום ללהבה להשתקף על הבקבוק ולגרום לו להיות מושפע מהתאורה שהיא יוצרת, כך תעניק לו נפח וחיים.

אל תשכח גם שחלק מהעניין בפרסום הוא show-off, לגרות את עין הצופה למוקד ההתעניינות - הבקבוק במקרה הזה. הוא צריך להיות מפתה, מלא במשקה, מבריק בתאורה החמה של הלהבה שגם נשברת בתוך הנוזל עצמו, "מזיע" וכו'. אבל הבקבוק שלך ריק, נטול תאורה של ממש, חסר חיים - כי אין לו קשר עם הסביבה (גם הקוים שמתלפפים סביב הבקבוק צריכים להשתקף עליו).

דבר אחרון - אני אישית לא מבין את הקוים השחור והירוק-צהוב. אני יכול רק לנחש שהוספת אותם מתלפפים באופן הזה כדי לתרום לתחושה שגם האש מתלפפת סביב הבקבוק. אם האש היתה משכנעת יותר זה היה יכול לעבוד יופי, והם בהחלט משרתים כאן מטרה אסטתית, אבל הם צריכים להשתקף על הבקבוק. אני גם לא יודע אם הבחירה של הצבעים היא מקרית או שיש לוודקה אבסולוט איזשהו לוגו בצבעים האלה. בחירת הצבעים לא צריכה להיות מקרית, היא צריכה להשתלב בסכימת הצבעים הכללית בתמונה (מה שלא כ"כ קורה כאן) ו/או לשקף theme שמאפיין את המותג שאתה מפרסם.

אז הלקח העיקרי כאן הוא למעשה אינטראקציה בין האלמנטים בעבודה וליטוש האובייקטים לרמה יותר ריאליסטית ופחות "פוטושופית". הקומפיזיציה שלך בסדר, פשוטה, סימטרית ומרכזית, לא הייתי משנה אותה אבל הייתי מגביה את העבודה כדי שהכיתוב והעיניים יהיו למעלה יותר יחסית לבקבוק. (קצת נראה out of place מבחינת קומפוזיציה שהבקבוק מגיע בין העיניים).

פורסם
  • מחבר

WOW!

קודם כל תודה רבה על התגובה, לפי רמת הכתיבה והתוכן אני מבין שהינך אדם רציני.

קראתי והפנמתי את ההערות.

שוב תודה

פורסם

טוב קודם כל MASTERGAL , אני מצטער שאני נדחף לך לת'רד... :)

פשוט גם לנו היה תרגיל של לעצב פרסומת לABSOLUT VODKA (אני חושב שמשתמשים בתרגיל הזה בהרבה מוסדות היות ולאבסולוט יש את הליין הזה של ABSOLUTE...משו. יש עשרות אם לא מאות עבודות בסגנון).

השאלה העיקרית לSERPENTMAGE...

מה ההערות שלך בנוגע לעבודה הנ"ל? (הביקורות הכי יעילות שנתקלתי בהן, הכי קולעות בול בלי "זה יפה אחי" שנתקלתי ברוב הפורומים שנתקלתי בהם).

תהליך עבודה: (אם זה מעניין מישהו:) ) :

בקבוק אבסולוט. הלכתי למחלקה לארכיטקטורה, אצלהם היו עבודות של "תעצב סביבה אורבנית מחלקים של מה שבא לך" .. אחת מהעבודות מאוד קסמה לי.... בחור לקח צ'יפים שונים ומשונים מלוחות אם של מחשבים, צבע את כולם באפור, והרכיב תוואי של שכונה. מרחוק לא מבינים בכלל שזה רכיבי מחשב, זה פשוט נראה כמו עיר.

אז הנחתי את האבסולוט היקר והריק (שהייתי צריך לרוקן לתוך הקיבה...הכל למען העבודה,שלא תגידו שאני לא משקיע:) ) על העבודה הזו וצילמתי. כדי לתת הרגשה יותר עירונית רציתי לתת הרגשה יותר "תרשימית" (בדגש על הרגשה ולא שממש יראה תרשים). לכאן נכנס הפוטושופ עם האפקטים .למעשה החלק היחידי בפוטושופ הוא אפקט השחור (שאני כרגע לא זוכר איך קוראים לו,אבל אתה בטח מבין על מה מדובר), והכיתוב. לא נעשו הדבקות שכבות כלשהן... כל ההעמדה היא מקורית מהצילום.

אז ככה:קודם כל אשמח לדעה שלך בעניין- ביקורת שכזו .

דבר שני, לגבי אפקטים- כן ,אני מכיר את זה שמזהים אפקטים מיד, ולעיניים מקצועיות אפקטים גורעים ממוסיפים... השאלה היא האם זה אומר להמנע בכל תוקף מאפקטים? או שהם מותרים ב"אסכולה המקצועית" כל עוד משרתים את המטרה (במלים אחרות,שהם כלי להעברת מסר יותר מאשר שהם "גימיק שנראה יפה").

דבר שלישי:

ממליץ להוריד את התמונה ולהסתכל עליה בפורמט מלא... ההקטנה כאן בפורום עושה לה עוול.

דבר רביעי:

תודה.

פורסם

דבר שני, לגבי אפקטים- כן ,אני מכיר את זה שמזהים אפקטים מיד, ולעיניים מקצועיות אפקטים גורעים ממוסיפים... השאלה היא האם זה אומר להמנע בכל תוקף מאפקטים? או שהם מותרים ב"אסכולה המקצועית" כל עוד משרתים את המטרה (במלים אחרות,שהם כלי להעברת מסר יותר מאשר שהם "גימיק שנראה יפה").

זה בכלל לא אומר להימנע משימוש בפילטרים וכלים מיוחדים, להיפך - זה אומר לצבור מיומנות ונסיון רב בשימוש בהם כדי לדעת איך להשתמש בהם כמו שצריך. סיכמת את זה יפה מאוד במשפט "הם כלי להעברת מסר יותר מאשר שהם "גימיק שנראה יפה"", זוהי בדיוק הנקודה.

כל הכלים הויזואליים שתוכנה גראפית מספקת לך נועדו להיות... כלים. יותר מדי אנשים לא מבינים שהם אך ורק האמצעי, ולא המטרה, ואז מה שקורה הוא שבמקום להציג יצירות של ממש ולהציג את האומנות האישית שלהם, הם בעצם מציגים את היכולות של התוכנה בהם השתמשו ולא יותר מזה.

לכן כשבתוצאה ניכר בבירור שימוש בכלי או פילטר מסויים בצורה ברורה מדי, הדבר מעיד על כך שלא הושקעה יותר מדי מחשבה יצירתית בשימוש בו, ומה שבאמת בעייתי - הדבר מעיד על כך שה"אמן" הסתמך אך ורק על היכולות של התוכנה, כלומר יכולותיו מוגבלות ואין לו את הרמה המקצועית ליצור מראות ויזואליים פרי דמיונו.

לגבי העבודה שלך - ראשית, כל הכבוד על הרעיון המקורי.

שנית, אני לא ממש מבין מה רצית לומר במשפט "לא נעשו הדבקות שכבות כלשהן"...

שלישית, הביצוע של הרעיון בעייתי מכמה בחינות:

- ה"אפקט השחור" הוא, כמו שאני רואה, glowing edges. אני מריח אותו מקילומטרים, במיוחד בגלל התוצאות הבלתי-רצוניות שהוא גורם שבהחלט מקלקלות המון. סימנתי את הפגמים שהאפקט הזה גורם בתמונה המצורפת, כשהחמורים בהם מסומנים בחץ. אני מנחש שמה שסימנתי בחץ היו במקור אזורים בהירים או מבריקים כתוצאה מתאורה, ואחרי הפילטר הזה הם הפכו ל"שלוליות" חשוכות מוקפות ב outline לבן (קורה המון). זה מעין "באג" שלך כאמן, שהרי ברור שלא התכוונת לתוצאה שכזו.

גם האזורים עם הכיתוב הצבוע בעייתיים. נכון, שימוש בצבע הוא רצוי, אבל כאן נראה בבירור שהצבעים הם עוד תוצר לוואי אופייני של glowing edges, כי לא נראה שיש מחשבה מאחורי הבחירה שלהם.

אז צריך עוד עבודה כאן, עוד מחשבה יצירתית איך לתת את המראה ה"תרשימי" באופן משכנע, מבלי שיהיה ברור שהסתמכת אך ורק על היכולות של התוכנה.

- בעיה נוספת - בדומה לפותח הדיון - הבקבוק ריק, ולא בולט מספיק. למעשה, במבט ראשון קשה להבחין בו, זה גם גורם לכל התמונה להיות לא ברורה, וזה חבל מאוד. אתה רוצה לפרסם את הבקבוק, להבליט אותו, לא להטמיע אותו ברקע כמו שקורה אצלך. מה שאתה צריך לעשות זה להבליט את הגבולות שלו יחסית לרקע שמקיף אותו, וגם להבליט אזורים שונים על הבקבוק עצמו להענקת נפח וגם משיקולי עיצוב (במיוחד בכיתוב Absolut Vodka ובסמלים למיניהם שמוטבעים על הבקבוק)

- אתה צריך להעניק קצת צבע בצורה מחושבת ועדינה מאוד. ראשית עשה desaturate לכל התמונה ואז בשכבה מעל, במוד color ב opacity נמוך, תן גוונים עדינים לקוי המתאר בחלקים "אסטרטגיים" בתמונה. שיהיו במידה כמו שיש עכשיו בתמונה, אבל באופן מחושב, למשל - גוונים חמים בפרונט וקרים ברקע או להיפך, או הבקבוק בגוון משלים לרקע כדי להבליט אותו, וכמובן גוונים לכיתוב על הבקבוק עצמו כדי שימשוך את העין.

- לגבי העיצוב באופן כללי - נכון לעכשיו, העבודה שלך נראית כמו צילום עם כיתוב ולא כמו פרסומת מעוצבת עם layout מחושב. זה נובע מכך שאין הפרדה בין אלמנטים, אין גבולות, אין layout מוגדר כיאה לפרסומת. אמנם העבודה עובדת די טוב כיצירה בקטגוריה של צילום, הרקע נראה טוב ויש שימוש מצויין בהורדת הקונטרסט כשמתרחקים מהצופה להענקת תחושת עומק, אבל אתה צריך להקפיד יותר על תבנית של פרסומת שתתאים לכרזה/פוסטר/שלט חוצות/עיתון, ולקחת בחשבון שהצילום הוא רק עוד אלמנט שאתה ממקם ב layout הכולל, ולא עיקר הפרסומת. נושא ה layout נכון גם מבחינה טיפוגרפית לגבי המיקום של הכיתוב - הכיתוב צריך לשרת את המטרה של הרכבת העיצוב הכללי לתבנית אחידה, ואצלך נראה כאילו שמיקמת את הכיתוב פשוט איפה ש"היה מקום פנוי".

התמונה השנייה המצורפת היא הצעה גסה לכיוון שממחיש למה הכוונה פחות או יותר, מבחינת הענקת layout (שים לב גם לגבול המרומז שתוחם את התמונה ולתחושה הכללית שיש הפרדה בין האלמנטים השונים אבל באופן שהם ביחד מרכיבים משהו שלם), ומבחינת הבלטת הבקבוק.

פורסם

קודם כל ,תודה, על התגובה המושקעת,מהמרצים היותר נחשבים שלי אני לא מקבל פירוט שכזה.

לגביי "לא הבנתי מה ניסית להגיד בלא נעשו הדבקות של שכבות" ... הכוונה הייתה שהפרויקט הוא בקורס צילום, מלכתחילה ההנחיות היו שההעמדה ובסיס התמונה יהיו מורכבים מתמונה אחת ולא אלמנטים ש"הודבקו" בפוטושופ על ידי שכבות על גבי שכבות (כדי שתיבחן גם יכולת צילום וקומפוזיציה בשימוש בפריים ולא על ידי מניפולציות של תוכנה).

דבר שני, אתה יכול לפרט יותר על ענייני הLAYOUT? מה זה בעצם?

האם הכוונה לGRID? (מיקום אלמנטים על התמונה?) אשמח אם תפרט בעניין.

דבר שלישי, לגביי הבלטת הבקבוק: האם לא יווצר מצב בו הבקבוק נראה "מולבש" על התמונה? האם זה לא גורע,בהנחה שמדובר על עבודה שאמורה להיות עבודת צילום? (או שלא הבנתי אותך נכון)

פורסם

לגבי נושא ה layout - זה סתם מונח כללי שהשתמשתי בו יותר מדי (מה לעשות, אני לא מנסח את עצמי כ"כ טוב בלילה), אבל הכוונה אכן היתה ל grid, guides או אפילו סתם שיטה פשטנית של חלוקת אלמנטים על עמוד פרסומת שתיאורטית אמור ללכת לדפוס. מאחר וזו עבודה בנושא צילום, יכול להיות שאין צורך להשקיע בכך יותר מדי מאמצים, אבל עדיין מטרת העבודה היא עיצוב פרסומת למיטב הבנתי.

כצילום נטו התמונה עובדת די טוב מלבד ההערות לגבי תוכן התמונה (שימוש נכון בפילטרים, קצת גוונים, הבלטת הבקבוק), ובכל מקרה צריך לסגור אותה: הקומפוזיציה מרכזית, אבל מאחר ואתה רוצה למקד את עין הצופה לבקבוק אתה צריך קצת לסגור אותה עם אלמנט שיתחום את הפריים כדי לא לתת לעין לנדוד יותר מדי.

לגבי הבלטת הבקבוק - כמובן שצריך להזהר שלא לגרום לו להראות מולבש. זה נראה ככה בדוגמא שלי כי היא גסה מאוד, אבל עם תשומת לב ועבודה עדינה התוצאות יהיו טובות. ברוב המקרים עצם נראה מולבש אם הוא בקונטרסט גבוה יחסית לרקע (במיוחד בגבולות) ובטונים של כהות/בהירות שלא מתאימים לרקע, ויחד עם זאת אין לו מספיק נפח או שאין לו מספיק אינטראקציה עם הסביבה (זה בדיוק המקרה אצל פותח הדיון עם הבקבוק שלו).

כדי לבדוק את עצמך אם התוצאה משכנעת ולא נראית מולבשת, עשה לתמונה היפוכי מראה אנכיים ואופקיים מדי פעם כדי לראות אותה מזויות שהעין שלך לא רגילה אליהן. (זה גם יחשוף לך בעיות אחרות, כמו העובדה שהבקבוק לא בולט מספיק ולכן התמונה מבלבלת את העין)

פורסם

לא נראה לי שהזכירו את http://photoshopcontest.com

יש שם תחרויות יומיומיות קהילה מאוד נחמדה אבל פחות דגש על פרסים, למרות שיש מדי פעם....

מאוד טוב לתירגול והפעלת התאים האפורים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים