עבור לתוכן

בקשה - חוות דעת על מפרט למשחקים (4500ש"ח ~)

Featured Replies

פורסם

שלום וחג שמח

אני מבקש חוות דעת על מפרט הנ"ל (למשחקים ללא OC, ללא ציוד היקפי בהיקף תקציב של 4500-5000 ש"ח). רק מסקי-פיסי http://www.skypc.co.il

793 מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box IE8400

539 לוח אם ASUS P5QL-E 31253

316 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB 5000AAKS

456 זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 XP 996580

1,372 כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4870 OC Edition 512MB DDR5 PCIe CGAX-4872DD

144 צורב LG GSA-GH22L X22 SATA DVD GSA-GH22L

309 מארז ללא ספק Antec Three Hundred THREE-HUNDRED

488 ספק כח Enermax Pro82+ 525W EPR525AWT

79 הרכבת מערכת מחשב + בדיקה

39 משלוח עם שליח FEDEX / UPS עד הבית עד 4 ימי עסקים + ביטוח ואחריות.

סה"כ 4534 ש"ח

תודה

פורסם

מה גודל המסך שיחובר?

בכלליות סה"כ מפרט טוב- כל הכבוד, מתאים בעיקר למסכי 20-22.

אתה יכול לקחת את ה E8400 כ TRAY ולקחת קירור AC FREEZER 7.

פורסם

עדכן תקציב בכותרת + שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל!

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

פורסם
  • מחבר

תוקן, סליחה.

לyairz3, מפרט מיועד למסך "22 (עוד כמה חודשים :) ).

למה קירור מעבד ללא OC? אם כבר אני קצת חושש מחימום יתר בכרטיס גרפי

פורסם

* כרטיס גרפי מופרז לחלוטין ללא כל הצדקה כפי שכבר הסברתי שוב ושוב, ודאי אם תקנה מסך 22' רק עוד כמה חודשים!

* ספק מצויין אך מופרז. ה-425W מספק בהחלט, ודאי ל-HD4850 שעדיף כאן בהרבה.

* לוח אם יקר מעט

* מארז מעולה ומשתלם אלא אם אתה מחובבי השקט.

* קירור למעבד מומלץ אך לא הכרחי.

פורסם

הוא אמר לך שהוא קונה מסך 22 אינץ אז ה-4870 משתלב פה מעולה אז אל תמליץ לו על ספק קטן יותר ממה שהוא שם עכשיו כי זאתי טעות .. וחוץ מזה גם 425 לא מספיק בשביל 4850 צריך 450 ככה לפחות ..

פורסם

עם כל הכבוד (ויש כבוד) - ככל הנראה אפילו לא טרחת לגלוש ללינק שנתתי ובמקרה הטוב אתה לא מעודכן בביצועי הכרטיסים הנ"ל ברזולוציה הרלוונטית.

גם עם 22' ה-HD4850 מתמודד בלי בעיה ובהפרש ביצועים קטן עד לא-מורגש-בפועל ב-95% מהמקרים בהשוואה לכרטיס שהוא לקח כאן שעולה כמעט 600 ש"ח יותר (כמעט כפול)! היו כאן 1000 דיונים בנושא - עשה חיפוש, קרא קצת וגלוש לבאנצ'ים הרלוונטיים כדי להתעדכן.

למערכת עם HD4870 בהחלט מומלץ ה-525W אם כי ה-425 יחזיק את המערכת בלי בעיה. ל-HD4850 ממש אין הצדקה לעלות בספק:

crossfire42ax2.jpg

אני מניח שעכשיו יש לך מסך 19' או פחות מזה? על כמה חודשים מדובר עד שדרוג המסך?

פורסם

נכון, גם ה HD4850 כרטיס עוצמתי והוא יריץ משחקים ללא בעיה, אבל מה אתה מציע שהוא יקנה אותו עכשיו ועוד שנה יקנה אחד אחר?

יש אנשים שלא קונים כל שנה, ואני חושב ש HD4870 יחזיק יותר זמן ויש די הבדלים בין שני הכרטיסים.

תראה את הבדלים כדוגמא בבמשחק אחד, רזולוציה טבעים כולל פילטרים. ה HD4870 טוב בצורה די משמעותית (כמובן שזה משתנה, יש משחקים שהביצועים הם אותו הדבר, תלוי במשחק).

http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-q3-2008/Mass-Effect,775.html

אם אתה אומר שאין צורך ב HD4870 למסכי 22, אז בשביל מה צריך את הכרטיס הזה? למסכי 24 הוא יתאים, כן, אבל אל תשכח שיש לו רק 512 מגה זיכרון מה שיכול להגביל בעיקר בעתיד הקרוב ברזולוציה הטבעית במסכים אלו, בנוסף גרסת ה 1 ג'יגה יקרה יותר.

במידה ומדובר על 3-4 חודשים, אז כן עדיף שיקח HD4850 שהרי מן הסתם יותר מזה כבר יהיה בזבוז.

פורסם

אנחנו מדברים על 22' (רק עוד כמה חודשים) ואתה מביא לי באנצ' על 1920X1200? בשביל הרזולוציה הזו (של מסכי 24' ומעלה) בהחלט מומלץ ורצוי לקחת HD4870-1GB שעולה רק כמה עשרות שקלים יותר ממה שהוא לקח במקור - זה לא המצב כאן! הרחק מזה.

על 1680X1050 ההבדלים קיימים אך קטנים בהרבה ולרוב (אולי חוץ מקרייסיס שהוא לא דוגמה לכלום) הם הרחק מעבר לסף ההבחנה של כל גיימר שפוי ומעבר לכך.

פורסם

מסתבר שהעכבר גלש לי עוד יותר למטה חח, תוקן.

ואני מצטער, לא ראיתי שהוא רשם בסוגריים "כמה חודשים", חשבתי שהזמן עד קניית המסך היה לא ידוע עד עכשיו.

פורסם

הבאנצ' הזה ללא ספק שגוי/בעייתי ולא משקף - ה-HD4850 "נופל" שם אפילו בהשוואה ל-9600GT בניגוד גמור כמעט לכל באנצ' שקיים באתרים המקצועיים כמו זה למשל.

גם במשחקים אולטרא-כבדים ולא מייצגים כמו COJ או CRYSIS יש הבדל של כמה FPS בודדים וגם אז רק ב-DX10 ועדיין ה-HD4850 עובר את ה-30FPS שם. זכור שכל הבאנצ'ים האלה ממילא לא משקפים במיוחד מכמה וכמה סיבות שכבר פירטתי לא פעם (מערכת הבדיקה, FPS מינימלי, OC, פרמטרים במשחק ותנאי הבדיקה) ומתוכננים כדי להבליט את ההבדלים בין הכרטיסים ע"י הסרת כל צוואר בקבוק אחר - מה שאינו נפוץ במערכות בתקציב כזה. מה שאתה רואה לרוב זה המקסימום המוחלט של הפרש הביצועים במערכות אולטרא HIGH END וממש לא בהכרח מה שתראה אצל גיימר עם תקציב שפוי.

פורסם

tomshardware לא אתר מקצועי?

פורסם

מקצועי בהחלט אך ללא ספק יש כשל בבאנצ' שם כי הוא סותר תוצאות באתרים אחרים, רציניים לא פחות וכן בניגוד לנתונים הטכניים והביצועים במשחקים מקבילים. לא מכיר אישית את המנוע הגרפי של MASS EFFECT אבל יתכן ויש ל-HD4850 בעיה נקודתית שם שבוודאי תיפתר בעדכון דרייברים.

אנחנו חורגים מהדיון - בוא נחכה לתשובה על השאלות לגבי המסך, רמת השקט ונתוני הגיימינג.

פורסם
  • מחבר

מסך - כרגע "19 בינואר אני מתכוון להחליף ל "22 (נראה מחירים\דגמים אחרי כריסמס, אולי "24).

אין לי נטייה לשדרג מחשב קיים, מעבר לציוד היקפי. אני מחליף כל שנתיים - שנתיים וחצי בתקציב דומה לזה.

אני רוצה להריץ משחקים הכי כבדים שיוצאים לשוק בתקופה שאני מחזיק את המחשב. כמובן שלקראת סוף "חיי" המחשב אצלי אני צריך לרדת באיכות \ רזולוציה כדי להריץ משחקים אלו.

לגבי רעש - שמעתי את במארז הזה בפעולה כששני המאוררים במהירות בינונית, זו עוצמת רעש סבירה מבחינתי.

תודה על העזרה

פורסם

כמו שאמרתי, 24' זו אופרה אחרת אם אתה מתכוון לשחק על רזולוציה מלאה ורק אז ה-HD4870-1G מתחיל להצדיק את עצמו.

עדיין מדובר ביחס עלות/תועלת נמוך משמעותית בהשוואה ל-HD4850 ואל תצפה שאפילו HD4870X2 יחזיק לך מסך 24' למשך שנתיים וחצי.

בכל מצב אחר - קח HD4850, מקסימום את אחת הגרסאות המומהרות בסביבות 900 ש"ח.

אם לא קריטי לך השקט, ה-ANTEC300 בחירה מצויינת!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים