עבור לתוכן

עזרה בכל מה שקשור לצעדים לאחר פירמוט

Featured Replies

פורסם

שלום :)

לפני כ... אני מניח, למעלה מחצי שנה, קניתי מחדש חדש, שנצבר בו הרבה זמן למען האמת, ואני מעוניין לפרמט אותו עכשיו.

בפעם הקודמת (כשקניתי את המחשב) זו הייתה הפעם הראשונה שהתקנתי מערכת הפעלה לבד, דרייברים, ובעצם הכל מהתחלה.

אני רוצה לפרמט את המחשב מהתחלה ועד הסוף - ששום זכר לא יישאר ממה שיש עליו עכשיו.

אז, לפי מה שהבנתי כל מה שאני צריך לעשות על מנת למחוק הכל ולהתקין את המערכת מהתחלה זה פשוט להכניס את הדיסק של מערכת ההפעלה, ותוך כדי שאני מוחק מחיצות ומתחיל את ההתקנה (כשכוויכול המערכת הקיימת מותקנת), ה-HDD יפורמט והמערכת תותקן מהתחלה. תקנו אותי אם אני טועה, או שאני בכלל צריך קודם לפרמט את ה-HDD בצורה אחרת (ואם כן, איך?) ורק אח"כ להתקין את ה-Windows מהתחלה.

לאחר מכן, הבנתי שהדבר הראשון שצריך לעשות הוא להתקין דרייברים. הסדר הוא (ושוב - תקנו אותי אם אני טועה ;)); הדרייברים של הלוח, לאחר מכן של הכרטיס מסך, ואת כל השאר בצורה שנוחה לי. יש ברשותי לוח של Gigabyte, דגם GA-P35-DS3L. כמובן שיש לי את הדיסק שבא עם הלוח, אבל חשבתי שעדיף להוריד את הדרייברים הכי מעודכנים שיש, לא ככה? אז נכנסתי לאתר של Gigabyte ומצאתי דרייברים, ופה התעוררה לי בעיה קטנה... על הדיסק קיימת תוכנה בשם XpressInstall ש"מאגדת" את כל הדרייברים שקיימים בדיסק, ודרכה אני אמור להתקין את הדרייברים שאני רוצה. לפי התוכנה קיימים כמובן תוכנות נוספות שאיני רוצה להתקין (Yahoo Tollbar וכו'...), אז אני פשוט לא מסמן אותן ומתקין את מה שאני רוצה. לפי האתר של Gigabyte קיימים 3 סוגים של דרייברים, של Chipset, Audio ו-LAN. אז לפי ההיגיון הבריא שלי (ובעזרת אופציית החיפוש בפורום :P), אני אמור להתקין אך ורק את הדרייברים שבאתר (קודם Chipset, אחר כך Audio ובסוף LAN). השאלה היא האם אני אמור לפני זה להתקין את הדרייברים שבדיסק, והאם אני אמור בכלל להתייחס לדיסק כשיש באתר את הדרייברים העדכניים? בנוסף, האם יש חשיבות לסדר התקנת הדרייברים לאחר מכן?

סליחה על החפירה (גם אני כבר לא מוצא את עצמי :D), ותודה רבה למי שיעזור לי ;D

פורסם

1. תעתיק את כל הקבצים האישיים (תמונות, שירים, וידיאו, מועדפים של הדפדפן וכו') שיש לך בכונן C לכונן אחר. אם אין לך כונן אחר אז תשמור את הקבצים על DOK. אם אין לך DOK אז תשמור את הקבצים על דיסקטים (חחחחחחחחח...).

2. תוריד דרייברים עדכניים עבור החומרה שלך. את הדרייברים שתוריד אל תשמור בכונן C אלא במקום אחר. אני ממליץ להוריד דרייברים מהאתרים של יצרני הבקרים. זאת אומרת: דרייבר לכרטיס מסך תוריד מהאתר של יצרן המעבד הגרפי (nvidia או ATI), דרייבר לצ'יפסט תוריד מהאתר של יצרן הצ'יפסט (דרייבר זה כולל בד"כ את הדרייבר של ה- LAN) ודרייבר של כרטיס קול תוריד מהאתר של יצרן הבקר קול (REALTEK לדוגמה).

3. תגדיר בביוס את סדר ה- BOOT באופן הבא: 1. CD/DVD ו- 2. דיסק קשיח.

4. הכנס דיסק התקנה לכונן CD/DVD ותעשה איתחול. כעבור מספר שניות תתבקש ללחוץ ENTER בשביל להתחיל את תהליך התקנת מערכת ההפעלה.

5. ממש בתחילת ההתקנה תוכל לפרמט את כונן C ואז לבחור בוא ככונן שיאחסן את מערכת ההפעלה.

6. עם סיום ההתקנה של מערכת ההפעלה תתחיל להתקין את הדרייברים שהורדת מבעוד מועד. אין חשיבות לסדר ההתקנה של הדרייברים.

7. מאחר והורדת דרייברים מעודכנים מהאינטרנט אין לך צורך בדיסק שקיבלת עם הלוח אם - ניתן להשליח אותו לפח.

8. אחרי שתסיים להתקין את מערכת ההפעלה תגדיר בביוס שההתקן הראשון שממנו יתבצע ה- BOOT יהיה הדיסק הקשיח.

פורסם

במה אתה מבקש עזרה בעצם ? בדרייברים ,בHDD ,או שאתה רוצה לפרמט ואתה לא יודע איך?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! ;D

קודם כל רציתי באמת לדעת שכל מה שאני צריך לעשות כדי לפרמט זה "להתקין מחדש", ותוך כדי הדיסק של ה-Windows יעשה את הפירמוט של הכונן הקשיח.

אבל אני עדיין צריך עזרה בדרייברים...

יש לי Sparkle 8800GT, אז את הדרייברים כדאי להוריד מ-nVidia או מ-Sparkle? הלכתי על nVidia, וזה מה שמצאתי:

http://www.nvidia.com/object/winxp_178.24_whql.html

לגבי ה-Chipset, בדקתי ב-Everest ול-Chipset יש North Bridge ו-South Bridge. מה זה בדיוק אומר?

מאיפה אני אמור להוריד את הדרייבר שלו?

ול-Realtek אין בכלל אפשרות להורדת דרייברים מהאתר שלה :-\

פורסם

אחרי התקנת מערכת ההפעלה, לפני התקנת הדרייברים

תתקין אנטי וירוס!

לא יודע איזו גירסאת מערכת הפעלה יש לך, אבל אם היא לא מעודכנת כל חיבור לרשת יכול ללכלך אותה בוירוסים.

פורסם

לגבי הצ'יפסט,

תוריד אותו מאתר של יצרנית לוח האם, בטוח קיבלת דיסק יחד עם הלוח

פורסם
  • מחבר

האמת שאני מתכנן להוריד את כל הדרייברים ל-DOK שיש לי, והדבר הראשון הוא לחבר את ה-DOK למחשב ולהוציא ממנו את כל הדרייברים.

מה שאני יכול לעשות זה להעביר גם את האנטי וירוס ל-DOK ולהתקין אותו לפני הכל, תודה ;)

מצאתי את הדרייברים של ה-Chipset באתר של Gigabyte:

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ProductID=2629

אגב, למה באתר כאן מופיעים 2 דרייברים לכרטיס קול המובנה?

ואותו כנ"ל גם לגבי ה-LAN...

פורסם

דרייברים למערכות הפעלה שונות...

פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה, אבל משום מה אני מסתבך עם העניין של הדרייברים :-\

הלוח שלי הוא Gigabyte GA-P35-DS3L.

לפי מה שהבנתי (ואני בכלל לא בטוח בזה), אני אמור להתקין דרייברים של ה-North Bridge ושל ה-South Bridge.

בשביל ה-North Bridge אני צריך Intel P35 Chipset, שאת זה מצאתי כאן:

http://www.intel.com/support/chipsets/sb/CS-026488.htm

בשביל ה-South Bridge, לפי Everest הבנתי שאני צריך Intel 82801IB ICH9, הבעיה שלא מצאתי את הדרייבר.

לגבי הדרייברים של השמע. הבנתי שאני צריך דרייברים של Realtek ALC888/1200. את זה לא מצאתי באתר של Realtek :(

לפי האתר של Gigabyte אני אמור להוריד גם דרייברים שנקראים Microsoft UAA, שאת זה אני אוריד כנראה מהאתר של Gigabyte וזהו.

ובכל מה שקשור ל-LAN נראה לי שמצאתי את הדרייברים הנכונים באתר של Realtek:

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=13&PFid=5&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false

תקנו אותי אם אני טועה, אבל אלו כל הדרייברים שאני צריך להתקין בהקשר ללוח אם, אני צודק?

את הדרייברים ל-8800GT הורדתי מהאתר של nVidia :)

בנוסף, דרייברים ל-USB נכללים ב-Chipset, נכון? אני מתכנן להעביר את כל הדרייברים ל-DOK שלי, ולאחר הפירמוט ישר לחבר אותו.

אם כך, איך הוא יזהה את ה-DOK שלי אם הדרייברים של ה-Chipset לא יהיו מותקנים? ???

תודה לכולם על העזרה :)

פורסם

זה שערכת השבבים מחולקת לגשר צפוני ודרומי לא אמור לעניין אותך בנושא של התקנת דרייברים.

אל תסתבך יותר מידי עם הדרייברים ותוריד את הדרייברים שיש באתר של GIGABYTE

אם אתה מתקין מערכת הפעלה ווינדוס XP או וויסטה אז שתיהן כוללות דרייבר לבקר ה- USB

פורסם
  • מחבר

אני פשוט מעדיף את הדרייברים הכי מעודכנים שיש, אבל אם מה שבאתר של Gigabyte מעודכן... אז אין בעיה :)

עוד משהו, למרות שאני לא בטוח שזה קשור לפה.

השגתי דיסק התקנה מקורי של XP SP2, אני אוכל להוריד ממקום כלשהו SP3 ולהכניס גם אותו ל-DOK שלי?

אני פשוט מעדיף להתקין קודם כל SP3 לפני שאני מתחיל עם החיבורי אינטרנט וכו'...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם! ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים