עבור לתוכן

עתודה אקדמאית-מדעי המחשב.

Featured Replies

פורסם

^^^^

מה שנכון - נכון !!!!

• תגובות 66
  • צפיות 12.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מצטט פה מקרה שקפ"ט אחד כתב, (הערה: אני לא מביע פה דעה או משהו -בעד או נגד המסלול - אני רק מביא מה שאני רואה)

-------------------------------------

להלן תרגום חופש של יום קפ"ט טיפוסי בח"א כפי שתואר ע"י חברי הטוב סרן מ' (מהנדס חשמל מצטיין מהטכניון). תשפטו לבד אם לצחוק או לבכות

8:00 התעוררתי.

8:10 קמתי וצחצחתי שיניים.

8:15 אמרתי "כוסומו על כל העולם" וחזרתי לישון.

8:45 טלפון ממדור X. מבקשים את העזרה שלי בשינוע שרתים. אני מבטיח לעזור ונרדם שוב.

9:00 טלפון מאשתי. אני קם.

9:10 אני מתקשר לרס"ן א' ומבקש ממנו להביא את המחשבים.

9:30 אני יוצא מהבית.

10:15 אני מגיע למדור.

10:20 טלפון מתוכניתן, סגן מ': "אנחנו לא מצליחים לחבר את המקלדת! תשלח מישהו שיעשה את זה". אני שולח את כולם ל...

10:20-11:30 אני יושב עם התוכניתנים. מחבר מקלדות, מסכים, טלפונים.

11:30 רס"ן א' הביא את השרתים. עכשיו צריך להתקין אותם. המשימה לא קשה, אבל נדרש אישור של רס"ב צ'.

11:35 אני הולך לרס"ב צ'. צ' מסתכל עליי במבט ערמומי ואומר שאף אחד לא עדכן אותו מראש. וללא עדכון כזה הוא לא חותם על שום דבר. אני מסכים עם כל מה שהוא אומר. בפרט, עם זה שכל העולם חארות ורק הוא חמוד ומתוק. אני מבטיח לעדכן אותו בפעם הבאה כפי שנדרש. הוא משחק אותה מתלבט במשך 5 דקות ולבסוף חותם.

11:45-12:15 ארוחת צהריים. גועל נפש.

12:20 12:50 קורא את העיתון "בורוסטניק" (שבועון הומוריסטי בשפה הרוסית שמצא את מקומו באופן חוקי על שרתי חיל האויר). עורך העיתון, אגב, עתודאי מהנדס מתוסכל.

12:40-12:50 שותים קפה עם רס"ן ל'. הוא מודה שנשבר לו הז*ן והוא רוצה להשתחרר. האמת, אלמלא הדמ"ח ורכב הפסגה הוא לא היה חותם קבע נוסף. אני מזדהה עם כאבו.

12:50 טלפון מהמחסן. הגיעו המחשבים של הפרויקט שלי. אנשי המחסן יכולים להביא אותם לקריה אבל זה ייקח שבועיים. מצד שני, אני יכול לנסוע ולהביא את המחשבים בעצמי ואז זה ייקח יום אחד. מה אומר ההגיון הצבאי? לא לעשות כלום ולא להאמין לאף אחד, אבל מאחר ולא הטמעתי כראוי אקסיומות אלה, אני מחליט לנסוע בעצמי.

12:55 - שום דבר לא פשוט כפי שנראה. אני לא יכול לקבל את המחשבים. נדרש נציג מהענף אליו מיועדים המחשבים להגיע.

12:55 13:10 אני מחפש את הנגד המתאים. המפקדים שלי מחפשים את הנגד המתאים. לבסוף, המפקדים של המפקדים שלי מסנג'רים את האדם המתאים רס"ר ס'. הוא רותח מעצבים. אני מחייך במבוכה.

13:30 13:35 הגענו למחסן בצריפין. מנהל המחסן, נגד בדרגת רס"מ מסתובב כמו זומבי בחיפושים אינסופיים אחר קופסת הקפה שלו. אף אחד לא רואה אותי ואת רס"ר ס'.

13:35 נמצא הקפה האבוד. כולם בהפסקת סיגריה. כולם מתכחשים לקיומנו.

13:50 14:00 אני מנסה למצוא שפה משותפת עם מנהל המחסן. מילים כמו "אסמכתא, מסח"א, ויסות" גורמות לי להבין את היקף פערי הידע שיש לי בשפה החיל אוירית. אני נעזר בשרותיו האדיבים של רס"ר ס'.

14:15 בסיס הנתונים של המחסן נפל!

14:20 14:40 מו"מ עם sysadmins להחייאת בסיס הנתונים. המו"מ הסתיים בהצלחה אבל הרשת לא חזרה.

14:50 משהו התחיל לעבוד.

14:55 כל המערכת נפלה שוב. רס"ר ס' רותח ומאיים לרצוח אותי.

15:00 מנהל המחסן מודיע על סיום בלתי צפוי של יום העבודה והולך הביתה.

15:05 אנחנו חוזרים לקריה ללא המחשבים.

15:05 15:10 אני מטלפן לכל הנוגעים בדבר ומודיע כי הבדיקות נדחות למועד לא ידוע. כדרך אגב, אני מגלה שמישהו מהתוכניתנים נשאר לעבוד עד מאוחר ביום שישי ע"מ לסיים הכל לטובת הבדיקות. באסה.

15:10 16:00 אני במדור. מנסה לברר מתי אני אקבל את דמי שכ"ד שלי. מדבר עם רסרית רותי. רותי רולזזזז. מבטיחה שהכל יסתדר. רק שאין לה מושג מתי.

16:20 טלפון מרס"ן נ' המבוהל. מסתבר שהוא שכח לקחת ואוצ'רים ליום כיף ענפי מחר. יום הכיף בסכנה.

16:25 יש תקווה! מסתבר שניתן לקבל את הואוצ'רים בקצין העיר. עד 17:00. לאחר דיון קצרצר הרמ"דית בוחרת את הקמ"ד הכי פחות עסוק לאותו רגע כמוביל משימת הבאת הואוצ'רים. אני רץ להביא ואוצ'רים ליום כיף!!

16:50 הספקתי. בכניסה לקצין העיר התבקשתי להוציא את המחסנית מהאקדח. כששאלתי "למה?" התבשרתי ש"בטיחות מעל הכל!!". הוצאתי את המחסנית, נכנסתי לקצין העיר, והחזרתי את המחסנית.

17:00 עליתי על אוטובוס.

17:50 הגעתי הביתה. עוד יום של ניסיון מקצועי התווסף לו לקו"ח שלי.

פורסם

אני לא הייתי מקבל לעבודה בן אדם שקרן ואני מאמין שאף מעסיק לא יקבל אחד כזה. אתה בטח יודע שכל אחד יכול לשקר בקו"ח אבל חברות רציניות בודקות את זה, הן לא מסתמכות רק על כך שרשמת שעבדת במשרה מסוימת...

זה לא שקר כול מי שלמד תואר 1 ומעלה לפני שהתגייס עובר קורס קצינים גם אם הוא עשה רק עבודת ניירת . בעיניין הבדיקה זה תלוי בחברה והמקצוע . אם חסרים עובדים באותו תחום החברה לא תתרח לבדוק מה באמת עשית במקצוע . היא תדאג שתקרע את התחת במקצוע אם היא תגלה שלא ממש עבדת במקצוע . ובמקרה הכי גרוע תחפש עובד מאחורי הגב של אותו 1 . בדיקה מעמיקה החברות יעשו כשיבואו להם יותד מדי 'דורשי עבודה' לכמות שהם רוצים .

פורסם
  • מחבר

המון דעות חלוקות.

שמעו אני אוהב תכנות, וזה ממש מעניין אותי ואני גם רוצה לעסוק בזה. בגלל תאריך גיוס מאוחר לא הייתה לי אופציה להתמיין לגאמא או לכל יחידת מחשבים אחרת (רציתי לעשות את זה), המיונים נגמרו. אם אני לא עושה עתודה, אני עושה קרבי.

אין לי שום דבר נגד קרבי וגם זה באג'נדה שלי, אבל אני שוקל אם לא כבר עדיף לתת את ה3 שנים האלה בלימודים ולצאת עם תואר, במקום לשים 3 שנים ואח"כ עוד חצי שנה סתם בחופש ורק אז אולי להתחיל ללמוד.

פורסם

זה לא שקר כול מי שלמד תואר 1 ומעלה לפני שהתגייס עובר קורס קצינים גם אם הוא עשה רק עבודת ניירת . בעיניין הבדיקה זה תלוי בחברה והמקצוע . אם חסרים עובדים באותו תחום החברה לא תתרח לבדוק מה באמת עשית במקצוע . היא תדאג שתקרע את התחת במקצוע אם היא תגלה שלא ממש עבדת במקצוע . ובמקרה הכי גרוע תחפש עובד מאחורי הגב של אותו 1 . בדיקה מעמיקה החברות יעשו כשיבואו להם יותד מדי 'דורשי עבודה' לכמות שהם רוצים .

שטויות! מי שלומד לתואר ראשון ומעלה לא עובר שום קורס קצינים, הם נעשים ישר קצינים אקדמאים עם ארון שטוח ומי שרק רומה יכול להמשיך לקצונה רגילה.

פורסם

המון דעות חלוקות.

שמעו אני אוהב תכנות, וזה ממש מעניין אותי ואני גם רוצה לעסוק בזה. בגלל תאריך גיוס מאוחר לא הייתה לי אופציה להתמיין לגאמא או לכל יחידת מחשבים אחרת (רציתי לעשות את זה), המיונים נגמרו. אם אני לא עושה עתודה, אני עושה קרבי.

אין לי שום דבר נגד קרבי וגם זה באג'נדה שלי, אבל אני שוקל אם לא כבר עדיף לתת את ה3 שנים האלה בלימודים ולצאת עם תואר, במקום לשים 3 שנים ואח"כ עוד חצי שנה סתם בחופש ורק אז אולי להתחיל ללמוד.

אם אתה אוהב את זה לך על זה נקודה . הניסיון הצבאי רק יעזור לך בעיניין . אם יהיה לך מזל תגיע למקומות כגון מחלקות פיתוח ומחקר . זה נחשב מקומות יחסית יוקרתיים בצהל . אם לא רזומה של קצין בצהל לא יזיק לך בקורות החיים .

שטויות! מי שלומד לתואר ראשון ומעלה לא עובר שום קורס קצינים, הם נעשים ישר קצינים אקדמאים עם ארון שטוח ומי שרק רומה יכול להמשיך לקצונה רגילה.

אז התבלבלתי בעיניין הקורס . אבל אתה מאשר את מה שאמרתי שאקדמיים נהיים קצינים בצהל .

נ.ב.

לימודים האקדמיים היחידים שצריך להיות ממש מורעל זה רפואה . כלומר 7 שנים לימודים לפני צבא וחצי מהחיילים שבאים רוצים פטורים וגימלים .

פורסם

אני מצטט פה מקרה שקפ"ט אחד כתב, (הערה: אני לא מביע פה דעה או משהו -בעד או נגד המסלול - אני רק מביא מה שאני רואה)

אתה מביא מקרה של קפ"ט שלמד הנדסת חשמל.

ידוע שהשיבוצים בהנדסת חשמל הם ביזיוניים והצבא משקר למלש"בים במצח נחושה!

מצד שני השיבוצים במדמ"ח הרבה יותר טובים, אנשים אשכרה מגיעים לעסוק במקצוע.

פורסם

אז התבלבלתי בעיניין הקורס . אבל אתה מאשר את מה שאמרתי שאקדמיים נהיים קצינים בצהל .

קצין אקדמאי הוא לא כמו קצין צהל רגיל, ולא כל קצין אקדמאי בוחר לעשות קורס קצינים.

פורסם

אני מבקש- זה קפ"ט בקרייה... ממש לא כולם ככה...

ובגלל קפ"טים שכאלה יש לחצי ח"א עבודות דחופות כל הזמן :pissed:

קצין אקדמאי הוא לא כמו קצין צהל רגיל, ולא כל קצין אקדמאי בוחר לעשות קורס קצינים.

ההבדל היחיד זה שאני לא מוסמך לשפוט ולא יכול להעביר מטווחים... בוו הוו....

פורסם

אתה מביא מקרה של קפ"ט שלמד הנדסת חשמל.

ידוע שהשיבוצים בהנדסת חשמל הם ביזיוניים והצבא משקר למלש"בים במצח נחושה!

מצד שני השיבוצים במדמ"ח הרבה יותר טובים, אנשים אשכרה מגיעים לעסוק במקצוע.

אוף כמה קיצורים!! אתם יכולים בבקשה להביא תירגום לקיצור לפחות שעוד אנשים יבינו על מה שאתם מדברים בבקשה?.. (או תביאו קישור לאיזה מילון אם יש כזה :) )

פורסם

IG חיכיתי שתקפוץ על התרד הזה ולהתנגד לדעתי :smile1:

בכל אופן אומנם זה נשמע זניח אבל זה חלק מתפקידו של קצין ועצם זה שאתה רואה את זה כדבר קטן זה לא אומר שאחרים רואים את זה ככה, חוץ מזה בקורס קצינים זה לא הדבר היחיד שמלמדים, מטווחים ומשפטים, אני בטוח שהם עוברים על עוד דברים, כך שמה שאתה אומר זה רק הבסיס וה"דוגמא" כביכול שפוסלת את התאוריה שקצין אקדמאי הוא אינו כמו קצין רגיל חוץ מ...

פורסם

יש עוד הבדל אחד קטן

יש יחידות שמתנכלים לקמאות וקאבים בגלל שהם מסרבים לצאת לקורס קצינים.

אתה יכול לקרוא בפורום עתודה בתפוז על עתודאים שהיחידות מאיימות עליהם שיתקעו אותם באיזה חור אם הם לא יצאו לקקץ.

הסיכוי של קמ"א וקא"ב לקבל תפקיד בכיר (ראש צוות/מדור) נמוך משמעותית מקצין אמיתי כי הצבא מעדיף לשים קצין שיכול לחתום קבע נוסף.

יש הבדל גם במשכורת בקבע.

על הנייר שאתה אומר באמת נכון, ההבדל ביחיד בין קצין אמיתי לקצין אקדמאי הוא ניהול מטווח ושיפוט בדמ"ש, חוץ מזה לשניהם יש בדיוק את אותם חובות וזכויות.

y_a_n_i_k אתה מעריך יותר מידי את קורס הקצינים, לא לומדים בו באמת שום דבר חשוב. אני למדתי ניהול זמן (איך לשבץ פגישות ביומן) ומבנה צה"ל שאתה יכול ללמוד לבד ב-wikipedia. חוץ מזה לא לומדים כלום וסתם טוחנים מים כל היום.

דמ"ש = דין משמעתי.

קפ"ט = קצין פרוייקט

מדמ"ח = מדעי המחשב

מלש"ב = מועמד לשירות הבטיחון

פורסם

IG חיכיתי שתקפוץ על התרד הזה ולהתנגד לדעתי :smile1:

בכל אופן אומנם זה נשמע זניח אבל זה חלק מתפקידו של קצין ועצם זה שאתה רואה את זה כדבר קטן זה לא אומר שאחרים רואים את זה ככה, חוץ מזה בקורס קצינים זה לא הדבר היחיד שמלמדים, מטווחים ומשפטים, אני בטוח שהם עוברים על עוד דברים, כך שמה שאתה אומר זה רק הבסיס וה"דוגמא" כביכול שפוסלת את התאוריה שקצין אקדמאי הוא אינו כמו קצין רגיל חוץ מ...

אני מכיר די הרבה קצינים שעברו קורס קצינים, ואני (וגם המפקד שלי, אגב) חושב שאני קצין טוב יותר.

שלא לדבר על אנשים שאני מכיר שהיו קצינים ואישית לא הייתי נותן להם לפקד על חוות נמלים...

הולי- זה כי מדובר בקמ"אות דפרים (ולא חסר...)

קמ"א שמתנכלים לו יכול לעשות הרבה בלאגן ולדפוק את המפקד שלו ולהשיג מה שהוא רוצה... רק צריך לדעת איך... (אפשר לדפוק נפקדות 20 ומשהו יום, להשפט מחוץ ליחידה ולבקש שיעבירו אותך תפקיד או יורידו בדרגה- ככה אפשר להשתחרר מוקדם יותר... אפשר לקבול, לפסול מקצוע, אפשר לפנות לגורמי מטה שאחראים על שיבוצים... יש מה לעשות...)

ומי שרוצה לקבל תפפקידים ולהתקדם בצבא- אז בטח שהוא צריך לעשות קורס קצינים... בלי זה אין לו לאן להתקדם...

פורסם

שכחתם דבר 1 כמה באמת אקדמאים חותמים קבע ? אם לא רוצים לחתום קבע הדבר פחות משמעותי . אני מכיר הרבה קצינים אקדמאים שהם יותר נורמלים . בדרך כלל קצינים שעשו קורס קצינים יותר מורעלים וקרציות סטטיסטית . קצינים אקדמאים יותר מעוניינים לעשות את תפקידם כראוי מאשר לדאוג לדברים הקטנים כגון מסדר בוקר ולבוש תקני . אני הייתי אצל כמה שיכלת להגיע חצי שעה שעה יותר מאוחר משאר הבסיס ולהיות קצת מרושל בלבוש ולא עשו מזה עיניין . זה בדרך כלל מ2 סיבות .1) טופס נוכחות יכול להגיע ב10 לנגד פלוגה . 2 לקצינים האלה יותר מעניין שסיימת את החובות שלך לאותו יום מאשר שתשמור על הנהלים. בכול מקרה נתפסת ע"י משטרה צבאית זה יותר בעיה שלך מאשר שלו , העונשים שלהם יותר חמורים , אצלם תשב בכלא על מה שבבסיס תקבל ריתוק

פורסם

אני מכיר די הרבה קצינים שעברו קורס קצינים, ואני (וגם המפקד שלי, אגב) חושב שאני קצין טוב יותר.

שלא לדבר על אנשים שאני מכיר שהיו קצינים ואישית לא הייתי נותן להם לפקד על חוות נמלים...

כמובן זה לא הקורס קצונה שעושה את הקצין, קודם אתה בן אדם אחר כך קצין ואני לא מתכחש שיש קצינים חרא ולא יודע איך הגיעו לדרגות שלהם אבל אני בטוח שקורס קצונה הוא לא משהו גורע אלא מוסיף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים