עבור לתוכן

עתודה אקדמאית-מדעי המחשב.

Featured Replies

פורסם

PAIN KILLER - מה התכנון לעתיד ?

עתודה - תמיד תמיד תמיד יותר טוב

גם על חשבונם - בצבא ניסיון - אין יותר טוב מזה

כשתהייה עתודאי תדבר...

בגדול זה נראה מעולה אבל כשאתה נכנס לעומק הדברים אתה רואה כמה שב-90% מהמקרים זה חרא של דבר..

באמת שהרוב לא נופלים על תפקידים טובים ושום נסיון לא שווה 3 שנים עם משכורת של קבע כשבחוץ אתה יכול להרוויח פי 2-3 כבר בעבודה ראשונה או את אותו הדבר בתור סטודנט.. שלא נדבר על זה שאין ממש סיכויי להמשיך לתואר שני, ואם אתה חושב שלהמשיך ישר אחרי תיכון חשוב אתה לא יודע כמה זה חשוב להמשיך לשני ישר אחרי ראשון כשכל החומר טרי בראש....

• תגובות 66
  • צפיות 12.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה שמתחתי צודק, לא שמתי לב שמדובר בעתודה אקדמאית.

דבר שני, זה בכלל לא שטויות, השטויות הן אצלך בראש שאם אתה באמת מאמין כי עתדוה טכנולוגית זה ה- הישג בחיים, אז זהו שלא. ;)

חלילה, הנדסאי זה כלל לא הישג.

התכוונתי לשטויות לכך שכלל לא התייחסת לנושא הת'רד ולא לתוכן ההודעה עצמה שכן אני מסכים איתך, אבל זה פשוט לא רלוונטי :nixweiss:

פורסם

אולם תיקון באגים ותחזוק לדעתי זו עבודה שחורה

רק להזכיר לך מתי שבועת ההייטק התפוצצה הקורבן הכי גדול שלה (למעט אולי המשקיעים) הם המתכנתים . כול אלה שידעו כמה שפות תכנות ניצלו (ובניהם ההנדסאים ) עקב חיסכון בעלות כוח אדם . מרבית ההנדסאים סבלו בעיקר מקיצוץ במשכורת . אני לא אומר שהנדסאי הוא לא עבודה שחורה . אני טוען שהיא כן . אבל לחלופות שלה היא עדיפה בהרבה . לשם השוואה טכנאי לומד שנה וחצי . הנדסאי לומד שנתיים . השלמה מטכנאי להנדסאי שנה . מסקנה טכנאי = קמצן + דפוק עם קבלות . אם אין אפשרות ללמוד תואר 1 ומעלה עדיף הנדסאי

פורסם

רק להזכיר לך מתי שבועת ההייטק התפוצצה הקורבן הכי גדול שלה (למעט אולי המשקיעים) הם המתכנתים . כול אלה שידעו כמה שפות תכנות ניצלו (ובניהם ההנדסאים ) עקב חיסכון בעלות כוח אדם . מרבית ההנדסאים סבלו בעיקר מקיצוץ במשכורת . אני לא אומר שהנדסאי הוא לא עבודה שחורה . אני טוען שהיא כן . אבל לחלופות שלה היא עדיפה בהרבה . לשם השוואה טכנאי לומד שנה וחצי . הנדסאי לומד שנתיים . השלמה מטכנאי להנדסאי שנה . מסקנה טכנאי = קמצן + דפוק עם קבלות . אם אין אפשרות ללמוד תואר 1 ומעלה עדיף הנדסאי

טכנאי לומד חצי שנה והנדסאי שנתיים - ההפרש שנה וחצי

תמיד טוב לצאת עם תואר

הכוונה לניסיון בצבא - זה שאפשר לרשום בקורות חיים 6 שנים של ניסיון (אצלי במחלקה העתודאים תכננו פרוייקטים...)

פורסם

^^^

אני מתכוון לאלה שלומדים לפני הצבא . יש דיפלומה של שנה וחצי וכזה של שנתיים . הזה של שנה וחצי נקרא הרבה פעמים טכנאי (יש לי שכן כזה עם התואר הזה ) והזה של השנתיים הוא הנדסאי ( מה שמכונה יג ויד). ההבדל היחיד בלימודים הוא השנה השניה טכנאי לומד 3 מבחני מה"ט למבחן 1 במשך שנה . זה לא שהם גאונים או משהו פשוט מקצצים להם לפחות חצי חומר .

פורסם

אני גם עומד בפני ההחלטה בקרוב האם ללכת לעתודה או לא. לפי מה שאני מבין רובכם נגד העתודה... למרות שבן דוד שלי עשה עתודה לפני כ8 שנים והסתדר ממש טוב במחלקה שעוסקת בתחום שבו הוא למד (מדעי המחשב או הנדסת תוכנה, לא זוכר בדיוק) והוא יצא עם ניסיון של 6 שנים ובואו פשוט נגיד שעכשיו הוא מסודר ממששש טוב מבחינת משכורת ותנאים בעבודה.

עכשיו אתם בעצם אומרים שהמצב לא בהכרח יצא כל כך טוב ויפה כן? יש סיכוי שאני יצא בלי 6 שנים ניסיון בגלל שישימו אותי במקום לא קשור?

אז מה אתם ממליצים במקום עתודה?

פורסם

אם אתה אוהב את זה לך על זה . אם אני הייתי יכול הייתי עושה את זה . אתה מקבל בכול מקרה 6 שנים של ניסיון ברזורמה גם אם לא עבדת בזה רשמי . בקורות חיים אתה רושם שעבדת בתור קצין מהנדס . גם עם זה עבודת ניירת נטו.

פורסם

וכשיבקשו פירוט על העניין תגיד שעשית עבודת ניירת ואז למעשה אין כל ערך מוסך ל"ניסיון",

שכן, הוא פשוט לא קיים ::)

פורסם

אוקי. אז מה אתם ממליצים במקום? תגידו משהו שימושי במקום רק להתלונן, באמת.

פורסם

אם אתה אוהב את זה לך על זה . אם אני הייתי יכול הייתי עושה את זה . אתה מקבל בכול מקרה 6 שנים של ניסיון ברזורמה גם אם לא עבדת בזה רשמי . בקורות חיים אתה רושם שעבדת בתור קצין מהנדס . גם עם זה עבודת ניירת נטו.

אני לא הייתי מקבל לעבודה בן אדם שקרן ואני מאמין שאף מעסיק לא יקבל אחד כזה. אתה בטח יודע שכל אחד יכול לשקר בקו"ח אבל חברות רציניות בודקות את זה, הן לא מסתמכות רק על כך שרשמת שעבדת במשרה מסוימת...

פורסם

אוקי. אז מה אתם ממליצים במקום? תגידו משהו שימושי במקום רק להתלונן, באמת.

אל תלך לעתודה? :nixweiss:

אלטרנטיבות אחרות - גאמא, חבצלות וכו',

או פשוט לעשות גיוס רגיל ולאחר מכן תואר ראשון בתור אזרח.

פורסם

קודם כל, הנדסת תוכנה זה בזבוז של שנה מהחיים, סתם דוחפים עוד קורסי חובה ופרוייקט גדול, קורסים שאפשר לקחת כקורסי בחירה במדעי המחשב.

אם אתה רוצה ללמוד תוכנה תלמד מדעי המחשב, אם אתה בקטע של חומרה תלמד הנדסת מחשבים.

עתודה בכללי, לא מומלץ.

מדעי המחשב בפרט, זה משהו קצת פחות גרוע כי יש יותר סיכויים לפול על שיבוץ שאשכרה מתכנתים ולא מתעסקים בניירת על ההתחלה (קפ"ט).

המסלול הכי טוב הוא כנראה גאמא.

אחריו 3 שנים רגילות ולימודים באזרחות.

בתחתית הרשימה יש את ממר"מ/עתודה, עוד לא החלטתי מי יותר גרוע... (למען הסר ספק, אני ממר"מניק)

פורסם

אני אגיד מראש שגם אני "ממר"מניק" ותיק.

קודם כל לדעתי זה ממש לא בסוף הרשימה וזה אחד הדברים ומאוד תלוי באישיות ובכח הסבל שלך :)

דבר שני, מאוד תלוי איפה נופלים עתודאים בסופו של דבר.

אני מכיר המון עתודאים (המון) והרוב המוחלט מתעסק במקצוע ומתפתח טוב מאוד ב-6 השנים שיש לו בצבא.

אי אפשר לקבל תשובה חד משמעית של אם זה טוב, או איזה מסלול יותר טוב. יהיו שיגידו ככה ויהיו שיגידו ככה.

שים מול עצמך את כל האופציות הפתוחות בפניך ובהתאם לחוות הדעת ומה שנראה לך שמתאים לך מבחינה

אישית (תחת לעשות תואר ישר אחרי התיכון, קורס חפירות של חצי שנה של שטויות וכו'...)

פורסם

אני עשיתי ת'מבחן לגאמא לפני כחודש. הרמה שם הייתה מעל ומעבר למה שראיתי אי פעם. היה ממש מאתגר. תוך שעתיים הצלחתי 2 מתוך 5 שאלות.

אז אני לא כל כך בטוח בסיכויים שלי להתקבל לשם, למרות שהרבה אנשים שהיו שם ודיברנו אחרי המבחן אמרו שבכלל לא הצליחו לפתור שום שאלה. אז לא יודע נחכה ונראה.

לפי מה שהמדריך של גאמא אמר הבנתי שאם אתה במסלול גאמא, אחרי הצבא אתה בכלל לא חייב ללכת לאוניברסיטה וישר יכול להתקבל לעבודה. כאילו שהמסלול עד כדי כך טוב. (או לפחות זה מה שהוא אמר)

פורסם

אתה אומנם לא תצטרך ללכת לאונ' כדי להתקבל לעבודה כי יש לך ניסיון אבל המשכורת שלך לעולם לא תשתווה לאותו מהנדס עם תעודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים