עבור לתוכן

מפרט מחשב לעריכה גרפית-בתקציב 6000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני סטודנט לעיצוב תעשייתי והשנה אמור להתחיל לעבוד עם תוכנות כמו solidworks ו 3DMAX. אני מתכנן לקנות מחשב (נייח) והתקציב הוא 6000 ש"ח פחות או יותר. לאחר שעברתי בחיפושים על הפורומים והתייעצתי רבות עוד לא קיבלתי ממש את התשובה למה בדיוק אני צריך, למשל:

1. כרטיס מסך- להסתפק בכרטיס ג'י פורס טוב או ללכת על קוואדרו, ואם כן אז איזה?

2. על מה עוד כדאי לשים דגש? מעבד, זכרון וכו...

3.צריך ציוד היקפי, אין דרישות מיוחדות

ולכן עוד לא מצאתי את המפרט המתאים..

המחשב לא אמור ליהיות למשחקים, אבל גם לא רק לעבודה.

אשמח להצעות ותגובות

תודה מראש,

גיא.

פורסם

או-קיי הנה כמה דברים שאתה צריך לדעת:

1. שים את התקציב בכותרת

2. האם אתה צריך ציוד היקפי

3. תקרא את חוקי הפורום

4. ואחרי זה תתחיל לשוטט בפורום

פורסם
  • מחבר

קראתי, תיקנתי, מקווה שעכשיו יותר טוב..

פורסם

אוקיי עכשיו אנשים יתחילו להגיב

פורסם

בוקר טוב גיא. גם אני, כמוך, בדיוק עומד להרכיב מחשב לעיבוד תלת מימד, אז הנה הממצאים שאספתי אחרי קריאה בפורומים המקצועיים של Autodesk.com

1. במבחני השוואת ביצועים בין הקוודרו FX1500 לבין ה9800 של נוידיה התברר שה9800 מוביל ברוב הפרמטרים, וזאת בזמן שמחירו של הקוואדרו כפול! מאוד חשוב לבחון את הנושא לעומק בפורומים המקצועיים ובקהילה של מקס באתר הבית של אוטודסק לפני ההחלטה על הקניה, מדובר בסכום לא מבוטל בתקציב.

2.תראה, בנושא שימת הדגש, המעבד אחראי כמעט בלעדית על תהליך הרינדור הארוך והמייגע גם ככה, כרטיס המסך אחראי על התצוגה בויופורטס וכמה מהר התצוגה הזאת תתעדכן. שני הדברים חשובים כמובן, אי אפשר לעבוד עם תצוגה איטית עד כדי שיגעון, ואי אפשר לחכות לרנדור של 24 פריימים 40 דקות, זה לא אפקטיבי או רלוונטי. ההחלטה היא המשקל שאתה נותן לערכים: זמן רינדור VS תצוגת זמן אמת. לפי זה תחלק את הכסף.

בקשר לזיכרונות, אין שום סיבה להתפשר על פחות מ-4 ג'יגה, המחירים היום בהחלט שפויים והשימוש בהחלט יצדיק את זה.

3.ציוד הקפי... המממ... עדיף שתיקח עכבר עם הבחנה גבוהה יחסית ומקלדת ארגונומית, אתה הולך לעבוד שעות על המחשב הזה, רצוי שזה יהיה בריא ככל האפשר.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

עוד שאלה קטנה-

לגביי הזיכרון- הבנתי שמעל ל2G אין אפשרות להריץ את ה XP אלא רק VISTA, ועד כמה שאני יודע עדיף לא לעשות את המעבר הזה. יש צורך אמיתי ב 4G כדי להריץ את התוכנות האלו (SOLID וכו') באופן חלק?

פורסם

מבלי להכנס יותר מידי לעומק הנושא, XP מסוגלת לעשות שימוש ב-4 ג'יגה, אבל לא בכל ה-4. הסיבה היא שחוץ ממערכת ההפעלה עצמה, גם החומרה, או יותר נכון "קושחה" כמו הביוס וחלקים מסויימים מלוח האם דורשים את נתח הזיכרון שלהם מהסטיקים שקנית, עוד לפני שווינדוס מניחה עליהם את הידיים שלה.

עכשיו, מאחר ווינדוס יודעת כמה זיכרון יש לה לעבוד איתו על סמך המידע שמועבר אליה מהחומרה, ומאחר והחומרה עצמה לוקחת נתח מסויים מהזיכרון הנ"ל, החומרה מזינה לווינדוס כמות זיכרון ששווה לכמות הזיכרון הפיזי פחות כמות הזיכרון הנצרכת ע"י החומרה, ולכן ל-XP יש מעיין "בליינד ספוט" והיא לא מסוגלת לקרוא חתיכה מסויימת מהזיכרון הפיזי.

עד כאן ההסבר על מיתוס ה"XP לא יודעת להשתמש ב-4 ג'יגה." היא יודעת, פשוט היא לא מסוגלת להשתמש בכולו.

הנה קישור להרחבה בנושא:

http://home.comcast.net/~supportcd/XPMyths.html

דרך אגב, אין שום סיבה בעולם לעבוד עם XP 32 ביט ביישומיי תלת מימד. עדיף לך לעבוד ב-XP 64 ביט שגם מסוגלת לנצל זיכרונות בנפחים של עד 128Gb של ראם ו-16Tb של זיכרון וירטואלי (לא, זאת לא טעות. אנחנו מדברים בג'יגות וטרות... ) ולנצל את רוחב הפס שמעניק לך הזיכרון הרב. אין טעם לקנות מעבד חזק ומעט זיכרון, כי המעבד פשוט לא ינצל את כל הכוח שלו כי הזיכרונות יעבירו לו מידע בכמויות קטנות יחסית.

קישור קטן:

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080229025307AATjycD

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים