עבור לתוכן

זלוטי או יורו: פולין (שאלה נוספת עמוד 3)

Featured Replies

פורסם

של הארץ?!

• תגובות 33
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

שאני הייתי לפני חצי שנה

השתמשנו רק בזלוטי

ואפשר להחליף בשדה תעופה

כן זה מה שחשבתי, תודה

פורסם

קח איתך דולר אתה יכול לקנות שם מלון

מישהו ראה יותר מדי יורו טריפ...

פורסם

הייתי שם לפני משהו כמו חמש שנים. לקחנו דולרים, ושם כמעט בכל מקום יש change. מחליפים לזלוטי, ברוב המקומות בשער דיי נוח (למרות שאם המצב הכלכלי עכשיו, אני לא יודע איזה שערים תקבלו שם).

פורסם

אני טסתי לשם בחופש הגדול האחרון

אתה יכול להמיר כסף לזלוטי בשדה התעופה

פורסם

תגיע עם יורו לנתב"ג (ועוד כמה שקלים אם תרצה לקנות אוכל או משהו)

שתגיע לפולין תחליף הכל לזלוטי

פורסם

אם אין לך יורו\דולר עדיף פשוט להוציא כסף מקומי מכספומט, זה יוצא יותר משתלם מלקנות יורו\דולר ולהמיר אותו

פורסם

הייתי שם לפני כמה חודשים, עדיף להשתמש רק בזולטי, יש לך בנתב"ג מקום להחליף

פורסם

המטבע בפולין הוא זלוטי. ערכו הוא 1.70 ש"ח בערך, זה מעיד על חוזק המטבע וחוזק הכלכלה.

המחירים ברמה דומה למחירי ישראל, יש דברים יקרים יותר ומעט מאד דברים זולים יותר. זול יותר לקנות דובדבנים בעונתם, פטל בעונתו, תפוחי אדמה מיצור מקומי או נקניק טוב מיצור מקומי וגם וודקה טובה. יקר יותר לקנות דירה בוורשה מאשר בצפון תל אביב. מחיר ארוחה סבירה במסעדה בינונית במרכז וורשה בערך 60-80 ש"ח, ללא יין ושתיה דומה.

החלפת מטבע בכל אחד ממאות דוכני החלפנים במרכז העיר, הנקראים KANTOR. בשדה התעופה הכי גרוע להחליף כסף, שער הגרוע ביותר. כדאי לקנוןת בארץ בשדה התעופה בבנק או אצל דוכן החלפן שבאיזור הדיוטי איזה 200 זלוטי להוצאה ראשונית עד שמגיעים לנרכז העיר. בקניון הנקרא "גלריה מוקוטוב" בוורשה יש חלפן שמקבל שקלים, אבל לא תמיד.

ברוב הכספומטים שבמרכז וורשה, גם אלו שבתוך האונירסיטה, ועוד בקניונים אפשר להוציא כסף מזומן בכרטיס אשראי ויזה או מאסטרכארד. כרטיסי דיינרס או אמריקרן-אקספרס לא מתקבלים ברצון כל כך. אפשר לבחור תיכף כשמכניסים הכרטיס בשפה האנגלית, כך שמחסום שפה זו לא בעיה. בגלל עמלת מינימום לא כדאי למשוך סכומים קטנים. כרטיסי אשראי מתקבלים כמובן ברוב המסעדות ובבתי המלון ובחנויות המסודרות.

עוד שאלות על וורשה?

לא לשכוח לבקר בחנות השוקולד של WEDEL.

[attachment deleted by admin]

פורסם

הייתי בפולין השנה...

תקנה בארץ יורו/דולרים ותחליף בפולין עצמה לזלוטי כמה שתצטרך... השער הרבה יותר נמוך (יש בקניונים וברחובות צ'נג'ים).

אם אתה מתעקש להחליף בארץ קצת זלוטי להתחלה אז תקנה ממש מעט בנתב"ג וכמובן בשקלים... אחרת תחוייב בעמלה כפולה (יורו->שקל->זלוטי).

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם, יש לי עוד שאלה

איזה שקעי חשמל יש?

פורסם

כמו בישראל, רק אם אני לא טועה ללא, ערקה (2 פינים).

פורסם

אני לא זוכר אם שניים או שלושה פינים, אבל אני זוכר שהטענתי שם את המצלמה בלי שום מתאם.

פורסם

במלונות שאני שהייתי היה שני סוגים של שקעים אחד עם שלושה פינים ואחד עם שני פינים

בדרך כלל הטלוויזיה הייתה מחוברת לשלושה פינים, ורוב השקעים בחדר היו עם שני פינים

פורסם

כמו בארץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים