עבור לתוכן

שאלה לגבי תקנון החינוך.

Featured Replies

פורסם

תראו את המקרה :

בבית ספר של חבר שלי (כיתה יא') המורה לתנ"ך הכריח את כולם לקנות מן חוצצים לתנ"ך והוא נתן תקופה של חודש לקנות ולהדביק את זה.

המחיר של החוצצים הוא כ16 שקל ... אבל זאת לא הבעיה בשיעור האחרון הוא בדק ולכל מי שאין חוצצים הוא הביא לו עונש להעתיק שלושים פסוקים מהתנ"ך ולפרש אותם ולהסביר אותם.

שימו לב שהחוצצים האלו הם לא דבר חובה ולרוב הם לא תורמים - לפחות לא בשבילו , מטרתם היא לעזור לך לעבור בין ספרים בתנ"ך.

והוא מאיים שמי שלא ידביק את החוצצים בתקופה הקרובה לא יכנס לשיעורים.

אז האם זה חוקי למורה לחייב תלמידים לקנות משהו שלא חובה (לא תמיד תורם וגם לא בשימוש בבתי ספר אחרים) מכספם ולהעניש אותם על זה שהם לא עשו את זה?

אם זה לא חוקי אפשר איזה פסוק או משפט מהמקום שאומר את זה.

*תראו אני בכיתה יא' בבית ספר אחר ואצלנו את הקטע הזה ואנחנו מסתדרים בסדר.

פורסם

שיפנה לאחד ה"בכירים" יותר...

שיקח את זה למחנכת שלו/ מורה אחרת

פורסם
  • מחבר

הבעיה שהוא המחנך.

אבל זה סותר את תקנון משרד החינוך ? כי משהו פה נראה דפוק

פורסם

אם הוא החליט כנראה שיש הגיון מאחורי זה לא?

אולי להכין אותם טוב יותר לבגרות?לחסוך בזמן במבחנים?

בסופו של דבר זה רק לטובתם, במיוחד אם אין לו אינטרס אישי מכך.

פורסם

למיטב ידיעתי הדרישה הזו אינה תקינה.

ישנה רשימה מסויימת של חומרי עזר לימודיים המאושרים ע"י משרד החינוך, הכוללים בעיקר ספרים. אם יש יותר מאופציה אחת, הרכז של כל מקצוע ביחד עם המורים (בבי"ס נתון) מחליטים לפי מה ללמד. בפורום זה ניתן גם להחליט על חומרי עזר לימודיים נוספים.

העניין הוא שהדרישה הנ"ל אינה נוגעת לחומרי לימוד כלשהם. מדובר בדרישה ארגונית מסויימת שהקשר בינה לבין הנושא הנלמד מקרי ביותר. בדיוק כמו שאי אפשר להכריח תלמידים לעטוף את כל המחברות שלהם בעטיפות של מיקי מאוס או לקנות מחברות ספירלה דווקא, גם אי אפשר לכפות עליהם את העדופותיו של המורה בענייני ארגון החומר.

אגב, גם אסור להשאיר תלמיד בחוץ מכל סיבה שהיא - אלא אם כן השארתו בפנים מונעת את התנהלותו התקינה של השיעור.

פורסם
  • מחבר

למיטב ידיעתי הדרישה הזו אינה תקינה.

ישנה רשימה מסויימת של חומרי עזר לימודיים המאושרים ע"י משרד החינוך, הכוללים בעיקר ספרים. אם יש יותר מאופציה אחת, הרכז של כל מקצוע ביחד עם המורים (בבי"ס נתון) מחליטים לפי מה ללמד. בפורום זה ניתן גם להחליט על חומרי עזר לימודיים נוספים.

העניין הוא שהדרישה הנ"ל אינה נוגעת לחומרי לימוד כלשהם. מדובר בדרישה ארגונית מסויימת שהקשר בינה לבין הנושא הנלמד מקרי ביותר. בדיוק כמו שאי אפשר להכריח תלמידים לעטוף את כל המחברות שלהם בעטיפות של מיקי מאוס או לקנות מחברות ספירלה דווקא, גם אי אפשר לכפות עליהם את העדופותיו של המורה בענייני ארגון החומר.

אגב, גם אסור להשאיר תלמיד בחוץ מכל סיבה שהיא - אלא אם כן השארתו בפנים מונעת את התנהלותו התקינה של השיעור.

אתה יכול להראות לי את האמירה הזאת באתר משרד החינוך

פשוט כדי שאני אוכל להדפיס ולתקוע לו את זה בפרצוף

פורסם

הייתי מראה לך אם אתר משרד החינוך היה מתפקד בצורה מתקבלת על הדעת - אבל הוא לא. זמני טעינה אינסופיים לכל עמוד וכו'.

פורסם
  • מחבר

הייתי מראה לך אם אתר משרד החינוך היה מתפקד בצורה מתקבלת על הדעת - אבל הוא לא. זמני טעינה אינסופיים לכל עמוד וכו'.

בבקשה אתה יכול לעבור את הסבל הזה בצורה חד פעמית?

זה מאוד חשוב לי.

פורסם

שמע

תדבר עם המחנכת

רכזת

וכך הלאה

פורסם

לך למנהל תגיד לו שאין לך כסף לקנות את זה ואם המורה רוצה שהוא יקנה לך.

תחרטט אותו על זה שאי אפשר להעיף תלמיד שאין לו כסף לקנות איזה מותרות שהמורה רוצה, ובא לציון גואל.

פורסם
  • מחבר

המחנך הוא המורה לתנ"ך.

הרכזת טוענת שהוא עושה את זה לטובתנו.

המנהלת מתעלמת ואומרת שנפנה לרכזת.

בכל אופן אם ההיתם יכול להראות לי שזה סותר את התקנון אז ההיתי יכול להראות את זה להם ולסיים את הסיפור אז בבקשה אני באמת צריך עזרה.

פורסם

תמשיך לזיין בשכל לעובדים שונים בבצפר.

תתארגנו קבוצתית.

אם לא עוזר אז אל תיכנס לשיעור שלו עד שהוא ישנה עמדה. קנה מיקודית בתנך ובכלל כל המקצוע לא נחוץ רק ללמוד מהמיקודית וזהו

פורסם

תמשיך לזיין בשכל לעובדים שונים בבצפר.

תתארגנו קבוצתית.

אם לא עוזר אז אל תיכנס לשיעור שלו עד שהוא ישנה עמדה. קנה מיקודית בתנך ובכלל כל המקצוע לא נחוץ רק ללמוד מהמיקודית וזהו

בעד.. אם לא מוכנים להקשיב פשוט ללכת ראש בראש. זה מה שאני עשיתי כשחשבתי שהמורה עושה דברים שלא נראים לי..

פורסם

לא כדאי לך להכנס ל"כסח" עם המחנך, א"כ כשתצטרך טובות והתחשבות ממנו (כמו אישור על חיסור) תהיה בבעיה.

תחשוב טוב אם אתה רוצה לשרוף את הגשר, בייחוד שיש לך עוד שנתיים עם המורה.

חוץ מזה אם תעצבן אותו יש סיכוי טוב שתראה את זה גם בציונים ובמגן.

פורסם

אז דרך האתר של משרד החינוך יש מוקד טלפוני לתלמידים אתה יכול לברר עד כמה זה חוקי וגם בהעדר ההתערבות של הרכזת ושל המנהל לבקש מספר טלפון של המפקח\ת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים