עבור לתוכן

אני חייב שתגידו לי אם זה נכון או לא - הנשמה מפ

Featured Replies

פורסם

תודה רבה ... נעזרתי ביוטיוב [יש שם אחלה הסברה]

פורסם

קודם כל בכלל לא עשית נכון את ההחייאה...לא יודע מי לימד אותך....

בודקים קשר עין --> בודקים אם הוא מגיב לקול ---> צביטות חזקות בטרפז\שפשוף בסטרנום ---> אם הוא לא מגיב לאף אחד מהם אז הוא מחוסר הכרה ואתה באותו רגע אומר למישהו להתקשר למד"א (ולבקש אט"ן ולא לבן)

אחר כך אתה בודק הפרשות מוציא הפרשות לאחר מכן רק אתה פותח נתיב אוויר בודק נשימה עם הראש שלך מעל הפנים שלו ויד על החזה כשאתה מסתכל על החזרה...ככה אתה שומע אם הוא נושם מרגיש ורואה...לא נושם ישר 2 הנשמות כשאתה מוודא שבית החזה עולה.....ואז בדיקת דופק בצוואר ---> אין דופק 30 עיסויים....וחוזר חלילה על 3 השלבים האחרונים מההנשמה .

פורסם

ככל הנראה הבחור סתם איבד הכרה ופשוט לא מצאת את הדופק והנשימה בגלל ההמולה מסביב וחוסר ניסיון. אולי עזרת לו באופן כזה או אחר. בכל מקרה, לא אתה ולא אלו שסביבך נהגתם על פי המקובל במקרים אלו (הבנתי שמדובר במקרה של ת"ד).

רוצה ללמוד לעשות החייאה וגישה בסיסית לטראומה כמו שצריך וגם לדעת באיזה מצבים לעשות מה, תקח קורס (במד"א, או בחינם במסגרת מקום העבודה במקומות מסוימים). לא לומדים ACLS/ATLS בפורום.

פורסם

לא מומלץ לעשות לאנשים שאתה לא מכיר הנשמה מפה לפה, יש עיקרון בסיסי בכל העניין של הגשת עזרה ראשונה שקוראים לו

SAFETY, מז"א? - קודם כל אתה צריך לדאוג לביטחון שלך.. ברגע שאין סיכון מסויים שמאיים עליך אתה רשאי להמשיך בהגשת עזרה ראשונה

פורסם

קודם כל עדיף כמו שהפנגי אמר לעשות קורס זה בסך הכל בקושי ארבע שעות ( קורס ? יותר נכון שיעור - הקורס זה כבר מגיש עזרה ראשונה - 4 ימים - לא חשוב )

במגן דוד ( עולה בסביבות 150 שח' לא יותר ) אולי אפשר חינם במקומות מסויימים ( או לפחות מוזל )

כמו כן ההפרשות שיוצאות מהפה של המונשם , רצוי לבודד ( יש נילון מפריד , קונים בבית מרקחת מספר שקלים - בסביבות 20 שח' )

מה שהצדיקים מעלי לא שמו את הדגש זה על הנכונות שלך לסייע ודעתי זה הכי חשוב ואולי כן עזרת לו ( בהרבה מיקרים שלא כמו במקרה שדיווחת - אפשר להזיק , אבל "חארבאנה חארבאנה " אם אין ברירה יותר טוב קצת מכלום )

ישר כח לך לשיעור 4 שעות בסניף מגן דוד הקרוב למקום מגורייך

נותנים תעודה כזו לארנק

פורסם

קודם כל עדיף כמו שהפנגי אמר לעשות קורס זה בסך הכל בקושי ארבע שעות

עשו לנו בבית הספר קורס כזה,לפי דבריו של המדריך הקורס הכי בסיסי על עזרה ראשונה הוא עשר שעות, כמו שאנחנו עשינו.

רק שעדיין לא קיבלנו את התעודת מגיש עזרה ראשונה ההיא :nixweiss:

פורסם

עשית את זה כלל לא נכון, מסכים עם Shoko. ומכיר את השיטה, אמר אותה יחסית נכון... (רשומה לי בצורה מדוייקת, אבל לא הולך לפרסם)

המהירות והקצב וההמתנה שצריך לצורך המדידה אחרי 5 מחזורים, לקיחת זמן (הפראמדיק שיגיע ירצה לדעת כמה זמן אתה מבצע החייאה).

30 לחיצות על החזה זה לא סתם, מדובר במהירות מאוד גבוהה, כמעט 3 בשניה וצריך כוח פיזי לזה כי החזה אמור לרדת כ-5 סנטימטר וגם לעלות חזרה עד הסוף וכל זה במהירות, זה מסובך יותר ממה שזה נשמע.

בכל מקרה אם לא עשיתם קורס, ואין לכם ידע, אין מצב שתעשו אותה נכון ותוכלו רק לגרום נזק (ויש לאן)...

פורסם

ובתשובה לשאלה, יש מקרים שבהם אדם שאיבד דופק ונשימה יחזור באמצעות פעולות החייאה(הנשמה ועיסויים).

ובהחלט תפנים מה שהיה כתוב פה אם אתה רוצה לעזור למישהו ולא לפגוע בו או בעצמך בתהליך.

פורסם

עשו לנו בבית הספר קורס כזה,לפי דבריו של המדריך הקורס הכי בסיסי על עזרה ראשונה הוא עשר שעות, כמו שאנחנו עשינו.

רק שעדיין לא קיבלנו את התעודת מגיש עזרה ראשונה ההיא :nixweiss:

ה"קורס" הוא ארבע שעות וכל מה שמלמדים שם ומתרגלים זה החיאה בלבד וכך הוא גם נקרא " קורס החיאה " קורס מגיש עזרה ראשונה הוא מורכב וארוך הרבה יותר ( ארבעה ימים ) ואתה רק עוזר ( ההוא או ההיא באמבלונס שמתלווים לחובש שמתלווה לפראמדיק שמסייע לרופא שיושב ליד הנהג שגם הוא חובש הכל תלוי בסוג האירוע ובזמינות של הפרסונל )

נחזור " קורס החיאה " ארבע שעות , סניף מגן דוד , 150 שח' - תבקש את מחלקת הדרכה והם מודיעים על הזמן והמיקום של הקורס הבא .

אני יודע מה אני אומר כי אני עושה קורס כזה כל שנתיים כבר הרבה זמן

פורסם

עשית את זה כלל לא נכון, מסכים עם Shoko. ומכיר את השיטה, אמר אותה יחסית נכון... (רשומה לי בצורה מדוייקת, אבל לא הולך לפרסם)

המהירות והקצב וההמתנה שצריך לצורך המדידה אחרי 5 מחזורים, לקיחת זמן (הפראמדיק שיגיע ירצה לדעת כמה זמן אתה מבצע החייאה).

30 לחיצות על החזה זה לא סתם, מדובר במהירות מאוד גבוהה, כמעט 3 בשניה וצריך כוח פיזי לזה כי החזה אמור לרדת כ-5 סנטימטר וגם לעלות חזרה עד הסוף וכל זה במהירות, זה מסובך יותר ממה שזה נשמע.

בכל מקרה אם לא עשיתם קורס, ואין לכם ידע, אין מצב שתעשו אותה נכון ותוכלו רק לגרום נזק (ויש לאן)...

זה לא 3 בשניה זה פחות מ-2 לשניה הקצב הוא 100 לדקה...

בכול מקרה כן זה מאוד קשה ולכן בדרך כלל עושים חילופים עם עוד מישהו ועובדים בזוג\יותר..

ואתה אמור להשתמש בהרבה כוח...ואתה תשבור כמה צלעות על הדרך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים