עבור לתוכן

מסך LCD, עזרה בבקשה (תקציב עד 1250, 20-22 אינץ', סרטים וקצת משחקים)

Featured Replies

פורסם

היי,

יום ראשון אני הולכת לקנות מסך LCD חדש, ואני כבר בערך חודש מנסה לקרוא חומר על הנושא אבל לא מצליחה להבדיל בין הסוגים, פאנלים, חיבורים ורזולוציות.

אני מחפשת מסך בין 20 ל-24 אינץ'.

למטרת סרטים וסדרות לרוב, מידי פעם גם משחקים.

נקודה חשובה מאוד - אני רוצה לשלב שידורי טלוויזיה עם המסך החדש, ולכן אני חושבת על לקנות כרטיס טלוויזיה (בחדרי יש חיבור כבלים רגיל - לא YES ולא HOT). - בחנות אמרו לי שהאיכות תהיה נוראה ושעדיף לי כבר לקנות טלויזיה בגודל הזה שתתחבר למחשב.

כרטיס מסך מסוג - EXCALIBUR RADEON 9550SE 256MB אשר למיטב ידיעתי תומך ברזולוציה 1360X768 (לא בטוחה בכלל, אם לא נכון, אנא תאירו את עיני).

התקציב שלי למסך נע בין 1000-1250 ש"ח (אם צצה לכם אפשרות מטורפת אשר חורגת מעט מהתקציב אבל מומלצת, ספרו לי :) )

הבעיה - הייתי רוצה לראות את הסדרות והסרטים שלי ב Full HD אבל אני מבינה שהכרטיס מסך לא תומך בזה? האם כדאי להשקיע בכרטיס מסך חדש? הבנתי שיש כאלו שתומכים היום ועולים רק 250 -400 שקל. לגבי זה - האם החלפה לכרטיס מסך שיתמוך בHD (במחיר הזה) תפגע בביצועים במשחקים?

לגבי המסך עצמו, בחנויות הציעו לי על ה-T220 של Samsung, אבל הרגשתי קצת כאילו הם צוחקים עלי.

אנא, מה הייתם קונים במקומי? (בהתחשב בצרכים ובתקציב המוגבל. קחו בחשבון שאני ממש אבל ממש לא מבינה כלום ואודה להסבר מפורט על הHDMI DVI וכל שאר הקיצורים למיניהם).

פורסם

ברוכה הבאה לפורום.

קראי את חוקי הפורום וערכי את הכותרת ככה שלא תכיל את המילה דחוף.

פורסם

את יכולה להתחיל מלקרוא את המדריך למסכי LCD:‏

http://hwzone.co.il/articles/lcd_guide_a/

http://hwzone.co.il/articles/lcd_guide_b/‎

לטלוויזיות במחירים האלה יש רזולוציה נמוכה מדי (800x600) שלא מאפשרת לעבוד איתם כמסך מחשב. כרטיס המסך לא צריך להפריע לך כל עוד אין כוונה לנגן תוכן שמוגן ב-HDCP. מצד שני, מעבד ישן לא יצליח להריץ 720p בעצמו. כל כרטיס מסך מודרני שתחליפי אליו ייתן לך בנוסף להאצת ניגון HD גם ביצועים יותר גבוהים במשחקים (לייעוץ בנושא כרטיס מסך חדש פני לפורום כרטיסי מסך).

על מנת לחסוך את כרטיס הטלוויזיה את יכולה לרכוש מסך מחשב שיש לו חיבורים שמתאימים לממיר, וכאן כבר אין הרבה ברירות - ה-Chimei 222H הוא המסך היחיד שזמין בשוק ומציע חיבורים כאלה. זה גם יאפשר לך להשתמש במסך כטלוויזיה גם כשהמחשב כבוי.

פורסם
  • מחבר

את יכולה להתחיל מלקרוא את המדריך למסכי LCD:‏

http://hwzone.co.il/articles/lcd_guide_a/

http://hwzone.co.il/articles/lcd_guide_b/‎

לטלוויזיות במחירים האלה יש רזולוציה נמוכה מדי (800x600) שלא מאפשרת לעבוד איתם כמסך מחשב. כרטיס המסך לא צריך להפריע לך כל עוד אין כוונה לנגן תוכן שמוגן ב-HDCP. מצד שני, מעבד ישן לא יצליח להריץ 720p בעצמו. כל כרטיס מסך מודרני שתחליפי אליו ייתן לך בנוסף להאצת ניגון HD גם ביצועים יותר גבוהים במשחקים (לייעוץ בנושא כרטיס מסך חדש פני לפורום כרטיסי מסך).

על מנת לחסוך את כרטיס הטלוויזיה את יכולה לרכוש מסך מחשב שיש לו חיבורים שמתאימים לממיר, וכאן כבר אין הרבה ברירות - ה-Chimei 222H הוא המסך היחיד שזמין בשוק ומציע חיבורים כאלה. זה גם יאפשר לך להשתמש במסך כטלוויזיה גם כשהמחשב כבוי.

הי.. תודה רבה על התגובה המהירה. מס' שאלות נוספות:

1. לפי מיטב הבנתי תוכן המוגן בHDCP יהיה זמין רק בעוד תקופה מסויימת ולכן זה לא אמור להדאיג אותי?

2. המעבד שלי הוא Intel Pentium 4 2400, האם מספיק חזק להריץ תוכן ברמה גבוהה?

3. כוונתי לתוכן הרגיל שיוצא ב350M לקובץ, המסומן ב-HDTV, מה עלי לעשות ע"מ להציג אותו באיכות מקסימלית?

4. בעייתי העיקרית היא שהכרטיס שלי לא תומך ברזולוציות של מסכי הLCD המתקדמים, עלי להפעיל אופציית "FORCE" ב- "CATALYST ENTER" על מנת בכלל לראות את הרזלוציות המדוברות (1680X1020, ו-1920X1200 - הרזולוציה של מסכי ה- FULL HD- שמתי עין על ה-T220 של SAMSUNG) האם כל אלו אוכל להשיג עם כרטיס המסך הישן שלי בביצועים סבירים, כלומר לקבל את הFULL HD במלואו?

5. מסך ה-CHIMEI מגיע ללא שלט רחוק, אם אין לי את הכבלים הדיגטליים(הורים נגד טלוויזיה ממוסחרת או משהו כזה), איך אני אמורה להעביר ערוצים? הוא גם מגיע בלי חיבור DVI, יהיה ניתן להנות מFULL HD גם דרך חיבור הVGA?

מתשובתך הצלחתי רק להסיק שעדיף לי בלי לקנות טלויזית LCD, אבל אני עדיין דיי אבודה. אם תוכל לעזור לי עוד קצת =]

רוב תודות!

פורסם

1 - תוכן כזה זמין כבר היום על דיסקים מסוג Bluray. מצד שני, המחשב שלך ממילא לא מספיק חזק על מנת לנגן תוכן שכזה.

2 - לא, הוא לא מספיק אפילו על מנת לנגן סרטים ברזולוציה 720p

3 - לא תהיה בעיה לנגן תוכן שכזה (שהוא לא HD אלא ברזולוציה נמוכה בהרבה), כפי שאת כנראה עושה כבר היום

4 - זה אומנם נראה כך, אבל את לא רואה את הרזולוציות הללו מכיוון שהמסך לא מיידע את כרטיס המסך שהוא תומך בהן. כאשר תחברי מסך ברזולוציה כזו לא תצטרכי לעשות Force (בהנחה שלכרטיס שלך יש חיבור DVI). אגב, שימי לב שיש T220 ו-T220P ולכל אחד יש רזולוציה שונה.

5 - אם אין לך ממיר בכלל (אנלוגי או דיגיטלי), אז גם ה-Chimei לא יעזור לך, מכיוון שאת זקוקה לטיונר (מה שנדיר עוד יותר במסכי מחשב). אפשר לקנות מכשיר TV Box כגון ה-Compro V300 ובנוסף מסך מחשב זול יותר, ולחבר את ה-TV Box לאנטנה (או לחיבור המתאים בקיר). בנוגע ל-DVI, ל-Chimei יש חיבור HDMI שהוא חיבור דיגיטלי דומה (שאפשר להעביר עליו גם אודיו), ואפשר לחבר את יציאת ה-DVI בכרטיס המסך לכניסת ה-HDMI במסך (ולקבל בדיוק אותו דבר כמו חיבור DVI סטנדרטי).

פורסם
  • מחבר

1. האם כרטיס טלויזיה סטנדרטי מסוג http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2119&catcode=398 יעשה את העבודה בנוגע לשילוב הטלויזיה במחשב (ללא ממיר)?

2. האם לדעתך ה-T220P הוא בחירה משתלמת עבורי (מאחר ויחס הניגודיות שלו הכי גבוה והמחיר עדיין סביר)?

3. ואם אחליט שאלך על המסכים הזולים יותר ההתלבטות שלי נעה בין ה- 2243BW, 2253BW וה- ASUS MW221C. להמלצתך אודה.

שוב תודה!

פורסם

1 - נראה שלכרטיס הזה יש טיונר מובנה ולכן הוא יעשה את העבודה.

2 - לא. אני לא חושב שיש טעם לקנות מסך עם רזולוציה של 1920x1200 לצרכים שלך.

3 - אני חושב שה-2243 הוא המשתלם בין השלושה, עקב הארגונומיה המשוכללת שלו.

פורסם
  • מחבר

שאלתי האחרונה, מצטערת שאני משגעת אותך =]

ההבדל במחיר בין ה-T220P לבין 2243BW הוא נמוך מאוד, האם לא כדאי להשקיע את ה-100 ש"ח האלה לשימושים יותר רציניים בעתיד (אם אחליף מחשב וכו'), בקיצור האם לטווח הארוך מסך שיתמוך ב FULL HD לא יותר עדיף?

אה ומה אתה חושב על ה- LG 2252TQ? יש חוות דעת טובות עליו ואפשר להשיג אותו ב1K, פשוט באתר שלכם עדיין לא ראיתי שמישהו דיבר עליו..

קח בחשבון שמה שתגיד עכשיו זה מה שאקנה =]

תודה

פורסם

אני לא חושב שהיום או בעתיד יהיה למסך עם רזולוציה כזו גבוהה יתרון, כאשר מדובר ב-"22. צריך מסך גדול בהרבה על מנת להינות מהיתרונות של 1080p.

אפשרות להגדרת 4:3 יש בכל המסכים הללו ללא יוצא דופן.

פורסם
  • מחבר

אני מתנצלת, ערכתי את ההודעה כשאתה כנראה קראת אותה.. רציתי לדעת מה אתה חושב על ה- LG 2252TQ?

וזו באמת שאלתי האחרונה=]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים