עבור לתוכן

מה דעתכם על ה T260 של סמסונג

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מזה תקופה רוצה\מחפש מסך חדש. התקציב הוא עד 3000 שקל (כמובן שרצוי מטה).

המסך יחליף את הטלויזה 25אינץ (CRT ישנה) וגם מסך CRT ישן.

אני סטודנט ולא משחק בכלל, רוב השימוש הינו לימודים\אינטרנט והרבה סרטים.

לפני כיומים נתקלית במסך T240 שאותו מאוד אהבתי גם מבחינת יצוב וגם מבחינת החיבוריות שלו.

מה דעתכם על הדגם של ה 26 אינץ'?

פורסם

לעומת ה-T240 ה-T260 מכוייל בצורה גרועה יותר לפי ביקורת מקצועית ב-Fcenter שתפורסם מתישהו ב-Xbits Labs. גווני אפור בתמונות וסרטים מקבלים ב-T260 עודפים של גוונים כחולים לפי מדידת טמפ' צבע.

אם אתה כבר מקציב 3000 ש"ח כדאי לך ללכת על ה-Dell 2408WFP. בזכות פאנל S-PVA הוא יותר טוב משני הסמסונג לעבודות טקסט וסרטים. הצבעים שלו עמוקים יותר, והניגודיות שלו גבוהה משמעותית. יש לו גם ארגונומיה עדיפה על זו של ה-T240/T260 מבחינת כיווני גובה, כמות כניסות וכמו כן קורא כרטיסים לכרטיסי זיכרון.

פורסם
  • מחבר

חשבתי רבות על המסך של DELL אבל לאומת ה240 זאת תוספת של 1000שקל ובהשוואה שלי ביניהם (אחד ליד השני) בעין בלתי מזויינת לדעתי זה לא שווה את התוספת.

אז לדעתכם ה260 פחות מומלץ מה240?

נ.ב בגלל שהמסך החדש הולך להחליף את הטלויזיה הישנה שלי רצוי שיהיה כמה שיותר גדול.

פורסם

שוב פעם, ה-T260 לא מומלץ לפי אותה ביקורת שראיתי. מבין כל הסידרה T של סמסונג הוא וגם ה-T200 ו-T220P הנם מהגרועים ביותר שבחבורה. יוצא הדופן הוא ה-245T מבוסס ה-S-PVA והוא טוב בהרבה מהם, די דומה ל-2408WFP למעט זאת שהוא עדיין יקר יותר בכ-400 ש"ח ללא סיבה.

למעשה הבדלים אשר תועדו בין ה-245T ל-T240HD (שיש לו אותו פאנל TN כמו ב-T240) אינם מבוטלים אחרי עימעום אורות בחדר לצפייה בסרטים. תצוגות של מסכי מחשב בחנויות מניסיון שלי הן ממש מקום לא טוב להשוואת מסכים בגלל תנאי תאורה חיצונית מוגזמים. הרזולוציות אינן מוגדרות כמו שצריך והחיבור דרך מפצל גורע מאיכות התמונה של המסכים היקרים. הרבה עוול נגרם לאיכות התמונה האופטימלית של מסכי S-PVA לעומת TN עם התפשרות על הגדרות תמונה וחיבורים.

T240HD

0.660?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

245T

0.61C?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

התמונות לקוחות מהאתר SvetHardware.cz

מהו הפרמטר הקריטי ביותר לאוהבי הסרטים שיושבים ממש מול המסך? רמת השחורים! מה שקובע אותה הוא יחס הניגודיות הסטטי (לא הדינמי שהוא סתם המצאה חסרת תועלת ב-99% מהמקרים). בתצוגות לא תוכל להשוות את רמת השחורים בסרטים אלא רק בבית אחרי עימעום אורות. מסכי S-PVA יציגו שחור מלא יותר ומסכי TN אפרפרים. ניגודיות גבוהה ב-S-PVA גם משפרת טקסט בגווני אפור, שבמסכי TN יותר קשה לאבחנה.

http://pcmarket.co.il/product.asp?id=1859

http://www.trg.co.il///Product.asp?Pid=2408WFP&Cat2Cat1ID=42&Cat2ID=0&aff=SCN〈=HE

פורסם
  • מחבר

קראתי עכשיו את הביקורת ב fcenter על סדרת הטופז. ונשארתי עם שלוש שאלות:

1. האם מבחינת טקסט (סטודנט) ה2408WFP יהיה עדיף מהT240

2. האם קיימים כיום מסכי 26אינץ' מומלצים שנכנסים לי בתקציב?

3. אולי שווה לי להשקיע עוד קצת וללכת על ה2709W?

פורסם

א. כן.

ב. לא. לא בארץ, לפחות.

ג. תלוי. לדעתי המסך גדול מידי. אם אתה מסתדר לך לך על 27.

פורסם

שוב פעם, ה-T260 לא מומלץ לפי אותה ביקורת שראיתי. מבין כל הסידרה T של סמסונג הוא וגם ה-T200 ו-T220P הנם מהגרועים ביותר שבחבורה. יוצא הדופן הוא ה-245T מבוסס ה-S-PVA והוא טוב בהרבה מהם, די דומה ל-2408WFP למעט זאת שהוא עדיין יקר יותר בכ-400 ש"ח ללא סיבה.

למעשה הבדלים אשר תועדו בין ה-245T ל-T240HD (שיש לו אותו פאנל TN כמו ב-T240) אינם מבוטלים אחרי עימעום אורות בחדר לצפייה בסרטים. תצוגות של מסכי מחשב בחנויות מניסיון שלי הן ממש מקום לא טוב להשוואת מסכים בגלל תנאי תאורה חיצונית מוגזמים. הרזולוציות אינן מוגדרות כמו שצריך והחיבור דרך מפצל גורע מאיכות התמונה של המסכים היקרים. הרבה עוול נגרם לאיכות התמונה האופטימלית של מסכי S-PVA לעומת TN עם התפשרות על הגדרות תמונה וחיבורים.

T240HD

0.660?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

245T

0.61C?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

התמונות לקוחות מהאתר SvetHardware.cz

מהו הפרמטר הקריטי ביותר לאוהבי הסרטים שיושבים ממש מול המסך? רמת השחורים! מה שקובע אותה הוא יחס הניגודיות הסטטי (לא הדינמי שהוא סתם המצאה חסרת תועלת ב-99% מהמקרים). בתצוגות לא תוכל להשוות את רמת השחורים בסרטים אלא רק בבית אחרי עימעום אורות. מסכי S-PVA יציגו שחור מלא יותר ומסכי TN אפרפרים. ניגודיות גבוהה ב-S-PVA גם משפרת טקסט בגווני אפור, שבמסכי TN יותר קשה לאבחנה.

http://pcmarket.co.il/product.asp?id=1859

http://www.trg.co.il///Product.asp?Pid=2408WFP&Cat2Cat1ID=42&Cat2ID=0&aff=SCN〈=HE

זה מחזק לי את הדעה שמתבשלת לי כבר זמן מה: מסכי ה VA למיניהם,הם למעשי מסכי TN משופרים,עם זויות צפיה טובות יותר,צבעים מדויקים יותר (ואם המסך הוא בעל מכלול צבע מורחב אז הצבעים לא יהיו מדוייקים גם ב VA),ויחס ניגודיות טוב יותר.לדעתי אין מה להשוות עם מסכי IPS ,שהם הקרובים ביותר למסכי CRT מבחינת זויות צפיה.מבחינת יחס הניגודיות העדיף במסכי VA,הרי שזה טוב בעיקר לסרטים.ופה יש משהו שאני לא מבין:למה לראות סרטים על מסך מחשב?......סרטים רואים בקולנוע או בטלויזיה. מסכי מחשב אינם מתאימים לכך.הם קטנים מדי,מה שדי הורס את חווית הצפיה,ואם התוכן הוא לא HD אז (לפחות במסכים עם רזולוציה גבוהה כמו מסכי 20" ומעלה),גם התצוגה תהיה מרוחה,כי מסכי מחשב אינם מצויידים במעבדי וידאו מתאימים כמו טלויזיות.

אגב,ראיתי מסך DELL 2007FPW עם פאנל S-IPS והתמונה היתה מדהימה עם שחור עמוק מאד. חבל שלא מייצרים אותם יותר..

פורסם

גם אם יש מכלול צבעים מורחב בפאנל VA הוא עדיין יציג למשתמש המצוי צבעים טובים יותר מ-TN עם מכלול צבעים סטנדרטי: הם אחידים בהרבה.

ההבדל עדיין די משמעותי בזווית הצפייה האנכית בין VA ל-TN. על זה עוד לא הצליחו להתגבר. ראיתי הרבה מסכי TN. כולם בעלי טווח דינמי צר שגורם לכך שלמעלה רואים בהירות שונה מלמטה. התמונה גם לעיתים דהוייה מדי לאחר הפחתת בהירות. פיזור התאורה טוב יותר ב-VA ולכן יותר כיף לעבוד איתם לעבודות טקסט וכמובן אותו דבר גם ב-IPS.

אכן זוויות הצפייה ב-IPS מציבות סטנדרט עליון במסכי LCD. מסכי IPS ברזולוציה 1920X1200 לא זמינים כל כך בשוק המצומק אצלנו, ואלו שיש הם שני דגמים של אפל ונק שלא נכנסים בתקציב של השואל ולא הייתי ממליץ עליהם גם אם היה לו תקציב, מכיוון שהם יותר מדי יקרים מכדי שישתלמו עבורו. משתלמים רק לעריכה גרפית כנגד לקוחות/ממונים בעבודה אשר צריכים לצפות בתוצאות העריכה מזווית צפייה.

הסיבה להפסקת ייצור מדורגת של מסכי 20" IPS היא שצלמים וגרפיקאים בחו"ל התחילו לקנות יותר מסכי 24"/26" עם IPS בגלל שטח עבודה גדול ונוח ליישומים הנדרשים להם. הביקוש למסכי 20" לכן ירד באופן דרסטי ומספר יצרנים החליטו שלא ריווחי להם להחזיק קווי ייצור בשביל כמות קטנה מאוד של מסכים כאלו.

כמו שאמרת רק הקרנת קבצי HD מראה יתרון משמעותי עבור מסכי .1920X1200

TV Box פותר את בעיות הפגמים והדחיסה ע"י מעבדי התמונה, אבל התמונה כמובן תישאר מרוככת ולא חדה יחסית לתוכן HD. החיבורים הפשוטים של קומפוזיט, S-Video וכיו"ב נועדו למעקב אחרי ערוצים מהממיר באמצעות פונקציית PiP. כשמגיע משהו חשוב על החלון הקטן בתוך היישום הראשי, אז אתה עובר לטלוויזיה LCD עם רזולוציה 1366X768 בסלון או בחדר. לכאורה נראה ש- 24" קטן ואי אפשר בכלל להנות מתכני HD. למעשה מה שמשמעותי לכך הוא מרחק הישיבה מהמסך ולא הגודל הפיזי של המסך. במרחק של מטר ואף 2 מטר אפשר לצפות ללא פגיעה מהותית בחוויית הצופה.

פורסם

לעומת ה-T240 ה-T260 מכוייל בצורה גרועה יותר לפי ביקורת מקצועית ב-Fcenter שתפורסם מתישהו ב-Xbits Labs. גווני אפור בתמונות וסרטים מקבלים ב-T260 עודפים של גוונים כחולים לפי מדידת טמפ' צבע.

אם אתה כבר מקציב 3000 ש"ח כדאי לך ללכת על ה-Dell 2408WFP. בזכות פאנל S-PVA הוא יותר טוב משני הסמסונג לעבודות טקסט וסרטים. הצבעים שלו עמוקים יותר, והניגודיות שלו גבוהה משמעותית. יש לו גם ארגונומיה עדיפה על זו של ה-T240/T260 מבחינת כיווני גובה, כמות כניסות וכמו כן קורא כרטיסים לכרטיסי זיכרון.

שאלה לי אליך ברשותך.

אני גם מחפש מסך עד ה-26" בתקציב כמו של הסטודנט פה.

רק שאצלי הייעוד הוא בראש ובראשונה משחקים וסרטים - אחר כך טקסטים ואולי חיבור לכבלים.

אני מבין שה-S-PVA הוא הפחות מומלץ כאן?

פורסם

רק אתה תקבע לעצמך איפה להתפשר: איכות תמונה טובה בפאנל S-PVA בכל דבר מול משחקי רשת, שידרשו ממך לוותר על איכות תמונה טובה אם תבחר במסכי TN.

יש כאלו שבחרו לוותר על משחקי רשת מהירים ונשארו מרוצים מאוד מההחלטה שלהם. משחקים, שאינם משוחקים דרך הרשת, לא נשארו מיותמים, כי שם השהיית תמונה לא מהווה בעיה אקוטית לדעת רוב הקונים של ה-2408WFP. כמו בעבר כשאנשים התלבטו בין 20" IPS רחב איכותי ל-22" גרוע יותר בתמונה זו סוגיה קלאסית של גודל לעומת איכות תמונה. אין הבדל בשטח העבודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים