עבור לתוכן

פגיעה בעיינים כתוצאה משימוש במחשב (ליתר דיוק מסך המחשב), הדרך הנכונה?

Featured Replies

פורסם

ואגב, יש מישהו פה שיש לו מעין "שרשראות" שחורות-שקופות כאלה שנעות ביחד עם העין? זה ממש ממש מפריע והתחיל לפני כ-4 שנים, ולאט לאט מתדרדר. הלכתי לרופא עינים ועברתי בדיקות, הוא אמר שאין עם זה בעיה. :kopfpatsch: איך אין בעיה אם זה מפריע לי?!

כאלו: http://en.wikipedia.org/wiki/Floater ?

ועוד דבר, מדי פעם כאשר אני פותח את העינים יש כמו "אדים", זה קורה בעיקר בישיבה מול המחשב, מישהו יכול להסביר זאת?

גם לי זה קורה לפעמים (אני חושב שבלי קשר למחשב, אלא לפני/אחרי השינה בד"כ).

פורסם

אין שופ קשר בין צפייה במסך מחשב,טלוויזיה וכד' לבין פגעיה בעיניים ומינוס(ראייה לקוייה מרחוק).

ליקוי ראייה קורה מפני שהעדשה של העין גדולה מדי והאור שמגיע לרשתית לא מגיע בצורה טובה

וכך אתה רואה את האור מטושטש..אצלי למשל זה קורה ככל שאני מתפתח כך הראייה שלי תתדרדר.

פורסם

טוב,

צריך לעשות סדר בדברים,

כל מה שאני אומר לא תופס במידה ומדובר על משהו כרוני או מוגזם, כמו ישיבה של 20 שעות מול המחשב, עם הראש בתוך המסך.

המסך לא גורם לליקוי בראיה, הדבר היחיד שהוא יכול לגרום הוא כאבי ראש, סחרחורות כלמני בלגנים כאלה, אבל לא בעיות ראיה.

כשמדובר על בנאדם שנולד עם ראיה לקויה (משהו כמו 30% מהאוכלוסיה) או שנולד עם הגנים של ראיה לקויה, אימוץ יתר של העיניים יכול להאיץ את התפתחות המספר, מפני שהוא בעצם מתייצב רק אחרי ההתבגרות ואחרי זה אפילו.

אם ברצונך למנוע התדרדרות נוספת, עליך לעשות משקפיים וללכת איתם כל הזמן,

אם תתרץ לעצמך שזה רק לרחוק וזה ככה וזה ככה, אתה תצטרך להחליף משקפיים כל שנה,

אם תלך איתם על הזמן תצטרך להחליף פעם בכמה שנים.

משקפיים זה לא בושה וזה לא מצחיק, וגם יש עדשות, ואל תחשוב שאתה נראה חנון עם המשקפיים או מרגיש מצחיק (BEEN THERE DONE THAT)

אתה בסך הכל עוד אחד מאחוז גדול באוכלוסיה שיש לו בעיות ראיה.

בכל מקרה מה שלא תעשה עכשיו אתה תצטרך משקפיים, אז זה צריך להיות הדבר הראשון לעשות.

אתה תראה פתאום שיש דברים שלא שמת לב ושאתה רואה יותר טוב.

ואז תראה שזה הרבה יותר כיף ונוח להיות ככה, אז או שתלך עם המשקפיים כל הזמן, או שתעשה עדשות.

(הנ"ל נכתב ע"י מרכיב משקפיים מגיל 10)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העצות והתגובות,

כניראה אני אלך שוב לבדיקת עיינים ( קיבלתי צו ראשון ואם הבנתי נכון שמה עושים בדיקת עיינים

אז אם אני מבין נכון אפשר לעשות אצל רופא עיינים לפני במקום לעשות שמה... אלא אם אני טועה),

זאתי הרגשה מוזרה אחרי הכול...

ותודה ביינתים אני עושה יותר הפסקות במחשב ומנסה להיתרגל לישיבה נכונה...

תודה לכולם...!

פורסם

רצוי שתגיע לצו ראשון עם התוצאות של הבדיקה,

לא מעניין אותם ממש הבריאות שלך, מעניין אותם רק איזה סעיף לתת לך,

ההפסקות והישיבה זה סבבה שאתה עושה,

אבל זה לא בא במקום משקפיים, אתה חייב לעשות משקפיים גם אם יש לך מספר חצי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים