עבור לתוכן

חו"ד על WD3202ABYS - האם תוספת המחיר משתלמת?

Featured Replies

פורסם

הכוונה לשרת חישובים מאסיביים ולא למשתמש ביתי ולא ל-RAID אלא מבחינת אמינות, טמפרטורה ושקט.

תודה :xyxthumbs:

פורסם

היתרונות של הכוננים שמיועדים לRAID, לפחות רובם, מתבטלים כשאין שימוש בRAID. אמנם הוא עדין מהווה יתרון אבל בהפרש הכספי אני לא חושב שזה ממש יתרון, כשאפשר לקחת שני כוננים דומים שיפעלו במערך RAID1.

פורסם
  • מחבר

תודה - הפרש המחירים עומד על כ~100 ש"ח בערך. RAID1 יעלה לי הרבה יותר ובלי קשר אכלנו לאחרונה מרורים ממערכי RAID עם בקרים מובנים כך שאני בספק אם נלך לכיוון הזה.

כרגע הביצועים, נפח ויחס עלות תועלת אופטימליים פחות משמעותיים (בגבול הסביר) אלא בעיקר אמינות, טמפרטורה ושקט.

לי קשה מאוד להעריך עד כמה כל הפיצ'רים של סדרת ה-RE3 נותנים יתרון בתחומים הנ"ל...

האם יש בסיס להניח שהם עוברים בדיקות איכות מחמירות יותר מתוקף היותם מיועדים לשוק השרתים?

שוב תודה,

גונן.

פורסם

הרעיון שלהם הוא בעיקרון אמינות-עמידות, כל שאר הדברים שציינת לא. בגלל זה הם מגיעים עם 5 שנות אחריות.

Thermal extended burn-in test - Each drive is put through extended burn-in testing with thermal cycling to ensure reliable operation.

ובכלל, יש כל מיני מנגנונים/פונקציות למניעת בעיות בדיסק הקשיח:

http://www.wdc.com/en/PRODUCTS/products.asp?driveid=490

אני חושב במקרה שזה רק 100ש"ח יותר, זה משתלם לך.

אני לא הייתי בטוח לגבי הפרש המחיר כי לא נתקלתי ב3202ABYS בארץ, אלא בדגמים דומים. ולפי מה שכן מצאתי, המחיר הוא 400ש"ח- מה שאומר דיסק 640GB, או שני דיסקים קטנים 160/250 (לפי המחיר)- לא בדקתי בידיוק דגמים ומחירים.

אני חושב שאין הרבה טעם לנחש איזה כונן הוא אמין יותר לטווח הארוך, אם כי אני יכול לשים כסף שהכונני שמיועדים לRAID הם לפחות מעט אמינים יותר ומחזיקים יותר. את זה אתה יכול לברר בחנויות שונות שמוכרות כוננים קשיחים כאלו ואחרים, בהנחה שהם יתנו לך מידע נכון ומדויק- וכמובן לפי דגמים ספציפיים ולא באופן כללי לפי יצרנית (WD, Seagate, etc.)

פורסם
  • מחבר

רב תודות על התשובה המפורטת.

במקור רציתי את גרסת ה-500GB אך היא לא היתה זמינה אצל היבואן.

המחירים הם כ~350 ש"ח לגרסת ה-320G לעומת כ~470 לגרסת ה-500G. דיסק 320G רגיל של WD/SEAGATE עולה כ~240 ש"ח במרבית החנויות.

פורסם

אני אספר סיפור קטן שמדגיש עד כמה גרסאות הYS הם מיותרות

לפני שנה ומשהו קניתי את הקשיח הראשון שלי בנפח 500 גיגה. WD5000YS. הוא מת אחרי 48 שעות

עכשיו אני רץ על 3 כונני WD5000AAKS כבר ברוך השם מספיק זמן והם עובדים כמו גדולים

להוציא עוד כסף על גרסאות שרתים זה בזבוז מוחלט

פורסם
  • מחבר

זה סיפור נחמד אבל לא אומר כלום... כשהסטטיסטיקה נופלת עליך זה 100%, לא? :P

אצלי מתוך 12 רפטורים, 5 שבקו תוך שנה והשאר מתדרדרים בהתמדה - פשוט נפלנו על סדרה דפוקה כי מדובר בדגם סופר-איכותי.

הם ישבו בחדר ממוזג בתוך מארזים איכותיים עם 3-4 מאווררי 120 מ"מ ו-HSF מפלצתיים למעבד.

מצד שני יש לי ב-P3 הישן שלי דיסק 12GB של היטאצ'י שעובד עד היום (~8+ שנים) ללא תקלות ובשקט מופתי ועדיין מריצים עליו כל יום סרטים ואפילו גיימינג (DELTA FORCE הראשון ואלפא למשל). יושב במארז גנרי עם ספק גנרי ומאוורר 80 מ"מ זקן בפינה לא מאווררת כלל בחדר ילדים מאובק ובלי UPS :P

אז מה המסקנה שאני צריך להסיק? שדיסק 12G בטכנולוגיה בת +8 עדיף על ראפטור 74G בן ימינו ו"חבל על הכסף"?

אולי "כבר לא עושים אותם כמו פעם"?

בוא נהיה רציניים...

פורסם

נראה לי שזה בדיוק אותו דיסק רק שעובר אולי איזה בדיקה קצת יותר נורמלית לפני ששולחים אותו ועם הבקר RAID בשביל הקטע של השגיאות שרשמתי אתמול (וכמובן 5 שנים אחריות). אם אתה משתמש בכלכך הרבה דיסקים ל RAID תעשה RAID5.

פורסם

iakovl, אם היית אחראי מעבדה של חנות מסוימת והיית מספר שאחוזי ההחזרות של דגמי RAID (כמו RE או SE של סיגייט) זהים לאלו של הרגילים, הייתי מקבל את זה. אבל דוגמא אישית שלך לא יכולה להוות בסיס לכך שאף אחד לא יקנה אותם. ואם אני אגיד שקניתי כונן קשיח וכשהגעתי הביתה הוא היה מת, זה אומר שהוא יותר גרוע ממה שאתה קנית?

בכל אופן.. אני חושב שזה משתלם- העסקה של 320GB RE3 במחיר 350 ש"ח.

הדבר היחידי שיכול להשתוות לזה הוא 2x320GB במערך RAID1, אבל זה יעלה מינימום 460. ו-2x250 יעלה 435ש"ח.

yousux, אם היית נכנס לקישור שהבאתי היית רואה שיש בו יותר מ"עובר אולי איזה בדיקה קצת יותר נורמלית". והוא אמר שהוא לא מעוניין בRAID.

פורסם
  • מחבר

בכל אופן.. אני חושב שזה משתלם- העסקה של 320GB RE3 במחיר 350 ש"ח.

הדבר היחידי שיכול להשתוות לזה הוא 2x320GB במערך RAID1, אבל זה יעלה מינימום 460. ו-2x250 יעלה 435ש"ח.

אבל היה מפיק פי 2 חום ורעש ודורש שימוש בבקר ה-RAID המובנה של הלוח שמניסיוני המר עם 4 סוגי לוחות HIGH END רחוק מלהיות מומלץ. עבדתי גם עם המובנים של אינטל וגם ה-JEMICRON ד"א. אני מומחה קטן מאוד לנושא אך בהתחשב בעובדה שבקרי RAID יעודיים טובים מתחילים בכ~1000 ש"ח, אני חושב שהתמונה די ברורה.

פורסם

איפה ראית דיסק 320GB RE3 במחיר 350 ש"ח ?

אני ראיתי WD3201ABYS שזה RE2 במחיר 380 ש"ח...

[br]פורסם בתאריך: 16.10.2008 בשעה 20:00:05

...שימוש בבקר ה-RAID המובנה של הלוח שמניסיוני המר עם 4 סוגי לוחות HIGH END רחוק מלהיות מומלץ

אתה טוען ש RAID0 [משהו שאני שוקל לעשות בהתקנת VISTA X64] על הבקר המובנה בלוח MATRIX למשל של אינטל אינו אמין ??

פורסם
  • מחבר

ה-RE2 בעל ביצועים נמוכים משמעותית. המחיר מהספק של החברה בה אני עובד (אבל כולל מע"מ לשם ההשוואה).

היו לי 6 מחשבי סימולציה עם RAID0 של שני ראפטורים 74G בכל אחד עם בקר ה-RAID המובנה. רק שניים שרדו כשלרוב ה-RAID0 קרס קודם ואז התברר שאחד הדיסקים היה על סף קריסה בעצמו. לרוב הוא שבק לאחר זמן קצר וכך גם השני.

זה, בלי קשר לנפילות חוזרות ונשנות של המערך מהן הצלחנו להתאושש בקלות יחסית (אבל זה עדיין מעצבן ומלחיץ כשזה קורה).

לא יכול לקבוע שהאשם בבקר ה-RAID ואולי פשוט מדובר בסדרה דפוקה, אבל זה החשד העיקרי שלי כי לא ראינו כזו תופעה בנערכות ללא RAID ומדובר בעיקרון בדגם אמין ואיכותי.

פורסם

נראה לי שאני אבדוק את הנושא כשאתקין VISTA X64 על מערך RAID0 של 2 דיסקים 2 * 250GB [או 2 * 320GB].

יש לי דיסק USB2 חיצוני 320GB של WD ודיסק 500GB פנימי שישמשו גם לגיבוי מעה"פ, כך שאני שקט מבחינה זו...

פורסם

מה שניסיתי לומר הוא שאין הבדל כזה גדול באמינות או בביצועים של גרסאות הרייד

אני אישית בונה עכשיו מערך גדול של 8 כונני טרה ברייד 5 של WD. אני לוקח את הגרסאות הרגילות של הכוננים ולא גרסאות רייד כזה זה מיותר לגמרי.

פורסם

מה שניסיתי לומר הוא שאין הבדל כזה גדול באמינות או בביצועים של גרסאות הרייד

אני אישית בונה עכשיו מערך גדול של 8 כונני טרה ברייד 5 של WD. אני לוקח את הגרסאות הרגילות של הכוננים ולא גרסאות רייד כזה זה מיותר לגמרי.

8 כונני 1TB במערך RAID5, עם בקר יעודי ולא מובנה אני מניח - WOW

לאיזה מטרה נועד המערך הזה אם אפשר לשאול ??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים